Fastfastfast


"Nu läser nu c-kurs och därför får ni inga konkreta frågor utan mer frågeområden". Shit that, ge mig konkreta frågor som kräver konkreta svar. Detta är den värsta delen, när man ska lista ut vad man ska skriva, vad de vill att man ska ta upp och redovisa. Man tror att man gör rätt, sen får någonting en att tveka och man är på ruta ett igen.

Va hos läkaren idag och fick ny hostmedicin utskriven. Inte ens den hjälper helt. Hade väl antagligen hostat mycket mer om jag inte fått den men ändå, vill ju bli av med hostan helt. Dessutom blir man trött och lite groggy. Inte hjälpsamt när man försöker plugga.

Sitter hemma hos familjen, har vart här hela dagen typ. Fått pluggat en hel del men känner mig inte nöjd. Vill plugga så mkt att jag känner att jag kan ta helg och bara vara. Ska försöka vara lite effektiv nu innan vi ska äta ost och kex och dricka vin. Får man dricka vin när man tar hostmedicin? Får kanske kolla det på förbrukningssedeln så jag inte blir totalt kocko.

Imon ska jag umgås med Monk och barnen :D

hosthosthosthost


Förbannade hosta. Har sovit typ 5 timmar i natt, inte sammanhängande. Vaknar av att jag hostar och av ren reflex går jag på toa när jag vaknar. Gick in på vårdguiden osv. för att läsa och då står det att man ska söka vård om man har långvariga sömnproblem och måste upp och kissa på nätterna. Jag orkar inte gå till läkaren igen. Kommer säkert få höra att jag är stressad, ska testa avslappningsövningar och annan skit. Det beror inte på stress, jag kan omöjligt vara så stressad jämt. Avslappningsövningar är det värsta som finns, DET gör mig stressad.

Sjukt nog så är jag ganska pigg. Men lär ju vara helt död om några timmar. Ska sitta och lyssna på redovisningar, det blir man alltid trött av i vanliga fall. Suck. Kan ju tillägga att jag tog hostmedicin vid 5 och det hjälpte inte ett skit. Och då är det inte den receptfria från apoteket utan stark hostmedicin. Ännu mer SUCK.

Positiviteten flödar..

Hurtigt


Äntligen börjar man känna lite glädje och tycka att livet är ganska behagligt. Fick gjort mycket på tentan idag! Mycket kvar men det känns inte lika tungt nu när det är ungefär hälften kvar :) Suttit med Sara och pluggat hela dagen efter att vi vart i skolan med våra grupper en stund.

Insåg också hur otroligt skönt det är att magen är sjukt stabil nu för tiden. Nästan aldrig ont, har inte haft några attacker på natten på väldigt länge, va bara i lördags förmiddag jag hade lite ont men det var ju inte så konstigt eftersom jag va sjuk och åt kasst. I somras kunde jag aldrig tro att jag skulle må såhär bra så snabbt!

Nu väntar jag bara på att förkylningen ska dö ut och att denna förbannade rethostan ska försvinna. Blir så trött av att hista, får huvudvärk och känner sig allmänt ofräsch när man hostar hela tiden. Vill trääna. I natt fick jag iaf sova typ 7 timmar i streck, fascinerande att det blir så ibland. Finns det någon lösning till det tro? Har aldrig ens tänkt på att undersöka saken, va inte så längesen jag insåg att det är väldigt ovanligt att man vaknar så mkt på natten som jag gör. Känns konstigt att de flesta människor lägger sig och sover till klockan ringer på morgonen. Har aldrig varit så för mig vad jag kan minnas.

Imon är det redovisning. Orkar inte ens bli stressad eller nervös. Jag vet precis vad jag ska säga, det är inte så mycket. Det värsta är att jag kommer få hostattacker eftersom halsen blir torr när man pratar. Men de får helt enkelt stå ut och jag får skämmas. Sen är det över. Och när det är över ska jag åka hem, längtar efter min säng. Har blivit kär i min säng, igen. Det kommer i perioder, då jag tänker på min säng väldigt ofta och hur skönt det är att krypa ner under täcket och sova. Det är inte alls lika skönt att sova här i Öret som hemma.

Blaha


Dagen blev ju inte riktigt som tänkte. Men mellan hostattackerna har jag lyckats få bra ordning i klädkammaren, pluggat, betalat räkning och letat som en galning efter febertermometern. Den har fått ben och rymt.

Trodde jag va på väg att bli frisk men kroppen blir helt slut av allt hostande och förkylningen verkar inte vilja ge med sig. Tyvärr kan jag inte få ro nog att lägga mig och vila, sitter istället här vid datorn i onödan och gör onödiga saker. Suck. Mycket tankar.

Imorgon åker jag tillbaka till Örebro. Åker tillbaka hem på onsdag kväll redan, måste tyvärr upp eftersom vi har redovisning bland annat.

Innan jag går till tåget ska jag gå till Maxi och köpa en febertermometer så jag kan ha koll på vad kroppen håller på med. Kan ju slå vad om att jag hittar den jäveln på onsdag när jag kommer hem.

Heees


Hade det inte vart för hostmedicinen jag lånat av lillebror hade jag nog känt mig piggare än jag gör nu. Förkylningen verkar ena stunden vara på väg bort och andra så är det envist kvar. Det största problemet är den förbannade hostan. Hostmedicinen tar bort det mesta av den retande känslan men behöver ändå hosta.. Får väl glädjas över att magmusklerna får jobba.. Sen att jag knappt har någon röst är ju mindre kul. Får hoppas att det försvinner innan onsdag, blir lite svårt att tala inför klassen annars..

Har vart på stan med mamsen som sagt, jag vann som vanligt. Alltså jag kom därifrån med flest grejer. Illa med tanke på att jag är fattigast, haha. Blev inte jättemycket men fick köpt lite goa koftor, klänning, vantar och vinterskor :D Förra året hade jag UGGS och de va helt underbara tills sömmarna sprack här och var och man blev pisseblöt. Men nu köpte jag korta UGGS för 230:- så om de går sönder så är det ju inte hela världen! de verkar dessutom bättre än de jag köpte förra året.

Har nu slappat på soffan en stund, ryggen pallar inte riktigt shoppingrundor. Måste trääänaaa... Nu ska jag fortsätta med hemtentan. Den är så stor så jag känner för att gråta. Men det är bara att göra skiten.

Trotsig


Jag är sååå trööött. Men jag vill inte sova. Eller jo, jag vill gärna krypa ner i sängen men det är så mkt annat jag vill göra också. Städade först köket, började organisera alla påslakan och örngott men kom sen på att jag skulle organisera alla kort istället så det har jag fastnat med en bra stund nu! Ska få ordning på det nu så det bara är att börja scrapa sen :)

va tvungen att kolla upp ett datum på Monicas bilddagbok och alltid när jag ska göra det måste jag gå tillbaka och titta på kort från när Jacob va liiten. Kort är det bästa som finns, annars hade man ju glömt av alla underbara stunder!

Känns som att dagen har varit flera dagar! Anders hämtade upp mig och tvätten vid 10, hem till familjen, tjötade lite och sen drog de iväg till Antons fotbollsmatch. Åkte till Maxi med Monk, sen tillbka till familjen och lekte där i några timmar. Sen när de åkte så var det hög tid att handla till kalaset och lite annat. Stressade som satan och allt var näästan klart när gästerna kom. Väldigt kul att träffa storasyster :) De andra också så klart men träffar Jenny så otroligt sällan. Måste bli bättre på att ses, hemskt att jag knappt känner mina systerbarn :( Skärpning! Tvättade ju under hela dagen så jag blev klar vid nio och då körde mamma hem mig. Min klippa! Fick reda på något jag verkligen inte ville veta idag, något jag inte borde veta, och jag är glad att hon var med så jag kunde prata med henne om det. Klump i magen. Vissa saker måste man väl förtränga att man hört, för sin egen skull..

Imon blir det shopping med mamsen :) Familjen gav mig presentkort på Cubus :D Fick fessutom en you&me-nalle av lillebror där det står "tycker om dig", sötnos! Sen ska jag vara med Monica och barnen! Perfekt.

Schvettigt


Det är så skönt när alla serier drar igång igen! Det stjäl tid från pluggandet men det är så roligt :) Idag började de nya säsongerna av Greys Anatomy och Private Practice också :D Eller ja, de började i USA igår men gick inte att få hem förrän idag.

Jag är helt genomsvett. Har dammsugit, diskat, städat, bäddat rent sängen och packat. Försöker låtsas som att jag är frisk men när svetten börjar rinna för att man anstränger kroppen liiite så är man kanske inte superfrisk. Man kan väl köpa receptfri hostmedicin? Mamma har alltid skött det där och jag vet att jag haft receptbelagd men det finns väl en mkt svagare som är receptfri? Även om den är svag måste den ju hjälpa, hatar att ha rethosta. Hoppas jag har nässpray hemma, klarar inte en natt till med täppt näsa.

Är iaf klar att åka, men bussen går inte förrän om en timma och 20 min.. Kanske ska plugga lite. Eller sticka lite mer. Ikväll är det hockey :D

Suck it up

När man fyller år vill man alltid att det ska hända något speciellt, något stort och roligt. Det gör det ju sällan. Det är som julafton, det blir tråkigare och tråkigare. Nu längtar jag mest efter min familj, känns som att vi inte umgåtts på evigheter. Men vi ses imon då vi ska till ishallen och sen största delen av lördagen :)

Pratade med pappa förut och han konstaterade att livet är hårt när man är sjuk på sin födelsedag, måste plugga och inte kan vara hemma och bli firad. Haha, skönt när folk tycker synd om en ibland.

Jag tröstar febern med att sticka. Funderar på att gå och köpa choklad. Har inte bestämt mig för om jag ska plugga eller inte. Vore ju gött om jag kom igång med hemtentan men å andra sidan känner jag bara för att ligga ner och glo på tv.

Just nu är det manifestation mot Sverigedemokraterna i stan, hade gärna vart där för att se vad de gör. Om de står och pratar om hur kassa SD är eller hur man ska hantera situationen. Får väl höra om det sen förhoppningsvis.

Attjoooo


Vaknade en timma tidigare tänkt, dels av sms från far och dels för att jag inte kunde andas genom näsan. Somnade alldeles för sent men känner mig ändå ganska pigg fastän jag bara sovit 5-6 timmar. Får väl se hur dagen går, seminarium och föreläsning som jag inte kan missa..

Kanske ska äta lite frukost..

Sticka kanske?


Har inte stickat på jag vet inte hur länge, 1,5 vecka? Har iaf grov abstinens. Är lite stolt över att jag lyckats att hålla mig eftersom jag vet att jag lätt kommer sticka istället för att plugga. Men nu när jag är klar med seminarieuppgiften (JIPPI) och känner mig lite krasslig igen kanske jag ska sätta igång med lite strump-stickning. Tänkt ju exprimentera lite eftersom jag inte riktigt blev nöjd med strumpans tajthet. Så istället för att lära mig sticka det jag vill genom beskrivningar eller att någon hjälper mig så testar vi! Det har ju gått så grymt bra innan och blivit som jag velat :)

Förövrigt är jag bitter för att jag inte kan träna. All denna stress skapar frustration, ilska, ångest och rent ut sagt deppighet och en timma eller två på gymmet skulle göra livet så mkt skönare. Blir väl inte träning förrän nästa vecka. Jag dör lite inombords.

Nu ska jag sätta på TV:n, ta fram garnet och stickorna och planera helgen. Frågan är om man ska titta på brorsans hockeymatch på fredag eller umgås med Monk och barnen? Om jag väljer hockeyn så kanske jag inte träffar barnen förrän på söndag. Suck och stön.

Frustration!

Ibland vill det bara inte ge med sig. Jag har kommit så långt att jag vet vad jag vill få fram i uppgiften men ändå flyter det inte på. Jag har hittat vad jag behöver hitta men nu hänger det på att jag faktiskt ska koppla ihop faktan med mina egna tankar + annan fakta. Det är så tråkigt.

Sov lite middag förut. Man ska ju vila och ta det lugnt, vilket jag tydligen behövde eftersom jag blev piggare efteråt, blir jag aldrig annars. Sova middag funkar aldrig för mig, blir bara väldigt seg efteråt. Blev väckt av att mamma ringde som tyckte jag lät väldigt pigg :) Pratade lite med Jocke en stund senare som inte alls tyckte att jag lät friskare, suck. Det sitter en slemklump i min hals, men förutom det, hosta och trötthet mår jag bra...

Funderade på om jag skulle åka hem en dag tidigare, eftersom vi är "lediga" på fredag, ingen föreläsning eller grupparbete, men kom på att jag faktiskt har en hemtenta att ta tag i..

Imon efter seminariet ska vi på informationsföreläsning om c-uppsatsen. Ska bli väldigt kul! Kommer säkert känna en otrolig stress och press, men vi får väl iaf mer info om vad vi ska göra, just nu vet man ju inte mer än man själv kollat upp, om man orkat kolla upp något..

Nu jävlar ska uppgiften bli färdig så jag kan slöa framför TV:n. Kanske äta lite popcorn också, hade totalt glömt av att jag köpte det när jag storhandlade.

Rastlös

Man blir oerhört rastlös och allmänt galen av att vara sjuk. Man ska vila, vila och vila men jag vill göra något aktivt som gör att jag blir frisk. På kvällen känner man ju sig alltid extra dålig också. Har ingen febertermometer här så jag kan kolla tempen heller :(

Har iaf spenderat hela dagen i sängen, kanske inte slappnat av och vilat så mycket men jag har inte ansträngt kroppen mer än att sitta, stå en stund i förmiddags och gå på toa femtioelva gånger som vanligt.

Nu orkar jag inte ha pluggångest mer, släcker ner och glor lite på tv tills jag kan somna. Håller alla tummar och tår på att jag vaknar upp frisk som satan imon!!

Självömkan


Blir lika chockad varje år. Det börjar närma sig september, oftast har det betytt skola, höst och inget särskilt. Samma sak i år. Har hela sommaren gått och tänkt på skolan, c-uppsats, flytten, sambolivet med Jocke, att vara ifrån alla, själva pluggandet, Ungdom Mot Rasism och de sista veckorna väldigt mycket på mat och hur jag kan ta hand om min mage.

Har även gått och tänkt hela sommaren att jag inte får gå sjuk. Skämtat några gånger om att det alltid kommer i september. Och nu sitter jag här, halsen värker konstant, att svälja, prata och hosta gör förbaskat ont. Huvudet känns tungt och gommen är sådär äckligt torr. Jag är alltid sjuk i september, det bara är så tydligen.

Men världen stannar inte upp för det. Jag vill bara lägga mig under täcket och somna. Tog en paus i pluggandet och städade undan alla kläder som legat överallt + det som tvättades igår, efter det var jag helt färdig. Fastän jag inte orkade stå i 20 min utan att bli riktigt trött ifrågasätter jag om jag är sjuk. På torsdag är det seminarium så nu håller jag tummarna för att det bara är något virus som innebär ond hals, liten förkylning och kanske hosta om det ska vara nödvändigt. Ingen halsfluss. Absolut inte. Tänker inte göra en äckligt stor kompletteringsuppgift för att jag råkat bli sjuk.

Blir ingen träning idag heller, suck och stön. Det blir plugg och äta glass hela kvällen. Försöka dricka mycket vatten. Jippi.

Måndag

Ja veckan satte igång med full fart!
Följde valvakan igår, somnade inte med ett leende. Vaknade, inte heller med ett leende på läpparna. Tog mig upp, möttes av en Joachim i köket som var arg och på helspänn pga valet. Jag började fundera på vad man kan göra åt saken, konfererade lite med Jochim och kontaktade Lokalgruppsombudet om mitt förslag om nya flyers för att locka fler medlemmar. Kommer bli awesome!!

Gav mig in i en idiotisk diskussion på facebook som tydligen aldrig tar slut. Men det gör den nog snart för den blev så stor så att nu orkar jag snart inte mer. Vilket är fel, jag borde diskutera arslet av mig så att folk ändrar sina åsikter. Fick iaf bra gensvar om mitt förslag från lokalgruppsombudet så nu har jag skrivit ihop en text som ska tryckas! Nästa vecka får vi förhoppningsvis ihop ett möte med gruppen och kan börja planera, dela ut och arbeta mot rasism! Mer taggad än någonsin och jag är inte ensam. Folk skäms, är chockerade och arga. Tro fan det.

Föreläsningen var idag inställd verkade det som. Jag och Sara stressade som fan för vi trodde vi var försenade men när vi kommer det står hela klassen utanför klassrummet. Alla diskuterar valet, jag säger mitt och föreslår sen att vi ska jobba med projektarbetet eftersom vi väntat i minst 20 min på föreläsaren. Skitbra, vi blev typ färdiga! Finjustering, litteraturlista, dela upp inför redovisningen och sen är det klart! Underbart. Då kan man fokusera på hemtentan. Idag skulle jag kommit långt med torsdagens seminarieuppgift tänkte jag men nej, så blev det inte. Diskussioner på facebook och fan vet vad tog musten ur mig. Dessutom missade jag en måltid pga orkeslöshet så därför blev det heller ingen träning. Suck.

Dagen har vart skitbra samtidigt som den har vart skitkass. Nu är jag mest orolig över lilla Wilma som varit/är på östra med Monica för att hennes tumme svullnat upp. Har inte fått något svar från Monica så jag vet inte vad som händer. Kan vara så att hon inte hört mobilen, det är det vanligaste, men jag blir så orolig. Det får inte hända något med ett utav mina underbara hjärtan! Hoppas på svar snaaaart.

Imon är det skola 10.15-16, sen seminarieuppgift och träning på kvällen!!

Saffransbullar


För första gången på mångamånga år längtar jag efter jul. Jag gäspade och kände en smak av saffran, hur det nu blev så kan jag inte riktigt förklara men så blev det och nu är jag otroligt sugen på lussebullar. Goare bullar finns ju inte.

Följer valvakan lite halvt samtidigt som jag försöker plugga lite och fixa massa annat. Är så trött, vill bara sova men vill inte somna ifrån valet..

Helgen

Helgen har vart supernice! I fredags blev det lite häng med mamma då hon hämtade mig på stationen, handlade och köpte godis innan hon släppte av mig hemma. Kvällen bestod av tv och mys :)

Igår badade jag med Monica och Jacob i simhallen :) Han har blivit så stor och kan så mkt själv. Sen cyklade vi hem till dem, myste med Wilma, åt och sen slappade vi mest medan Jacob sov middag. Lekte lite, blåste såpbubblor - roligt hur gammal man än är ju.

Åkte och käkade med Pontus, hämtade Lisa, mötte upp Maria på maxi och sen hem till mig och såg på film. Efter filmen såg vi parlamentet - valspecial. Skitkul! Sen satt vi och pratade politik och skit i 2 timmar innna jag fick slänga ut dem eftersom jag nästan somnade sittandes i köket.

Nu är Monk här, hon ligger i den andra soffan och vilar. Det kan hon gott göra :) Tänkte att jag ska packa lite så jag slipper stressa med det sen.

Dement


Känner mig smart som glömde sladden till datorn i Örebro!! Inte för att jag kommer ha tid att sitta vid datorn men ändå.. Klantigt värre.

Nu ska jag packa badväskan och cykla till simhallen, ska bli så kul att bada med Jacob :)

Friday = hem


Ja då vart det fredag! Vilket inte betyder något speciellt eftersom man inte pluggar mån-fre så är det helg sen. Men det blir lite mer verkligt att det är helt nu när jag byter stad på helgen och får träffa alla dem som får mig att må bra :) Jag visste att det skulle bli svårt att vara ifrån alla igen men trodde inte att jag skulle sakna Jacob så att det gör ont. Imon ska vi till simhallen med den lilla galningen och det ska bli så kul! Han älskar ju verkligen att bada och för en gångs skull kan jag och Monica ge all vår uppmärksamhet till bara honom.

Det här med att äta har blivit svårt igen. Känner inte hunger när jag vaknar längre. Det blev fel igår så jag åt inte något på 5 timmar. Lätt att hamna i gamla mönster igen. Idag tar vi nya tag! Ska snart tvinga i mig frukost, annars kan jag ju inte gå och träna, utan att svimma vill säga.

Tåget går 15.10 och innan dess ska jag packa, till bibblan och skriva ut massa grejer, diska, träna, plugga. Får väl se hur mkt plugg jag hinner med. Blir ju att plugga på tåget iaf.

Samtidigt som det är skitkul att det händer så mkt nu så är jag rädd för att det är för mkt. Utöver allt i skolan har vi vart aktiva inför valet, det har inte tagit så mkt fysisk tid men det har varit i tankarna mycket och varit en stressfaktor i 2 veckor. Nu är det gjort och vi håller tummarna för att vi har lyckats påverka folk till att rösta demokratiskt! Nu ska vi snart ha möte med UMR igen och diskutera framtiden, vad ska vi göra och hur når vi ut till folk? Hur motarbetar vi rasism på ett effektivt sätt? Sen har vi engagerat oss i Röda Korsets ungdomsförbund och ska starta en tjejgrupp, vi ska utbildning i oktober och sen sätta igång. Ska bli skitkul, har velat göra något sånthär sen högstadiet. Det kommer ta mycket tid, men det är samtidigt som vi skriver c-uppsats och kan funka väldigt bra om vi strukturerar upp det bra.

Kommer bli kanon tror jag, går man in i väggen så gör man.. Nejdå, det är bara att inte stressa upp sig.

Onsdag

Dagen har känts lååång. Förmiddagens föreläsning var seg och gav inte mycket alls. Tröttsamt med föreläsare som bara vill informera om allt denna vart med om, kan och alla den känner.

Sen blev det lite snack med tjejerna på övervåningen och vi bokade biljetter till MR-dagarna i november  (Mänskliga Rättigheter) och det ska bli skitkul :) Massa föreläsningar om olika saker, synd att man inte kan gå på alla.

Annars har dagen bestått av matlagning, slapp, tv-tittande och lite plugg. Kanske borde pluggat mer men jag blev lite apatisk av all stress så det blev inte mkt gjort.

Har nu ätit sen kvällsmat efter ett hårt gympass (GÖTT), ska hoppa in i duschen strax. Innan läggdags ska jag läsa 8 sidor engelsk text och försöka fatta något.. Google translate lär ju användas en gång eller två.. Sen ska jag läsa igenom morgondagens seminarieuppgift och se så den är helt klar och någorlunda bra..

I fas - ur fas?


Allting kändes så bra, är snart färdig med rapporten som ska in på torsdag, körde som fan på zumba-passet och va allmänt lugn. Sen pratar jag med Sara och hon berättar hur stor hemtentan är och det får mig att tappa hakan. Hemtentan kommer ut på måndag, samtidigt har vi en till rapport som ska in på torsdag OCH ett projektarbete som ska in den 27:e. Hur många timmar om dagen har de tänkt att vi ska orka? Ilska.

De hade tydligen diskuterat detta med kursansvarige idag och hon skulle göra hemtentan mindre. Sjukt att vi måste klaga och verka lata för att de ska inse hur MYCKET de lagt på oss på 5 veckor. Sinnesjukt att ha 3 rapporten, 2-3 sidor var, projektarbete + redovisning som ska planeras OCH hemtenta, de förstod inte själva att detta var mkt?

Min plan om att åka hem på torsdag för att umgås med mamma gick ju rätt rejält ner i stupet :( Blir att råplugga onsdag, torsdag, fredag. Onödigt att lägga ut hela min planering här men jag måste reda upp alla tankar. Blir galen. Hade jag inte redan bokat biljett hem och tillbaka hade jag stannat här och pluggat. I värsta fall får jag väl plugga söndag innan jag åker tillbaka på em. Har ju tid att plugga på tåget både hem och tillbaka.

Imon ska vi klaga ännu mer. Önskar jag hade vart med idag och satt lite press.

Good girl


Jocke berömde mig precis för att jag suttit och pluggat hela dagen, först då insåg jag att klockan är halv fem och att jag suttit här i sängen med datorn, böckerna och anteckningarna. Det känns i ryggen. Det är inte ergonomiskt att plugga.
Sen insåg jag också att jag snart är klar med denna rapporten!! Sjukt skönt om jag blir klar med den ikväll, då kan jag vara ledig hela eftermiddagen och kvällen imon :) Vore ju skitskönt. Om jag blir färdig innan träningen kan jag ju unna mig att se den filmen jag precis laddat ner också. Haha, belöningssystem fungerar ibland.. Då blir man ju lite mer motiverad..

Nu ska jag äta middag och sedan försöka göra färdigt rapporten!

Sur och vresig


Satan i gatan vad man kan irritera sig på saker som egentligen inte spelar så stor roll. Jotex går mig på nerverna. Till att börja med kan de tydligen inte skriva en ordentlig adresslapp och paketet har nu cirkulerat runt i halva Sverige i 2 veckor snart. Kontaktade dem idag igen och då får jag svaret "Hej! Jag ska omboka ditt paket nu, vart vill du ha det skickat?". God dag yxskaft, du ser våran tidigare konversation nedanför men ändå behöver du ställa frågan? Så för enkelhetens skull kan det väl lika väl åka till Alingsås då eftersom paketet lyckats komma dit 3 gånger. Utan att jag fått avi.

Loggar in på hemsidan för att se om det hänt något med paketet, då är det helt plötsligt inte "skickat" längre utan bara "mottaget". Nu kommer det som är som pricken över i:et : Eftersom de nu ändrat till mottagen så gäller inte längre min rabatt eftersom den gick ut typ förra veckan. pga jotex och postens tabbar ska jag alltså behöva betala mer pengar för saker jag beställde i augusti och skulle fått för länge sen. Det känns ju suveränt.

Nu vill jag gärna dra hela företaget + posten över en kant och säga att de är inkompetenta ... (valfritt ord som beskriver frustrationen). Men, det har aldrig krånglat innan, det är inga livsnödvändiga saker jag har beställt, jag är bara bekväm, van vid att det fungerar och allmänt sur över plugget.

Men, jag skickade faktiskt ett till mejl och ifrågasatte att jag ska behöva betala mer för en tabbe som de gjort. Lite gnällig får man vara, inte vara en konflikträdd svensk. Spännande.. Sen när jag väl får paketet är det väl något fel på det.


Plugg


Skippar föreläsningarna idag. Blir sönderstressad av alla uppgifter de gett oss, finns ju inte tid nog. Så då får det väl bli så att man inte kan ta del av allt. Suck.

Kom iaf upp i tid eftersom vi va ute och delade ut flyers i brevlådor osv. i morse. Gött att få det gjort här i närheten. Vet inte när vi ska hinna resten.. På torsdag efter seminariet kanske.

Har lyckats få ner Word nu, äntligen! Så jag slipper få ryck på works hela tiden. Så nu är det hög tid att börja plugga, unnade mig att se det nya avsnittet av Gossip Girl nyss så nu är det allt på tiden.

Örebrooo


Ja då va jag tillbaka i Örebro! Helgen gick fortfort förbi. Men det va kul och jag hann göra allt jag hade planerat typ. Pluggade dessutom varje dag så nu är första uppgiften snart klar. Dock är den andra inte påbörjad och den ska lämnas in på torsdag. Men det är morgondagens problem..

Har bara sovit fyra timmar efter nattens jobb men nu är jag lika pigg/trött som vanligt. Känner mig inte sovtrött. Har tagit med mig gardiner så de kan jag ju passa på att sätta upp :) Sen kanske plugga lite innan jag somnar.

Lillebrooor


Igår blev det lite plugg på morgonen, sen kom mamma med räksmörgåsar :) Satt och tjötade en stund, älskar att jag kan prata med min mamma om ALLT. Min guldklippa i alla väder.

Sen hämtade jag jackan på Maxi och stötte samtidigt på en utav mina handledare från praktiken :) Gjorde mig så glad så glad. Skulle ju egentligen åkt dit igår för att fixa mammas armband men tiden räckte inte till. Tjötade iaf en stund. Sen hem, pluggade lite till, åt och la mig sen för att sova några timmar. Gick ju sådär. Har såna sjuka mardrömmar denna veckan. Drömmer att jag blir mördad hela tiden, så jag va lite nojig på jobbet i natt eftersom det är kolsvart ute, knäpptyst inne och varje ljud hörs. En fjäril som flög förbi fick mig nästan att hyperventilera. Skönare drömmar tack.

Nu har jag handlat lite på Maxi, duschat och tänkte att jag ska plugga en stund innan det är dags att bege sig till ishallen och se lillebror spela! Får väl se hur länge jag orkar vara i ishallen. Just nu känner jag mig pigg men skulle jag lägga mig ner skulle jag somna. Är lite tveksam på hur bra den nya jackan värmer, den va väldigt tunn fast inte så tunn som en vår/höstjacka, så jag ska ta med den till ishallen och testa.

Hoome


Det är skönt att vara hemma!!
Igår promenerade vi i typ 3 timmar. Vi hämtade Jacob på dagis, gick till stationen och mötte upp Monks bror m. familj och gick upp till stadsskogen. Vilka backar! Ska aldrig flytta till stadsskogen, jo om man har körkort och bil går det ju. De skulle titta på området eftersom de ska flytta dit i maj. Kul för Monk att ha delar av sin familj närmare :) Sen till stan, käkade pizza, kolla lite i stan och gick sen hem till Monk. Fötterna värkte, tog helt fel skooor. Snyft.








Såg för första gången hur duktig Wilma är på att ställa sig upp mot allt. Åtta månader är hon redan. Tiden går så fort. Nyss va hon ju nykläckt och snart går hon av egen maskin. Gullunge.
Käkade middag, nattade Jacob och det gick ju sådär, han har ju en annan säng nu som han kan gå i och ur själv och han vill inte somna när jag är där så efter att jag läst saga tar han ur nappen och sägen "sovit färdigt", flinar och börjar ta sig ur sängen. Då kommer mamma och reder upp läggningen :) Det är så mysigt att läsa saga för honom, han hänger med ganska bra i sagan och reagerar på vissa ord som han upprepar.

Sen åkte vi till Maxi innan vi hämtade Maria och åkte hem till mig. Satt och tjötade om allt möjligt. Härligt med såna kvällar :D

Nu ska jag plugga en timma, se om jag får en avi och kan hämta min jacka (hoppashoppas) annars får jag ändå gå till Maxi om en timma och köpa snus.


kablaj

Konstig dag idag. Sovit väldigt dåligt, fick tvinga mig upp. Va ändå duktig och läste 20 sidor innan jag gick upp till tjejerna och sen åkte på studiebesök i Vivalla. Vilket va inspirerande och roligt att höra på, mestadels. Har haft en sån dag då jag stör mig på allt och alla nästan. Fast samtidigt inte. Har bara vara väldigt lättirriterad. Kanske berodde på att det inte blev något bra mellanmål idag så det gick för lång tid mellan måltiderna. Att det ska vara så svårt ibland.. Men det är bara att ta nya tag imon!! Kommer väl gå åt skogen i helgen då det blir alldeles för lite sömn. Menmen. Vad gör man inte för att hinna allt. Ska på lördag se lillebror spela hockey :) Har ju följt storebror i alla år så det är väl på hög tid att jag följer lillebrors matcher lite meeer.

Har inte fått gjort mkt i eftermiddag. Tjötat med Jocke, tittat på tv, fixat de sista på Jacob och Wilmas mössor, diskat och hämtat böcker på bibblan. Men ibland får man faktiskt ha en dag då man inte är så effektiv. Fastän man inte har tid till det egentligen..

Så nu ska jag läsa minst 20 sidor innan jag packar inför hemfärden imon. Ska komma i säng tidigt också så jag kommer upp imon.


Repeat


Känns som att alla dagar är likadana just nu. Det är bara sova, äta, plugga, träna. Vilket är väldigt skönt fastän det är jobbigt och krävande. Genomled 3 timmars föreläsning idag, kunde inte fokusera på vad han pratade om för att det va så ostrukturerat och monotamt att lyssna på så jag tänkte på allt möjligt annat. Sen käkade och pluggade med Sara resten av eftermiddagen. Sen blev det träning och nu är jag helt SLUT. Men glad, nöjd och stolt över hur hårt jag lyckas pusha mig själv :D

Det går riktigt bra att äta regelbundet, lite jobbigt att vänja sig vid att planera dagen efter att man måste äta bara. Men magen har redan ställt in sig på att äta var tredje timma, helt sjukt. Får bli bättre på mellanmål. Är lite fattig just nu bara, snyft. Blir bättre nästa månad :D

Imon blir det läsning, sen studiebesök i Vivalla, sen träning som jag hoppas att jag orkar.. Bokat oss på body jam, vilket verkat vara kul! Så jag hoppas att jag inte vaknar med världens träningsvärk.

Nu ska jag nog läsa lite till, kan ju inte lägga mig förrän håret torkat.. Det blir så wierd annars.

Bolly beat


Kvällens pass, Bolly beat, va inget kul. Tråkiga danssteg, väldigt enformiga och inget tempo direkt. Jag blev svettig men inte anfådd, det är så satans varmt i gympahallarna. Stod hela tiden och längtade efter crosstrainern och önskade att jag hade gått till gymmet.

Men det blir gym imon :D Kanske följer med Tip på något pass jag inte minns namnet på men det blir iaf en stund på crosstrainern.

Har precis beställt en finfin vinterjacka från ellos, som dessutom blev 200 kr billigare tack vare rabatt. 200 kr är mycket för en stundent ;) Happyhappy.

Nu ska jag nog beställa tågbiljetter för november.. Lika bra att få det gjort så man får bra priser :D

Inget är som väntans tider..


Dagens föreläsning gav inte ett smack. Fattade inte upplägget, satt och väntade på att hon skulle komma igång och prata om det hon skulle prata om men helt plötsligt skulle vi gå hem. Hon stod mest och namedroppade för att vi skulle veta vilka framgångsrika människor hon träffat och lärt känna. Intressant och fantastiskt för henne men jag tar inte lån för att höra om hennes liv..

Det va iaf underbart att vi slutade en timma tidigare då hon missförstått schemat, haha. Så vi gick bort till gymmet och köpte träningskort. Insåg att jag gjorde något dumt, vi hade missförstått vad det stod så nu har jag betalat för träning till september nästa år.. Kommer alltså betala för typ 4 månader då jag inte längre är här och tränar. It sucks. Men det är inte månadsvis utan man betalade allt nu så det kommer ju inte svida ekonomiskt då. Det är ändå billigt att betala 1900 kr för ett helt år. Så som vi ligger i med träningen nu kommer vi ju ändå tjäna in det ;)

På tal om träning ska vi iväg på ett pass om 1,5 timma typ. Bolly beat, indisk dans typ med rätt hårda övningar om jag fattade Fia rätt. Det är bara att köra. Imon blir det gym, häärligt. Nu är träningsvärken i överkroppen väck, bara en konstig känsla i ena axeln men det går förhoppningsvis att träna överkroppen imon ändå!



Idag har vi vart så duktiga med pluggandet. Jag, Fia, Sara och Jocke satt ute på gården och läste i 2 timmar typ. Det va så underbart väder, nästan för varmt stundvis. Vi tog lite rast också och passade då på att dela ut flyers till grannarna i området :) Dock är alla flyers typ slut nu så vi får vänta tills nästa vecka då vi får mer material! Fick dessutom tid att ringa Monk, det är aldrig fel.



Man kanske skulle läsa lite till innan det är dags för gymmet? Då kan man somna med gott samvete sen :)

Läsaläsaläsa

Äntligen fick jag tummer ur att börja läsa. Det är ganska intressant men på gränsen till tråkigt. I så många böcker är det så mycket svammel och parenteser. Vissa saker ska förklaras så utförligt att man tappar bort sig, när ska författare bli mer sakliga och kortfattade? Inte skriva 350 sidor svammel utan 100 sidor konkreta, sakliga och kortfattade grejer.

Teorier hit och teorier dit, vad spelar det för foll om man tänker på dagens socialtjänst? Nu handlar ju inte denna kursen om socialtjänstens arbete alls utan samhällsarbete på gruppnivå, men jag kan inte släppa frustrationen över att vi läser, läser och läser om teorier, metoder, utvärderingar och allt annat vilket inte spelar någon roll egentligen. Det är för lite personal, det finns inte tillräckligt mycket pengar så ingen tänker tanken att jobba enligt en viss modell för det finns inte tid eller folk för att det ska bli framgångsrikt så man gör det som går snabbast och hoppas på resultat. Lite enkelt beskrivit och pessimistiskt mot min egen yrkeskår men det är inte deras fel. Det är inte socialtjänsten som bestämmer hur de ska arbeta, hur mycket personal de ska ha eller vilka insatser de kan ha råd med eller inte. Det är politikerna, suck. Hörde nyss reklam för moderaterna och dog lite inombords. Snacka om ett parti som skiter i de fattiga och utsatta.

Nog om det, vad jag kom att tänka på var något som en föreläsare sa i veckan. Det finns ju stafettläkare, som åker runt och arbetar där det finns behov tillfälligt, hon pratade snabbt om "stafettsekreterare" som åker runt ich jobbar på socialtjänsten i olika kommuner och arbetar av en hög ärenden som de behöver hjälp med under en period. Några månader, ett år eller så. Det skulle jag verkligen vilja göra. Inte med en gång men efter några år när man är mer säker på sitt jobb. Sen är det ju tyvärr inte bara att ta sitt pack och dra. När jag väl är säker på mitt jobb och känner att jag skulle klara en sån sak finns ju säkerligen mycket runt omkring en man inte vill lämna. Så på ett sätt önskar jag att alla har övergett mig när jag är runt 30-40 år så jag kan dra runt och jobba, låter väl som en bra plan?

Nu ska jag fortsätta läsa..

Slappslapp


Blev riktigt dålig sömn i natt. När jag kom hem i natt och alkoholen började gå ur kroppen kände jag den hemska träningsvärken i axlar, bröst och överarmar. Tog därför ett tag att somna, svårt att ligga ner utan att belasta axlar, bröst och armar.. Fungerade inte att ligga på sidan eller på magen. Vaknade sen varje gång jag rörde på mig.

Har slappat hela dagen i sängen med datorn. Laddade ner en serie som är helt okej vid tillfällen som dessa då man bara vill glo på något. Jag och Jocke fick nyss med oss Sara och Patrik till pressbyrån för inhandling av lite (mycket) onyttiga saker. va så otroligt sugen på chips och dip så det fick det bli. Nu laddas en film som förhoppningsvis är nere lagom tills att dippen gottat till sig i frysen. Får passa på att njuta nu, blir kanske inte så många lediga helgen framöver.

Imon ska det pluggas, till stan och dela ut flyers och sen träna. Sen plugga mer.

Sleepy


Somnade mitt i läsningen, inte så smidigt. Blev inte alls så många lästa sidor som jag hade hoppats.. Men det är väl straffet man får ta när man ligger ner i sängen och läser.

Nu är det änna dags att få ner något i magen och göra sig ordning för kvällen. Har med mig alldeles för lite kläder och det gör mig inte glad. Men det får gå.. Mat, sminkning, byte av klänning, packa alkohol och sen drar vi en våning upp :D




Kanske ska ta med kameran ut ikväll så man får lite nya kort?


Koma


Träning + thaimat = koma. Skönt med lite träningsvärk här och där :) Maten var väl inte den bästa jag ätit, det va tråkit utbud på denna buffén. Men det va en mysig resturang och härligt sällskap :)
Jag och Jocke drog en kort sväng till systemet innan vi drog hem. Köpte en flaska vin jag ska testa, gör inget om jag inte gillar den eftersom jag har ett annat litet lager med annat :) Funderar på om jag ska ta en liten powernap..

Ne, det är väl dags att läsa lite. Ligga ner och läsa är ju inte så ansträngande!

UMR


Hösten verkar vara ett faktum, det är kallt ute! Usch.

Hade ett riktigt bra möte, Ola föreläste om rasism - antirasism, väldigt bra. Vi fikade och kom på massa grejer vi ska göra. Dela ut flyers för kampanjen Rösta demokratiskt på skolan, stan, lägga i folks postfack samt på cyklar, sätta upp kliestermärken och affischer. Niclas hade någon plan om att elda upp sverigedemokraternas valblanketter. Haha, vi får väl se hur det blir med det.

Vi har även startat en ny grupp på facebook, här. Vet inte om länken funkar men om den gör det så gilla! Sök annars på rösta demokratiskt i Örebro, eller starta en egen grupp för din stad! Kom igen people, engagera er för fabian.

Det va något mer jag skulle skriva om men nu är det glömt. Alzeimers light.

Vi följde iaf ordförande Ola Karlman till tåget för vi skulle ändå möta upp Patrik, Saras boy :) Tog sen bussen hem, släpandes på en kartong med allt UMR-material.



UMR:s hemsida!


I morgon blir det träning med Sara och Patrik, testa gymmet och se hur det verkar :) Sen lunch i stan med tjejerna och utdelning av flyers kanske. På kvällen verkar det bli lite party :)

Maaat

Effektiviteten flödar på studentgatan 24! Iaf i våran lägenhet ;) Har precis blivit färdig med all matlagning, gjorde lasagne och testade en ny sorts köttfärssås, blev kanon! Har nu vart och slängt i lite tvätt i maskinerna och dessutom hunnit beställa ett nytt headset! Jag sliter ju ut dem så fort och det jag nu lånat av lillebror är inte så bra.

Nu börjar vi bli träningsnarkomaner tror jag. Denna veckan blir det bara 2 pass men nästa vecka, eller ja vi börjar med ett pass på söndagen och sen ett pass varje dag fram till onsdag. Alltså fyra dagar i rad. Jag kommer vara helt slut i kroppen och ha massiv träningsvärk när jag kommer hem till Alingsås. Haha. Jag är taggad som fan.

Tyvärr hade magen ett litet utbrott idag, vet inte riktigt varför men det va synd. Jag trodde ju att jag skött mig bra och började kunna hantera det någorlunda men jag fick väl i mig något som magen inte gillade. Kanske en bra idé att skriva upp allt jag äter så jag kan gå tillbaka och förstå vad det var..

Nu ska jag göra matlådor, plugga och ta hand om tvätten innan vi ska iväg på UMR-möte kl 18. (Ungdom mot rasism). Ska bli kul, ordförande för organisationen kommer och det kommer nog hjälpa oss mycket!

Onsdag

Jag och Jocke kom precis hem från tjejerna på övervåningen där vi vart och druckit te och ätit översaltade scones :) Haha. Jag och Jocke va så otroligt trötta så vi orkade inte vara kvar längre, det va så otroligt varmt så då blir man ju ännu tröttare.
Satt i sammanlagt typ 4,5 timme och lyssnade på en föreläsare idag. Allt var jätteintressant och jag lärde mig mycket om samhällsarbete men man blir så trött av att bara sitta och aktivt lyssna, anteckna och fundera på vad hon säger.

Imon är det en ny föreläsare och det blir nog minst lika intressant :) Känner verkligen att jag valt rätt inriktning denna termin och samhällsarbete kommer jag nog ägna några år av mitt liv till!

Saknar min Monica! Känner mig så hemsk som inte tar tid att ringa dig men jag blir ju så delad när jag är här och det är högt tempo, det händer grejer hela tiden. Vet inte vart dagens alla timmar tar vägen. Det är bara onsdag, jag vet. Men det är väl medvetenheten om att jag inte kommer hem förrän nästa vecka som ger mig en klump i magen. Är ju van att träffa dig ofta. Svårtsvårt.
Tänker på helgen och det va så underbart, våran första helg utan barn på över två år!! Att ha Pontus och Monk här va bra, den ena är ju en aning mer effektiv än den andra men allt städande ni gjorde orkade jag verkligen inte själv så TACK! Det hade vart kaos här om ni inte bidrog så mycket till att få ordning.

På fredagen gjorde vi de mest grundläggande sakerna som att bära in alla grejer, bädda sängarna, packa upp påsar och få undan lite grejer. Tjötade med Jocke och umgicks :)




   

I lördags gick vi upp rätt tidigt, käkade frukost (jag äter numera frukost VARJE dag och det går skitbra) sen åkte vi in till stan. Letade efter festkläder till Monk, hittade en fin klänning på BikBok som hon va jättesöt i. Sen vidare till IKEA och köpte massa nödvändiga grejer. Hem till lägenheten, lämna av alla grejer och åka upp till grankotten för att hjälpa Jocke flytta de sista grejerna till våran lägenhet. Sen åkte vi alla till Willys och handlade. Behöver jag påpeka att det sved i plånboken denna dag? Inte så jobbigt eftersom jag behövde allt jag köpte men ändå, köpte ju inget kul. Sen lagade vi supergod mat, fläskkotletter med klyftpotatis och bernaisesås och sallad :D

Vi hamnade alla i total koma efter maten så vi vilade lite. Sen va det dags att komma in i partystämning så vi började göra i ordning oss och plocka fram alkoholen :) Blev en kul kväll på Frimis inne i stan, träffade ett gött gäng killar som inte gjorde kvällen tråkigare! Tack vare det och lite för mkt alkohol kom vi inte ut från klubben i tid för att hinna med bussen så vi försökte få tag på taxi, helt förgäves. Så när vi stod vid en "taxikur" eller vad det kallas svänger det in en svart bil och ställer sig lite ifrån oss, Monk tittar på mig helt seriöst och säger "ska jag fråga om han kör svart-taxi?". Jag va så jävla trött så jag sa JAAA! Han sa ja och hipsvips va vi hemma. Han va en go kille, frågade honom i bilen vad han jobbar med och efter en kort stund av tysthet sa han: "jag skjuter folk", jag börjar skratta och säger "ne det gör du inte alls, haha" så förklarar han att det tydligen är en replik ur filmen Farsan, som jag inte sett. Haha, lite kul.

            

  

Tog tyvärr inga bilder när vi va ute och skakade rumpa!

På söndagen va vi bakis, trötta och allmänt kassa. Grejade lite här hemma, packade ihop deras saker osv. Sen orkade vi oss iväg till Willys, behövde handla lite mer grejer. Vi käkade pizza på Tybble och min Calzone va kall i mitten. Härligt. Klagade och de värmde den mer. Haha, härligt. (Men inte är jag negativa för det, åt där idag igen, haha. Då va pizzan varm!). Vi åkte hem till mig och slappade typ 2 timmar till innan dem åkte hem.

Jag vet inte vad jag gjorde sen med efter någon timma eller så gick jag upp till Sara, Fia och Tip. Hjälpte dem bära ner saker i källaren, monterade Fias säng och sen tjötade vi väl tills jag gick hem.

Nu blev det väldigt långt men nu blev det ju massa kort också!


RSS 2.0