Apatisk

Det gick väldigt snabbt att säga upp lägenheten så jag hann till skolan i god tid, fick ut tentan och såg betyget svart på vitt, va ju tvungen att försäkra mig om att de inte skrivit fel i mejlet! Haha. Dagens föreläsning va väldigt bra och intressant, alltid så skönt när en föreläsare bekräftar att saker man tänker är sant och att det är normalt. Det va precis det föreläsningen handlade om, avvikande beteende och just det att alla söker bekräftelse och att bli sedda. Det är vad våra liv kretsar runt, känns lite meningslöst och patetiskt när man tänker på det.

Nu är det kolsvart ute och jag är sjukt trött som vanligt. Undra om jag hade vart piggare nu om jag hade ätit varm mat istället för mackor förut? Jag behöver en kost-lärare för att komma förbi dessa problem. Nu är jag ju så trött att jag inte orkar laga något, dessutom har jag inte handlat så det finns typ inget att göra. Vill ha mannagrynsgröt med äpplemos men jag har ingen mjölk. Värmer nog lite soppa innan jag hittar mod nog att ta fram kartongerna ur förrådet på balkongen..

Måndag

Måndag morgon är sällan så bra som idag. Jag har inte fått lön men jag såg däremot på mejlen att jag fick VG på salstentan vi skrev i november!!!!!!!!!!!!!!
Sinnesjukt. Haha. UNDERBART. Kanske dags att sluta underskatta sig själv och börja tro på att man faktiskt kan vissa saker..

Förövrigt sitter jag på tåget mot Örebro. Ska Säga upp lägenheten och förhoppningsvis hinna med dagens föreläsning. Sen ska jag hem och njuta av mitt hem och gråta en skvätt över att jag ska lämna den ;)



Fantastiskt

Tomteparaden va mys, men den kändes mkt kortare än förr? Men det brukar väl vara fyrverkeri efteråt på savannen? Kanske det va men vi gick inte dit iaf. Skönt nog träffade jag knappt någon jag känner, jag får ju lite torgskräck och förstår egentligen inte varför jag går på sånt. Men det är ändå roligt och mysigt. Mycket folk och många glada små barn :)

Jag älskar mina nya skor, tack vare dem så frös jag inte alls! Medan Monk och Maria skakade av kyla. Bra skor är nyckeln till lycka. Fantastiskt!

Sen va vi hos Monk en stund innan vi mötte upp Liljedahl och åkte med henne till Ängabo. Tjötade en stund innan jag och Maria käkade. Nu har jag ätit schnitzel två dagar i rad, så förbannat gott.

Är väldigt nöjd med helgen för en gångs skull. Förutom att jag glömde av Therese i allt fläng fram och tillbaka i fredags. Satan. Just nu känns livet stabilt och lugnt. Helgen har gett mig mkt information som gör mig säker på framtiden, på nästan alla plan.


YAY


Jag har sovit en hel natt, utan att vakna minst 7 gånger med panik!!!!
Däremot drömde jag en mardröm och vaknade av att jag grät coh höll på att pinka ner mig men annars va drömmen och natten bra.

Nu är det dags för frukost, skriva det sista på min del om Ryssland och sen får vi se vad klockan är!

Tlöött

Kikade på lägenheten igår och den va väldigt mysig. Hade inte många fönster men den va väldigt speciell och inte vanligt Alingsåshems-stuk. Nu är det stora problemet hur jag ska möblera, jag har ju helt andra möbler än vad han har som nu bor där så det kommer jag gå och fundera på i 1,5 månad.. Det kommer antagligen inte falla på plats förrän vi står i lägenheten med möblerna och testar. Jag vet iaf vart sängen och skrivbordet ska stå, och TV:n.

Idag träffade jag fastighetsägaren och intygade att jag är en lugn och civiliserad typ som inte ska ställa till besvär ;) Han var väldigt trevlig och snäll. Nu är det bara kontraktet som ska skrivas på.. Känns lite läskigt att säga upp min lägenhet utan att ha skrivit på ett nytt kontrakt..

Nu sitter jag hos Monk sen några timmar tillbaka. Jacob och Niclas är iväg och bakar hos Jacobs farmor och här har vi Monks mamma på besök. Alltid full rulle i denna familjen :P Själv är jag trött som satan, efter ytterligare en hyfsat sömnlös natt. Strax ska jag bära ner något till källaren och Monk ska tvätta.





Imorgon är det tomteparad, känns så galet tidigt. Hösten har bara sprungit iväg medan jag satt hemma med plugg och hysteri över framtiden. Haha, vad löjligt det känns nu i efterhand.


Effektivt

Jag och mamma har:
- handlat
- köpt skor, det blev UGGS
- kollat lampor
- återvunnit kartor och skit
- kollat el-avtal
- kollat pris för fönsterputs
- kollat a-kassa och fackförbundsgrejer (fattar nada)
- planerat flytten lite närmare..

Nu ska jag plugga.
Det gäller att vara superstrukturerad denna månaden så allt blir gjort. Har typ 3 veckor på mig att städa, vilket bara innefattar eftermiddagar/kvällar och helger + att det ska pluggas en jävla massa samtidigt. Dear lord..

AROUND

Morgonen började extremt bra (om vi bortser från att jag vaknade av att jag låg på armen som jag fick sprutan i, AJ), fick se hur mkt lön som kommer in imon och satan vad hlad jag blev. Nästan dubbelt så mkt som jag förväntade mig :D Åkte sen till Monk vid åtta, efter en lika dålig natt som de tidigare = det spelar ingen roll vart jag sover, problemet är kvar.

Lekte med en superglad Jacob som spelade allan, haha. Vid halv tolv gick jag in till stan och mötte Maria, köpte den älskade räkbaguetten på smörgåsspecialisten (MUMS) och gick sedan till biblioteket och lånade två böcker. Satte oss på torget och käkade upp våra baguetter i väntan på bussen och tjötade om allt vi inte hunnit berätta typ. Hoppade iaf av vid Maxi sen och köpte hårfärg. Maria tvingade med mig in på julavdelningen och försökte ge mig en positiv julkänsla men hon gav upp. MOHAHA. Jag ska skärpa mig med det där, tillräckligt många lussebullar kan nog ändra mig.

Väl hemma hos Maria säckade vi ihop totalt vid köksbordet. Orkade knappt sitta upp så det tog över 1,5 timma innan vi satte igång med hårfärgningen. Resultatet blev som vanligt och det känns skönt att slippa utväxten :D
Resten av kvällen bestod av psykologiprat, godis, min-galna-mamma-som-julpyntar.

Hade en väldigt vuxen pratstund med storebror om pengar och jobb, man blir så deprimerad när man inte har råd med det mest grundläggande men man får försöka så gott det går. Han beskrev även hur min blivande lägenhet ser ut så nu är jag lite lugnare men ändå galet nyfiken. Men imon vet jag!!

Det är nog dags att krypa ner under täcket. Ska handla med mamsen imon efter hennes morgonjogging (hon är så duktig!), sen ska vi köpa vinterskor till mig :D Har inte helt bestämt mig för UGGS men satan vad bekväma de är.. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda för trevligheter :)

Hemlöshet

Hittade aldrig tröjan jag letade efter i förmiddags.
Missade nästan tåget. Inte för att jag va sen utan för att jag kollade fel och ställde mig på fel ställe, 5 minuter innan tåget kom insåg jag detta och fick springa till andra sidan.

Pluggade för en gångs skull hela tågresan så det gick väldigt fort! Fick sen vänta på skjuts länge, bussarna går ju aldrig som man vill.

Tittar nu på en dokumentär på svt om hemlöshet och prostitution i Sverige. Intressant men ändå känns det så overkligt.

Imon ska jag träffa Monk och Jacob :D Äntligen!

Deja Vu


Alltid samma visa. Något eller några klädplagg är spårlöst borta. Klädkammaren är för en gångs skull ganska organiserad och ändå hittar jag ingenting. Blir galen. Denna gången ska jag INTE packa med för mkt kläder, men då är det ju en förutsättning att jag ens hittar kläderna jag vill ha.

Nu ska jag gå och hämta ut bläckpatron till skrivaren och hoppas på att det funkar bättre denna gången..

Galet


Jag hatar denna dagen. Man får pengar och har för många räkningar att betala. Hade jag inte vetat att jag får lön om 2 dagar hade jag gråtit nu. Men detta är en sådan sak som är självförvållad, typ. Denna gången va det inte en hög räkning från typ Ellos utan från Bokus, böcker måste jag ju ha. Men hade jag inte slarvat förra månaden så hade denna månaden vart mkt bättre. Jag får skärpa mig, måste ju börja spara nu. SERIÖST.

Förövrigt är alla tågresor beställda!! Helt fantastiskt skönt. Åker till Alingsås i eftermiddag, åker hem på måndag. Sen är biljetten vid jul bokad, den va dyr men jag betalade den med sj-poäng så den blev gratis :D SKÖNT. Va så duktig att jag bokade resan hem i januari också. Vilken framförhållning. Men det är så förbaskat dyrt vid den tiden på året så egentligen är jag nog sent ute, vissa bokar ju sina hemresor vid jul redan på sommaren.

Nu ska jag lägga in all ren tvätt, äta, plugga, duscha, packa. La mig väldigt tidigt igår så jag hängde inte ens upp den blöta tvätten :O Men det hjälpte inte att lägga sig tidigt, jag fick väl lite mer sömn men jag vaknade inte färre gånger än tidigare nätter. Av någon anledning tror jag att det blir bättre av att åka till Alingsås. Det kan ju bli det, kanske hjälper att ha folk runt sig, jag kanske blir lugnare då. Vi får se.

Dvala


Jajjemen, efter lite mer än 2,5 timmas väntan i bitande kyla kom vi in, fick ställa oss i en annan kö, sen en annan kö och sen fick vi sprutan! Vilken otrolig lättnad att äntligen fått det ur världen. Och det gjorde inte ens ont! Fantastiskt.

Hann hem i tid till tvättningen och nu är tvättomgång 2 igång. En tvätt kvar och sen är det klart för denna gång. Ska bara komma ihåg att ta med alla tidningar och skit som ska slängas, det har lyckats bli en överfull ikeapåse så det kommer bli tungt och göra ont i axeln, men det kommer kännas gött när det är färdigt.

Till min stora besvikelse har varken One Tree Hill, Greek eller Gossip Girl kommit idag.. Säsongsuppehåll? Orkar inte hålla koll. Desperate housewives och sisters & brothers kom inte igår så det är väl så. Men jag fick ju iaf sett two and a half men, how i met your mother och House.

Nu ska jag försöka motstå soffans temptation och sätta mig i köket och läsa socialpsykologi och fundera på om jag ska åka till Alingsås imon eller på torsdag.



Vaccin


Idag ska vi vaccinera oss. Oh yes indeed. Jag satt och tänkte på det på bussen hem och funderade på när jag ska hinna och orka ta mig dit. Precis när jag slått ner arslet i soffan ringer Sara och undrar om jag är i skolan för de har tänkt åka och vaccinera sig. Lika bra att göra det så man har det gjort och slipper tänka på det mer.

Hoppas bara det går fort så jag inte missar min tvättid sen..

GAS


Jag brukar inte tycka fisar är roliga, men idag är det så vansinnigt löjligt att jag garvar. Det är andra gången detta händer i hela mitt liv. Förstår inte vad all luft plötsligt kommer ifrån. Det sägs att kvinnor kan vara uppleva mycket gaser i anslutning till mensen och så var det nog förra gången, om jag inte minns fel. Men så är inte fallet nu, än iaf. Men detta är galet. Hur fixar folk det som bor ihop? Typ studentkorridor eller sambo?

Man känner sig så fräsch med denna gas och dessa fisar. Wunderbart. Haha. Den enda som skrattar åt detta inlägg nu är Lisa, hon vet precis vad jag menar och hon är nu skadeglad över att jag tycker det är jobbigt. Haha.

Förövrigt har jag dragit igång med 4 olika saker just nu; pluggar, sortar papper, sorterar tvätt inför morgondagens tvättpass och letar efter filmer på nätet. Den sista vet jag ej varför men jag hittade en lapp med filmer jag skrivit upp för att jag inte ska glömma av att ladda ner dem. Det dyker upp såna listor titt som tätt när jag letar i pappershögar. Men den enda filmen som just nu laddas ner är den som de såg i skolan idag, insåg att den är grunden till det kommande seminariet så det är väl lika bra att se den..

Socialpsykologi

Kom iväg till skolan och föreläsningen var väldigt bra! Lyckades hänga med och vara uppmärksam genom hela. Han var väldigt bra på att förklara så man förstod vad socialpsykologi handlar om och vad socialpsykologer fokuserar på. Innan tänkte jag att det va en utav grenerna inom psykologi som inte skiljde sig så mkt men det är ju faktiskt en helt annan grej. Idag har jag lärt mig något nytt :)

Jag har lärt mig en till sak, igen: Högklackat gör ont. Det gick ganska bra, tills jag gick av bussen och började gå hemåt. Då kom den brännande känslan och när jag kom innanför dörren trodde jag att det brann under fötterna. Varför utsätter jag mig för detta? Kommer fötterna ens vänja sig eller kommer det alltid kännas så?

Nu ska jag läsa om symbolisk interaktionism, känner mig för en gångs skull motiverad :) Kanske ska ta fram alla kartonger ur förrådet se också, kikade in där igår och det va spindelnät här och var, blääää. Men det är väl bara att bita i och göra det..

Naejj.


Att sova går inget vidare nu för tiden. Vaknade minst 7 gånger i natt, vände och vred och hade ångest, förstår inte vad problemet är. Är det mitt undermedvetna som vet att jag kommer få underkänt på tentan och skapar ångest i förväg? Jag kan ta stressen, det är hanterbart och lättare att stå ut med än ångest.

Skulle egentligen vart i skolan nu, det skulle visas någon film fram till lunch. Men jag satsar på att komma iväg till förelsäningen som är efter lunch istället.

Funderar på att åka till Alingsås redan på onsdag. Det blir alltid såhär, när det är planerat att åka till Alingsås försöker jag alltid lyckas åka tidigare än tänkt, jag vill fly från pluggandet. Men det funkar inte, speciellt inte nu. MEN, den boken vi ska ha läst tills idag finns på biblioteket i Alingsås, så av den anledningen är det ju rimligt att åka tidigare.

I slutet av veckan ska jag färga håret!! Har inte gjort det på säkert 2 månader? Så utväxten är ganska stor och hånar mig varje dag. Lite färg i håret kanske gör livet lättare. Men jag hoppas på andra saker i helgen som definitivt kommer få livet att kännas lättare.. ;)

Drygt


Detta är en söndag i all bemärkelse. Den drygaste dagen på länge. Med tanke på hur underbar gårdagen va borde denna dag också varit bra. Men nej. Har mest vart ångestfylld och händelselös. Intalade mig själv att jag behövde en slapp dag med lagom plugg. In my ass. Det slutar bara med att jag sitter här och är bitter för att jag inte gjort något. Att jag pluggat fram och tillbaka räcker inte, måste plugga hela tiden annars är det ångest.

Nu ska bitterfittan här äta kvällsmat, föna håret så hon slipper vakna upp med krull imon, planera veckan ännu mer detaljerat och ge sig själv lite mer ångest innan hon lägger sig i sängen och vrider och vänder i x antal timmar tills hon somnar.

Wunderful, indeed.

Sleepless


Igår trodde jag verkligen att jag skulle somna så fort huvudet landade på kudden. Men ICKE. Jag läste om Ryssland tills ögonen gick i kors och sved, klockan va väl då halv ett. Jag tror inte jag somnade förrän tre. Hopplöst. Hade tusen tankar i huvudet, jag kan inte sluta tänka på vilken stor förändring det kommer bli att flytta tillbaka till Alingsås. Jag kan inte sluta väga fördelar och nackdelar och fundera på hur det kommer bli..

Hur som helst.. Kom upp innan elva iaf, har ätit frukost och läst om Ryssland. Det är ett fascinerande land, jag fascineras av misär. Just nu är det mest frustrerande att det finns så mycket information och jag vill ta in allt nu, kunna allt nu. Och att mina gruppmedlemmar också kan allt så vi bara kan skriva rapporten och lämna in den.
Men det kommer vara en lika lång och påfrestande process som vanligt..

På torsdag får vi se resultatet på tentan..

Nu får det vara nog med alla dessa tankar på en stund.. Nu ska fokuset tillbaka till Ryssland.

Carpe diem my ass


Jag överger empowerment, har nu läst om de olika synsätten och användningssätten och jag borde läsa vidare för att förstå men jag orkar inte. Blir så trött av att bara läsa, läsa, läsa.

Så nu byter jag fokus till Ryssland.. Ska försöka få lite ordning på all info vi hittat så vi har någon slags grund när vi ses i gruppen på tisdag. Hurra, ser inte fram emot december månad.

Jag har så svårt för att leva i nuet. Jag kommer hela tiden på mig själv med att helt plötsligt börja tänka på nästa vecka, veckan efter det, nästa månad, flytten, praktiken, ekonomi, sommarlov, jobb, c-uppsats. Jag kommer vara den som ligger på dödsbädden och önskar att jag levde mer i ögonblicket. Men just nu önskar jag att jag kunde fokusera på det som behövs göras nu istället för att försöka planera framtiden..



FB


Facebook har allt. Inte nog med folk som skriver 10 uppdateringar om dagen om vad de gör, typ städar, diskar osv. (SKAFFA EN BLOGG?), så finns det många grupper och sidor. När jag loggade in förut möttes jag av denna reklam: "sugen.nu - seriös dating". Haha, sugen.nu=seriöst? Javisst. Sen ser jag att det bildats en grupp för de som stöder Vellinge kommuns och övriga landets rasism.

Tyvärr är jag för lat och stressad att jag inte orkar ge mig in i den diskussionen, men jag kan väl säga att man kan förstå båda sidorna. De främlingsfientliga är osäkra och rädda men de har rätt i att Sverige inte riktigt kan hantera den stora invandringen, det blir segregering och rasism från flera håll. Men å andra sidan ska vi väl knappast neka krigsflyktingar från en chans till ett bättre liv?

Jag ska nu gå tillbaka till att försöka förstå empowerment ur olika perspektiv.. Det är så roligt att plugga, verkligen.

Den sista


Nu har den sista pusselbiten fallit på plats: Jag har fått en lägenhet i Alingsås!

Jag är så chockad, glad, fundersam och chockad! haha. Min mamma är bäst, hon gör allt för sin dotter :) Hon har verkligen haft de rätta kontakterna när det gällt både praktik och lägenhet. Det kanske inte är en drömlägenhet, jag har ju inte sett den än utan ska se den nästa vecka men genom att jag tar den lägenheten har jag ju stor chans att byta till en bättre sen eftersom den fastighetsägaren har många lägenheter i Alingsås. Dessutom ligger lägenheten väldigt bra, förutom att det är en bit till praktiken..

Jag är så kluven! Det är underbart, det har löst sig. Men å andra sidan är det nu svart på vitt att jag ska flytta från min lägenheten. Jag älskar den, har inrett den med omsorg och den är helt underbar. Samtidigt ska jag lämna Örebro, min fristad och flytta tillbaka till stan där man konstant stöter på folk man känner. Fördelar och nackdelar. Men nu är det som det är, jag kan sluta jämföra fördelar och nackdelar för allt är bestämt, jag ska flytta och själva flytten är redan planerad. Eller ja, jag och mamma har planerat när, var och hur, vi ska bara informera de andra som ingår i planen om det också.

Jag kommer börja packa för tidigt. Jag vill börja packa nu. Jag kommer tänka att det är "för tidigt att börja" för länge och sen bli sönderstressad. Jag vill inte bo i flyttlådor i 2 månader men med tanke på skolschemat är det nog dags att börja packa snart.

Jag förstår inte att jag ska flytta. Jag är så trög.

Saturday


Härligt att vakna upp av att sovrummet är upplyst för en gångs skull, sooool :)
Fick sovit många timmar så nu kommer jag förhoppningsvis vara pigg idag. Tror jag ska äta frukost och sen ut och provgå mina nya skor en sväng! Får se hur långt jag kan gå innan det gör ontontont.

Ska boka tvätt-tid också. Känns som att man inte har några kläder när favoriterna ligger i tvätten, fastän klädkammaren är full med kläder. Dags att rensa snart igen kanske... Min familj kommer mobba mig ännu mer när jag ska flytta igen och de ser alla påsar.. Haha.


Återvändsgränd


Ibland uppstår situationer som får mig att å ena sidan asgarva och å andra sidan gräva ett djupt hål och bosätta mig där så jag aldrig kan hamna i en liknande situation igen.

Ibland känns det så meningslöst. Detta känns meningslöst eftersom jag inte ens orkar beskriva situationen för den är så löjlig.

Jag saknar 14-årige Sanna Rosvall som inte insåg konskvenserna av sin brutala ärlighet, hon sa vad hon tyckte och sket i resten. Sen hamnade hon i konflikter men det besvärade henne inte så mkt.
Nu får hon ångest och ångrar att hon öppnade käften för att personerna i fråga inte mottog det hon hade att säga så bra. Men så är det väl att vara vuxen, det är därför alla ex. hejar på folk de inte gillar på stan och kramar folk på fyllan som de inte ens hejar på dagen efter. Jag har också gjort det, och jag hatar det. Men vad är alternativet? Att gömma sig, tala om vad man tycker och ha ovänner? Jag vet inte, jag tillämpar båda och inget utav det fungerar tillfredsställande. När jag var 14 år förstod jag inte varför mamma hälsade på folk hon inte gillar och jag lovade mig själv att aldrig vara falsk och göra saker för "fridens skull", sen blev jag äldre och feg och lat?

Vissa människor vill inte höra andras åsikter, det är okej, men ha då inte en offentlig blogg där du tillåter folk att kommentera dina djupaste tankar och känslor.

HAPPINESS?

Jag somnade 40 minuter in i sista filmen.. Det va ingen bra idé att hämta täcket och bädda ner sig, piggheten försvann med en gång. MEn oj vad gott jag har sovit!! Denna luftmadrassen är verkligen skön, och det är mysigt att sova i vardagsrummet. Känns som ett pyjamasparty med sig själv. Haha.

Nu är det nya Greys Anatomy nertankat! ´Men skorna som jag beställde igår har redan kommit till utlämningsstället så frågan är om jag ska hämta dem innan eller efter jag ser avsnittet?? Kan inte bestämma mig. Det är så skönt att sitta här.

Sen är iaf planen att plugga, försöka sammanställa all bra info vi hittat om Ryssland, dela in det under olika rubriker och se vad vi mer behöver leta efter. Struktur är braaa.

Ikväll blir det singstar med vännerna :D


FAILURE

Sagan om ringen-maratonet gick sådär!

Vi tar det från början som vanligt..
Gick upp vid tio, dammsög, beställde skorna, duschade, ringde Evelina (praktiken) och meddelade att jag gärna praktiserar hos dem!
Åkte till skolan, föreläsningen var inte ens intressant de 10 första minuterna så jag, Sara och Jocke drog hem till Sara i första pausen. Va hos henne en stund innan vi gick till Willys och handlade ingredienser till tacopaj + snacks. Fia och Gentiana joinade oss på bussen hem till mig. Vi lagade mat, tjötade om löjliga konflikter som uppstår runt omkring ibland, rasism osv.

Vi drog fram en uppblåsta madrassen som ligger i det andra rummet och sen började vi se första filmen, en halvtimma in i filmen anlände Patrik. Mkt tjöt, kommentarer och flams under båda filmerna. Efter andra filmen började snacket om att ringa taxi och efter en stund ringdes det taxi och nu har de precis gått. Jag sitter nu här och är pigg, funderar på om jag ska ta ut täcket hit till vardagsrummet och se den sista filmen. Känns segt att inte se den nu när jag sett de två första ju! Och somnar jag så gör det ju inget.

Nu kör jag solo.

Ishockey


Storebror spelar hockeymatch och jag sitter här och är bitter för att jag inte är där. När jag flyttade till Örebro hade jag inte en tanke på att jag skulle missa många matcher och spendera väldigt mkt mindre tid i ishallen, den störde mig inte i början. Men nu på det sistone har det kommit en saknad som jag inte trodde skulle infinna sig. En period innan jag flyttade va jag inte så mkt i ishallen, någon enstaka match. Men nu är det ju som vanligt - eftersom jag inte kan vara där så vill jag.

Jag saknar spänningen, ilskan och glädjen som rusar genom kroppen. Jag saknar de välbekanta ansikten man alltid möter och stämningen.

Men snart kan jag ju fasktiskt se alla hemmamatcher, varenda en om jag vill!! Underbart.
Det gäller bara att storebror inte får för sig att sluta spela, men det tror jag inte. Han är ishockey helt enkelt.
Lillebror spelar ju också och Anders är tränare för hans lag så honom kan jag ju börja följa också, även om det inte är lika fartfyllt och tekniskt. Men de har ju börjat tacklas nu så en del skratt kan det nog bli ;)


Lillebror (med alldeles för mkt hår just då..)



Nu känner jag mig löjlig för att jag skrivit ett helt inlägg om ishockey.
Men det är en stor del av mitt liv, jag hade bara glömt det en stund..


KLACK?

KUL var det inte att ta sig till det okända industriområdet och leta sig fram till vaccineraslokalen och DÅ se en skylt där det står att vaccinet är tillfälligt SLUT. Kommer troligtvis i morgon, och då hinner vi inte så vi får hoppas att det fortfarande finns på fredag..



Det blev istället en runda på stan i jakt efter skor. Jag har ju envist bestämt mig för UGGS men jag har inte råd att köpa dem just nu och är faktiskt lite tvekande ändå. De passar inte alla och de är inte direkt snygga men de är förbannat sköna. Men, jag hittade ett par andra skor som jag blev totalt kär i. Men det va med klack, vilket va en del i att jag gillade dem men frågan är om jag kan gå i dem utan att ramla och dö? Men jag viiilll. Det är snyggt och dessutom har jag ju märkt att ryggen och vaderna mår mycket av att jag har lite klack så det är ju en braa fördel. Frågan är bara om jag har råd med både dessa och UGGS? Detta får vi räkna på..

Vi träffade även Emma och Angelica i stan, två mycket trevliga och roliga människor som vi träffar allt för sällan! Men vi hade en skön pratstund om telefonräkningar, svininfluensan och klubbar som gjorde denna gråa dag ljusare.

Nu har jag fått ner den första sagan om ringen-filmen och totalt tröttnat så Patrik tar med de andra två. Han är en pärlaaaa! Så nu ska jag städa, städa och städa tills mitt hem är presentabelt och inte avskräcker folket imon.. Haha!

Puss!

Jahaja


Jag är inte morgonpigg, jag försöker bli en morgonmänniska men det funkar liksom bara inte. Blev väckt av en ringande telefon idag, sen gick det inte att somna om. Hade vart skönt att lägga sig och sova en halvtimma innan jag ska iväg och vaccinera mig med Sara men jag måste försöka tanka ner sagan om ringen triologin så de hinner bli färdiga tills imon.. Typiskt att det alltid ska krångla och att man inte kan hitta det man vill ha bland alla som finns.

Vet nu iaf att det blir praktik på aktivitetshuset i Alingsås, samtalet i morses var ifrån Anders i Borås som meddelade att myndigheten inte har möjlighet att ta emot praktikanter, jag blev inte så chockad. Klart att jag blev lite besviken eftersom jag under diskussion med vännerna i skolan igår kom fram till att våga satsa på den praktiken om jag fick den. Men nu är det helt klart, ska bara ringa Evelina och praktiksamordnarna så de kan kontakta Evelina och godkänna praktikplatsen. Att de inte godkänner den finns inte som alternativ. Då hoppas jag av. Orkar fan inte mer krångel.

Nu är det dags att ge sig in bland torrent-djungeln igen och vara olaglig. FYY.

Spontant


Lyckad dag i skolan idag! Seminariet va en aning trögstartat på morgonen men till sist kom vi igång. Som vanligt hamnar man på sidospår och diskuterar saker som man egentligen inte ska diskutera, som typ kriminalvården, missbruk och funktionshinder som det blev mkt prat om idag. Alltid intressant. Sen efter en lång lunch med mkt prat om praktik och annat aktuellt blev det rollspel, blev många hysteriska skratt innan vi fick kontroll på oss själva och gjorde det vi skulle. Det var för en gångs skull väldigt lärorikt och man såg samtalet mellan professionella och klienter i ett nytt ljus.

Sedan fick vi tillbaka det förra projektarbetet, Isabelle hade ju redan avslöjat att vi hade en del kompletteringar att göra så jag och Malin brast mest ut i skratt när vi fick se bedömningen och alla kommentarer. Det är nog det sämsta projektarbetet någonsin, lite pinsamt. Men det är bara att göra kompletteringarna och få det ur världen så vi kan fokusera på det vi ska göra nu..

Sara och Fia hade planerat att åka och vaccinera sig mot svinis idag och jag som är seg på att få tummen ur och göra detsamma hängde på. När jag och Sara kom hem till henne insåg vi att vi skulle komma dit ganska sent och att risken då skulle vara stor att vi inte skulle hinna bli vaccinerade innan de stängde så vi beslutade att vi gör det imorgon när de öpnnar istället. Så det blev några timmars häng hos Sara med mycket prat om livet :) Känns som att jag har pratat HELA dagen, fy vad man kan babbla på. Men det är nödvändigt ibland.



Vi har nu bestämt oss för att ha sagan om ringen-maraton på torsdag-fredag. Jag vet hur många gånger b.la jag och Maria har pratat om att göra det utan att det blivit av. Men nu jäklar. Jag ska bara hitta bra versioner att ladda ner som dessutom har svenska undertexter. Sen jäklar!!

Gekås


Programmet Ullared va väl ingen höjdare, lite gulliga människor och många som gjorde bort sig. Men gud vad shoppingsugen jag blir. Trots att jag va där för typ 3-4 veckor sen, man missar alltid massa saker i stressen! Men först och främst fick programmet en att sakna sommaren, den är ljuvlig. Nästa sommar kan jag nog njuta mer av sommaren än jag kunde i år hoppas jag :)

Nu börjar "mamma till en mördare" på fyran och jag vill verkligen se hela programmet men jag har slutklämmen av seminarieuppgiften kvar, SUCK.
Men snaaart är det färdigt och jag kan andas ut :)



GIVE ME A BREAK

Trodde att allt skulle falla på plats nu, men neeej. Lite saker här och där blir inte som man hoppats ändå. Förra veckan fanns inga bra lägenheter lediga på alingsåshem, denna veckan va det ännu sämre. PANIK.

Får nog ringa den där mannen som äger hus på den perfekta gatan. Vill inte ha ett nej, jag orkar inte fler motgångar just nu.

NJA


Nja, det beskriver väl ganska bra hur pluggandet går.. Har den jobbigaste delen kvar av seminarieuppgiften men har iaf läst allt väsentligt i det kapitlet jag skulle läsa till imon och skummat igenom de 2 andra + sökt mer info om Ryssland. Det är satan inte lätt att hitta bra info. Organisationer som röda korset, UD och speciellt FN har förvirrande hemsidor och hittar man något om Ryssland så är det minimalt och väldigt intetsägande. Får fördjupa oss i detta fenomen när seminarieuppgifterna är färdig imon..

Har även gjort en nätverkskarta till kommunikationsövningen. Ganska roligt men samtidigt jobbigt att placera folk i ens nätverk på en karta. Problematiskt att bestämma vilket avstånd eller vilken närhet det är mellan sig själv och andra. Vissa var ju inte så svåra och gick att rita dit direkt, andra var det värre med. Men den blev okej. Tillräckligt okej att visa upp för gruppen på tisdag och sen åker den ner i papperskorgen! Man vill inte ha verkligheten på papper på det sättet, då kommer många funderingar och klumpar i magen. Usch, relationer är det värsta som finns ;)

Trött som satan är jag, antagligen för att jag glömde äta middag, suck. Funderade på att göra potatismos förut men det verkade alltför jobbigt på en söndag. Har ju ingen matlåda till imon heller, attans.

WTF


Suck. Ibland hjälper det inte hur mkt man än försöker, allt är bara negativt. Efter det 3 timmars långa telefonsamtalet med Monk tänkte jag unna mig lite tv-tittande. Eller hur. Gick inget kul, debatt om kampsport, historia om religion, ekonomi och plastkirurgi. Det gav bara ångest och illamående.

Känns som att jag varit vaken i 2 dagar fastän jag gick upp för 6 timmar sen..

Börjar inse att denna månaden + december kommer bli allt annat än lätta och smidiga. Vi har seminarieuppgiften, projektarbete, ev. omtenta och hemtenta. Allt det hade gått ganska bra om det inte fanns idioter i denna värld som försöker göra livet surt för vissa i gruppen vilket bidrar till att de inte kan tillföra så mkt i skolarbetet. Det är så hemskt att se hur en människa kan utsätta en annan människa för sådan terror och inte kunna göra något. Vi gör det lilla vi kan genom att inte belasta med skoluppgiften och visar full förståelse men det hjälper inte direkt någon av oss. Jag menar inte att jag är arg för att det går ut över mig och att jag kommer få jobba extra hårt, det är väl en utmaning.., det är bara så förbannat irriterande att en människa inte kan inse att förhållandet inte funkar om båda inte älskar varandra och det logiska är att gå isär - utan att gå loss på personen som vill ut ur förhållandet. Inte fan blir det bättre av att det är små barn med i bilden.

Det är bara att tuta och köra så gott det går. Satan vad det kommer bli gnälligt.

Start


Dagen kan börja på många olika sätt och det går aldrig att förutse om den ska bli bra eller inte. Minsta grej kan bidra till irritation och sen är det svårt att stå emot alla funderingar. Att man aldrig tröttnar. Men tiden läker inte alla sår eller tar bort minnen.

Om jag någonsin i mitt liv träffar en ny kille ska det vara någon som inte känner någon jag känner och han ska inte få känna de jag känner mer än ytligt. Då blir det fan så mkt lättare när man gör slut.

Nog om det.. För en gångs skull satte jag mig inte i soffan direkt utan vid köksbordet. Det borde ju leda till att jag pluggar tänkte jag. Måste komma igång med seminarieuppgiften så jag slipper sitta med den imonkväll. Sjukt stor uppgift och den känns lite smått omöjlig när man inte läst hela boken, men va fan, sånt har jag ju klarat alla gånger innan så det borde väl gå denna gången också.. Längtar redan tills nästa utvärdering av kursfanskapet.

Klockrent


Spelar ingen roll när jag lägger mig eller när jag går upp, runt 17-19 hamnar jag i en extrem trötthet, varje dag. Det är en såndär paltkoma man kan hamna i efter att man ätit, men för mig spelar det igen roll om jag ätit, vad jag gjort under dagen eller vad jag ska göra. Många gånger tänker jag att jag ska ta tillfället i akt att somna så jag slipper bli övertrött men de blir sällan så, känns urlöjligt att lägga sig så tidigt trots att jag många gånger behöver ta igen missad sömn och undvika att vara uppe sent och bli övertrött.

Badade i ca 25 minuter tror jag. Jag försökte slappna av men det är något utav det svåraste som finns. I sådana stunder kommer jag istället på tusen andra saker jag vill eller borde göra. Men jag tvingade mig själv att ligga kvar en stund..

Insåg nu att jag sa till mamma igår att jag skulle ringa henne när jag vaknade. Det blir ofta såhär, jag säger att jag ska ringa men sen gör jag inte det. Jag är så grymt bra på att isolera mig och jag skulle nog klara mig väldigt länge utan att prata med någon.




Jag vill SOVA.


COLD


Jag gillar inte direkt att bada badkar men ändå funderar jag på det väldigt ofta. Tanken är ljuvlig men badkaret är egentligen mest hårt, stelt och det finns inte direkt någon bekväm hållning för huvudet.. Har badat i mitt badkar 2 gånger, båda var inför salstenta. Då var jag väldigt desperat efter avslappning. Vet dock inte hur mkt det hjälpte men lite skönt va det ju en stund.

Just nu är tanken lockande för att jag fryser. Ett alternativ skulle ju kunna vara att ta på sig mer kläder men när man börjat frysa om tårna så går det inte att få dem varma så att lägga sig i varmt vatten är kanske inte så dumt? Köpte ju faktiskt badskum som luktar som melon eller något på Ullared som jag vill prova. Tända lite ljus och sätta på lugn musik. Hade jag gillat vin hade jag gjort som mamsen och druckit ett glas vin bland allt skum och tända ljus, men nu varken gillar jag det eller har det hemma så jag klarar mig utan.

Meningslöst inlägg om badning, så blir det ibland när man har en bra dag och inte har massa tunga tankar. Jag har ett pirr i magen som jag inte haft på länge, kan inte riktigt förklara varför men gud vad skönt det är samtidigt som det är läskigt och känns fel..


LUCK


Pratade förut med mamsen på msn om att jag vill köpa ny soffa och kom därav in på min ekonomi och mitt konstanta behov av att köpa grejer. Men för en gångs skull vill jag inte ha det NU utan sen, en soffa har jag ju funderat på sen innan Monk & Niclas köpte min drömsoffa, bastards. Haha. Om jag har råd och plats med en sådan så kan vi ju bara hoppas att det går att delbetala den på ett perfekt sätt som gör att jag fortfarande har råd att köpa mat. Men tills dess får jag stå ut med mina soffor som ser bekväma ut men som inte riktigt är det..

Mitt i alla tankar om soffor och att jag faktiskt inte har något mer jag längtar efter att få köpa (brukar ju ha långa listor på möbler och skit) så får jag ett mejl från Ellos. Satan, tänker jag som vanligt. Jag har ignorerat deras mejl och tidningar vääldigt länge men nu testade jag mig själv på deras super-rea. Den va ett SKÄMT. Jag blev så glad när jag insåg att jag inte gillar stilen de har nu, jag hittade en cardigan, en t-shirt och resten va underkläder. Trots att jag är snål som satan så kom det upp i nästan tusen kronor. Men jag har inte beställt något, jag sparade det i önskelistan. Jag är stolt över mig själv.

Jag har även hunnit med att lära mig lite om Ryssland, dessutom vart en riktig pluggnörd som mejlat sina gruppmedlemmar med bra länkar på en fredagskväll. Det är i stunder som dessa jag tänker på alla som just nu gör sig iordning för en utekväll eller överhuvudtaget umgås och jag känner mig lite smått tragisk. "Man ska inte jämföra sig själv med andra", haha, eller hur. Jag får ta mitt straff för att jag är så otroligt slö och har noll självdisciplin så det enda som någorlunda funkar är att ge mig själv utegångsförbud en hel helg.

Feg


Har fått gjort det mesta, utom att läsa en enda sida kurslitteratur. Men förutom det så går det bra.. Jag har i ca en timma försökt få mig själv att formatera om den stationära datorn men jag vågar/vill inte. Har lagt över alla bilder, musik m.m. men det är ändå jobbigt. Allt ska installeras om och läggas in igen. Skit. Hade jag vart rik hade jag betalat Marias tågbiljetter så hon kunde komma hit och stötta mig, jag blir så nervös.

Nu ska jag iaf byta spelningslista innan jag blir galen och sätta igång med läsningen så jag kan skriva den där uppgiften tills på tisdag.. Har jag sagt att jag längtar till praktiken då man slipper all läsning och alla uppgifter? DET GÖR JAG.



Pörr.


Once upon a time..

Är det dyrt med en städerska? Eller en kurs där man får lära sig hur man undviker att stöka ner så in i helvete? Jag ser knappt bordsytan på varken vardagsrums- eller köksbordet, i hallen och sovrummet är det en smal stig man kan gå på så man undviker att trampa på kläder och väskor och det ligger papper och böcker överallt + köket är fullt av disk, det klassiska berget.


Det är inte ens i närheten av såhär städat..


Men tänk vad skönt det kommer kännas, på typ söndag, när det är städat och diskat och förhoppningsvis har jag pluggat det mesta jag ligger efter med.. Helt sjukt att man hamnar efter redan första dagen. Men jag är inte ensam som tur är, bokbeställningen blir försenad för de flesta så det är ganska omöjligt att få läst. Dessutom är det svårt att undvika eftersom de tycker att vi första dagen på den nya delkursen ska ha läst 1 bok på 200 sidor + 3 andra kapitel. Asbra, nötter.

Nu ska jag snart se det nya Greys Anatomy, sen är jag redo att ta itu med allt jag nu gnällt om!!


GNÄLL

Fy vad jag hatar att vara gnällig. Men vissa dagar finns det så mkt att klaga över.. Det är så mkt som är bra i livet just nu och som gör mig glad men samtidigt finns det en del som står i vägen för lyckan. En sådan trivial sak som huvudvärk förstör verkligen en hel dag. Det är svårt att vara trevlig och se saker på ett bra sätt.

Dessutom blev jag sjukt orolig när Monk berättade att de konstaterat att det går svininfluensan på Jacobs dagis. Sådana klumpar i magen är stora och det blir inte bättre av att vara 25 mil bort. Jag tycker det är svårt att se allvaret i grejer som dessa när det gäller mig själv, antingen så bryr jag mig inte om mig själv eller så är jag naiv. Men jag är fullt medveten om att folk runt mig kan bli sjuka och det är ju inte roligt på något sätt. Kanske borde ringa sjukvårdsupplysningen imon och se vart jag kan vaccinera mig, de kommer väl ifrågasätta varför jag inte tagit det än eftersom jag är i en utav riskgrupperna, är det legitimt att skylla på stress och att man inte ville riskera att bli sjuk inför en tenta?

Såg precis film iaf, Ghost of Girlfriends past, väldigt bra. Matthew McConaughey är inte fel att titta på när man vill komma bort från verkligheten en stund.

Nu funderar jag starkt på att sova, middagslurar gör en verkligen inte piggare. Men först måste jag vänta på att Lisa kommer in på msn igen så jag kan få ur mig de senaste dagarnas händelser :) Tihi.


Kulan i rullning

Har vart en kort sväng i skolan nu på förmiddagen. Vi hade handledning för det nya projketarbetet, som vi inte börjat med över huvudtaget. Vi pratade lite om Ryssland, som är vårat fokus för detta projektarbete, vart vi kan hitta information och vad vi kan fördjupa oss i. Jag såg en jätteintressant dokumentär om pojkar under 14 år som bodde på instutition på SVT häromdan, jag tror att det var i Ryssland och det måste det vara för jag berättade om det på handledning så det vore ju surt om det var en dokumentär från något annat land..

Nu en halvtimma senare har jag hittat programmet och det va från Ryssland, jag glömde totalt bort att jag höll på att skriva ett inlägg. Haha. Jag är så sjukt trött. Funderar på att sova en timma och sen sätta igång med läsandet av den nya litteraturen..


Landat igen

Ja då har man kommit hem och fastnat i soffan igen..

Är nöjd med vistelsen i Alingsås, fick jobbat mycket, inte träffat vänner lika mkt som vanligt men det blir så ibland.. Va på möte i Borås ang. praktik, inget är bestämt men nu har han ett hum om vem jag är och jag vet vad de gör där, sen får vi se vad vi bestämmer oss för. Man måste ju beakta vad man själv har för bagage och hur lämpligt det är att ge sig in på vissa områden.. Tuffa val.

 det går inte att rotera bilderna, blir galen..

Denna dagen började tidigt med tågresa, som blev väldigt rolig för omväxlingens skull. Synd att vissa saker ska klicka så bra när man är på väg bort bara. Men det är kul att ha underbara saker att se fram emot :)

Bra föreläsning i skolan, systemteori och allt som tillhör den är väldigt intressant! En bra föreläsare också som gör att man kan hålla fokus och hänga med.

Har fått gjort en del sen jag kom hem men helgens jobb har orsakat konstig smärta i ryggen och då gör man ju det man inte ska - sitter. Skärpning.

Sista rycket

Denna dagen har varit lång! Kom upp ganska tidigt, åkte till Monk och Jacob, gick promenad och träffade på Madde Sternbratt samt hennes mor och son som matade ankorna. Hem till Monk en stund innan hon skulle till jobbet. Gick då vidare hem till Lisa och tjötade och spelade kort som vanligt :)

Storebror va så duktig och köpte blommor och bullar som vi tog med ut till farsgubben. Trevlig fika med den familjen :)
Sen åkte jag hem till Lisa igen och spelade lite mer kort tills jag böev förlamad av trötthet och tog bussen hem.

Nu är det snart dags att möblera om vardagsrummet till mitt sovrum och sova några timmar. Imorgon är det jobb 7-13.30, sen mat med mamma innan bussresan till Borås för mötet på socialtjänsten. Spännande!!


Work and no play

Helgen har verkligen BARA bestått av jobb. Vilket har vart väldigt kul det också. Underbara arbetskompisar som gör jobbet lättare att orka med.
När jag kom hem från jobbet lite efter fyra idag var jag helt slut. Eftersom det började mörkna kändes det som att klockan va elva och jag försökte kolla på hockey med lillebror men ögonen orkade inte hålla sig uppe. Hade somnat om inte Monk ringt. Matchen mellan Sverige och Finland va ju kul, Finland ledde med 7-0 efter andra perioden. Haha, spännande..

Det bästa med att jobba är att livet på något sätt stannar upp. Ingenting existerar utanför jobbets väggar, man cyklar hem, sover, går upp, jobbar och så håller det på så. Precis vad som behövs ibland. Men hur blir det sen när man ska jobba hela tiden och inte kan växla mellan jobb och skola utan bara har jobb? Usch, jag vill inte bli vuxen.

Nu ska jag nog äntligen lägga över lite ny musik på mobilen :D




Soovaaaa...


Nyduschad


Jag börjar se ljust på livet igen. Illamåendet börjar försvinna och känslan av ett tjockt lager betong på över delen av magen likaså. SKÖNT. Va nära på att spy ett par gånger på jobbet både i morses och ikväll men isället fick jag magkatarr, life is wunderful when you least expect it, typ.

Jag vet, jag har mig själv att skylla. Men jag måste ändå gnälla, allt bli ju så bedrövligt förbannat jobbigt när kroppen mår skit.

Hann iaf umgås med Monk & Maria mellan arbetsturerna idag, jag var väl inte det roligaste sällskapet i världen men jag umgicks! Fantastiskt.

Imon ser dagen likadan ut, dock vet jag inte riktigt vad jag ska göra mellan arbetsturerna men jag hittar säkert på något. 5 timmar framför TV:n känns inte fel just nu och det lär det inte göra imon heller. Jag måste ju ta vara på dessa få dagarna jag har kvar innan nästa delkurs börjar!!!

Nu blir det luftmadrass i vardagsrummet.

Rekord

Tentan gick sådär, skrev mktmkt mer än vad jag trodde jag skulle göra. Men man vet aldrig, det kan gå hur som helst. Bara för att jag skrev 12 sidor betyder det inte att jag blir godkänd. Man blir inte nödvändigtvis godkänd på ordbajsande, i högsta grad kanske den som rättar tentan får sig ett gott skratt. Ungefär som jag fick när jag fick se tentafrågorna och utbrast i ett garv. Haha.

Ska bli intressant att se betyget, OM 3 VECKOR.

Efter tentan åkte jag och Isabelle hem till mig, käkade lite och gjorde iordning oss, mötte upp de andra på en resturang och började dricka. SATAN vad full jag blev. Jag sa att jag skulle släppa loss och det gjorde jag. För en gång skull lyckades jag ha underbart kul och inte tänka. Jag kan inte minnas att jag direkt tänkte något annat än att det var dags att häva i sig mer alkohol, jag hade några få tankar som blev halvtänkta och sen bortglömda dock. Satan vad jag fick sota kan jag säga. Mådde grovt illa den sista stunden så jag och Isabelle satt uppe till typ 4 och pratade, eller ja, jag pratade för när jag pratade så mådde jag inte illa. Till sist blev det bättre, vi la oss och jag önskar att jag aldrig vaknade. Har aldrig varit såhär bakfull någonsin. Jag har aldrig spytt på bakfyllan innan men nu har jag det, en erfarenhet jag hade klarat mig utan. Nu har jag även erfarenhet av att spy på tåg, även det hade jag klarat mig bra utan!

Skulle ju på möte/intervju inför praktik i Borås kl. 16. Ja eller hur. Vi försökte, mamma fixade medicin och mat men det hjälpte inte på långa vägar. Det va inte på tal om att sätta sig på en buss i över 1 timma på den kringelikror vägen och ingen ville köra mig. MEN, jag har någon slags turvecka typ, när jag väl fick tag i honom jag skulle träffa så bokade vi om, så jag blir kvar i san lite längre än tänkt, men det har sina fördelar det med :)

Nu börjar jag må ganska bra. Har ätit igen och det lugnade inte illamåendet men det lugnade hungern. Förstår inte hur jag kan må illa och samtidigt vara hungrig men det blir så ibland för mig. Illamående ligger stadigt kvar och jag är fullt beredd på att spy igen. Underbart. JAG SKA ALDRIG MER BLANDA SÅ MKT OLIKA SORTERS ALKOHOL.

Nu hämtar Monk mig strax, deras soffa kan nog bota illamåendet lite, eller smärtan i armen. Skit.

JA och NEJ

JAAA för att:

- Jag har en praktikplats!!! Inte förstavalet men om jag inte får förstavalet så har jag ändå en superbra praktikplats! UNDERBART.

- Har vart hos barnmorskan och satt in p-stav. BYEBYE mensvärk. Mohaha typ.

NEEEJ för att:

- Beskedet om praktik kom 2 dagar för sent, jag kunde ju tackat ja till lägenheten.. Jag hoppas att turen vänt helt och att det kommer ut en likadan på alingsåshem på måndag ;)

- Armen gör ont!! Förbannade bedövningsspruta och skit. Plus ett bandage som sitter åt.




Detta är verkligen en händelsefull dag. Nu ska jag göra iordning mat att ta med till tentan, fixa pennor m.m. Städa lite så jag inte skäms ögonen ur mig i natt när Isabelle ska sova över, haha. Ska beställa tågbiljett till imon och börja packa väskan + bestämma vad jag ska ta med mig för kläder att ha ikväll.

Än så länge så känns denna dagen kanon, när jag sätter mig med tentan kan man ju hoppas att jag inte förlorar den känslan..

STILL CALM


Fortfarande inte nervös, stressad eller drabbad av ångest. Vad är det som är FEL??? Jag blir galen. Jag är likgiltig inför tentan men inte över något annat, så brukar det inte vara. Är man likgiltig så är man det över lag, inte för vissa saker, som minst bör vara likgiltig inför? WIERD i tell you.

Förövrigt kan jag känna ilska, så förbannat pantad som jag ibland är så köpte jag yoghurt som ett käckt mellanmål, ja eller hur. Note to self: Sanna, du tål INTE mjölkprodukter så häv inte i dig yoghurt som inte är laktosfri. Det gör förbannad ONT i magen.

Dagen har bestått av plugg hos Sara. Mötte Sara vid resecentrum och på väg från tåget och hem till henne fick jag pratat av mig om praktik och allt annat som snurrar och snurrar i väntan på klarhet. Jag älskar att prata med Sara, hon verkar alltid intresserad och lyssnar verkligen, underbaar :)
Pluggandet blev ganska ofukuserat och det blev en hel del flams. Jag fick ett riktigt skrattutbrott, har inte haft det på riktigt länge så det va skönt. Det va inget att skratta åt direkt men det lät roligt.

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen, ljuvligt. Blir inte lika lång sovmorgon imon som det först va tänkt, ska till vårdcentralen igen, oj det kommer antagligen göra rätt ont. Skit. Fyfan va mkt skönare livet kommer kännas om ett dygn, då är vi fulla som as och släpper loss. Om vi inte däckat av trötthet men det hoppas jag inte!!

Pluggdag


Abonnemanget aktiverades 12.20, då hade jag hunnit bli förbannad, tackat nej till lägenheten och fått ytterligare ett nekande svar på praktik. Det smärtande inte så mkt med tanke på att det var inom LSS-verksamheten men hade jag fått ett ja därifrån innan 12 hade jag kunnat tacka ja till lägenheten. Känns som att jag är tillbaka på ruta 1 igen. Alla dessa samtal och mejl, helt förgäves. Satan i gatan om Borås inte funkar..

Jag och Jocke har varit väldigt duktiga och pluggat hela dagen :) Han kom vid halv ett och med små pauser så pluggade vi från ett till åtta-nio typ. Känns bra. Har fortfarande ingen ångest och känner ingen stress. Det gör inte Jocke heller, vad fan är det för fel på oss? Vi gnällde inte ens särskilt mkt över att tentaområdet är oerhört stort och att vi inte kommer hinna lära oss allt. Vi bara läste på, skrattade åt alla Jockes tusen stavfel, haha jag älskar människor som kan skratta åt sig själva :)


Jag har lyckats få honom beroende av Bomboozle också,
helt meningslöst spel som är så otroligt avslappnande :)



Daniel har fått mig att lyssna på Lars Winnerbäck också, fastnade totalt för vissa låtar som nu spelas om och om. Trodde inte jag skulle gilla hans låtar så mkt, gillar ju inte direkt svensk musik. :)

Dagen hare gått så fort så jag fattar inte riktigt att det snart är midnatt och jag borde lägga mig så jag orkar möta Sara vid tåget imon.



Godnatt!


Teknikens under..


Det är så underbart när det inte fungerar. Allt känns så bra när man ska byta till abonnemang, vilket ska aktiveras 03.00 den 2 november, men det gör det inte. För att slippa vakna i natt och byta simkort så bytte jag innan jag la mig, så skulle allt funka och vara klart när jag vaknade. Haha, eller hur. "SIM inaktivt" är 2 ord jag inte ville starta min morgon med..

Kom in på chatten och har nog aldrig klantat mig så mkt. Hon frågade efter numret på simkortet och jag skrev fel, 2 GÅNGER. Hjärnkontoret fungerar inte så snabbt när man precis vaknat.. Men hon skickade iväg ärendet och om en halvtimma ska det fungera..

Det är SÅ typiskt att det ska hända precis när det inte får hända, när jag inte kan vara utan telefon. Tanken av att ingen kan nå mig får mig att bli illamående men det värsta är att jag har 1,5 timma på mig att klura ut huruvida jag kan tacka ja till lägenheten eller inte, vilket jag behöver RINGA för att undersöka. Känner för att köra på "jag tackar ja, får jag den så är det menat att jag ska ha den" men det är inte så jävla kul att stå där sen med 2 lägenheter i 2 olika städer och ingen praktik.
Jag hatar beslut, jag hatar när det inte fungerar som jag vill.

Lugnet före stormen

 


Är fortfarande lugn. Har inte pluggat särskilt mkt, fått något grepp om tentaämnet eller pluggat med Jocke. Jag har trots detta ingen ångest utan känner mig LUGN. Jag har nog inte fattat att jag har tenta på onsdag.
Imon och på tisdag ska jag plugga ihop med vännerna igen och då kanske ångesten och stressen kommer igen.
Just nu är jag mest likgiltig. Eller nej, jag är ovanligt glad idag jämfört med hur jag vart de senaste veckorna.
Tänk att sms kan göra en så glad :)

Har iaf fått diskat, städat, rensat bland underkläder och andra onödiga saker.



Nu är frågan om jag ska se ensam mamma söker eller plugga? Efter ems kommer knocked up, lite smått sugen på att se den igen, men å andra sidan känns tanken på att plugga ganska okej så det är väl lika bra att passa på!


NOVEMBER


Vaknade av att Jocke ringde, va fortfarande så supertrött så jag fattade inte att telefonen ringde. Tog ett bra tag innan jag kom ur sängen, klockan hann nog bli typ ett.. Förstår inte hur jag ska kunna komma upp tidigt imon. Men det löser sig..

Pluggade inte jätte mkt igår, typ inget alls. Men ångesten är inte så stor som den brukar, jag är ganska säker på att det blir omtenta. Sånt är alltid svårt att veta men jag har vart så fokuserad och stressad över praktik, lägenhet m.m så läsandet har blivit oerhört lidande. Vi får väl se.

Nu ska jag iaf sätta mig och läsa, förhoppningsvis kommer Jocke sen och pluggar med mig :)

RSS 2.0