Sista dagen 2009

I min värld är det fortfarande oktober. Jag hänger inte med. Det blir ju inte bättre av att jobba nyårsnatten, då fattar man inte riktigt att det är nyår. Men men. Pengarpengarpengar.

Nu gör alla en sammanfattning av deras liv 2009 men jag orkar inte försöka komma ihåg. Det jag minns är plugg och jobb. Sen har det säkert hänt mkt kul och fantastiskt men jag minns inte.

Jobb om 5 timmar. Ska nog fortsätta med hemtentan. Bara man kommer förbi den första uppgiften går det lättare.

Utegångsförbud

Igår va det turbulent på Valhallagatan! Grannen och hennes 12-åriga son blev attackerade av hennes ex med pumphagelgevär. Vår närmaste granne blev hotad och vår andra granne som är polis sa till oss att hålla oss inne, på övervåningen. Riktigt skumt att ha en galning springandes runt med hagelgevär och gården full med poliser.

Sen såg vi på hockey, junior VM, Sverige mot Ryssland. Grym match. Det är sällan jag totalt fastnar i en match på tv men den va satans bra. Otrolig fysik och energi. Sen att Sverige ledde och sen tog hem hela matchen gjorde ju inte saken värre. Jag va helt inställd på att Ryssarna skulle vinna överlägset. Så fel man kan ha!

Jag och lillebror fick dela rum i natt, inte så roligt att sova på bottenvåningen efter kvällens drama. Jag somnade som en stock och sov i 12 timmar, inte i sträck, man måste ju vakna några gånger varje natt.. Shit the same. Jag känner mig ganska pigg och redo för att jobba. Men först kommer Lisan :) Jag sitter ju här i morgonrock så det kanske är dags att komma igång..

Vanor

Kroppen har ställt in sig på att sova max 6 timmar, så när man somnar elva vaknar man 04 och är nästan klarvaken. Det va INTE kul, skulle ju sova till 10. Men efter någon timma eller två somnade jag, drömde en helgalen dröm och vaknade 09.55. Ganska okej.

Har precis installerat Antons webcam som han fick i julklapp. Ska vi se hur lång tid det tar innan de märker att det sitter något på skärmen! Haha. Söta familj.

En annan nackdel med att vara ledig är att man måste bestämma vad man ska ha på sig, när jag jobbar har jag ju bara 2 tröjor att välja mellan. Nu har jag en hel resväska. Bussen går om en halvtimma, får väl se hur detta gååår. Dagens ilands-problem..

Rastlöös

Kroppen är helt matt men satan vad rastlös jag är. Trivs jättebra i soffan framför Frölunda-Färjestad men typ var tredje minut känner jag för att hoppa. Det kliar i kroppen. Det funkar inte att vara ledig, jag längtar seriöst efter att jobba. Vet inte längre vad man gör om man inte jobbar, haha. Kvällens planer sköts upp, illailla. Nu blir det några fler dagar med ångest innan det kan bli någon klarhet. Men det va inte jag som föreslog det denna gången iaf.

Kanske ska sätta sig med hemtentan en stund?


Sahlgrenska

Blev 5 timmars jobb utan att egentligen behöva jobba. Väldigt skönt! Har nu för första gången både åkte taxi till Göteborg och vart på Sahlgrenska. Skrämmande stort är det!

Nu är det väl dags att färdigställa kvällens planer.. Läskigt och ibland vill jag bara fly, men det går inte riktigt. Imon blir det iaf en sväng till stan med Monk & Jacoby. Så ska jag försöka hinna med Lisan också :)

Egentligen vill jag bara komma igång med hemtentan. Läste precis igenom uppgifterna och detta måste vara den mest meningslösa tentan någonsin. Typ, "beskriv empowerments utveckling och dess olika betydelse idag". Vad är poängen med att kunna det? Finns väl viktigare saker de kan eximinera oss på.. Men jaja. Ska ta tag i det imon.



Not so good

Blev lite för sent hos Maria igår. Vi tjötade och tjötade och plötsligt va klockan 03.25. Änna dags att gå hem! skulle egentligen åkt till Maxi nu och handlat något att äta men jag försov mig lite smått. Ska åka med en tant från jobbet till Sahlgrenska och man vet ju aldrig hur lång tid det tar.. Får väl hoppas att jag får chans att köpa något i cafeterian.

Borde vara färdigduschad, påklädd och äta frukost. Men istället hamnade jag här för att jag va tvungen att låna om en bok.

Enoyed

Fick sovit några timmar och sitter här som en zombie. Kan inte avgöra om jag sovit för lite eller bara är seg som vanligt och inte riktigt vaknat till.. Har ju inte ätit på 16 timmar så det kanske förvärrar saken också. Jaja.

Om tre veckor har jag sovit min första natt i den nya lägenheten i Alingsås. Hihi. Har inte kunnat tänka på annat när jag gått till jobbet på morgonarna och hem på kvällarna, snaart bor jag jävligt mkt närmare jobbet.

Känns som att jag borde hitta på något men jag har verkligen ingen lust. Är bara irriterad och trött just nu.

Inte så god morgon

Det blir alltid kaos. Undra hur länge man skulle orka jobba på detta sätt? Igår tog jag ju på mig att jobba 7-16. Kommer till jobbet svettig som satan efter att jag glidit fram i snön, hinner knappt komma innanför dörren innan Lena hojtar "Anna-Lena väntar på dig, hon behöver prata med dig". Det tog ju inte en einstein för att förstå att hon ville att jag skulle jobba. Så det blev 7-16 + natten. Kommer somna som en stock och jag tänker inte ställa något alarm, så får vi se hur länge jag sover.

Börjar änna få lite dåligt samvete gentemot mina vänner nu. Har jobbat konstant i en vecka och det är inte slut än.. Men jag har planerat veckan ganska väl så jag ska hinna med det viktigaste typ. Ska bara informera vännerna om vad jag har planerat så de vet när de ska vara obokade ;) 
Blir jobb måndag dag, onsdag och torsdag natt. Så nyår spenderas på Tuvegården, who gives a shit typ. Högtider är inte min grej. Otroligt skönt att slippa jobba 7-16.30 på nyårsdagen iaf eftersom jag tog natten.

Nu ska jag läsa alla meningslösa statusuppdateringar på facebook, kolla mejlen och sen sooova. :D

Sluta bara!

Det verkar inte solklart för alla: LEGGINGS ÄR INTE BYXOR.

Jag stör mig enormt mkt på detta fenomen som hållt på ett bra tag. Jag förstår det inte. Hur kan man få för sig att det är snyggt med leggings och ett linne eller en topp som slutar ovanför arslet?! Det spelar ingen roll hur snyggt arsle eller hur snygga ben du har, det är inte snyggt. Sluta bara. P-L-E-A-S-E. Det ser bara fattigt ut.

Nu inväntar jag Maria. Som bara skrattar åt mig varje gång jag går igång för denna leggings-som-byxor-skit. Men hon håller med, hon har bara lite enklare för att släppa saker ibland.

Bilsväng

Jag känner mig bakis, som vanligt när jag jobbar såhär. Konstigt som satan känns det. Blev i vanlig "bakis"-ordning väldigt sugen på donken-mat. Så jag hängde på mamsen när hon skulle iväg och lämna storebror hos familjen Kasparenko. Sen åkte vi förbi familjens nya hus :) Känns overkligt att de ska flytta ifrån Ängabo men väldigt mysigt att de ska bo i hus, med öppen spis och allt! Längtar inte efter att hjälpa mamma packa och städa dock, haha. Dem har liite mer skit än vad jag har.. Men det är ju ett tag kvar, först har vi ju min flytt :D

Mamma & Anders åkte precis iväg till fröjden, de sulle spela något qiuz där med hennes systrar. Lillebror är hos grannen så nu är jag ensam hemma och ser på dokumentär om Michael Jackson, bättre kan det knappast bli. Bara illamåendet försvinner så jag kan slappna av fullt ut ;)


Work

Snacka om jobbvecka! Har inte gjort annat än sovit, ätit och jobbat. I fredags och lördags hann jag ju träffa Maria, Monk och Lisa iaf. Sen hann jag fira julafton igår mellan arbetspassen. Gaaleet.

Veckan har sett ut såhär:
Fredag: Kom hem 16.00, Pernilla från jobbet ringde så jag fick åka dit och jobba 16.15-21. Mötte Maria efter jobbet och tog följe hem, tjötade en stund.
Lördag: Va hos Monk, Niclas och Jacob, åkte sen hem till Lisa.
Söndag: Jobb 7-14 + natten till måndag
Måndag: Gick av kl 07 + 16-21
Tisdag: Jobb 14-21
Onsdag: Jobb 7-14 + natten till torsdag
Torsdag: Gick av 07, sov en stund, firade jul hos pappa sen hos mamma, började jobba 21 igen.
Idag: Gick av 07, idag är det planerat en lugn kväll med lillebror, ska ringa Maria också tänkte jag. Jag ville ju se den sista sagan om ringen-filmen men det blir för sent..
Lördag: Jobb 7-16. Va inte alls tänkt att jobba denna dag men en ringde sig sjuk och det är faktiskt storhelg med dubbelt betalt så det är lika bra att passa på ju :D Hade tänkt gå till stan eller åka till Allum men shoppa kan jag göra en annan dag!

Sen är jag ledig söndag, måndag, tisdag. Ska jobba en kort tur på onsdag. På måndag kommer hemtentan, ska verkligen försöka komma igång med den med en gång så man slipper stressa. Därav är det bra att jobba en kort tur på onsdag så jag kommer upp och kan börja plugga tidigt, om det nu går!

Nu ska jag räkna ut hur mkt pengar jag får i januari och planera om budgeten lite. Hihi, det är så roligt.
 
Julafton va för övrigt helt okej. Promenerade hem, skulle sova mellan 7.30-12 men jag slumrade inte till förrän vid nio och sov knappt en timma innan jag vaknade igen och så höll det på. Va ganska pigg i 2 timmar iaf, sen va det Kalle och då va det kört för min del. Va så trött att jag knappt orkade prata. Bara nickade och log när någon sa något. Julklappsutdelningen tog låång tid eftersom de 4 små barnen fick äckligt mkt julklappar. Sjukt. Jag och storebror fick en hel del också, ganska ovanligt. Men farmor hade shoppat loss ;) Sen åkte vi hem till familjen på Ängabo, delade ut julklappar och åt den underbara julmaten. Jag åt mest potatisgratäng som vanligt, med hemmagjorda köttbullar till. Mums. Sen blev det en halvtimmas vila innan jag promenerade till jobbet.

Har aldrig varit så trött på jobbet som jag va i natt. Ögonen gick i kors. Men som tur va så va det hyfsat lugnt när vi väl fått alla i säng och svarat på alla utelarm.

Ska se om jag får tag på Lisa idag, när någons mobil går sönder inser man hur beroende man är av dem, haha. Har ju så mkt vi behöver prata om nu, haha galet ;)

Rekreation

Har bara sovit 2 eller 3 nätter på luftmadrassen här hos familjen och jag längtar redan så oerhört mkt efter min säng. Eller efter en riktig säng över huvud taget. Men även när jag sov i mammas säng vaknade jag en gång i timman.

3 timmar kvar tills jag börjar jobba. Inte jättesugen men det går nog fort även ikväll. Gäller att jobba hårt så jag kan somna tidigt ikväll.

Nu ska jag försöka äta så illamåendet försvinner. Kanske även huvudvärken om jag har tur!

Monday

Det är fortfarande måndag! Det går inte ihop. Blev en trevlig kväll på jobbet med Emelie, Marie och Carina :) Jag har insett att jag ofta har en väldig tur och får jobba med de jag tycker om mest!

Beställde ju grejer från jotex typ förra veckan, hämtade det nu efter jobbet och jag höll på att vika mig av skratt. Va orolig över att det skulle vara ett stort paket och gott folk, det va STORT. Större än en stor flyttlåda typ. Fast den vägde inte mycket och den va ju inte proppfull med grejer. Mycket fint va det iaf, som nu ligger här och väntar på den nya lägenheten :)

Det börjar kännas att jag inte fått tillräckligt med sömn de senaste dagarna. När jag väl lyckas slappna av blir jag helt död. Vill inte ens tänka på hur trött jag kommer vara på julafton efter ytterligare ett dubbelpass..

Det positiva är att det inte finns tid till att plugga och jag är för trött för att ens få ångest över det. Ska ta tag i det efter helgen. Ska skriva färdigt om Ryssland innan hemtentan kommer den 28:e är planen!!

Vad är det för dag?

Det finns en nackdel med att jobba hela tiden - man vet ju fan inte vilken dag det är! Jag vaknade och va helt bombsäker på att det var tisdag. Tänkte "fan va gött, då kan jag kolla på internetbanken hur mkt lön jag får imon". Sen inser jag att det bara är måndag. Så blir det när man jobbar dubbla pass. Men natten gick väldigt bra ändå. Fick ju sovit typ 3-4 timmar igår efter att jag kommit hem från jobbet och dessutom hjälpt Anton med svenskaprovet. Ska bli kul att se om han klarade det idag :) Natten va iaf ganska lugn, jag höll mig nog pigg eftersom jag tvingades ut i kylan hela tiden när A-L skulle röka, haha fyyy vad kallt det va. Men sen kröp jag ner i mammas säng med bäddvärmare och har sovit gooott. Drömt helt sjukt som vanligt.

Just nu har jag 11 kronor fram tills på onsdag. Haha, tur att jag jobbar så jag inte gör något man behöver pengar till.

Har fortfarande inte fått svar från hyresvärden om jag kan få lägenheten tidigare. Jag blir galen. Det är väl inte det som uppehåller tankar mest just nu men när det väl dyker upp så blir frustrationen stoor. Han borde ju höra av sig innan jul.. HOPPAS.

Börjar jobba om 2 timmar igen. Innan dess ska jag hinna äta, duscha och torka håret. Dags att köra igång..

Slow dooown

Det är redan söndag! Men jag har hunnit träffa alla jag åkte hem för att träffa så det målet är ju uppnått ;)

Har iaf precis kommit hem från jobbet och har hunnit vara på Maxi med mamma. Nu ska jag och Maria köra lite svenskalektion med anton, det får bli kort för jag ska hoppa in och jobba inatt så jag måste hinna sova iaf 3-4 timmar..

Samtidigt som jag känner mig lycklig och lättad över vissa saker så har livet blivit mer komplicerat sen i fredags. Men det får jag förhoppningsvis lite klarhet i imon efter jobbet om han kan ses då..
Jag hatar att vara hemlighetsfull men jag måste få skriva av mig lite. Allt känns så turbulent och jag pendlar mellan tankesätt hela tiden, hatar att inte ha kontroll.

Men gårdagen va den bästa dagen på längeee och det får mig att le iaf :)

Coooold

Hann vara hemma hos familjen i en kvart ungefär innan jag fick åka till jobbet. De ringde precis när jag kom hem och frågade om jag kunde jobba imon men jag tackade nej eftersom hela dagen är planerad. Men när Pernilla ringde och frågade om jag kunde komma eftersom hon va ensam kunde jag inte säga nej! Så det blev att jobba 5 timmar, blev minst sagt glad när jag kom in och såg att Cecilia jobbade, vi lyckas aldrig jobba ihop men hon är där när jag minst anar det, hon är så härlig :D

Tänkte ta bussen hem eftersom det är typ 9 minus ute men neej, den gick inte förrän en halvtimma senare så det böev promenad. Mötte Maria vid stockslycke eftersom hon skulle köpa cigg och sen gick vi hem. SAUTAN vad kallt det är. Kunde inte tänka på så mkt annat än termobyxortermobyxor. Sitter nu här under täcket och halv-tittar på Mighty Ducks. Har sett alla de filmerna otroligt många gånger och jag älskar dem. De är inte lika mäktiga som när man va 12 men ändå, känslan finns där!

Denna dagen bara fortsätter överraska..

Woho

Jag har fastnat för våra bästa år, men börjar tröttna igen. Man kan inte se det för ofta, då stör man sig bara på alla dåliga skådespelare och den utdragna handlingen.

Nu är det dags att gå ner och slänga skräp, köpa snus och posta ett brev. Sen måste jag diska det sista och stänga av all elektronik så jag kan spara lite pengar på elen, höhö.

Ska för sista gången på länge njuta av höög musik :)


DONE, finito, färdigt, klart

Det är packat, diskat och ganska städat!! Fick ta en paus i ca 2 timmar på grund av årets konstigaste magkatarr men till sist gick det bra. Nu börjar det igen och ett utbrott till så fort jag lägger mig. Men jag orkar inte ens bli irriterad, imon ska jag träffa min famiiilj :D Kommer pratas flyttflyttflytt. Haha, jag kommer bli hysterisk och vilja prata om allt så de vet hur jag tänker och hur jag vill ha det så de kan instämma eller säga emot vad som inte funkar. Haha. Det kommer bli så braa.

Innan jobbet drar igång på söndag ska jag hinna träffa mina favoriter också :) Imon tänkte jag hänga med Maria en stund, på lördag förmiddag blir det bus med Jacob och tjöt med Monk & Niclas och sen på eftermiddagen/kvällen mys med Lisa om hon är frisk. Hoppashoppas tills tummarna blir blåa. Sen är det jobba, sova, jobba, sova, jobba, jul, jobba, sova, jobba, sova. Julveckan kommer gå äckligt fort..

Ser faktiskt fram emot jul lite. När man inte kan träffa alla så ofta så njuter man av de tillfällen man kan. Håller tummarna på att julen går smärtfritt och lugnt detta år.. Men jag lär vara trött som satan så jag kommer inte orka bry mig ändå förhoppningsvis. Jag hoppas på mycket nu märker jag. Jaja. Vissa saker kan man inte styra över. Jag kan bara dyka upp, vara glad, inte säga något dumt och sitta där.

Nu är det nog strax dags för sängen. Om jag vaknar och är pigg vid halv åtta så blir det skola, annars inte. Så med andra ord blir det sovmorgon.

Orkeslöös

Att sova gott innebär inte att vara pigg, tydligen. Kunde väl ätit en bättre frukost som kunde gjort mig piggare kanske men så fort jag satte mig i föreläsningssalen va jag på väg att somna. Tog mig iaf genom hela föreläsningen, som jag ångrar att jag gick på för den gav ingenting. Fick iaf sagt hejdå och godjul-dravlet till vännerna :)

Nu är jag iskall om fötterna eftersom jag tog fel skor och vill inte ta bort filten eller resa mig från soffan. Men jag är vrålhungrig så något måste jag göra. Kan inte bli fast här hela kvällen. Måste packa, diska, städa och kanske till och med plugga. Vi får se hur det går med allt, pluggningen blir nog åsidosatt som vanligt.

MAAAT. Frågan är vad???

last day

Konstig morgon! Vaknade ganska glad, har sovit väldigt bra i natt. Sen insåg jag vad jag drömt och blev mindre glad. Drömde om min far och bråket vi hade var så verkligt, det handlade om allt som hänt och inte hänt i verkligheten. Kändes wierd minst sagt.

Sen fick jag glada nyheter från mamsen, de ska flytta från Ängabo! Det känns också väldigtväldigt konstigt.
Efter lite frustration fick jag fler goda nyheter, hyresvärden väntar på svar om Christian kan flytta tidigare så vi kan få hans lägenhet tidigare. Har förhoppningsvis svar i eftermiddag eller på måndag!! Vore så underbart att ha lägenheten helt färdig när jag flyttar in.

Nu är det dags att duscha och sen åka till skolan..

House of Wax

Jag vill verkligen se den men jag pallar inte. Jag klarar det fram tills en utav killarna får ena hälsenan avklippt, då gör det ont i hela kroppen och jag vill krypa ur min egen kropp. Förstår inte att en film kan få en att känna såhär, man vet ju att det inte är äkta. Helt galet att jag klarat av att se den.

Det är väl dags att hoppa in i duschen kanske.. Lär ju inte orka det imon innan skolan?

Huvudvärk!

Sitter chockad och apatisk i soffan. Har inte haft sånhär huvudvärk på flera veckor ju! Galet, extremt jobbigt.

Kom dessutom på att jag har tvätt-tid idag.. Dålig tajming. Men allt skulle ju bli gjort idag så jag kunde umgås med klassen efter skolan imon. Men vi får väl se hur det blir.

Det gör ooooont. Jag har inte tid eller ork för detta. Dagen började ju så bra..


Fokus

Sitter i biblioteket, känner mig duktig som har fått skrivit en hel del om Ryssland. Snart är min del klar och jag kan slappna av lite! Då återstår bara att redigera det jag skrivit, vänta in de andras delar och sen korrigera. hurra..

Nu är jag dock sååå hungrig att jag måste packa ner datorn och äta. Sen tror jag att jag beger mig hem. Tror inte jag är såpass disciplinerad att jag går tillbaka hit sen. Förstår inte varför men jag vill alltid hem, hem, hem. Konstigt. Men jag får förhoppningsvis pluggat även hemma! Ska börja packa resväskan också. Och diska. Och dammsuga, det va ett tag sen.


Idag är en bra dag :) Snön lyser upp och jag har fått tillbaka pirret i magen :)

Close

Gjorde dagen lite kortare. Skippade föreläsningen imorses. Vilket typ alla andra gjorde också, haha. Stackars föreläsare som blir utsatta för sånt..

Föreläsningen på eftermiddag om kriminalitet va intressant, inte så givande kanske men ändå intressant. Fortsättningen på torsdag är nog mer intressant hoppas jag. Efter skolan gick jag och Jocke hem till Fia, käkade och tjötade innan vi åkte till stan på möte med UMR. Det blev väldigt intressant och vi fick fram bra idéer. Jag kommer ju dock inte vara med på dem :( Snyft. Jag blir så engagerad men jag är ju i Alingsås hela våren och kan inte direkt vara med i det praktiska. Suck.

Funderar seriöst på att starta en lokalgrupp i Alingsås. Där behövs det verkligen. Frågan är hur många som kommer ställa upp och ta motstånd mot främlingsfientlighet? Det är inget krig jag tänker ta ensam..

Direkt efter mötet åkte vi hem till Fia igen och där va Sara, Jennie Gentiana och Emmelie. Tip och Johanna kom lite senare och det blev en härlig kväll med mycketmycket babbel om allt möjligt. Mest sociala problem som vanligt, haha. Vi är yrkesskadade innan vi ens kommit ut i arbetslivet. Va mysigt iaf :) Känns så overkligt att jag inte kommer träffa dessa människor varje vecka nästa termin.

Får se hur morgondagen blir. Ska träffa gruppen halv elva och sen är det seminarium. Funderar dock på att banga seminariet, kompletteringen är minimal och jag har redan gjort färdigt den typ. Blir nog att träffa gruppen, kopiera ur jockes bok och sen sätta mig i biblioteket och skriva på projektarbetet.. Låter mkt bättre än att slösa 3 timmar på ett seminarium om kommunikation och organisation.


Kladdis

Blev inte mkt gjort idag! Har iaf lyckats hålla matplanering och därav vart ganska pigg. Men omotiverad som satan. Har funderat mkt på både projektarbetet och seminarieuppgiften, läst lite men inte fått ett ord skrivet. Förutom mejl då.

Imon blir det en låång dag. 2 föreläsningar, middag med Jocke sen möte med UMR (Ungdom Mot Rasism). Ska bli intressant. Hoppas det kommer en hel del människor med bra idéer!

Nu är det dags för en sen dusch och sen sleeepy tiime.


Nostalgitripp

Jag kan inte leva i nuet, det går inte. Finns inget roligare än att tänka på förr eller planera framtiden.. De senaste timmarna har handlat om förr, har laddat upp bilder från balen, hajken, grillfest, student m.m från gymnasietiden. Allt detta hände våren 2007 som nog va den bästa våren någonsin, förutom våren när Jacob föddes då ;)
Jag hade precis blivit singel och mådde bättre än någonsin, i efterhand kan man väl se att det va en del förträngning men jag lurade iaf mig själv till att tro att jag mådde bra, vilket va väldigt skönt. Sommaren som följde va också härlig :)

Men sen blev det sämre och sen har det gått upp och ner som vanligt. Hipphurravilkenbrasummering.

Har fått kameraväskan jag beställde i torsdags :D Åh va fin den äääär. Va dessutom lite busig och beställde hem-saker från jotex.. Har haft dem i "önskelistan" hur länge som helst men jag gav ju mig själv köpstopp för många veckor sen (vilket jag bröt på typ Ullared men ändå..). Men nu beställde jag dem så att de kommer till Alingsås så kan de ligga hos päronen tills januari. Kanon! va ju tvungen att slå till när det va 40 preocent rabatt på hela beställningen..

Nu ska jag ta mig i kragen och börja plugga! Men först ska jag byta spellista, börja tröttna på Shakira och Chris Brown nu..

Nu blev det fel igen..

Trodde att sömnproblemen va förbi. ICKE! I natt låg jag nog och funderade i 2 timmar innan jag somnade, sen vaknade jag gång på gång. Gick upp av ren rutin för att gå på toa men väl på toa inser jag att jag inte vaknat på grund av att jag behövde kissa, jag bara vaknade. Fun times.

För att göra starten på veckan ännu värre skippar jag dagens föreläsning och ger mig själv lite mer ångest. Men jag orkar inte. Dagens föreläsare är jobbigt rent ut sagt. Det är mest babbelbabbelbabbel och man tappar vad föreläsningen handlar om efter 10 minuter. Det är samma föreläsare imon och då ska jag gå dit, den passar till uppgiften och kanske kan hjälpa. Dessutom är det en annan föreläsare på eftermiddagen.

Eftersom jag inte har något mer jag kan packa ska jag fokusera på Ryssland idag och få skrivit en hel del. Dags att köra på ordentligt så det kan bli lite ledigt mellan jobb och hemtenta.. Det är så lätt att planera, men svårt att hålla planeringen!

Grannfejden

Grannfejden är ju helt fantastiskt roligt. Visar verkligen hur envisa och löjliga vuxna människora kan vara. Så minimala grejer som får folk att balla ur.
Hade det inte vart för att frugorna fick prata utan de arga karlarna och det då blev tårar och kramar så hade det vart en konstant skrattfest. Aschberg är den enda som klarar en sån här grej, offentligt.


Konstig dag

Söndagar är speciella. Jag är inte vanligtvis en sån människa som hatar söndagar och har ångest inför att måndagen närmar sig, det händer ibland. Men det är något konstigt med söndagar. De är ofta så vääldigt sega och tråkiga. Man får en viss känsla.

Lyckades säga upp det mobila bredbandet, det tog nog inte ens en minut. Sköönt. Glömde dock totalt av att ringa EON, jag skyller på Monk som ockuperade min telefon! Höhö.
Har fått packat allt som går att packa i vardagsrummet, förutom skrivaren och datorn. Den sistnämnde överlämnar jag nog till Maria att fixa när hon kommer ;)

De kommande dagar kommer bestå av föreläsningar, seminarium, plugg, packning, tvättning och allt det andra..

Längtar efter fredag.

Hmpf..

Letar febrilt efter papper från Tele2 om det mobila bredbandet, de finns ingenstans! Har jag slängt dem? Jag som sparar allt.. Inte ens någon räkning med kundnummer har jag eftersom jag får e-faktura.. Suck. Men jag har iaf själva numret till det mobila bredbandet, med det och mitt personnummer borde det ju fungera. Om det inte är en sur jäkel som sitter i kundservice. Då får jag väl leva med mobilt bredband resten av livet.

Blev nästan färdig med seminarieuppgiften igår!! Mot slutet va det så otroligt tråkigt att jag testade alla batterier jag samlat i en låda för att se vilka som va använda och inte.. Då har man tråkigt. Men jag fick gjort en hel del i natt. Nu är det bara 2 små uppgifter kvar och skriva om Sveriges samarbete med Ryssland på projektarbetet! Sen ska jag börja packa ner DVD och annat tekniskt jag klarar mig utan de sista dagarna. :)




Saknar min snutt!
Snaaaart är jag hemma och kan umgås med din mamma mktmktmkt :)


I see the light

Seminarieuppgiften är snart klar! Detta är vad som kallas: ta ut vinsten i förskott. Jag har gjort halva, ska nu börja på nästa del med den andra boken. Har en känsla av att uppgiften inte blir färdig idag ändå. Fast jag har ju några timmar på mig. Målet är att det ska bli färdigt idag. Eller iaf innan jag somnar så jag kan fokusera på Ryssland och fixa annat imon.

Detta är den sista lördagen i denna lägenheten. Den SISTA. Galet. Känns overkligt.

Är fortfarande mätt efter tacopajen jag åt vid fem, ovanligt god blev den, som en helt ny maträtt. Det är bra, snart har jag fyllt upp frysen med tillräckligt många matlådor så jag kan packa ner kastruller och kryddor m.m. Kanon.


Snurrigt

Haha, det är inte ofta jag ringer mamma 3 gånger på under 10 minuter. Snurrigt värre i huvudet idag och så fort vi lagt på kommer jag på nya saker att säga eller fråga. Men nu har jag nog fått ur mig att jag tänkte på.

Har pratat med Christian (han som nu bor i lägenheten jag ska flytta till) om att ta över lägenheten från den 1:a januari så Anders, den underbara, kan måla om. Nu ska vi bara få klartecken från hyresvärden om att den tredje hyresgästen kan flytta ut då. Hipphurra. Christian skulle ringa honom i veckan men jag har inte tålamod så jag skickade ett mejl med en gång, skulle dessutom fråga en annan grej. Lika bra att få det ur vägen.

Nu återstår bara allt annat på "att-göra-listan". Det mesta innebär att ringa folk, vilket jag hatar. Tog en braa stund innan jag fick mod nog att ringa Christian. Det är så löjligt, men det är så det är. Men att ringa E.ON. och Tele2 är inte lika hemskt.

Tror jag ska börja ta ner gardiner idag, vill bli färdig men samtidigt är det trist att inte ha gardiner uppe. Vi får se. Nu ska jag iaf diska, packa köksgrejer och komma igång med seminarieuppgiften igen. Den kommer bli så dålig att jag kommer sitta tyst hela seminariet för att undkomma total bortgörelse. Haha. Jag orkar inte. Sparar energin till att skriva om Ryssland.

Jorå..

Det är så läskigt att drömma att man är totalt störtkär i en gammal kompis, som man aldrig känt något sånt för. Känslan sitter ju kvar när man vaknar och det hela känns väldigt konstigt. Haha. Det som är mest underhållande är att personen i fråga har ingen aning om vad jag drömt eller att jag ens tänker på honom just nu, everything is in my head. Som vanligt.

Sov ganska okej i natt. Fastnade framför något stand up-program som va hysteriskt roligt i natt så jag kom i säng way too late. Det bästa med gårdagskvällen va inte att Erik vann idol, även om han är fantastisk och har en gullig pappa, det bästa var att jag (igen) räknade budget för resten av året för att klura ut hur jag ska lösa det när skolan sätter igång igen till hösten. Om jag lyckas med mitt sparade så kommer jag leva riktigt gott faktiskt och slippa pendla. Fanns rätt många bra lägenheter på ÖBO såg jag nu. Dock tror jag inte jag pallar att bo i korridor, även om det bara gäller några dagar i veckan, blir nog bättre att skaffa en etta.

Idag är det mycket på schemat. Ska ringa, mejla, kolla massa saker, packa OCH PLUGGA!


Skifte

Jag lyckades på något sätt släppa alla tankar som har med flytten att göra några dagar. Helt plötsligt kom allt tillbaka och nu är jag hysterisk igen.. El, adressändring, hemförsäkring, bredband, nycklar, målning, inflyttning. Förstår inte varför jag blir så orolig men det blir jag. Imon känner jag mig nog lugnare när jag pratat med eon, tele2, rett ut när jag ska ta över lägenheten så Anders kan börja måla.

Har verkligen försökt acceptera att väggarna i vardagsrummet och sovrummet är gråa men det går inte. Jag blev tvungen att fråga Anders hur mkt färgen skulle kunna kosta om inte hyresvärden står för kostnaden och det va ju inte farligt alls så nu är det BARA att bestämma färg.. Men jag tror det blir beige, ungefär samma jag har nu.

Skulle tittat på idol nu men jag är så anti. Men jag vill verkligen höra Erik, han är så braaa.

Last weekend

Önskar lite smått att jag inte gick på föreläsningen. Nu va man ju tvungen att inse att det inte bara är praktik, ursäkta! verksamhetsförlagd utbildning kallas det, det är flera skriftliga uppgifter som visst va ganska omfattande. Men så känns det ju alltid till en början, sen inser man att det inte är så jobbigt. Ska kolla upp vad det är för kurslitteratur man ska ha, är det många böcker stryper jag någon. Förhoppningsvis har biblioteket iaf någon..

Efter skolan blev det en sväng i stan. Skulle prova en klänning på Gina Tricot med den fanns inte i någon av de två butikerna som finns i stan! Irriterande. Dessutom hade jag glömt äta så det gjorde ju inte saken bättre. Handlade lite på Ica där de gjort om så jag blev förvirrad och glömde köpa toapapper, vilket va anledningen till att jag skulle handla. Men jag fick iaf köpt Lussebullar :D Mums.

I brevlådan väntade på lägenhetskontrakt, foton och en räkning från apoteket. Fick lite panik när jag såg summan och inte kom ihåg vad i helvete jag köpt. "Jag har väl inte varit sjuk nyss?" va den första tanken. Sen såg jag att det stod något på baksidan och då insåg jag att det va p-staven. Haha. Hade jag totalt glömt. Har iaf skrivit på kontraktet, lärt mig min blivande adress och har nu kollat febrilt efter vilket bredband jag ska beställa. Jag har blivit lite förälskad i telia, men då måste jag beställa telefoni och då kostar det 100 kr mer än det skulle med tele2, 100 kr för något jag inte använder. Men Telia är säkert, med Tele2 vet man aldrig. Dessutom får man trådlöst och smidighet med Telia. Får nog fundera på detta.

På promenaden hem från bussen kom jag på att detta blir min SISTA helg i Örebro. SNYFT. Detta är den absolut sista helgen i denna lägenheten. Det hade ju passat fint med utflyttningsfest eller liknande men jag är så extremt otaggad. Vilket egentligen är tur eftersom jag inte har tid. Läskigt att jag inte tänkt på det innan.

Nu skulle jag göra något men jag glömde av vad. Hade mängder av saker jag skulle diskutera med min mor men hon dissade mig för att hon skulle till stan. Om hon köper julklappar till mig är det okej, annars är hon bara elak. Höhö. Just det! Kolla kurslitteratur va det ju!


Icke

Är INTE sugen på att gå ut och gå. Har precis vaknat och kroppen är inte riktigt vaken. Regnet hänger i luften och jag vill bara sova en timma till.

Är däremot sugen på dagens föreläsning, det är introduktion inför praktiken. Har ingen aning om vad de ska pratat om i 2 timmar men förhoppningsvis är det bra.

Promenad eller inte promenad?? Ska nog gå ut på balkongen och känna av..

Perffffa

Underbart nöjd med denna dag! Har gjort allt jag sagt att jag skulle, nästan (glömde köpa toapapper men det finns hushållspapper...). Jag har promenerat raskt, ätit som jag ska OCH pluggat! Har skrivit 2 av 9 uppgifter. Wunderfuuuuul.

Har diskat varje dag den senaste veckan, vad är det för fel på mig?! Har fått packat lite mer småskit, bokat tvättid till nästa vecka, packat alla sängkläder. Funderar på att börja packa lite kläder som jag aldrig använder men jag får ångest. Tänk OM jag vill ha en tröja som jag har packat ner? Haha, kriiis. Ska nog börja med det i helgen.

Längtar efter januari, trodde faktiskt inte jag skulle det, men ju närmare jag kommer ju mer fördelar ser jag med flytten. Förnekar alla ekonomiska frågetecken och panikkänslor och kör med "det löser siiig". Vilket det kommer göra, jag har bara inte tålamod till att spara på det sättet som jag ska göra. Allt ska ske nu. Färdigt nu.

Hela dagen har varit såå bra. Jag är inte alls lika trött nu när jag börjat äta regelbundet (placeboeffekt?). Det som rubbade den lyckliga känslan liiite är att tyget jag vill ha som skiljare mellan sovrum och vardagsrum går på lite över 2 000 kr.. Det sveed att se det beloppet. Och jag har råd med det, frågan är om det är värt det? Man kan ju använda det som gardiner sen när jag flyttar till en lägenhet med ordentliga fönster. Men ändå, med tanke på sparandet kanske jag ska leta vidare efter annat tyg? Det smärtar i hjärtat. Jag är helt kär i det tyget. Kärlek vid första ögonkastet. Jag vill ha det. Jag ska göra "en Maria" och fundera lite, höhö. Ne, jag ska sova på saker och ringa mamma och diskutera saken med henne. Hon är så logisk och snål, vilket jag inte alltid är när det gäller shopping..

Försökte lägga in en bild på tyget med det går inte så tryck här!

Nu är det nog dags att försöka sova. Ska försöka komma upp tidigt imon och gå motionsrundan innan skolan. Sen till stan och prova klänning och leta efter någon mer julklapp till mamsen :)


SJ

Jag gillar inte att boka tågbiljetter. Det krånglar, krånglar och sen krånglar det lite mer. Men nu är det jag som krånglar tack vare en föreläsare som flyttat sin föreläsning. Vilket är bra, för då kan jag åka hem 4 timmar tidigare på fredag nästa vecka. Kanon. Men jag hade ju köpt resan med poäng och nu kommer det ta 2-4 dagar innan poängen sätts in på mitt konto igen. HUR kan det behöva ta så lång tid?? Deras system behlver uppdateras, NU. Jag blir så stressad. I värsta fall får jag betala resan med pengar och bli fattigare än fattigast, men antagligen kommer poängen ändå räcka när jag väl får tillbaka dem så jag kan boka om resan. Skål.

Nu är det dags för mellanmål och sen en varm och skön dusch :) Sen ska seminarieuppgiften påbörjas. Mår lite bättre nu när Jocke ringde och berättade att han inte heller börjat. Haha, det behövde jag.

Countdown

Vet inte vad jag gjorde hela dagen igår. Fick inte gjort ett skvatt? Jo jag packade, diskade, kollade i böckerna. Det va en lång dag och jag gjorde iaf tillräckligt mkt så jag kunde somna hyfsat fort på kvällen/natten!! Men nu har jag väl rubbat det igen genom att inte gå upp förrän 11. Jaja.

Nu ska jag äta frukost och sedan gå ut och gå. Kanske ska gå rundan 2 gånger på rad idag eftersom det blir mörkt så tidigt och då vill jag inte gå ut och gå i detta område.. Haha.

Sen måste jag börja plugga, tisdagskvällen nästa vecka försvinner ju eftersom det är möte med UMR. Känns lite meningslöst att vara med eftersom jag försvinner från Örebro i januari men man kan ju alltid göra något.




TACK :)


Planering

Jag som är ett så otroligt planeringsfreak kan inte förstå varför jag aldrig planerat och skrivit ett matschema? Eller har jag? Minne som en guldfisk som sagt.. Men det kanske är för att jag är livrädd för fasta rutiner eftersom det känns så tråkigt att leva efter en mall, även om man skapar den själv. Men nu känns det väldigt skönt att slippa den ständiga frågan om vad man ska äta till lunch och middag, varje gång inser man att man skulle tänkt på det tidigare eftersom det man vill äta är fryst.

Nu har jag iaf gjort det. Sen om jag håller det eller inte är ju en annan femma.
Har förövrigt inte direkt pluggat än. Har iaf öppnat den ena boken, kollat igenom den och hittat de stycken jag kan använda mig av. De vanliga förberedelserna när ämnet är så tråkigt att man inte hittar någon motivation ALLS.

Tror faktiskt att jag ska packa lite, ska ju faktiskt åka till Alingsås om lite mer än en vecka och då ska ju packningen vara färdig.. Sen efter det har jag nog blivit motiverad till att plugga.

Pluggpluggplugg

Jag tänker mkt på att plugga, planerar att jag ska plugga men sen blir det inte så mkt pluggande. Konstigt. Idag hade vi handledning om projektarbetet, eller ja, halva gruppen iaf. Alla frågetecken är utredda och det är bara att köra på. Idag ska jag påbörja både nästa veckas seminarieuppgift och nästa del på projektarbetet. Hoppas det slutar regna också så jag kan gå ut och gå.

Först ska jag gå ner till postfacket och kolla om jag fått kontraktet till den nya lägenheten än som jag ska skriva på.. Insåg häromdagen att jag inte ens kan adressen till den nya lägenheten. Haha. Snart är det ju dags att adressändra, flyttanmäla elen, beställa bredband.

DD

Det är värdelöst att gå upp sent. Hela dagen försvinner. Samtidigt är det så underbart med sovmorgon.

Idag för första gången på väldigt länge har jag lagat middag :D Kyckling, ris och currysås. Tänk om jag kan fortsätta äta så regelbundet och bra som jag ätit idag? Kan inte göra annat än försöka.

Har totalt glömt av att plugga. Direkt när Jocke gick började jag med maten, kom då på att det kommit nya avsnitt av OTH etc. Nu har jag sett dem och det är väl kanske dags att sätta igång med seminarieuppgiften tills nästa vecka.

Det är bara tisdag men jag är redan kluven inför helgen. Det är fest på lördag och jag har som vanligt lovat att komma, lovat att inte banga. Men jag vill inte dricka, är det någon idé att gå ändå? Vill man vara den tråkiga, nyktra personen som bara är med på förfesten? Får se hur magen mår om några dagar.




Saknar dig din lilla trotsunge med hosta <3


Nonstop

Blev en lång sovmorgon idag igen. Därav skippade jag dagens föreläsning, som sen visade sig bli hälften så kort för att föreläsaren var dubbelbokad. Så det va ju rätt skönt att jag inte stressade iväg för att hinna åka till skolan en sån kort stund!

Kom istället upp och ut på en promenad :D Kändes så himla skönt. Det luktar så gott i skogen när det är lite fuktigt och vind. Pratade med Monk också :)

Sedan blev det lite panikstädning och sortering av alla papper som låg utspridda på köksbordet innan Joachim kom :) Nu ligger vi här i varsin soffa, han pratar just nu med sin mormor så jag passade på att kolla det vanliga på nätet för första gången idag. Känns konstigt att sätta sig med datorn först på eftermiddagen och inte direkt när jag gått upp.

Nu ska jag nog ta fram kyckling ur frysen :)


Nap

Jag tror jag ska börja sova middag varje dag jag kan. Har alltid tänkt att det förstör nattsömnen men just nu spelar det nog ingen roll, jag är lika seg men samtidigt pigg som varje kväll.

Jag längtar så otroligt mycket efter nästa termin. RUTIN. Inget konstant plugg och ständig stress. 15:e januari kan jag koppla av från plugget och ha ett ganska normalt liv i ett par månader.

Dags att plugga lite, något får jag göra för att trötta ut mig..

Måndag.

Idag genomförde vi det näst sista seminariet för denna terminen! Hamnade i intressanta diskussioner om föreställningar, roller, kön, normer etc. Man kan prata om det tills man dör. Det finns inget rätt svar, det finns inte en sanning.

Pratade lite snabbt med gruppen om projektarbetet, vilket verkligen hänger i luften och inte kommer bli färdigt innan jul. Men om jag jobbar på är jag nog färdig med min del iaf, så kan man finslipa under "julveckorna".

Efter paniksamtal med sjukvårdsupplysningen har jag nu börjat leta recept. Måste få in mer fibrer och ordentlig mat i vardagen. Såhär kan man ju inte ha det, kroppen måste fungera.

Funderar på att lägga mig och sova en timma, blev inte många timmars sömn i natt. Som vanligt. Vet helt ärligt inte hur jag ska komma ifrån sömnlösheten och kunna sova normalt igen.


WS

Insåg precis att det är andra advent idag, i typ 40 minuter till. Haha, jag har ingen koll.

Har precis sett The pursuit of happiness och den är så underbar. Tror ingen hade kunnat göra den filmen så bra som Will Smith gör. Spelar ingen roll hur många gånger jag ser den, blir tårögd varje gång.

Har dessutom pluggat en hel del! Känner mig taggad för den kommande veckan. Mkt att göra men med lite planering ska det nog gå.

I den blivande lägenheten finns ju ingen vägg mellan sovrum och vardagsrum, så tanken är att sätta upp tyg där som avskiljare. Har hittat ett jättefint tyg idag som ska beställas, typ imon. Skönt när sak efter sak faller på plats.

TF

Det finns en stor nackdel med att ha abonnemang: numret registreras och förbannade telefonförsäljare terroriserar. Helt galet. Som tur va så svarade jag inte. Det känns så fel, kan man nixa mobiltelefoner så de inte får ringa ens nummer? Gaaaah.

Skulle träffat Jocke ikväll men ingen av oss orkar ta oss utanför dörren så vi ses imon istället. Haha.

Om några få minuter börjar brorsans match mot Partille. Jag får följa den på nätet som vanligt, triiist. Men samtidigt kan jag ju plugga så det finns något positivt med det hela..

Clean

Sjukasjuka drömmar. Förstår inte vad allt kommer ifrån. Ena stunden hade jag barn som vi tappade bort på Allum, sen gick jag i en skog med familjen och det va någon slags visning där vi gick genom jättefina hus, i varje hus bodde folk vi kände fast vi hade ingen aning om att de bodde där. Sen var jag förföljd av en tjej som hatade mig, förstod inte varför hon följde efter mig men det va något om att hon skulle hindra mig från att träffa någon. Denna drömmen va ju helt logisk. Haha, verkligen.

Nu började Paris Hiltons BFF på trean, jag klarar det inte. Förstår inte hur man kan annonsera efter vänner i TV. Är det bara för att hon vill visa upp sig? Puckad.

Idag ska jag inte fastna i soffan hela dagen, ska fortsätta städa och packa. Ska köra igång Shakiras nya album, har verkligen fastnat för henne trots att jag aldrig direkt gillat hennes musik innan, den nya skivan är grym :)






Alla

Alla människor är olika, men de finns vissa saker vi har gemensamt. Det är något jag verkligen tänkt på sen förra veckan när vi hade en föreläsning om avvikande beteende, sedan genus och etnicitet. Hur olika vi än är cirkulerar allas våra liv runt att åstadkomma saker, få bekräftelse på att vi finns och är accepterade och sedda. Man vill nog ofta inte se ur det perspektivet, iaf jag tycker att livet känns väldigt patetiskt. Men det är så, inte alltid, men mycket av det man gör i livet vill man ha respons på av folk runt omkring, man vill ha reaktioner. Om man inte blir sedd känner man sig värdelös, om någon inte lyssnar när man pratar känner man sig utanför/oaccepterad/värdelös.

Något jag alltid stöter på i både utbildningen och privatlivet är fördomar. ALLA bär på fördomar, generaliserar och drar förhastade slutsatser om andra människor och situationer. ALLA. De som säger att de inte gör det begår självbedrägeri eller har grymt dålig självinsikt. Jag tycker det är så pinsamt att läsa bloggar, eller vad som, där personerna fått veta eller har en uppfattning om att folk tänker och tycker saker som inte stämmer och sen får ett spel om hur dåligt och fel det är och att "de borde skaffa sig ett liv", "inte sätta in folk i fack/kategorier" är väl meningar som alltid passar så bra in där. Men kom igen, den personen som i den stunden är svinförbannad gör samma sak. Den personen som dragit en för snabb slutsats och dömt vad någon gjort blir genast satt i det facket med "dem" som snackar skit, inte vet vad de snackar om, är falska osv. Så den som precis blivit utsatt gör samma sak. Alla sitter i det facket. Alla pratar om människor. Varje dag får man höra om något som någon gjort eller blivit utsatt för, någon situation som hänt och innan man hinner stoppa sig själv får man en bild och en tanke om personen. Jag tror inte det finns någon som är annorlunda på det sättet. Vi är människor, det är mänskligt.

Sånt här skulle jag kunna diskutera i hundra år. Konflikter och snack som uppstått på grund av sånt här var ju vardag förr. I en liten stad, alkohol i stora mängder och kaxiga tonåringar som alla ska hävda sig. Det är intressant att se tillbaka på det nu i efterhand, varför folk reagerade som dem gjorde och betedde sig som dem gjorde.


Gone with the wiiiind

Nu känner jag mig som mig själv igen. Det tar ju några timmar innan jag och kroppen vaknar till liv.. Går man upp vid tolv så är det svårt att komma igång med något innan det är kväll.. Det ska inte vara så, och egentligen ska jag inte klaga eftersom jag har mig själv att skylla. Jag ska ta tag i detta. När jag har flyttat till Alingsås så det bli nya rutiner totalt, därmed nya rutiner för mat och träning. Slut med att vara en slöfock och slarva.

De senaste tre timmarna har jag städat så jag kan se golvet i hallen, fått in alla kläder i klädkammaren, diskat, packat en låda med köksgrejer + en låda med fotoalbum, filmer och böcker.

Jag har dessutom julpyntat för sjutton! Jag hittade en tomte längst in i ett utav köksskåpen så den fick komma ut och stå på fläkten, haha. Julandan infann sig nästan! Haha.

Dags att fortsätta med disken innan diskvattnet kallnar. Jag är så pigg att jag känner för att springa ett varv runt huset. Helt fel tid på dygnet att vara pigg.

ANTI


Såna här dagar hade jag ofta förr, trots att jag inte va bakis. Såna dagar då man inte vill göra NÅGOT ALLS. Just nu finns det inget jag vill göra. Jag vill inte packa, städa, plugga, sitta eller ligga i soffan och titta på TV eller ens sova. Jag vill helt enkelt inte göra något. Det är inte alls frustrerande, nejdå. Satan.

Tungt

Huvudet känns tungt. Vaknade av ett sms strax efter tolv, har inte sovit så länge på flera veckor. Kan nog konstatera att mitt försök att bli morgonmänniska är förgäves..

Kvällen va ganska kul. Va väldigt trött och fundera på att gå hem ett par gånger men va med hela kvällen/natten ändå. Fia hade rätt i att det inte är så många på Kåren, när vi kom in vid halv tolv va det nästan helt dött. Det va bara 3 killar på dansgolvet. Men det sket vi i, vi dansade på och efter en stund va dansgolvet fullt med folk. Sen på bussen hem märktes det att det vart mer drag i stan, bussen va knökfull.

Vad händer idag då? Ska hänga in alla kläder som ligger överallt, kommer inte ihåg varför jag har en stor klädhög i soffan men den ska iaf bort. Ska läsa igenom min del av projektarbetet igen och göra det sista så det är färdigt tills på måndag då vi ska ses i gruppen.

Vill bara sova.

4 december

Känns helt galet att det är en hel månad sen vi skrev salstentan. Vart tar tiden vägen?? Det är bara 6 veckor kvar till jag flyttar. Idag om 6 veckor är mamsen och Maria här och hjälper mig med det sista innan grabbarna kommer dagen efter. Tiden går för fort samtidigt som den går för sakta.

Snart blir ju Jacob storebror också! Känns också overkligt, svårt att föreställa sig samtidigt som det känns så självklart. Ska bli roligt att se hur han reagerar och beter sig, men det ska bli ännu roligare att det kommer en ny liten bebis man kan mysa med :)

Idag blir det som sagt fest. Är helt slut efter 6 timmar i skolan men det är väldigt skönt att vi blev färdiga med uppgiften rätt fort och slapp sitta till typ fem. Ska ta en dusch och sen leta efter något att ha på sig ikväll. Alltid största problemet. Hoppas det blir en kul kväll :)


Nicee

Kvällen blev oväntat bra må jag säga. Har läst en hel del om både genus och etnicitet och skrapat ihop lite reffar vi kan använda imon! Hoppas att mina gruppmedlemmar också är ganska förberedda inför uppgiften så det går hyfsat snabbt och enkelt!

Jag känner mig lyrisk just nu. Ett konstigt ord men stämmer ganska bra. Dock börjar jag piggna till efter att ha varit dödstrött hela dagen. Jag förstår mig inte på mig själv.. Får jag inte sova fler timmar i natt kommer morgondagen blir väldigt jobbig och lång.. Men jag har ju inhandlat dextrosol så det kanske hjälper?!

Måste erkänna att jag börjar längta efter flytten till Alingsås väldigt mkt. Känner mig fortfarande inte glad över att lämna min fristad men ska bli så kul att kunna umgås med vännerna mer och kunna ha ett normalt liv :) Försöker att inte tänka på det för mkt, eftersom jag har så dåligt tålamod blir jag bara frustrerad!

NÄÄ

Satan. Ibland blir jag så trött på vilken otur man kan ha. Jag vet att jag haft otroligt mkt tur den senaste tiden men nu hände en såndär basalt löjlig grej. Jag va ju så duktig och kopierade några kapitel ur Jockes bok? DET VA FEL KAPITEL. Jag kopierade alla de kapitel vi INTE ska läsa denna delkurs, vi skulle tydligen ha läst dem på förra delkursen. Vilket inte stämmer särskilt bra med vad förra delkursen handlade om men shit the same.

Detta insåg jag då Mia från klassen/gamla klassen ringde och frågade vilka kapitel det va, efteråt va jag ju tvungen att kolla så jag verkligen sagt rätt. Tro fan att jag tittat på litteraturen till den första delkursen och inte denna.. Jaja, Mia är informerad och imon ska jag kopiera rätt kapitel från Jocke.. Det går sådääär bra att spara pengar just nu. Dessa små utgifter är dödliga.

Nu är det ändå tur att jag är såpass lat som jag är så jag har knappt läst något, jag har skumläst och insett att det inte fanns något användbart till seminarieuppgiften. Inte så jävla konstigt nu i efterhand. Får helt enkelt läsa om genus, vilket jag skulle gjort igår..



Frost

Gick inte lättare att somna med MP3:n, stängde av den efter någon timma och sen tog det väl minst en timma till innan jag somnade. Sen när jag vaknade kändes det som att jag sovit 5 minuter och då hade jag redan skjutit upp alarmet 2 gånger utan att vara medveten om det.. GNÄLL.

Kom iaf iväg till skolan! Väldigt bra föreläsning, han föreläste igår och självklart blir jag arg på mig själv för att jag inte gick igår. Fick även kopierat de kapitel vi ska ha om etnicitet av Jocke, så nu ska det läsas!!

Verkar bli fest imon! "Jag ska inte dricka förrän nästa år" höll inte, haha. Har inte riktigt lust, som vanligt, men samtidigt känns det väldigt lockande att fly verkligheten några timmar. Kanske inte riktigt lika mkt som förra gången men lite är inte fel. Får se hur det blir, men Gentiana ska köpa alkohol åt mig i eftermiddag så då kan jag ju inte banga, hehe.

Plugga va det ja!

HAHA

Haha, ibland slår det slint. Satte mobilen på laddning för en timma sen typ, har kollat på mobilen flera gånger sen dess, men först nu när jag ska kolla om den är färdigladdad så ser jag att den inte laddar. Då kom jag på att jag drog ur den kontakten för att sätta i hårfönen i förmiddags. Skåål för tankespriddhet.

Har snart lyssnat igenom alla Rod Stewart-låtar jag tankade ner förut och jag känner mig så glad :) Jag kan inte minnas förr utan att bli ledsen och sakna men dessa låtar får mig att minnas alla de bästa stunderna som betydde mest.

Kanske är redo att somna nu. Om jag kan hålla mig från alla tankar om flytt, seminarieuppgift, projektarbete och annat jobbigt ska det nog gå ganska fort.. Ska nog sätta in nya batterier i MP3:n och somna med Rod Stewart i örat, va längesen jag somnade med musik i örat, det funkade ju alltid förr.

Love cherries

RS

Kvällen blev lite omplanerad. Blev en sväng till skolan och Willys. Dock fanns inte boken jag skulle kopiera ur, hatar när folk gömmer eller felplacerar böcker. Va iaf duktig och gick till Willys istället för att ta bussen, wiho. Termobyxor eller knäskydd hade vart fint, knäna stelnar nåt så in i norden när det är kallt och ju längre man går ju mindre går de att böja. Inte rooligt.

Fick iaf handlat mkt och det blev inte alls lika dyrt som jag räknat med, härligt!!


Mindre härligt är efterlyst. Va nyss ett reportage om en man som attackerar gravida kvinnor och våldtar dem. SINNESJUKT. Jävlar vilka idioter det finns. Så länge det inte finns fungerande hjälp i Sverige borde vi fan införa dödsstraff. Jag blir så jävla föbannad.

Denna ilska ska jag bota med hjälp av Rod Stewart och läsning. Kommer kanske inte blir så mkt läsning utan mest nostalgitripp med Rod och tillhörande minnen ;)



Jovars..


Föreläsningar är inte obligatoriska, ändå känns det som att jag skolkar när jag stannar hemma. Men såhär blir det när jag stressar upp mig, vill inte lämna lägenheten utan stanna här och tvinga mig själv att göra allt som ska göras. Vilket är lika orealistiskt som vanligt, jag kan inte göra allt idag, jag vet.

Har iaf packat 2 flyttlådor.. Kan inte bestämma mig för om det kommer gå fort eller ta lång tid att packa? Känns som att det kommer gå på bara några få dagar, men samtidigt finns risken att man inte vet hur man ska organisera vissa delar och då är det lika bra att göra det lätta först så man får det ur vägen? Vill inte bo bland flyttkartonger, men samtidigt så är det bara i ca 2 veckor.. På tal om det ska jag ju boka tågbiljetter till Maria och mamma!

Sen ska jag plugga. Motivationen är LÅG för litteraturen är TRÅKIG. Ovanligt.

Ett fram, två tillbaka

Trodde att sömnlösheten va ett minne blott, haha. Eller hur. Gick och la mig vid tio igår, tänkte passa på innan jag blev pigg igen. Det funkade sådär. Låg och vred och vände i typ 2 timmar. Sen när jag vaknade av alarmet vid 7 var jag inte direkt utvilad. Varför är jag aldrig utvilad? Ställde om klockan till 8, sen 9 sen 9.30. Nu är jag uppe och kroppen är som vanligt hur seg som helst. SUCK.

Hade lovat mig själv att ta en morgonpromenad men när jag såg att det är 6 minus ute försvann det suget..



Efter frukost är det dags att ta fram flyttlådorna. Jag fegade ur igår. Nu har jag ju massa som ska packas ner..


Klump


Blev helt apatisk igen. Loggade in på facebook och gårdagens misstankar bekräftades, en kollega från jobbet har gått bort. Vi jobbade inte jättemkt ihop men under den tiden vi vistades på jobbet samtidigt gav hon stället mkt liv och hon va alltid rolig att prata med.

Helt sjukt. Visste ju att hon va sjuk men senast jag frågade om de visste något på jobbet så fick jag veta att hon va på bättringsvägen så jag förväntade mig se henne på jobbet om några veckor när jag kommer dit. Hon har döttrar i min ålder och jag kan inte ens ana hur de mår, den klumpen jag har i magen är nog inte ens en hundradel av den de har..

RIP L.I.

ToDo

Har vart i skolan och träffat den förra gruppen, vi kompletterade projektarbetet vi gjorde eftersom det inte blev helt godkänt. Men nu är det fixat. Skönt att man kan checka av saker på den äckligt långa "att-göra"-listan.

Just nu funderar jag på att åka och handla. Men det är inte lockande att ge sig ut i kylan igen och åka buss till andra sidan stan. Kan lika väl göra det efter skolan imon, det enda som tar emot är att ta med shoppingvagnen till skolan, det känns lite mobbat. Haha. Men det går inte att storhandla utan den, armarna går ju av när man ska bära hem skiten, och det tar mindre plats på bussen med vagnen. Asbra.

Att det kommit nya avsnitt av one tree hill, gossip girl och house förstör min dagsplanering lite.. Men om jag skiter i handlingen ska det nog gå. OTH är snart färdigt, sen ska jag bannemej ta fram flyttlådorna. Jag förstår inte hur jag kan vara rädd för kryp ibland och ibland inte. Oftast är jag det när jag är själv, wierd. Men det är bara att ta på sig vantar och ta fram en efter en och skaka så eventuella små kräk ramlar ur. Sen är det bara att börja packa. Innan helgen ska vitrinskåpet vara tomt, sen vettesjutton vilken del jag ska packa..


RSS 2.0