23 & 24


Dag 23 – Det här får mig att må bättre

 

Det är mycket som får mig att må bra. Vänner, Jacob och Wilma, familjen, hockey, köpa kläder, ett städat hem, hjälpa andra, jobba. Wilma har ju lärt sig gå så att bara titta på henne när hon tultar runt är underbart. 

Jag och min vän Lisa fastnar alltid vid samma dilemma. När man känner sig ledsen, arg eller bara mår piss vill vi gärna stanna hemma och vara själva, men då blir det lätt sämre. Man orkar inte göra något, tittar på TV, avskärmar sig från världen och fastnar lätt i det. Men samtidigt måste man ju ibland varva ner, vara för sig själv och ta det lugnt. Alla är inte sådana men jag måste det. Det är bara svårt att avgöra hur länge man behöver det ibland. Fast jag kan ju aldrig direkt fastna i en sån svacka eftersom det är praktiskt omöjligt med tanke på min livssituation nu.

 

 

Dag 24 – Det här får mig att gråta

 

Ganska mycket ibland. En bra och sorgsen film, hemska tankar om att folk kommer dö, gamla konflikter som aldrig riktigt löstes eller såna dagar då jag jobbar för mycket, är svintrött och saker inte går som jag vill. En gång i somras när jag kom hem efter att ha jobbat alldeles för många nätter i sträck och skulle tända lampan i hallen så gick den sönder. Jag blev så arg för att jag skulle vara tvungen att byta den sen så jag började böla innan jag hann stänga dörren. Var så satans trött så det gick inte att sluta, grät mig igenom toabesök och ”frukost” och somnade nog gråtandes. Sov nog 16 timmar då tror jag, var lite gladare när jag vaknade sen.

.............................................................................................................................................................


Nyss landat i Örebro. Inte vart här på över 1 vecka men det känns som jag vart här hela tiden.. Käkat lite korv med bröd, svarat på mejl och nu är det snart dags för veckans första föreläsning. Hoppas den är bra! Efteråt ska jag träffa nya gruppen och planera upplägget för arbetet, vi är nog en aning efter känns det som..

Sen blir det förhoppningsvis träning! Känner mig ganska pigg nu men vi får väl se hur pigg man är efter några timmar i skolan..


22

 

Dag 22 – Det här upprör mig

 

Människor. Jag kan störa mig på allt och alla på grund av allt och inget. Facebook är djävulen, folk gnäller och skriver så löjliga grejer. Jag stör mig på alla som fastnat på högstadiet och inte kommit någon vart, som lever kvar i en värld av drama och vill vara i centrum, som gnäller över sitt liv och tjafs med myndigheter. Jag stör mig på människor som mår dåligt läänge och inte tar tag i sitt liv eller ens försöker få det att bli bättre.

Men det absolut värsta är folk som pratar om hur otroligt bra de har det och hur mycket de älskar någon vän. Haha, ofta. Känns som om de försöker övertala sig själva mest. Allt är så bra, sen nästa dag faller allt samman, då va det nog inte så bra dagen innan heller, egentligen? Falskhet har jag aldrig klarat av, kan folk inte håller sig i mitten av att vara helt ärliga med hur jävla ”hemskt” allt är och ljuga om hur jävla ”bra” allting är. Då är jag nöjd. Eller så slutar jag använda facebook och läsa puckade människors bloggar, men det verkar ju tråkigt..



Nu ska jag gå och panta flaskor (det är bara colaflaskor :O), hämta referensbrev på jobbet och sen handla. Monica köpte en kolakaka till Jacob igår när vi var i Borås och jag hade glömt hur sjukt goda de är så jag tänkte baka såna, det är ju så enkelt :)


16-21

Har ju totalt missat att fortsätta med de olika grejerna varje dag.. Vart lite mkt på sistone. Så här kommer några stycken..


Dag 16
– Min första kyss

Minns inte riktigt vem som gav mig min första kyss.. Jag kommer ihåg alla de första kyssarna med mina ex men vet inte riktigt vem som jag fick min första puss och första kyss av.. det betydde antagligen inte så mycket eftersom jag inte minns? Jag vet att jag pussades en del med en barndomskompis en gång men det var nog inte den första.. Känns ju tråkigt.

 

Dag 17 – Mitt favoritminne

När Jacob första gången sprang och kramade mig när jag kom hem till dem en gång. Han hade en period då han var överlycklig när jag kom och gärna kramades. Första gången blev jag så glad att jag nästan grät. Han betyder så otroligt mycket och även om jag vet att han älskar när jag kommer så är det kul när han visar det.

 

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Kan inte komma ihåg någon som vart underbart bra faktiskt. Det beror antagligen på mitt dåliga minne. En väldigt rolig födelsedagsfest var när jag fyllde 19, vi var ett gäng i min kvarterslokal på Ängabo och jag fick roliga ”bollar” från Mikaela som vi senare på kvällen stod i en ring och kastade runt. Det var så himla roligt för alla var lika fulla och så avslappnade. Inte ofta man står och kastar runt bollar men det va skitkul.
 

Dag 19 – Detta ångrar jag 

Brukar alltid säga att jag inte ångrar något – den jag är nu och hur jag har det nu är ett resultat av allt jag hittills gjort och vart med om. Jag kan inte komma på något jag ångrar.

Dag 20 – Den här månaden

Har varit väldigt händelsefull. Året började med jobb och lugna dagar hemma. Sen va det en del dagar med Monk och barnen som alltid är underbart :) När det gäller skolan va det nervigare än det brukar vara då vi lämnat in vår uppsats, men vi blev godkända och nu är det ur världen! Har vart mycket möten och planerande med UMR, mycket att se fram emot i vår :)

 

Dag 21 – Ett annat ögonblick 

Ett annat ögonblick som är fantastiskt är de stunder jag inte har ont någonstans. När jag är ordentlig och tränar så mår ju kroppen naturligtvis ganska bra och även magen. Men alltid gör det ont någonstans och det påverkar humöret otroligt mycket!


Jobb


Sitter som vanligt och funderar på jobb och framtiden. Gick in på offentligajobb.se för att kolla vad som finns och då är det utlagt annons för sommarvikariet som enhetschef inom vård och äldreomsorgen. Klickar på den och läser kvalifikationerna.. Inser att jag faktiskt skulle kunna sommarjobba som chef, haha. Känns helt galet. Lite roligt att leka med tanken att vara chef på jobbet i sommar, va knepigt det skulle bli! Det konstiga var att det inte stod något om att man behövde erfarenhet av chefsposition eller ledarskapserfarenhet, erfarenhet från själva arbetet inom vården räckte tydligen. Känner mig lite kluven nu. Sista anmälningsdag är i mars tror jag. Hihi.

Har vart spyfri i över ett dygn nu. Jippi. Men det har slått om totalt, istället för att inte kunna hålla inne går det inte att få ut något alls. Varsegod, vet att ni ville ha den informationen. Kändes nödvändigt att uppdatera om mitt hälsotillstånd. Mår ungefär som vanligt alltså. Börjat ta min magmedicin nu, kanske lyckas ta den varje dag nu och börja leva ett fantastiskt sunt liv. Yeah.

Satt och gjorde ett CV på offetnligajobb och kom då på körkortsplanerna, det ska jag nu kolla upp lite närmare.. Sen kanske jag ska ta och plugga lite..

Ta tillfället i akt


När man inte kan göra något annat än att ligga still för att må bra så är det väl bara att ta tillfället i akt. Det är otroligt tråkigt och det går inget bra på tv som vanligt. En smart idé vore att läsa kurslitteratur. Men jag börjar nog med någon annan bok, har ju faktiskt 13 böcker jag köpte i somras men inte läst..

Snart kommer mamma med cola, nyponsoppa och snus :) Får se hur magen reagerar på avslagen cola, det ska ju vara snällt mot magen men det krockar ju lite med de andra magproblemen som finns i vanliga fall. SUCK.

Magsjuk igen


Hur stor är sannolikheten att det sker igen? På exakt samma sätt, fast värre? Maria kom hit, vi lagade mat, den va underbart god, jag åt mig proppmätt. Vi satte oss i vardagsrummet och tittade på Shutter Island, jag låg ner och mådde ganska bra. Sen insåg jag att illamåendet fan inte gått över. Det blir värre och värre och till sist fanns inte annat att göra än att stirra rakt ner i toaletten.

Förra gången va Maria här och vi lagade mat. Varken då eller denna gången blev Maria dålig. Förra gången kräktes jag en gång och mådde illa i typ 4-5 dagar. Nu spenderade jag hela natten på toaletten, förutom de gånger jag inte hann dit. USCH.

Nu är magen helt tom men vad vågar man äta? Har glömt vad jag läste sist så jag får väl kolla upp det igen.. Det positiva är att jag inte mår illa nu. Fick sova några timmar och nu känns det som att hela kroppen är tom.

Home sweet home


Har svårt att slita mig från soffan just nu.. Ska gå och handla har jag tänkt men orken vill inte infinna sig. Blir mest avskräckt av tanken på hur mkt folk det antagligen är i affären nu.. Vet inte varför men det gör mig så stressad, kan inte handla i lugn och ro. Tror jag har lite social fobi kanske? Eller så är det återigen min trötthet på människor och "rädslan" för att träffa folk man inte orkar eller vill prata med. Det är ju mycket trevligare att sitta här!

Har precis fyllt i en ansökan om merkostnadslån från csn.. Känns ju sådär kul att ta mer lån men har inte så mycket val känner jag. Bättre att göra det ifall det inte skulle bli så mycket jobb som behövs.. Ska söka lite fonder också, håll tummarna!

Idag är det kalas för storebror också. Vad ska jag köpa till honom? Svårtsvårt I tell you..

Kom precis på att jag har paket att hämta ut, nytt headset till telefonen. Nu får jag allt gå!

Vill..


Idag är en sån dag då jag vill göra så mycket, men det verkar inte bli så. Hela kroppen värker, näsan rinner, halsen är torr och det är en konstig smak i munnen. Har iaf fått tvättat det mesta och kopierat två böcker hittills..

Ska slänga in en tvätt till, gå upp till Sara och hämta hennes böcker och gå och kopiera mer..

Igår hörde lillebror av sig och berättade att han gått vidare i uttagningen till TV-pucken! Så stolt över honom!! Det är en till uttagning idag och en imon om han går vidare idag, vilket jag tror att jag göra om han kämpar. Om han går vidare till uttagningen imon ska jag följa med, oavsett om jag är ännu mer sjuk! :)






Grym kille ;)

Det är okej?


Det kanske är okej att vara trött, irriterad och inte på topp ibland. Men det känns inte så. Jag kräver kanske lite för mkt av mig själv när jag tänker att jag ska orka plugga heltid, jonglera olika jobb och engagera mig i UMR väldigt mycket. Och förutom allt det ska jag ha ett privatliv och faktiskt umgås med de jag älskar och vill vara med.

Idag är väl en sån dag då kroppen helt enkelt inte orkar vara på högvarv längre och det smittar ju snabbt av sig på humöret. Men mötet med Abf gick bra och nu är alla studiecirkel-träffar bokade och nästan helt klara att genomföras.

Vill bara dra täcket över huvudet och komma bort. Det är stunder som dessa jag drömmer om att lämna mobil och telefon hemma, ta med mig 15 böcker, hyra en stuga och bo där en vecka. Men jag klarar ju knappt av att ha en ledig dag utan att det kryper i kroppen så det skulle nog inte gå. Kanske ska försöka unna mig att faktiskt ta det lugnt en kväll utan att få panik över att jag inte gör något viktigt.

Så frågan är om jag ska läsa ett kapitel i Crain eller pilla med Iphonen och bara slappa framför TV:n? Pilla med telefonen istället för att läsa en engelsk bok låter trevligare, men å andra sidan är boken inte sådär jättetråkig.

Imon är det en fullspäckad dag igen. Tvätta, städa, springa fram och tillbaka till skolan mellan tvättarna och kopiera böcker så jag slipper beställa och vänta i hundra år. Sen är det årsmöte med UMR som förhoppningsvis inte tar så lång tid. Någon gång innan 18.00 ska jag hinna duscha. Och äta. Det blir nog bra.

Satans schema


Det är mycket inplanerat de kommande veckorna och som vanligt kan det inte bli som man vill. Insåg ju nu att vi är lediga ons-ons och att jag kunde vart hemma en vecka men neej. Årsmöte med UMR gör att jag inte kan åka hem förrän fredag och annat möte med UMR gör att jag måste åka till Örebro på måndag. SUCK. Så delad just nu, vill verkligen vara med på mötet på måndag men samtidigt vore det gött att kunna gå bredvid på jobb 2 de dagarna..

Får väl se hur det blir.. Imon blir det en rolig dag, eller ja först är det plugg och föreläsning som inte är så kul men sen är det möte med ABF och vi ska klubba datum för studiecirkeln :D

Ner i stupen


Japp, första dagen på sista terminen är avklarad! Det blev som vanligt diskussioner kring uppgifter, böcker och studiehandledning strax efter introduktionen. Jocke blev en utav de två kursrepresentanterna som ska vara en länk mellan klassen, kursansvarige och sektionen för bla socialt arbete, haha. Kul för honom, eller inte. Jag är glad att jag slapp och att ingen var elak och nominerade mig!

Gick till bibblan och hämtade de böcker jag reserverat. Var så taggad på vägen hem, skulle kolla igenom studiehandledningen, beställa böcker och massa annat. Har inte fått gjort sådär jättemkt. Varför blir det alltid så när jag är här? Får inte gjort ett skit.. Blev så sur när jag tog upp stickningen och inser att en sticka fattas så jag kunde inte sticka. Jefla skit. Har säkert glömt den på jobbet.

Ska iaf laga mat strax, måste ha matlådor denna vecka för det finns inte mkt tid till att laga mat de kommande dagarna. Ser fram emot planringsmöten med UMR och ABF men samtidigt känns det som att allt händer på samma gång. Skola, jobb och UMR är i full rullning, det är bara att rulla med...

Bokade om min biljett på fredag, kl 07.10 går tåget. Vet inte varför jag bokade så tidigt. Hemlängtan kanske.. Måste ju hinna med möten hemma också så det är väl lika bra..

Nu ska jag lyfta på arslet och göra mat.. Får njuta av ensamheten medan den finns :)

14 & 15


Hoppade över Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? Eftersom jag inte hann eller hade lust ta kort. Hade en beige klänning och tights tror jag. Ovanligt.

 

Dag 15 – Mina drömmar 

Är det mina drömmar för framtiden eller drömmar som man har på natten? Mina drömmar på nätterna beklagar jag ju mig över ganska ofta så det får väl bli det försnämnda här då..

 

Jag vet inte vad jag har för drömmar riktigt.. Jag hoppas mest att jag kommer lyckas och få en bra karriär. Få jobba med något som får mig att brinna men samtidigt inte får mig att gå in i väggen. Men jag har redan fått höra av 5 socionomer att jag är en sådan som kommer gå in i väggen så det kanske är bäst att förbereda sig på det?

Jag hoppas att jag kommer ta körkort detta året, har råd att köpa hus inom några år och för övrigt har så underbart liv som jag har nu med alla som finns runt mig.


Dag 13 – Den här veckan


Ja, för att sammanfatta denna veckan kan man väl säga att den har innehållit allt. Det har vart höga toppar och djupa dalar, men mest väldigt höga toppar. Veckan började med att uppsatsen skulle bedömas, väldigt känslosam resa som tack gode gud slutade bra! Dagen efter var vi helt slut alla tre, både i kropp och huvud. Men vi fick fixat det vi skulle i uppsatsen och skickade in den.

Sen blev det möte med UMR, va helt slut och kände mig väl inte direkt peppad på något alls. Men tog upp allt vi behövde diskutera och det blev bra. Känns som att vi har koll på allt vi ska göra nu..

Åkte hem på onsdag morgon, hämtade ut min Iphone innan jag gick till nya jobbet för att hälsa på och se verksamheten. Jättemysigt, bara två brukare och go personal. Trivdes med en gång. Sen umgicks jag några timmar med mamma och Anton. Väntade irriterat på att Tele2 skulle aktivera mitt simkort, sen efter några timmar insåg jag att man måste installera itunes på datorn och koppla in telefonen för att den skulle komma igång. Då kände jag mig en aning dum. Kanske skulle läst på lite innan man skaffade den? Jaja, det löste ju sig och kvällen spenderades i mitt kök med Maria som också hämtat ut sin nya telefon. Det ordet vi sa mest den kvällen var nog "nej", det blev en del feltryckningar eftersom man är ovan vid touch och inte riktigt fattade.

Torsdag och fredag gick jag bredvid på det nya jobbet, som alltid känner man sig både okunnig och kunnig i nya situationer och med nya människor. Men jag blev väldigt bra informerad och intriducerad så det kändes jättebra. Man måste bara våga. Och denna veckan känner jag att jag har otroligt mycket mod och kan pusha mig själv. På torsdagskvällen efter jobbet gick jag förbi Pontus och tog en kvällsfika, trevligt att tjöta av sig lite :) Efter jobbet på fredagseftermiddagen åkte jag hem till Monk & co :)

Dock har jag haft en jobbig förkylning, ont i halsen och hosta hela veckan. Men som sagt, det går att uthärda om man måste. När jag gick till jobbet igår morse var jag så trött i hela kroppen och kunde inte tänka på annat än att jag kunde ha vart ledig. Men jag får vänta tills juli, då ska jag vara ledig! Nu är det bara att fortsätta med plugg och jobb, det funkar ju väldigt bra det med. Bara jag har någon dag ibland då jag får sitta här i min soffa och ta det lugnt.

I natt försökte jag sova utan snus, ska försöka trappa ner för att kunna sluta i sommar. Det gick sådär. Har snusat alldeles för mycket under uppsats-skrivandet och haft mycket problem med tandköttet så jag vill faktiskt trappa ner. Men det är svårt. Det är så satans gott, underbart och lugnande så jag undrar om jag kommer lyckas. Jag vill faktiskt inte leva ett liv utan snus och jag vill inte börja röka igen. Suck.

Nu ska jag lägga in tvätten jag inte hann ta hand om efter att jag tvättade förra veckan och städa hela lägenheten. Sen blir det en sväng till Maxi. Pontus, Maria och Madde kommer hit på middag ikväll och jag har inte en enda idé på vad jag ska hitta på. Lasagne va ju ett tag sen.. Köpte färska lasagneplattor men de är väl inte så färska längre..

Imon vet jag inte vad som händer, tänkte att jag skulle gå på brorsans match. Hinna träffa Monk och barnen också hoppas jag!

Dag 12 – I min handväska



 

Det ligger oftast mycket skräp i mina väskor. Kvitton och allt möjligt. Nu för tiden har jag alltid garn i väskan, ifall jag blir uttråkad kan jag ju alltid sticka! Lotion brukar också hänga med överallt. Och kameran som jag sällan använder. Nu när det är vinter har jag oftast ingen handväska, har enorma fickor på min jacka där jag får ner plånbok, vantar, mössa, nycklar, snus, mobil, headset, busskort och då finns det gott om utrymme kvar för garn också för den delen.


Woho


Precis kommit hem. Bredvidgång 13-20 och gick sen hem till Pontus och tog en kvällsfika. Vi pratade igen om sommarens semester och jag lääängtar efter Öland. vi slår nog på stort och tar 2 veckors semester, det är vi värda. Vi får väl se om vi slår ihjäl varandra eller om det blir kanon, haha. Ska iaf bli underbart med semester. Blir nog en vecka på Lundegård som förra året + en vecka på Böda camping.

Nu är det hög tid att ta en dusch och hoppa i säng. Känner mig långt ifrån frisk men det är bara att bita i. Imon är det bredvidgång 9-16. Är tänkt att jag ska träffa Monk och barnen sen men får väl se hur jag känner mig, dumt att smitta ner barnen om de blivit av med sina förkylningar.

Dag 11 - Mina syskon


Storasyster Jenny, 33 år
– Bor utanför stan på en liten gård med man och barn och en himlans massa djur. Även om vi inte träffas så ofta så har jag genom åren märkt hur hon har förändrats och mognat väldigt mycket! Det är så fräckt att se hur mycket hon klarar av. När jag var 13-14 år var jag hos henne en del och vad jag minns är att jag skrattade så jag fick kramp överallt, sjukt roligt hade vi. Hon va den bästa systern som köpte 2,25 cider åt mig när jag firade påsk med henne och Kenneth och jag drack så otroligt många att jag blev full och vi båda ramlade nästan in i påskelden. Satan så dåligt magen mådde sen, det är ju liite socker i de där satans ciderna.






Storebror Niklas, 23 snart 24 år
– Ja, vi har väl inte riktigt kommit ifrån den relationen vi hade som barn då man slåss och tjaffsar hela tiden. Han är kaxig, dålig på att föra ett samtal och lättirriterad. Ibland visar han sin goa sida och är skämtsam och pratsam. Han kan göra mig så arg så jag vill be han fara och flyga. Det går inte att diskutera med människan. Vi är så otroligt olika, man kan inte tro att vi växt upp i samma hem.

 

Anton, 13 år – Hockeynörd så det skriker om det. Eller ja, sportgalen i övrigt tror jag. Förutom hockey är det ju fotboll och han har koll på det mesta. Han kan rabbla upp siffror från olika serier och ja vet inte allt. Han har humor, redan som ganska liten började han dra skämt. Det kluriga var bara att han va så exhalterad över hur rolig skämtet var att han började mitt i en mening och började sen asgarva innan han kommit till slutet. Nu för tiden är han en typisk tonåring som spenderar mycket tid framför TV:n, när han inte är i ishallen såklart. Han har snart alla Two and a half men-boxar och pratar gärna med mig om avsnitt som är roliga eftersom jag sett alla. Jag får bli bättre på att se han spela matcher också, han är ju skitduktig.







Emelie, 10 år – Hon är en blandning av mig och min kusin. Envis som satan, lite småtjurig, dominant och samtidigt har hon ett stort hjärta och blir jätteglad när det går som hon vill. Hon är lite blyg men det släpper lätt när man jävlas lite med henne då hon snabbt ryter tillbaka.






Jonatan, snart 4 år
– en terrorist. Han är galen. I våras bestämde han sig helt plötsligt för att slänga sig ut från ett fönster på andra våning, vilket slutade med att pappa fick flygas med ambulanshelikopter till Sahlgrenska i gbg eftersom han kastade sig efter honom. Några brutna revben, en tilltryckt axel och nästan en punkterad lunga fick gubben. Jonatan? Inte en skråma. Han var mest arg på pappa som hoppade från andra våning. Men Jonatan är nog den gladaste ungen jag träffat. Varken han eller Emelie har vart gnälliga barn, väldigt tysta. Han kan vara trött och småsur men det krävs så lite för att få honom glad. Men jag träffar honom så sällan så jag vet ju bara hur han är när jag är med.



Jonatan som bebid, orkade inte försöka leta upp senare kort på honom..

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag


Ja nu har ju inte riktigt tiden funnits till att posera framför spegeln och nu orkar jag inte. Det är inte roligare än jeans, persikofärgat brottarlinne och en grå munkjacka som jag blivit i förälskad i och haft 9 av 10 dagar sen jag fick hem den tror jag.. Haha :)

Har nyss landat hemma i lägenheten, vart full rulle sen jag kom till stan. Drog hem och lämnade av väskan, gick till ett utav de nya jobben och hälsade på i 2 timmar. Kändes jättebra :) Fick mycket information om brukarna, vad man gör osv. Ska gå bredvid imorgon och på fredag! Efter det va jag hos familjen några timmar. Började med att packa upp min Iphone som jag hämtade upp innan jag gick till jobbet. En aning frustrerande att den låg i väskan och jag kunde inte packa upp den. Haha. Men det va väl lika bra eftersom Tele2 är så otroligt sega på att aktivera simkort! 5 timmar sedan jag ringde nu och de stängde av mitt abonnemang för att det andra ska komma igång. Han sa att det antagligen skulle ta flera timmar, hur svårt kan det vara?!

Handlade med mamma och nu sitter jag här och väntar på Maria. Hon är och hämtar ut sin nya telefon på Maxi, kul att våra kom på samma dag.

Dans på taggar


Denna dagen har varit tung. Vaknade 45 min innan klockan ringde och kände mig ganska pigg så jag gick upp. Detta var en sån dag då jag blev lurad, väl uppe hos Sara och Fia 2 timmar senare kände jag hur otroligt tung hela kroppen kändes. Ingen va särskilt taggad på att klippa, klistra och fixa uppsatsen men vi fick det gjort! Den skickades in vid 14 och då kände jag mig helt tom. Känns så konstigt att det är över, det som varit min vardag och 80% av mina tankar i över 10 veckor är helt plötsligt borta. På ett sätt är det så klart skönt men samtidigt svårt att förhålla sig till.

Det brukar inte vara ett sånt här glapp mellan terminerna, vi brukar alltid klaga över att man inte får någon paus utan man sliter arslet av sig för att klara en kurs och 2 dagar senare, efter helgen, börjar nästa. Nu är vi faktiskt lediga tills på måndag och det är ju faktiskt väldigt skönt.

Mamma gav mig rådet att inte jobba denna veckan utan ta det lugnt eftersom vi behöver ta igen oss och jag har en förkylning som verkar vara på väg att bli värre. Kanske en stor faktor till att jag känner mig så otroligt trött och den där härliga förkylningsvärken i hela kroppen infinner sig. Men jag som lätt får ekonomipanik och det suger i arbetstarmen så tog jag tag i det hela och nu ser det ut som att det blir jobb en stund imon och förhoppningsvis torsdag och fredag på ett utav de nya jobben! Får hoppas att jag inte blir mer sjuk. Är så sjukt pinsamt att behöva ringa och säga att man är sjuk, så skjuts det hela upp och då blir det så lätt att jag skiter i det för att det känns dumt. Men detta är något jag verkligen vill komma igång med så det ska nog bli bra!

Ikväll hade vi möte med UMR. Mycket att gå igenom som vanligt och det går seegt. Men vi va ändå ganska effektiva och kreativa så vi fick mycket gjort. Blir mycket som händer innan januari är slut.. Årsmöte, möte med MAKT-gruppen (Mer Antirasism Kommunalt, Tack) för att starta upp samarbete med kommunen, planering av studiecirkeln och manifestation på förintelsens minnesdag. Intensivt!

Nu ska jag nog försöka sova. Ska åka hem tidigt imon :D

Dag 09 – Min tro

 
Jag är inte religiöst troende, tror inte att det finns någon allsmäktig gud. Då tror jag hellre på djävulen, det stämmer mer överrens med allt hemskt som finns i denna värld. Allt har en mening kontrar ofta de troende med, visst kan det ha det men vad är positivt med barn som dör av svält och katastrofer som tvingar barn att leva utan föräldrar osv.? Det känns ganska meningslöst att skapa sådana situationer, om man inte är djävulen för då är det väl skitkul.

Jag tror på den fria viljan. Människor är fria till stor grad, här skulle en filosof göra mig galen och ifrågasätta vad fri innebär men det skiter vi i nu. Människor kan bestämma otroligt mycket över sitt eget liv och ploga sin egen väg i livet. Det är intressant att se hur folk redan i högstadiet eller gymnasiet gör val som får konsekvenser som de sedan inte förstår. Samtidigt är det sjukt frustrerande med folk som gnäller oändligt över allt och inget utan att inse att det bara är de själva som kan göra något åt det. Hur mitt liv är upp till mig, så jag tror på mig själv och min vilja helt enkelt.


YEES!


Vilken dag! Jag är så glad över att jag är en person som inte blir så nervös över saker, Sara och Sofia hade det värre. Fia fick inte i sig någon lunch och Sara var mest tyst. Haha :)

Bedömningen gick bra! Vi är såå nära att bli godkända. Vi ska klippa och klistra en del, flytta lite delar från tolkningsram till bakgrund och så, ändra om slutsatsen och sen kommer jag inte ihåg så mycket mer. Men vi ska inte komplettera en massa, vi behöver inte röra analysen utan den är bra som den är och det är så underbaaaart sköönt!

Så imon ska vi sätta oss med det, det kommer inte ta så lång tid. Och sen är vi klara! Om Sara får som hon vill ska vi ändå lyssna på seminarieledarens tips och fördjupa analysen lite, så kanske vi får VG. Får se hur det blir med det. Jag nöjer mig med ett godkänt faktiskt.

Dagen har faktiskt varit helt underbar. Mamma var här, Saras föräldrar var här och Fias mamma och syster var med. Det va mycket skratt och härlig stämning hela dagen. De var så stolta över oss och glädjes med oss över att det gick så bra! Vi käkade lunch ihop innan seminariet och efter att vi gjort vår opponering åkte vi in till stan och käkade på en asiatisk resturang. Dock inte Fias mamma och syster. Mamma fick mig att smaka på friterad banan med glass och det va underbart gott! Underbara människor som är med oss en sån dag som denna som är så viktig. Även Joachim var med när vi bedömdes och det va kul :) Synd att jag inte kommer vara med på deras då jag ska hem och jobba/gå bredvid.

Sen åkte Saras föräldrar hem, mammas tåg gick inte förrän sju så vi gick till ett utav köpcentrumen och shoppade lite. Sen lämnade vi av mamma vid tåget och åkte hem. Är så trött så att ögonen går i kors men ändå har jag och Joachim planerat morgondagens möte med UMR och jag har ännu inte kommit i säng..

Fick dessutom veta att jag snaaart kommer få min Iphone jag beställt! Woho. Dagen blir bara bättre. Hade förväntata att få vänta till slutet av februari typ men nu fick de en stor leverans så jag får min nästa vecka eller veckan efter det kanske :D

Nu blev det väldigt mycket. Extremt mycket tankar och huvudvärken är väl inte så oförväntad just nu.

Nerver


Sitter nu i lägenheten i Örebro igen och försöker varva ner. Saknar redan att vara hemma samtidigt som det är skönt att vara här också.. Har hittills inte varit särskilt nervös inför bedömningen av vår uppsats men nu börjar det kännas i magen. I flera timmar har vi suttit med opponeringen av den rapport vi ska opponera på imon och det va inte kul. Kan man aldrig få opponera på ett bra arbete så man slipper framstå som ett negativt arsle? Som tur är så är vi ju tre, då känns det lite mer välgrundat eftersom det inte bara är jag som tycker det som ska framföras imon.. Det otroligt positiva är ju att vi nu känner att vi är värda ett VG efter att ha läst deras arbete.

Funderar och funderar över vad vi kan komma att behöva komplettera. Tänk OM vi inte behöver komplettera? Tänk OM vi blir godkända imon? Då är vi lediga tills på måndag! Vi slipper sitta ännu mer med uppsatsen och göra om! Jag kan åka hem och jobba istället! Önsketänkande är farligt..

Nu ska jag sätta mig med deras arbete igen och markera alla småfel vi hittat eftersom det inte ska tas upp under den muntliga opponeringen.. Sen är det nog dags att sova.. Upp tidigt imon, läsa igenom vårt arbete en gång till och sen åka till stationen och mäta upp mamsen :) Känns skönt att ha henne här, hur det än går. Och som Sara sa så är detta det enda som folk kan vara delaktiga i när det gäller skolan och det känns ju kul att kunna dela något ur denna världsbubbla med de som står nära :)


Dag 08 – Ett ögonblick

 

Ett ögonblick som ger en speciell och stark känsla är när ens lag (ishockey eller annan sport man gillar) ligger i underläga och kommer ikapp. Jag är inte direkt en sportnörd men har följt min storebrors hockeyliv ända sedan han började och det är så mycket roligare än att se Frölunda eller VM eftersom man vet vilka de flesta spelare är och blir så mycket gladare när det går bra. Om de ligger under med ett eller två poäng, tänder till och blir förbannade som satan, och börjar spela riktigt bra hockey kan man nästan inte stå still. Jag vill ha 114 händer så jag kan klappa frenetiskt när de gör mål och vinner matchen.


Dag 07 – Min bästa vän

 

Va svårt, kan man bara välja en? Då väljer jag min mamma. Den personen jag älskar mest på denna planet och det är väl på grund av det som hon är den som min irritation och frustration alltid går ut över. Våran relation va därför inte alls bra för några år sedan, men nu har vi nog båda lärt oss hur vi fungerar. Är vi lättirriterade så pratar vi inte med varandra eftersom det inte är varandra vi är arga på egentligen.

 

Mamma är den personen jag oftast ringer om jag är arg, glad, ledsen eller bara rastlös. Hon vet allt om mig och lyssnar och bryr sig oändligt mycket. När det varit svårt och jobbigt har hon alltid funnits där. När det tog slut med Johan höll hon om mig när jag grät och grät, hon skrev ett brev till mig som handlade om att min första kärlek tagit slut, att det nu känns väldigt svårt men att det kommer bli bättre och jag kommer träffa på mer kärlek eller något sånt. Så fint av henne och jag blev glad att någon annan orkade tänka framåt medan jag mest ville gräva ner mig. Den enda gången hon inte kunnat hjälpa mig var när mormor dog, då hade hon så klart fullt upp att försöka stå upp själv. Det var extra tufft, att själv vara helt ifrån sig och samtidigt se henne vara på botten. Jag tror inte jag var så hjälpsam heller. Minns inte mer än att jag drog till Monica i Sthlm några dagar och sen bagravde mig i jobb och filmer.  

Det bästa med mamma är att jag inte behöver säga hur jag mår. Hon behöver inte säga hur hon mår heller. Det märks så tydligt oss emellan. Har hon haft en skitdag på jobbet så pratar vi om det, känns det extra tungt i skolan eller med något annat så pratar vi om det. Vi pratar oftast varje dag, ibland har vi inte så mycket att säga så då blir det mest sms. Men det är en otrolig trygghet att veta att hon alltid finns där och vill att vi ska vara en stor del i varandras liv. Jag vet hur det känns att ha en förälder som inte är intresserad så jag är så glad att hon haft och har orken att kompensera gott och väl för hans frånvaro. Där har ju Anders hjälpt mycket också!

 

Kan fortsätta i all evighet och prata om henne men har nog fått med det viktigaste. Jag älskar dig mamma och du betyder så otroligt mycket!



Dag 06 – Min dag


Ja denna dagen startade som ett rent helvete vi 05 då jag legat i 1,5 timme och försökt somna ifrån tandvärken. Men egentligen ska jag inte gnälla, jag kan faktiskt ringa en tandläkare och försöka fixa värken men väljer att istället ta tabletter som funkar ganska bra ibland..

Morgonen blev genast bättre när mamma kom förbi med medicin eftersom min tagit slut, det blev ännu bättre av att nya avsnitt av Greys Anatomy, The Big Bang Theory och Private Practice kommit! Underbart.

Föreslog för Pontus igår att vi skulle åka till Ullared idag men han har inte gett mig något svar så planen att träffa honom idag känns ju inte så aktuell just nu. Madde skulle höra av sig när hon vaknat så får vi la se vad som händer!

Just nu är jag mest sugen på att gå till ÖB och köpa ljus och till Jysk och köpa en korg till mitt garn.. Får väl se när jag orkar mig iväg dit..

Dag 05 – Vad är kärlek?

 
Suck, vad ska man säga? Jag kan ju med tre kraschade förhållanden i ryggsäcken säga att jag vet vad  kärlek inte är antar jag. Tänker inte på det så ofta, ser mest kärlek som något som är i vägen just nu. En dag kanske man träffar någon som får allt att falla på plats, gör vardagen extra rolig, finns vid min sida och framför allt förstår mig.

Livet är fullt av kärlek till och från Jacob, Wilma, familj och vänner. You are all I need <3

 


Dag 04 – Det här åt jag i dag


Började med frukost på Mangiamo i stan, mamma bjöd på räkmacka och pepsi :) Mums. Sen blev det stressigt och oplanerat så jag och lillebror åt pizza, jag fick i mig en tredjedel av en kebabrulle. Sen har vi ätit choklad och om en stund blir det väl macka eller flingor o fil till kvällsmat. Jippi så intressant. Haha.




Dagen hade vart väldigt bra om jag inte hade fått tillbaka den där förbannade tandvärken igen :( Tack gode gud att jag har deklofenak-tabletter hemma. Alvedon och ipren är ju rena skämtet.

Nu ska vi se film, får väl se om vi hinner se halva innan vi däckar. Trötta som satan..


lek och bus


Är helt slut. Det är skönt att vara supertrött för att man vart igång så mycket men jag somnade en stund innan fyra och vaknade halv sex. Missade att ringa ett viktigt samtal.. Är sådär jobbigt seg nu och skulle lätt kunna somna om men jag kommer väl bli aspigg lagom tills att det är dags att lägga sig..

Igår va jag och hälsade på på ett boende inom psykiatrin, kommer nog inte bli att jag jobbar det. Samtalet jag missade att ringa idag handlade om jobb på ett annat ställe. Efter det fick jag hem till Monk och barnen, åt frukost, barnen sov en stund och sen gick vi ner till simhallen :D Första gången på länge som barnen satt i samma vagn och det gick hur bra som helst. Verkligen en lyckad dag, barnen älskar att bada! Blev en kort sväng i stan och sen hem till dem igen. på kvällen blev det att titta på A-lagsmatchen mot Vänersborg. Ballade ur lite smått och vi trodde att en utav våra bröt nacken men han klarade sig. Ruskigt läskigt.

Kom i säng för sent eftersom det va semifinal i junior-VM. Vaknade sen till liv och åkte till lek och bus-landet i Borås med Monk och barnen. Helt underbart kul var det! På såna ställen är Jacob så go när han får springa runt och vara vild utan att det blir jobbigt och går fel. Frida och dottern Gabriella var med också, superkul. Gabriella var vildare än Jacob och svår att hålla koll på, så otroligt snabb. Wilmus älskade det också. Trött och lite sjuk men hon va glad ändå :) Efter 4 timmar där va man helt slut. Längesen man åkte rutschkana, sprang runt i bollhav och lekte så intensivt. Dit ska vi åka igen!

Hade tänkt att jag skulle dammsuga och svabba ikväll eftersom jag inte orkade städa färdigt i söndags men har inte mer ork nu.. Blir till att slappa och ta det lugnt, får passa på när man kan :D

Dag 03 – Mina föräldrar

 

Min familj är uppdelad i två, en modern svenssonsvenssonfamilj brukar mamma säga, så jag tänker att jag har tre föräldrar. Mamma, Anders och pappa.

Kontakten med pappa har varit sådär, stundvis bra och stundvis icke existerande av vissa anledningar. När vi var små försökte pappa skaffa sig en karriär och tjäna pengar så då blev det inte alltid att vi va hos honom varannan helg. När vi blev äldre ville vi inte alltid åka till honom då han bodde utanför stan och vi inte kunde träffa våra vänner. Orkar inte förklara allt men min relation till pappa är idag inte så bra eftersom vi haft bråk och jag har sagt upp all kontakt med honom en eller två gånger på grund av att han har betett sig sjukt illa, oftast i samband med alkoholintag. Men samtidigt finns han alltid där om man behöver honom.

Så när jag säger min familj eller familjen menar jag mamma, Anders och Anton. Anders har funnits i mitt liv sedan jag föddes tror jag, han och mamma blev tillsammans när jag var tre och mamma och pappa skiljde sig. I början fick Anders tydligen inte träffa oss så mycket eftersom mamma ville ge oss all tid och inte göra det svårt för oss. Men till slut fick han vara med också och 1997 fick de Anton, som nu alltså är 13, snart 14, år. Mamma och Anders har ett sånt underbart förhållande och jag tror aldrig jag kommer få ett lika bra. Sällan man ser att ett par är på samma nivå, tänker lika om så mycket och vill samma saker. Det är underbart att ha två så stabila människor så nära och jag vet att Anders alltid finns där och tar hand om mamma när livet är svårt. De flyttade till hus och har inte bott där ett år än men det känns som ändå som hemma, trots att jag inte själv bott där. Saknar Valhalla där vi bodde i så många år men är glad att de hittat ett hus de ville bo i med en underbar trädgård!

 




Dag 02 – Min första kärlek

 

Johan 2003.. Minns inte riktigt hur det gick till men hans storebror umgicks med min storebror och när han började på Östlyckan började han umgås med vissa som jag kände. Har en minnesbild utav att vi tittade på varandra, han log och jag sa ”Du är ju Christians lillebror!” han svarade något i stil med ”jajjamensan och du är Rosvalls lillasyster”. Sen kramades vi och började snabbt bli väldigt bra vänner. Vi skickade sms och pratade i telefon varje dag, speciellt på helgerna när han var i familjens stuga på Tjörn varje helg. Sen blev han tillsammans med Kangas, tror jag parade ihop dem men kommer inte ihåg. Det va inte mycket till ett förhållande då de båda va så blyga, trots att de gick i samma klass och sågs flera timmar och dagen och sen hela kvällarna när vi allihop umgicks, det var ett hej och en puss när han kom och samma när han åkte hem. Hon tyckte det var konstigt att jag och Johan hade så mycket kontakt och att han ringde mig istället för henne när vi skulle bestämma när och vart vi skulle ses..

En helg var det dags att testa vinet som Maria och Marcus försökt framställa, det blev mesk och smakade skit men vi ville så gärna bli ”roliga” så vi körde något drickspel och jodå, roligt blev det! Kröp runt på golvet och pratade med Johan i telefon men jag var tvungen att gå på toa så jag telefonen till Maria. Sen hamnade jag i köket med Marcus och Maria knackade på fönstret och sa att jag skulle ta telefonen. Vet inte vad som hände i köket men jag vet att inget sex förekom, dock sa Maria till Johan att jag och Marcus hade haft sex. ”Men va fan, det ligger ju en kondom på golvet” vräker hon ur sig, antagligen för att jävlas. Ingen utav oss kom ihåg särskilt mycket förrän Johan skickar sms dagen efter och är lite ledsen. Han frågade om jag hade haft sex med Marcus och jag förstod ingenting, jag och Maria var på väg ner till Gottis och började fundera på vad som hade hänt kvällen innan och va inte säker på varken det ena eller det andra. Men jag hade svårt att tro att det skulle ha hänt så jag skrev väl att det inte hade det. Jag minns så väl att i Johans andra sms stod det ”Jag trodde det var något speciellt mellan oss?”. Jag blev så chockad och Maria likaså. Jag frågade honom hur det blir med Kangas och han hade redan bestämt sig för att göra slut med henne. Jag tyckte ju om honom så väldigt mycket, även om jag aldrig tänkt på honom på det viset, så på några minuter hade jag helt plötsligt pojkvän. Han kom till mig och Maria vid Gottis, tror han gick på kryckor fortfarande då han brytit ena benet när han cyklade hem från mig några veckor tidigare. Han går ur bilen och hoppar fram och ger mig en puss. Kändes väldigt skumt men samtidigt roligt. Vi tjötade väl på som vanligt, försökte förklara vad som hade hänt kvällen innan, det blev lite lättare när Johan berättade vad vi sagt i telefon under kvällen.

Förhållandet varade i knappt fem månader. Det var både bra och dåligt, han kunde verkligen vara en omogen pojke som hellre var med grabbarna än spenderade lite tid ensam med mig. Minns att jag sket i alla och satt hemma och va svinarg, han ringde gång på gång och jag sket i att svara. Till slut svarade jag och han ställde alltid samma fråga ”varför är du sur?” jag sa alltid ”va fan tror du?” och sen la jag oftast på igen. Sen fortsatte han ringa och efter ett tag började andra kompisar ringa och antingen höll med om att jag hade rätt att vara arg eller tyckte att jag skulle förlåta honom och komma ut och umgås.

 

Efter att vi gjort slut blev han ”kär” i de flesta kändes det som och ville ha alla de närmaste tjejkompisar jag umgicks med. Han skrev kärleksförklaringar till dem och tack gode gud va ingen intresserad eller vågade visa intresse. Sen blev vi vänner igen och när jag blev tillsammans med Daniel va vi bra vänner ett tag tills han förändrades, vi bråkade och sen blev det aldrig som vanligt igen. Sen har vi haft en del kontakt genom åren men det orkar jag inte ens tänka på längre.


Dag 01 – Om mig

 

Jag är 22 år, bor för tillfället både i Alingsås och Örebro. Alingsås är min hemstad och jag pluggar i Örebro, för att slippa pendla delar jag lägenhet med min kompis Joachim uppe i Örebro så jag veckopendlar kan man säga. Jag läser till socionom, tar examen juni 2011, snaaart!

Pluggandet tar ju den mesta tiden men när jag inte pluggar är jag oftast med Monica och barnen Jacob och Wilma, mamma och resten av familjen och andra vänner. Orkar inte rabbla upp allt. Något som är lite kul är att jag sedan ett år tillbaka är besatt av att sticka. Fantastiskt kul sysselsättning! Har stickat halsdukar och mössor fram tills i sommar då jag lärde mig göra strumpor. Nu i dagarna har jag lärt mig göra en annan slags strumpa, ska bli spännande att se hur den blir! Det enda negativa är att garn kostar så mycket..

 

På tal om pengar så är jag lite av en arbetsnarkoman.. Har sedan 2007 arbetat inom vård och äldreomsorgen i Alingsås, först med demenssjuka och sedan på servicehuset och nu mestadels nattjobb. Jobbet är som det är, jag vantrivs absolut inte men skulle aldrig kunna jobba med det resten av mitt liv. Därför försöker jag nu få jobb som ligger mer inom psykiatrin. Som jag nämnt ska jag hälsa på på det nya stället på måndag. Kan ju berätta mer om det sen om det blir något. Hoppas verkligen det, känner mig redo för något nytt, något som ligger inom mitt fält och där jag kan göra så mycket mer.





Lista


Det är ju lite kul med listor så jag härmar och kommer göra samma inlägg:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick



Huuus


Ibland känner jag att jag så extremt gärna vill ha ett hus. Den största anledningen är att jag vill kunna spela hög musik utan att få panik och oroa mig över att grannarna ska få spel! Speciellt när man städar vill man ju ha hög musik, annars är det ju grymt tråkigt.

Har vart iväg med mamsen och kollat vart det nya jobbet ligger, det var där jag trodde så nu känner jag mig lugn :) Sen släppte hon av mig vid Maxi där jag slängde tidningar, pantade flaskor och handlade. Blev lite spontanshopping också, nya bkommor och krukor! Är så trött på mina blommor som inte klarar av solljus och ser hemska ut. Så nu står det nya fiiina platsblommor där! De klarar värme, kyla, sol och allt som kan tänkas ske. Kanske inte brand då men allt annat!

Har rensat alla räkningar sen ett år tillbaka, tog bara 45 min typ.. Skönt att det äntligen är gjort! Jag har sparat alla räkningar från Ellos och Halens så jag tänkte att jag ska räkna ihop hur mycket jag beställt för sammanlagt sedan 2007 när jag hade ett galet shoppingår. Sen är det bara att fortsätta städa.. Ska bära ner den lilla julgranen också, annars finns ju risken att den står där tills nästa jul, om jag bor kvar här då.

Orkar inte ladda upp någon bild.. Nu ska jag räkna!

Nytt år!


Ja då va det ett nytt år igen, känns ungefär lika meningslöst som födelsedagar, märkr ingen skillnad. Fick mig ett gott skratt på första rodningen på jobbet igår..

Vårdtagare: Jaha så du måste jobba på nyår..
Jag: Ja så är det för vissa.
Vårdtagare: Ja det är klart, då blir det ingen nyår för dig då..
Jag: Jo nyår blir det ju ändå men det blir inte mycket firande.. Haha
Vårdtagare: (Asgarvar) Jo det är ju sant, nyår är det ju ändå!

Vi skrattade en liten stund och det är första gången på ett halvår som jag sett riktig glädje hos den kvinnan, annars är det bara ett artighetsleende som hon känner att hon borde ge för att vara snäll.







Hade inga speciella planer för denna dagen, gick upp vid två, kände mig pigg och tänkte att jag skulle få gjort massor. Men som vanligt blir jag fast i soffan några timmar. Segstartad så in i norden. Men jag har fortsatt stickningen av nya sockar som jag lärde mig i natt och ringt det nya jobbet och bestämt att jag ska dit på måndag! Så dagen har varit väldigt lyckad hittills tycker jag! Funderar på om jag ska gå och handla men det får nog bli ett senare projekt om jag orkar.

 


RSS 2.0