Mamma



Jag älskar dig.
Trots avståndet på 25 mil vet du ofta hur jag mår innan jag inser det själv.
Genom ett kort sms förstår du.
Helt fantastiskt och oerhört underbart.
Önskar jag kunde säga dessa snälla saker rakt till dig, och andra, men jag kan inte. Av någon anledning går det inte, ända sedan jag va liten skrev jag brev till dig när det var något viktigt jag ville säga.

I perioder som dessa när jag får kämpa för att komma upp på morgonen, tvinga mig själv att äta, inte orkar prata i telefon och desperat försöker behålla greppet om livet är du den enda som kan hantera mig.
Du förtjänar inte mitt humör, den taskiga attityden som kommer fram eller ilskan men du står mig närmast så den går ut över dig för jag vet att du inte lämnar mig.

Jag älskar dig för den du är och allt du gör.


Freitag


Kom nyss hem från skolan. Seeeeg dag men tråkiga redovisningar. Fick iaf tid att ringa ytterligare ett praktik-samtal. Sista chansen på soc, jag håller alla tummar, tår och annat som kan skapa tur..

Om en halvtimma ska mamma gå på visning på lägenheten jag sökt. Spännande och sjukt tråkigt att jag själv inte får se den live. Får se korten sen :)

Har nu betalat räkningar och är chockad över hur fattig jag är helt plötsligt! Blir att leva vääldigt snålt ett par veckor.. LIP.

Vi fick reda på de nya projektgrupperna inför nästa delkurs och jag är nöjd :) Vi ska fördjupa oss i Ryssland, haha, känns som ett väldigt tråkigt land. Men nu kanske man får chansen att ändra uppfattning och lära sig mer om landet..

Nu blir det att se det nya avsnittet av Greys Anatomy :)

Destruktiv


Kom hem från Sara för en liten stund sen. Eftersom jag glömde att duscha innan så fick jag göra det nu och måste därför vänta med att lägga mig så håret hinner torka lite, annars blir det inte kul att se sig själv i spegeln imon.

Det bästa med hela dagen var att de ringde från socialtjänsten i Borås och jag ska dit nästa fredag, se verksamheten och om det är ett ställe som passar mig, ska bli kul. Synd att det inte gick att åka dit imon istället så praktikplatsen kunde vara färdig innan jag måste säga ja eller nej till lgh. Men det kanske fixar sig ändå. Vi får se.. Jag måste sluta vara så envis och vara lite mer flexibel.

Fick pluggat en hel del hos Sara. Om något fastnade vet jag inte men jag pluggade iaf, så jag kan lägga mig med lite smått mindre ångest. WOHO. Är inne i denna onda cirkel och den blir bara ondare, jag förstör för mig själv hela tiden. Denna hemska huvudvärk jag haft de senaste dagarna är ju självförvållad.. Ingen ordentlig mat, ganska många energidrycker och väldigt mycket att läsa är en dåligdålig kombination. Får försöka ta mig tid till att laga mat i helgen, minns inte när jag lagade ordentlig mat sist.

Jag känner mig allt annat än positiv, att det står Sunshine på min header känns lite missvisade just nu, LITE.
Snart ljusnar det.. I januari typ.. Innan dess är bara att se till att hålla sig på banan och inte åka av vägen eller in i en mur..

Andas

I denna situationen hjälper inte 10, 50 eller 100 djupa andetag. "Ha is i magen" är inget man vill höra. Att chefer inte svarar i sin telefon är en mardröm. Att jag kommer behöva tacka nej till lägenheter får mig att nästan gråta.

Har iaf pratat med chefen och fått hjälp av Dell så jag nu kan formatera om datorn. SKÖNT.

Ska snart hämta upp tvätten från tvättstugan, kolla så att jag sparat allt jag vill spara från den stationära innan jag formaterar om den och sen ska jag plugga.

Waiting for everything to fall


Dagarna går i 110, har så många olika listor som ligger överallt med saker jag ska göra, människor jag ska ringa och jag behöver till och med skriva upp att äta och duscha så jag inte glömmer av det. Förstår inte hur livet kan fungera så normalt just nu, känns som att allt är på bristningsgränsen.

Hela dagen har huvudvärken kommit och gått, har vart igång sen 8 i morses då dagen började med besök hos barnmorskan, det följdes av en hel del samtal om timlön, praktik, tentaplugg m.m. Sen bar det av mot skolan, var ca 40 minuter sen till gruppträffen, återigen måste jag påpeka att min grupp är underbar som har sån förståelse för allt som händer runt omkring! Vi skrev ihop en kladd inför opponeringen på fredag, snackade om tentan och jag fick med jämna mellanrum gå ut och ta luft och försöka bli av med huvudvärken.

Dagen seminarium gick bra, handlade om sorg och kris vilket är ett väldigt intressant ämne. Tyvärr har man inte riktigt tid att fokusera på det och studera ämnet eftersom tentan är om en vecka. Vi slutade iaf typ 45 minuter innan vi skulle slutat, sköönt. Gick till apoteket, mötte upp Sara och åkte hem till mig. För första gången har jag haft besök då mitt hem ser ut som en krigszon, hade ingen tid att städa, slängde in lite saker i klädkammaren innan Jocke, Tip och Jenny kom, haha.

Vi läste på om kognitiv teori och redde ut en hel del frågetecken, de åkte nyss hem. Nu funderar jag på hur fan jag ska bli av med huvudvärken innan jag lägger mig. Måste somna snart så jag kommer upp och orkar göra allt som ska göras imon:

- Ringa chefen
- Ringa om praktik
- Tvätta
- Plugga behavioristisk teori
- Laga mat
- Träffa Jocke & co och plugga till tentan


Livet är inte jätteljust just nu. Om jag inte får någon klarhet angående praktiken imon så kommer det bli svårt att hålla igång denna optimistiska attityd..



NO REST

Veckan började med buller och brak. Skitbra föreläsare från 9-16. Som Malin sa så vill man ta med henne hem, helt underbar är hon. Det är nästan så att man vill gå igenom en kris för att få bli behandlad av henne. Grymt imponerad är jag!
Men det var jobbigt att lyssna på allt hon hade att säga, hon föreläste om sorg- och krisarbete och hade många hemska och tragiska erfarenheter som va tungt att lyssna på. Mycket väckte känslor och minnen men ändå ville man inte sluta lyssna. Fantastiskt.

Har varit hemma i 1,5 timma men har haft totalt fullt upp så det känns som att jag vart hemma i 5 minuter. Hatar denna stress. Har tusen saker att göra men som vanligt är jag på väg att bli apatisk. Därför ska jag strax börja packa upp resväskan och få ordning på alla grejer, äta, packa in 2 tradera-grejer jag ska skicka iväg imon, skriva handlingslista, duscha, försöka börja skriva på seminarieuppgiften, kolla på abonnemang till mamma och ringa till jobbet innan nio och meddela att jag kan jobba de dagar de frågade om förut. Jag inser att klockan är halv åtta och att det är orimligt att hinna med allt, men det innebär inte att jag blir mindre stressad och tänker på att det finns fler dagar denna veckan. Jag vill få färdigt allt runt omkring NU så jag kan plugga till tentan.

Kom nu på att jag ska mejla en grej också och fråga mamma om numren till någon chef jag ska ringa om praktik.

Going Back

Denna dagen har varit lång men oj vad fort den försvann! Vi gick upp tidigt och åkte till Ullared :D När vi nästan va där fick vi punktering och det va spännande ;) Fick shoppat mkt mer än vad jag tänkt. Men som vanligt känns det som man knappt köpt något när man kommer hem och packar upp allt. Har nu packat om det så det mesta gick ner i resväskan! Får lämna min underbara tavla och lite annat, men får med mig mycket. Kommer skämmas på tåget som vanligt när jag kommer där med all packning..

Monk & Niclas gick en sväng på IKEA också men jag stannade i bilen med Jacob som nanade, hade nog inte orkat med allt folk där inne, va helt slut efter Ullared.
Fick köpt en hel del julklappar som jag slog in hos Monk, skönt att det nästan är färdigt!!

Nu har vi precis beställt en ny mobil till mamma :) Asbra. Nu ska vi snart bege oss mot tåget, ska in på maxi och köpa snus också!
Segt att komma hem så seent..

CALM

Sitter hemma hos Monk & Niclas, känns som att jag bor här, haha.

Jobbade igår, 4 timmar men shit va det gick fort. Jag va ju insatt som extrapersonal så jag fick springa mellan alla våningar. Det va kul eftersom det va något nytt, men samtidigt väldigt skönt att jag känner alla vårdtagare så på det sättet va det inte jobbigt. Cykelturen hem däremot höll på att ta kål på mig, ryggen värkte så tårarna nästan rann. Måste börja träna min rygg på något sätt.

När jag kom hem kollade jag de nya OTH och Houseavsnitten och åt frukost innan jag började plugga. Gick igenom hela projektarbetet och kommenterade, ska bli spännande att se slutversionen sen efter att vi alla 5 tyckt till här och var ;)
Skulle fikat med Anette med hon va sjuk :( Kanske ska träffa henne idag men vet inte om jag vill riskera att bli sjuk nu när det är tenta snart!
Åkte istället hem till Monk, när Niclas kom åkte vi till Borås, de köpte gardiner, vi käkade och sen åkte vi hem. De gick på bio och jag och Jacob gick till ishallen :) Det va jättemkt folk, blev nästan chockad! Och den härliga klacken som håller igång, haha. Jacob tyckte det va roligt iaf och jag fick se en hel del av matchen. Alla mina syskon förutom storasyrran va i ishallen, ovanligt men roligt.

Nu funderar jag på om Monk somnade när hon nattade Jacob eller vart hon tagit vägen? Haha, får gå och kolla detta!

Torsdag

Det är redan torsdag och inte nog med stressen över praktiken så börjar jag inse att jag verkligen bör plugga till tentan + läsa inför seminariet som är nästa vecka + skriva uppgiften till seminariet. GRÄV NER MIG NU, TACK.

Är hos Monk & Niclas just nu. Trött som ett as och känner för att hitta på något, ingen bra kombination. Tror jag ska gå till Ica och köpa godis snart :)

NOOO

Hämtade Lisa, resväskan hos Monk och kameran på Maxi :D Sedan joinade Maria oss och vi gick ner och käkade på Fifis, underbar mat :) Är fortfarande väldigt mätt.

Såg för en stund sen att jag fått mejl från en utav enhetscheferna i Alingsås, han meddelade att jag inte får någon praktikplats på hans enhet. LIP. Det va den enheten jag allra helst ville vara på. Usch, nu känns allt hopplöst och tråkigt. Helt kört. Men imon ska jag ju ringa den andra + den i Borås + försöka få tag i chefen i vårgårda.. Det är inte helt kört.. Kanske. Önskar att jag inte såg det mejlet förrän igår. Nu kommer jag inte kunna sova.


Sleepy

Anlände till Alingsås vid sex-tiden igår, väntade på bussen och träffade då en gammal klasskompis som jag inte sett på över ett år, trevligt!
Åkte hem till Monk & Niclas, fick ett lika härligt mottagande som sist av Jacob :D Busade och åt god mat :) Hade planerat att åka hem till familjen men Monk tyckte jag skulle stanna så det gjorde jag ju självfallet. Underbart sköön soffa, känner att jag nämner den lite för ofta, höhö. Somnade faktiskt tidigt och sov ganska bra, fick sova mkt längre än jag trodde också eftersom Monk försov sig. Inte så kul.
Gjorde iordning Jacob och släppte av honom på dagiset, sen gick jag till stan och mötte Therese :) Käkade frukost på Gårdscaféet och sen gick vi runt i stan och jag blev chockad över hur lite jag hittade, köpte bara en tröja :O

Nu funderar jag på att vila en stund, ta en dusch och sen vänta på att mamsen kommer hem så jag kan övetala henne att åka till Monk och hämta min väska och sen hämta min nya kamera :D

Normalt

På något sätt känns det stabilt att komma till Alingsås. Det är alltid vad man förväntar sig och samma känsla infaller sig varje gång. Livet känns normalt, de senaste katastrofala dagarna känns så långt borta samtidigt som känslan fortfarande finns inom mig.

Jag känner inte samma stress eller oro över framtiden, eller så har jag vant mig vid den? På torsdag vet jag förhoppningsvis. Och då har jag kanske till och med fått se lägenheten jag så gärna vill ha.

I morgon fpr jag nog kameran också :D Beställde om den då jag insåg att det skulle at lång tid att få den från webhallen, beställde ifrån netonnet istället så levererades den med en gång :D Woho.

Nu ska jag nog försöka sova när jag ändå känner mig trött!
Som jag sagt tidigare så är Monks & Niclas soffa otroligt skön, så jag somnar nog fort :)

TÅG

Det skakar så mycket att datorn ser ut att ha elepsianfall mitt under en jordbävning. Hurra.

Annars är det varmt, jag har huvudvärk och är arg för att jag inte ätit något. Va det någon som skrev något om en ond cirkel hon skulle bryta? Äsch, detta funkar ju så bra.

Känns iaf otroligt skönt att jag snart får träffa mina favoriter + deras underbara soffa! Haha, jag ska pussa på Jacob tills han spyr.

PLANS

Godmorgon är det inte här. Kunde inte somna inatt heller, GNÄLL. Kom därför upp för sent och har fått lägga om planerna. Tack gode gud att jag packade igår, annars hade jag vart stressad nu.

Ska hinna käka, åka till skolan och hitta en vetenskaplig studie om systemteorin och hinna med tre-tåget till Alingsås.

Nu håller jag tummarna för att kameran kommer idag :D

OND CIRKEL


Situationen börjar bli lite smått ohållbar. Fixade inte att komma iväg till skolan idag. Kunde inte somna i natt, för många tankar + en hemsk huvudvärk, så när klockan ringde vid 7 hade jag precis somnat och tack vare alarmet blev huvudvärken ännu värre.

Jag känner mig mitt i allt elände väldigt glad över min projektgrupp, de förstår att livet inte alltid är lätt och blir inte sura över att man inte orkar hela tiden. Underbara!

Nu ska jag försöka få i mig något, ska besegra denna matsvacka..

WRONG


Jag insåg precis att jag inte gör vad jag hade tänkt. Jag startade en blogg för att skriva av mig när jag behöver, oavsett vad det handlar om, som jag gjorde förr. Det gör jag inte. Jag skriver om saker som är viktiga för mig men jag håller det på en opersonlig nivå, som så många andra, och beskriver inte hur jag känner eller berättar om känsliga saker som hänt.
Bloggen är nog inte mitt svar på att försöka vara mer öppen och riva den muren. Det är för mycket som är för känsligt och det är inte det att jag inte vill att folk ska veta, vissa saker, det är nog det att visa sig svag som är det svåraste.

Detta inlägg har ingen poängen känner jag, mer ett konstaterande. Jag är nog mer privat än jag tror, beror det på rädsla för att bli dömd? Risken att folk pratar om saker i mitt liv jag inte vill att folk ska prata om och ha åsikter om? Förmodligen, nackdelen med att komma från en liten stad som Alingsås.

GULDFISK


"Minnet är bra men kort". NEJ. Minnet är kasst, kortare än kortast och allmänt kasst. Idag bevisades det igen då jag mitt under ett samtal med Monk får en påminnelse på mobilen om tvättid, OM 20 MINUTER. Suuuck. Monk fick ont i örat, Sanna gnällde ännu mer, började springa runt och samla ihop tvätt, bytte kläder under protest för att de kläder hon hade på sig skulle ju självklart tvättas, sen inser hon att hon är färdigt 10 minuter innan hon behöver gå till tvättstugan så hon stressade och blev upprörd helt i onödan.

Det finns många nackdelar med att konstant analysera och kritisera sig själv. Men ofta är det ganska roligt också, jag skrattar mer åt mig själv än åt andra så jag är ju ingen elak människa..
Nu är iaf första tvätten igång och frågan är hur jag ska lägga upp dagen? Ska läsa igenom projektarbetet, diska, städa och duscha innan klockan 18. Efter det ska jag hem till Joachim och käka. Nu försöker jag intala mig själv att inte bli stressad. Det fungerar inte.

SUNSHINE

Blev en längre sovmorgon idag också.. Ett samtal från Monk väckte mig, fast jag orkade inte svara och har fortfarande inte orkat ringa upp. Gillar verkligen inte mitt zombie-liknande-tillstånd på morgonen. Spelar ingen roll hur många timmar jag sover, jag vaknar aldrig och känner mig pigg!

Igår fick jag beställt en kamera :D Maria gav en subjektiv bedömning och jag följde hennes magkänsla eftersom min var densamma. Så nu hoppas vi på att det inte är ren skit som dimper ner i postfacket om några dagar. Vore underbart om den kom på tisdag eller onsdag så jag hinner få den innan jag åker till Alingsås.

Satt länge med ett utav fotoalbumen igår, tills jag hade så ont i ryggen att det inte gick längre. Men nästan alla kort som ska vara i det albumet är där nu iaf. Ska nu försöka kolla om det finns nya kort att framkalla som ska in där, va ett tag sen jag framkallade sist och det är så förvirrande att hålla koll när man inte är den enda som tar kort!

Himlen är blå, solen skiner och jag ska försöka tvinga mig själv att gå en promenad..


DESPERATION

Samtalet med Jocke fick mig lite motiverad. Jag förflyttade mig från soffan till kösbordet, slog upp boken där jag va sist, fortsatte sammanfatta det behavioristiska perspektivet och efter ca 10 minuter tröttnade jag. Det är intressant men just för att jag måste lära mig så är det inte kul. Jag kokade kaffe och försöker nu få ner skiten för arr bli lite piggare men det verkar bara bidra till huvudvärk.

Jag funderar på att börja sammanfatta ett annat perspektiv, få lite variation, sen när jag tröttnar på det ska jag nog fixa lite med något fotoalbum, det va längesen. Måste beställa den där kameran också så jag kan börja ta nya kort och fylla albumen med.. Och börja ta kort på annat än Jacob annars kommer jag ha sjuttioelva album med kort på honom. Tror jag ska börja ta kort på mina vänner när vi är i skolan, vill faktiskt kunna minnas de dagar vi sitter och sliter tills vi spyr och egentligen bara vill sova eller vad som helst så länge vi slipper sitta där.

Innan jag gör något alls kanske jag ska ha en liten konferans med Maria, idag får hon återigen stiga in i rollen -  hjälp-mig-så-jag-inte-köper-något-som-suger-Maria. Haha.


IT NEVER ENDS


Det slutar inte. Jag kan inte slappna av och tänka på annat. Jag kommer vara ett vrak tills på torsdag. Vågar inte ens tänka på hur jag kommer reagera om jag får nej från de ställen jag sökt på eller om de inte kan ge något svar förrän senare.

Jag vill göra något som får mig att tänka på annat, att läsa, se film eller spela spel hjälper inte.

Ge mig en off-knapp så jag kan slappna av.

END OF THE ROAD

Om någon frågade mig hur många samtal jag ringt, vad de heter som jag sökt eller vart jag ringt skulle mitt huvud explodera. Jag har skrivit ned alla namn, telefonnummer, städer, vad de sagt och jag är så trött på det nu. Jag gör så gott jag kan, ingen kan säga att jag inte försöker nå mitt mål, haha.

Jag har iaf 3 viktiga personer på kroken som kämpar för min skull, jag får förhoppningsvis svar nästa vecka och 2 utav dem är i Alingsås och de verkar hoppfulla :D Har fortfarande vissa jag inte fått kontakt med men det får jag kämpa med på måndag morgon. Hur jag ska kombinera detta med att få färdigt projektarbetet med gruppen får jag klura på. Gruppen kommer nog inte vilja ses senare än bestämt så jag kanske kan befinna mig i skolan och ringa samtalet ändå.

KAN INTE ALLA PUSSELBITAR BARA FALLA PÅ PLATS NU. Jag håller alla tummar och tår på att jag har en praktikplats, som jag vill ha, på torsdag. BARA 6 dagar kvar.



Mindre taggad

Folk är på sammanträde, har gått för dagen eller svarar helt enkelt inte. SUCK. Varför började jag inte tidigare? Nu är jag iaf grym på att ringa, det är inte en skräck längre.
Ringde dessutom till Tele2, har försökt beställa ett abonnemang men det har inte funkat och jag hade totalt glömt av att ringa dem och fråga vad som är fel, gjorde det idag, det tog typ 1 minut för henne att fixa det så nu är det beställt! Underbart. Mindre roligt att vänta i 17 dagar men med tanke på hur mkt pengar jag kommer tjäna in på det när jag väl får det så kan jag stå ut.

Nu väntar jag på att bli uppringd av en barnmorska, sen ska jag ringa någon handläggare i Borås tror jag det va, sen ska jag plugga eller städa till klockan 13 då jag ska ringa nästa person som kommer tillbaka från sammanträde.

Nu ska jag nog äta frukost, hungern börjar komma :)




Jag vill ha vår och sommar..


Taggad

Det är inte kul att vakna i ren panik av att det ringer på dörren. Först "flöt" det in i drömmen men sen insåg jag att det antagligen va elektriker så jag flög ur sängen, hittade inte morgonrocken, förbannade snabbt mig själv för att jag sover näck och fick sen på mig mysbyxor och linne. Han ursäktade sig för att han väckte mig och jag skämdes som ett litet barn.

Men nu är jag ju uppe iaf! Tänkte att jag skulle lära mig dricka kaffe men jag mår ju alltid illa på morgonen så det kändes inte alls lockande.. Ska nog koka lite kaffe sen och se hur det smakar, va ju flera år sen jag drack kaffe sist.. Känns lite löjligt att "börja lära mig att dricka kaffe" men jag är så förbannat segstartad och kan lätt sitta som en zombie i 3 timmar innan jag får något gjort.

Har iaf redan gjort ett samtal, som inte har något med praktiken eller jobbet att göra men ändå behövdes. Nu ska jag snart börja "telefonterrorn" som mamma så fint uttryckte det nyss ;) Jag håller tummarna och hoppas på det bästa :D

Underskattat

Det pratas och skrivs så otroligt mkt om stress nu för tiden, vilket gör att man underskattar det på samma sätt som orden ångest, panik, borrljud och annat som egentligen är sjukt jobbigt.
Det va inte längesen jag insåg att jag är en extremt stressad människa, jag blir ofta så stressad att jag till sist inte kan göra något alls, "ingen idé för jag kommer inte hinna ändå, det är för mkt", om jag inte lyckas bryta tänkandet innan jag kommer dit.

Jag försökte, försökte och försökte koncentrera mig på läsningen. Jag har gjort vad jag kunnat när det gäller praktiken idag, har letat upp telefonnummer, ringt, lämnat meddelanden, väntar nu på svar. Har ringt om propparna och de ska skicka en elektriker. Jag KAN inte göra något mer förrän imon, då jag kan fortsätta ringa och försöka få tag i folk. Men ändå kan jag INTE släppa det. Oron sitter hårt som berg i magen och jag vill veta NU. Det är inte hela världen om jag måste tacka nej till lägenheten i A-sås men jävligt surt om jag ser den och blir ännu mer kär i den.

En annan nackdel är att stressen blockerar alla hungerkänslor och framkallar illamående. Därav blir man matt i kroppen, men ändå rastlös. Ond förbannad cirkel.
Men jag har fläskkotletter på tining så jag ska ändå laga mat och trycka i mig den så jag kan komma in i en någorlunda mat-rutin igen, något kan man ju faktiskt styra över själv..

NU SÅ!

Nu händer det grejer. Pratat med enhetschefen på soc i alingsås, han gjorde mig extremt stressad eftersom de inte hade ngt möte igår pga att många anställda var sjuka, så jag får vänta en vecka till..
Pratade med mamma, som har lite kontakter hon ska undersöka, min mamma är bäst :D
Sen har jag lämnat meddelande till flera olika personer som inte svarade eller va på sammanträde så de ringer förhoppningsvis upp under dagen!!

Nu känns det bättre men samtidigt väldigt stressigt.. Måste ju ha ett definitivt svar i slutet av nästa vecka så jag kan besluta om lägenheten... Mycket just nu.

Men en sak i taget, många måsten och jag behöver verkligen lära mig att leva i nuet och få gjort det jag ska nu, dvs. PLUGGA.
Lätt att koncentrera sig med tusen bollar i luften, neej. Men livet består av utmaningar sägs det..

Krångel

Försöker få tag i enhetschefen på socialtjänsten men han har stängt av mobilen. Bra att ge ut sitt nummer, be mig "jaga" honom ifall han glömmer av att ringa och sen stänger han av mobilen. Frustrerande. Ska försöka igen om en stund, annars får jag väl lämna ett meddelande eller skicka ett sms och vänta på att han ringer upp..
Vill ha det överstökat NU. Vill ha ett JA.

Nu ska jag försöka strukturera upp dagen så jag får något gjort och inte fastnar här. Det ska städas, diskas och pluggas.




Kanske får tid att pyssla med mina fotoalbum också :D


Ännu aktivare dag

Denna dagen har varit ännu längre och krävit mycket aktivt deltagande. Först var det kommunikationsövningar med KBT (kognitiv beteendeterapi) vilket var ganska kul och definitivt mer givande än förra gången då vi gjorde det utifrån psykodynamiskt perspektiv. Sen va det en lång lunch, god mat (DYR!) och sen litteraturseminarium. Skitintressant, vi diskutera mycket, svävade iväg på många intressanta grejer och hann inte ens med hälften av det vi skulle prata om, medan alla andra grupper va färdiga långt innan uppsamlingen.

Hängde med hem till Sara efter skolan, tjötade och såg på TV innan vi begav oss till studiefrämjandets lokaler för möte med utvecklingssamordnaren Jonna från UMR, ungdom mot rasism. Riktigt kul, vi håller nu på att starta en lokalgrupp i Örebro och förbereder nu värvning av folk. Jonna ska skicka ut affischer som vi ska sätta upp i skolan och andra ställen så får vi se hur stort intresset är att arbeta mot rasism. Känner mig riktigt peppad och positiv till detta :)

Tänker konstant på skolan, tentan, praktiken och lägenheten jag sökt på i Alingsås. Imorgon ska jag ringa till enhetschefen jag hade kontakt med förra veckan och höra vad de beslutade igår, håller tummarna på att de beslutat att ge mig en praktikplats :D Skulle vara så otroligt skönt att ha praktikplats klar så jag vet hur jag ska göra med lägenheten om jag blir erbjuden den, vilket verkar vara väldigt troligt att döma av att jag har 300 poäng mer än vad som krävs för att få visning just nu.. Får hoppas att det inte går upp så mkt de kommande dagarna. Får väl vet hur det blir med det nästa vecka.

Jag känner mig väldigt babblig, hatar att Monica jobbar sent varannan vecka, vill ju prata med henne om allt men det går inte.. Men imon hoppas jag fan att hon inte har något för sig innan jobbet för då hinner vi prata efter att jag ringt enhetschefen och så! :)
Ska även ringa ÖBO och fråga vad det är för sabla fel på elen, proppar går hela tiden, har fåt byta 2 idag och det va inte längesen jag bytte sist!! Dessutom pajade en lampa i köket som jag bytte förra veckan i och med att proppen gick. SUCK.


Upp och ner

Denna dagen har verkligen pendlat fam och tillbaka mellan superbra och skit flera gånger.
Har iaf fått gjort allt jag ska - pluggade med gruppen och fick färdigt uppgiften till morgondagens litteraturseminarium, skrev ihop uppgiften till kommunikationsövningarna, gick på föreläsningen och lyckades hänga med i hela och sedan satt jag kvar med Sara och Jocke, pluggade inte jättemkt men kul va det iaf :) Kom hem vid halv åtta.

Nu har jag spenderat de sista timmarna med att se nya serieavsnitt av olika serier som vanligt på tisdagar och nu lockar det otroligt mkt att krypa ner under täcket :D

Det sjukaste med hela dagen är att jag sökt en lägenhet i Alingsås :O Jag har inte fått något beslut om praktiken än men jag blev totalt kär i planritningen, hyran och läget är inte JÄTTE dåligt.. Jag vill verkligen bli erbjuden visning och se hur den ser ut :) Håller tummarna för att praktiken löser sig i slutet av veckan, annars får någon ge mig en stor fet mängd av tålamod för att jag ska palla..

STRESS

Allt kändes bra, kände ingen större skolpress för några timmar sen. Men jodå, tröttheten kom, soffan såg härlig ut, jag kom på att jag hade många olika serieavsnitt jag inte sett än och satan vad snabbt ångesten kom. Det är en sjuk känsla som sitter som berg i magen. Det är det enda som lockar mig att dricka alkohol, varje gång tänker jag tanken att svepa en vodka-flaska och somna. Vore underbart.

Nu ska jag ta tummen ur och skriva ihop seminarieuppgiften.
Tentastressen börjar bli lite smått jobbig.

YES, IT´S GOING

Igår åkte jag till IKEA med Monk, Niclas och Jacob. Har nog aldrig varit så ointresserad inne på IKEA innan, tittade knappt på någon eller la märke till något alls. Haha, helt plötsligt va vi färdiga och jag fick äntligen mat :D Jacob gjorde en spännande blandning, mjukglass med morot i, låter lockande?

Hann njuta lite av deras soffa också innan det va dags att åka till tåget :) Mamma släppte av mig och för första gången somnade jag på tåget.
Kom iaf hem i tid och hann förbereda inför idag så jag kunde sova lite längre.

Idag har vi varit grymt effektiva i skolan, fått ihop hela analysen!! Nu ska vi få in en forskningsstudie till, läsa igenom arbetet och finslipa alla delar samt skriva slutdiskussion. Snart är det färdigt :D

Imon blir det en heldag, först grupparbete inför seminariet på onsdag och sen föreläsning.

Det bästa med denna veckan är att det blir hemmaplugg torsdag + fredag så det blir ändå en någorlunda lugn vecka :)

Nu ska jag kika runt lite innan det är dags att laga mat och plugga.

Fantastiskt..

Fysatan vad många timmars sömn jag ligger back, känner mig som en zombie.

Fick sovit ca 8 timmar efter jobbet igår iaf, hade nog behövt sova 12 till. Brorsan kom in och frågade om jag skulle med på kalas, hade totalt glömt att det va kalas för lillasyrran. Det va ju en utav anledningarna till att jag åkte hem och så glömde jag det. Blev en SNABB dusch och påklädning, in på maxi och köpa present och ut till torp. Underbart att det inte bara va fika utan riktig mat :D

Sen va det jobb och det gick sådär, vanligtvis brukar man bli pigg när man sätter igång och jobbar igen efter att man ätit men inte i natt, kändes som att kroppen sov.

Nu är frågan om jag ska åka till Monk om en stund eller om jag ska lägga mig och läsa lite tills jag ska till ishallen..?
Efter en stund grubblande tror jag att jag skiter i ishallen, åker till Monk och tar ett tidigare tåg hem så jag är hemma runt nio och hinner greja lite inför imon utan att stressa.

HAHA

Jag har läst den hundra gånger men det får mig att skratta varje gång..


Vems grymma ide var det att sätta
ett "S" i läspa?

Vad händer om du skrämns
halvt till döds 2 gånger?

Om din dammsugare suger,
är det då en dålig sak?

Om du hamnar i en livskris samtidigt
som du leker kurragömma, förlorar
du då automatiskt eftersom du inte
kan finna dig själv?

Om det blir noll grader på kvällen och
imorgon ska det vara dubbelt så kallt,
hur kallt blir det då?

Varför är ordet "förkortning"
ett så långt ord?

Varför ser man aldrig rubriken
"Spågumma vann på lotto"?

Om en schizofren person hotar att
ta livet av sig, räknas det då som en
gisslan situation?

Om olivolja kommer från oliver,
varifrån kommer då babyolja?

Om du stryper en smurf
vilken färg får den på ansiktet?


SATAN

Det börjar inte bra.. Jag skulle sova till 12 så jag orkar jobba inatt och till och med orkat plugga lite i pauserna, men neej, jag vaknar vid halv 7 när Anders går upp. SUCK. Gick det att somna om? Big fat noooo.
Men morgonen har hittills varit roande, och lugn eftersom jag är själv hemma.

Igår fick jag världens bästa välkomnande av Jacob. Han Blev helt extas av att se mig så han sprang fram och kramade mig :D Hjärtat smälte!! Älskadeälskade unge :) Sen va han ganska "klängig" hela kvällen, mycket mysigt :)

Eftersom jag är så förbannat pigg ska jag plugga. Få färdigt den sista delen av tolkningsramen så Isabelle och Suzan kan börja analysera :) Vi är så duktiga :D

Hey-Ho

Nyss gått upp, Lisa sover än :) Vet inte när hon la sig igår, jag la mig vid tio :) Haha.

Fick ihop sammanfattningen av artikeln så nu är arbetsbördan lite mindre..

NU ska jag övertala er att rösta emot en viktig grej som absurdt nog är laglig i Sverige:

Jag tycker ni ska göra en insats mot pälsdjurfarmning. Djurens rätt vill driva denna fråga till nästa val för att få igenom en lagstiftning mot denna industri. Det är något som vi alla kan vara med och påverka. Gå in på länken nedanför och skriv under. Gör en fin sak för de oskyldiga små liven som far otroligt illa!!!

Klicka här för att rösta.


Nu ska jag se färdigt på GREEKS och sen ringa ett viktigt samtal..

Bakslag typ?

Somnade för sent, kom ändå upp i tid och var effektiv i skolan. Men sen gick det änna utför, kände under bussresan hem hur otroligt trött jag var. Stackars Lisa får stå ut med en väldigt grinig Sanna! Usch vad drygt det är att vilja vara glad och snäll men allt är bara irriterande och jobbigt.

Förbannade trötthet och all denna stress tar ut sin rätt vissa dagar.. Nu ska jag plugga en stund så jag kan slappna av lite i helgen när jag åker till Alingsås. Blir nog att ta med sig datorn denna gången så det blir mer plugg gjort? Får se om det behövs eller om jag bara ska satsa på att få läst så mkt som möjligt. Vilket sällan blir av men man kan ju försöka...

Verkar som att praktiken börjar falla på plats.. Ska försöka få mig själv att ringa innan vi åker till Alingsås imon. Vore underbart att få det fixas så fort som möjligt.




Lisa - The Guitar Hero geek ;)


Dagen

Vi gick upp sent. Jag skulle egentligen gått upp tidigt och åkt på föreläsning i skolan men mensvärken ville annat.. Helt sjukt, har inte haft denna hemska mensvärk sen jag va 14. Hade glömt hur hemskt det var.

Iaf, vi kom upp runt ett, käkade furkost och sen insåg vi att det var dags att sätta igång med dagens planer om vi skulle hinna. Började med att vi tog bussen till Jocke, lånade en bok av honom. Blev ett snabbt besök eftersom han precis skulle äta! Så vi begav oss till busshållsplatsen igen och inväntade bussen, lyssnade på rolig musik och hejade på Sara, Fia och Tip som åkte förbi 2 gånger, haha. Lite roligt att man stöter på varandra, staden är ändå ganska stor.
Vi hoppade va i stan och började shoppingrundan inne på Gina, hittade ganska mkt fint :) Så presentkortet från Lisa är nu använt, hehe. Trodde jag skulle hitta mkt mer men de har inte så mkt roliga kläder just nu och den affären är så trång och konstig, men jag är nöjd.
Vi fortsatte till Åhlens där jag hittade ett fotoalbum (Har redan 3 som är långt ifrån färdiga...) och en jättefin klocka till köket :D Äntligen fick jag bytt ut den fulafulafula klockan jag panik-köpte på ÖB förra året. Och den nya är sååå fin, love it.

Vi gick in en sväng på Bik Bok men köpte inget, provade en jättefin stickad tröja men den va inte så skön, det var en sån där som sticks eller vad man säger. Inte värt att lägga flera hundra på en sån tröja.
Sista affären blev Cubus, hittade lite fint där också :D Supernöjd med mina inköp idag! Kanon. Fick ju köpt klocka + långa tjocka leggings som jag faktiskt behövde. Skitbra.

Sen avslutade vi alltihop med en underbar middag på Jensen Bofhaus (med ett danskt o men fick inte till det!). Åt en ljuvlig kycklingfile, potatis och någon grym sås. Supermysig restaurang verkligen :)

Dagen har varit superlyckad, på så många sätt.

Nu har vi sett det nya gossip girl avsnittet, spelat lite guitar hero, vilket Lisa fortfarande gör och jag ska nu försöka plugga så jag har något att tillföra grupparbetet imon.. Usch, prestationsångest. Vi får väl se hur det går med det, får ju roliga sms var och varannan minut :D Hihi.

Lisan på besök :)

Nu är Lisa här, mötte upp henne på stationen vid ett och sedan tog vi bussen hem till mig :) Bussen var gratis både till och från stationen eftersom biljettautomaten var sönder, inte tråkigt, inte tråkigt alls!

Vi lagade lite mat och sen blev det en låång pratstund som vanligt, välbehövligt och skönt :)
Jag har precis vart nere i tvättstugan och lagt i de 2 första maskinerna, Lisa ser på Gossip Girl avsnitt hon missat som jag vart så snäll och tankat hem :) Jag ska sätta mig och plugga en stund sen ska vi ner till tvättstugan och ladda fler tvättmaskiner innan vi äter pizza :D Mums!


Barn

Jon, Kate + 8 barn ser jag på just nu, det är så fascinerande. De har 8 barn, alla är under 10. Ett tvillingpar + sexlingar och de klarar det galant! Underbara barn har de också, otroligt.

Eftersom jag inte har någon mensvärk eller ryggvärk idag ska jag komma ur soffan och göra något vettigt. Måste städa, det ligger grejer överallt. Sen ska det dammsugas och diskas, finns inga rena tallrikar och snart inga glas.. Det är pinsamt eftersom jag har väldigt många glas.. Haha, det är underbart att bo själv, ingen annan kan gnälla över hur det ser ut ;)

Ska bara få över alla nya låtar till den andra datorn så jag kan lyssna på dem med bra ljud :) Eller så kopplar jag in ljudet i denna datorn. Frågan är vilket som är minst jobbigt? Hmm.

Sunday

Haha, nattens dröm var inget ovanligt men jag skrattade ändå när jag vaknade, jag är så trött på dessa drömmar. Om Freud har rätt om drömmar så mår mitt undermedvetna inte alls bra! Tiden kanske inte läker sår, den bara skjuter dem längre ner i det undermedvetna? ;)

Såg Ice Age 3 igår, va ingen höjdare. Jag trodde den skulle vara skitrolig! Är glad att jag inte såg den på bio, hade inte vart värt pengarna. Jag tyckte ju att ettan och tvåan va roliga, trean va bra men inte rolig.
Började sen se Ghost Town men den va inte heller kul! Slutade med att jag såg "Failure to launch" som gick på fyran, den är bra :)

Fick häromdan en katalog från en klädfirma jag aldrig hört talas om innan, bon prix, det fanns faktiskt mkt fint! :) Ska nog gå in på deras sida och kolla lite :)

TILLSTÅNDET ÄR...

Gårdagskvällen va helt okej! Va längesen jag festade med Sara, Patrik, Jocke och Emma så det va kul! Synd bara att det är så sällsynt med bra DJ:s som spelar bra musik heela tiden och inte bara var 20:e minut. Suck. Jag tror nog slager hade varit bättre än techno-liknande remixer av allt.

Just nu känner jag mig ganska bakis, trots att jag inte kände mig särskilt full igår. Fick dessutom en trevlig överraskning när jag kom hem, mens. SKÅL.

Nu är jag extremt sugen på McDonalds som vanligt, förbannade bakismage... Men jag tror jag ska orka mig ner till affären och köpa godis och choklad :D




Underbara människoor :)


VFU

Jag får panik. Usch vad förvirrande hela praktik-grejen är!! Jag hatar tanken på att ringa en enhetschef på soc när jag inte ens vet vad jag ska fråga efter.
Jag vet inte vart inom soc jag vill praktisera, jag tror att jag vill vara på ungdomsenheten men där ingår även barn och det pallar jag nog inte..

Så irriterande att vi inte får mer vägledning, eller fan att jag gör en sån stor sak av det hela. Egentligen borde jag bara ringa den enheten det lutar mest åt och höra mig för vad de jobbar med och diskutera praktiken. Men jag är lika omständig som vanlig och ska göra saker på mitt sätt så jag får fortsätta fundera över helgen och sen ringa på måndag!!

Nu ska jag kolla om det finns andra verksamheter som verkar intressanta, ifall jag inte får någon praktikplats på soc..

Helghelghelg

Godmorgon! Va uppe för länge igår så det gick inte att somna, typiskt. Men jag läste ca 5 sidor kurslitteratur och sen somnade jag gott! För första gången på länge drömde jag något väldigt konstigt, kommer inte riktigt ihåg vad men det va inte kul iaf.

Nu är det snart dags för frukost, plugg och försöka lista ut praktikplats och ringa..

LÅNG DAG

Denna dagen har känts som 2! Vart i skolan 9-16. På förmiddagen var det litteraturseminarium, blev väldigt intressanta diskussioner som flöt på bra. På eftermiddagen var det kommunikationsövningar som gick segt och stappligt, eftermiddagar är hopplösa när man haft en energisk förmiddag och sen ätit lunch. Men det gick, till slut va "rollspelen" över och det blev lite mer diskussion. En helt lyckad dag.

Men den var inte slut där! Åkte hem, städade undan det värsta och sen kom Jocke :) Vi lagade mat, gnällde om skolan, tittade på tv och åt flingor och fil. Haha, vi är så slappa :) Nu har han precis åkt hem och jag funderar starkt på att sova, då kommer jag upp tidigt imon. Men det kanske är bättre att ta en liten sovmorgon efter det är fest imon kväll? Så man orkar med? Får se, om jag lägger mig nu kommer jag säkert sova i över 12 timmar utan problem ändå!

En annan rolig grej som hänt idag är att de bytt bussar här i Örebro, nu är det lila bussar som går på typ biogas eller ngt. De ser tuffa ut och nu syns skillnaden tydligt mellan stadsbussar och landsbussarna eftersom de är blåa, lite kul.

Nu är det typ bestämt att Lisa kommer hit nästa vecka, ska bli kul :)

RSS 2.0