Saturday


Sköönt med sovmorgon! Skulle kunna ligga kvar i sängen hela dagen känns det som.

Men eftersom barnen var här igår så behöver jag städa! Det behövdes städas lite innan också men nu är det saker överallt. Men det är det alltid värt för att få träffa mina solstrålar :) Vi lyssnade på barnvisor och Wilma dansade som satan :) Datorn stod på tvättkorgen så hon tog tag i den, ställde sig upp och skakade rumpa. Jacoby spelade gitarr, kollade i alla lådor som vanligt och talade om för wilma vad hon inte fick göra. Han plockade undan massa saker och ställde på byrån så hon inte skulle nå dem, haha sötnos :)

Så nu ska jag betala räkningar, hoppas in i duschen och sen städa. Nu när jag är frisk ser jag faktiskt fram emot att städa, blir lättare när man inte är yr och blir anfådd av att stå upp :)
Sen blir det lite besök innan jag ska handla inför kvällen. Vad ska jag bjuda på för middag? Känner mig helt oinspirerad.. Får kolla runt på nätet.. Kanske potatisgratäng och fläskfilé kom jag på nu? Vore ju gott som satan.

Kom på nu att jag ska boka tågbiljetten hem inför jul också.. Blir ju som vanligt inget jullov direkt, speciellt inte i år eftersom vi har uppsatsen som ska vara inne 30 dec. Vi satsar på att vara färdiga den 20!

Sleepingproblem is the least..


Har blivit så jävla svårt att somna på kvällarna. Oavsett om jag är i Örebro eller i min underbara säng hemma så är det så svårt att komma till ro. Lyckas sällan komma i säng de stunderna när jag känner att "nu skulle jag kunna somna!" utan det är alltid något som måste göras innan man kan lägga sig, då hinner man ju bli pigg igen. Så det blir inte så mycket sömn.

Men vad gör det.. Igår sov jag ca 5 timmar, va svintrött på förmiddagen men sen gick dagen bra och jag va ganska pigg. På kvällen/natten blev jag föör pigg och somnade väl inte förrän vid två. Segt.

Om en timma ska jag och Sara åka till stationen, vi ska åka åt var sitt håll men vid samma tid typ. Direkt när jag kommer till stan ska jag hämta barnen :D Saknat mina små busungar, ska bli så roligt!!

Nu får jag väl plugga lite eftersom det inte kommit något nytt greys jag kan se..

Eller hur..


Forskningsdesignen va sååå nära på att bli färdig idag, men så började jag läsa den där propositionen och hittade mycket som var mer relevant till bakgrunden än det vi skrivit.. Så allt det jag skrev till bakgrunden ska nu kastas och jag ska skriva en ny bakgrund. Lite surt, men roligt. Det är ju intressant och skriva är man ju van vid. Men det är lite segt att banta ner 6 sidor text till 2 sidor och det hade vart så skönt om det va färdigt nu så jag kunde ta ledigt i helgen!

Men helgen blir nog kanon ändå :) Imon blir det middag med en sida utav släkten som jag inte träffat på länge, ska bli skitkul! Sen blir det förhoppningsvis en mysig kväll och har jag dessutom fått träffa Jacob och Wilma så är ju dagen perfekt :) Hoppashoppas jag får träffa mina solstrålar, får se om det är möjligt.

På lördag ska jag väl plugga lite, städa och handla. På kvällen ska jag bjuda en gammal vän på middag som jag inte pratat med på över ett år! Usch vad jag är långsint ibland. Men jag tog mig över det och nu får vi hoppas att allt blir bra igen och att vi kan ha kul som förr!

På söndag vet jag inte vad jag ska göra slog det mig nu. Känns som att jag hade något planerat men det har jag nog inte. Kanske ska kolla om Lisa vill spela biljard någon gång under dagen innan jag åker tillbaka till Örebro.

Nu är iaf planen att sova så jag kommer upp i tid imon!

Nada


Kan ju inte säga att alkoholen drev ut några baciller ur min kropp.. Det positiva är väl att det inte verkade göra mig sämre heller trots att jag hade hål i skon och ena foten av pissblöt och kall. Får väl se hur jag mår sen när jag kommit ur bakistillståndet. Just nu är det inget vidare. Men jag kom upp halv tio och kom iväg till föreläsningen! Som tur va så va det bara 45 minuters info om hur man söker vetenskap osv. inför c-uppsatsen. Hade aldrig pallat en 3 timmars föreläsning med denna huvudvärk.

Vi skulle ju satt oss med en gång efter infogenomgången och fortsatt med forskningsdesignen men vi alla tre kände oss rätt mörbultade så vi gav oss en lång lunch, ska upp till tjejerna strax och försöka få färdigt det hela.. Konstigt nog är jag mest sugen på att träna. Men det kanske går imon om jag känner mig frisk :)

I eftermiddag är det en föreläsning med polisen, brottförebyggade rådet och universitetets säkerhetschef, pga alla våldtäkter och våldtäktsförsök de senaste veckorna har ju tjejer blivit väldigt oroliga och många vågar inte längre vara ute efter att det blivit mörkt. Så ska det ju inte vara, så polisen och co ska väl peppa oss till att våga och informera om åtgärder osv. Ska bli intressant.
Direkt efter det ska vi ha ett litet avstämningsmöte med UMR, stämma av vad vi gjort hittills och vad vi har kvar att göra inför manifestationen. Dagens höjdpunkt för en person som mig som älskar att planera och organisera saker. Kommer bli kanon!

Nu är det väl hög tid att ta på sig byxor, hitta de rätta böckerna och gå hela vägen till övervåningen och mina pigga tjejer ;)

What a day

Seminariet gick bra, det va för en gångs skull ett nytt och roligt upplägg! Vi va i våra grupper och fick 45 minuter på oss att förbereda alla fördelar med kvantitativ eller kvalitativ metod, vi fick kval. och det va kul. Då insåg man hur mycket man kom ihåg från termin 3. Vi va fyra grupper och när vi åter samlades i klassrummet fick grupperna debattera och försöka övertala den andra gruppen om att ens metod var bäst. Många skratt blev det.

Sen satte vi upp lite affisher om en föreläsning om SD som vi ska gå på i november, "SD har fel igen" heter den. Hoppas att den är bra. Sen åkte jag och Sara in till stan för att handla lite mat och alkohol. Men först gick vi till en djuraffär för Sara skulle köpa salva och schampo till vovven Elsa, sjukt trevliga och roliga killar jobbade där. Blev sugen på att skaffa djur bara för att ha anledning att gå dit.

Vi handlade och lyckades hålla oss positiva trots ruskigt kallt och vått väder! Vi pratade mycket om vad som kommer i november och det är mycket som ska göras och sker. Exempelvis manifestationen på kristallnatten den 9:e november och vi lottade nyss om utbildningshelgen och det blir jag och Anahita som åker :) Håller tummar och tår på att det blir plats över för Sara och Joachim också!! :D

Igår bestämdes tydligen sådär spontant att vi ska släppa loss ikväll, när ett sådant kollektivt beslut tas har jag ju inte mycket att sätta emot. Dessutom är jag ju nästan frisk nu, host host, och förtjänar att ha lite roligt. Nu är vi dock svintrötta allihop så vi får väl se hur pigga vi är. Kanske borde vila en stund innan man hoppar in i duschen och gör sig redo?

  


Sista!!

Idag är det sista seminariet för denna terminen!! Woho. Inga mer grejer i skolan förrän 12 januari om jag inte minns fel, fram tills dess är det bara c-uppsatsen! Sköönt. Inga små PM som ska skrivas om dåliga böcker.
Förra veckan va jag oerhört otaggad på c-uppsatsen, men nu är läget annorlunda. Ser fram emot intervjuerna och allt vi kommer lära oss :D Läste några rapporter från migrationsverket på tågresan, som inte va så användbara men intressanta, men snacka om hur allt kan framställas på olika sätt. En osmart människa med rasistiska åsikter skulle

Idag ska jag, Jocke, Sara och Anahita lotta om vilka två som ska åka på UMR:s utbildningshelg! Spännande, men fabian va sur jag kommer bli om jag blir reserv och det inte finns plats för oss alla fyra. Men än så länge är jag optimistisk!

En anna glad nyhet är att jag inte behöver oroa mig över ekonomin sådär överdrivet mkt så länge till. Tack vare kommunens nya regler får ju snart jag och många andra som inte är undersköterskor inte jobba mer inom äldrevården. Vi får jobba 300 dagar och jag har gjort 260 sen de började räkna, my time is coming to an end, so to speak. Men inga sura miner för det, fick idag veta att min gymnasieutbildning och nuvarande utbildning gör att jag kan jobba inom en annan del av kommunen som är mer intressant för mig och passar mer mitt val av yrke. Underbaart! Dessutom innebär det inte att byta blöjor, intimvård osv. Fantastiskt.

Ytterligare en rolig grej är ett mejl vi fått om volontärarbete med socialpolitiska frågor och ekonomisk rådgivning. Ska gå på information om detta om några veckor och förhoppningsvis får vara en del i det, skitkul och grymt bra förberedelse inför framtiden.

Nu ska jag strax möta Sara och Fia, vi kommer som förra gången gå med skräck i kroppen till det sista seminariet med den sjukaste läraren. Jag är körd om han börjar ställa frågor om boken.

Sorry.



Ursäkta tystnaden, känner inget sug att dela med mig av mitt liv just nu. Den lilla ork och motivation jag har för tillfället går till att komma genom dagen, plugga och göra annat jag tagit på mig att fixa. Tror det kallas en svacka, dels orsakad av sjukdom och dels av idioti.

Thats all folks.

Onsdag


Är så satans seg idag. Men förkylningen är knappt märkbar, woho. Dock en hosta som heter duga. Hoppas att smak och luktsinnena kommer tillbaka helt snart.

Nu måste jag ta mig ur soffan, in i duschen ochs en städa lite. Får ju snart besöök och då är det ju kul om hon slipper sitta på golvet med dammråttorna. Haha. Till helgen kanske det är dags att städa ordentligt.

Djävulsk


Denna förkylningen kommer från helvetet. De förkylningarna jag hade innan va mycket bättre, jag saknar dem. Fick vara lycklig en stund igår kväll och idag så jag kunde njuta av mat. Idag testade jag ett nytt recept, tex-mexpasta, skitgott. Kände kanske inte hur starkt det egentligen smakade men de andra som åt av samma tyckte det va helt okej fastän att de inte är så förtjusta i paprika som jag är.

Spelade biljard också, med en halv pinne. Rummet var för litet så man kunde inte ha hela utan att slå i väggarna. Haha. Men jag lärde mig något nytt, och jag vann. De flesta gångerna. Hade glömt hur kul det är att spela biljard. Vi har ju faktiskt en biljardhall i stan nu, borde ju dra dit. Och det finns ju minst en i Örebro så den bör ju också besökas. Det är med på listan över "saker som ska göras när jag blir frisk". Lång lista nu.

Missade mötet med handledaren om c-uppsatsen men det hade vart givande och det börjar bli en bra start! Torsdag och fredag sätter vi igång med syfte osv. Känner mig nästan taggad. Näästan. Missade ju mötet på röda korset också, förhoppningsvis sas inget viktigt.. Får höra mig för.

Nu ska jag gå igenom anteckningarna från mötet med UMR, fundera och fundera över hur det ska utvecklas och greja lite. Sen blir det att se något avsnitt av Jims värld eller den filmer jag laddade ner men inte kommer ihåg namnet på. Christina Applegate är med iaf. Så mycket vet jag. Och så ska jag äta godis. Är sugen på choklad och även om jag inte känner smaken så känner jag att jag äter det. Helt onödigt verkligen, men jag är sjuk. Då får man göra onödiga saker.

Under ytan


Under ytan

Finns stora och små

Under ytan

Finns det skratt och gråt

Det finns mycket där som händer

Som vi inte kan förstå

Men vi hittar alltid svaren

Där i botten av oss själva

Under ytan

 

 


Scary


Känns ju sådär lockande att åka tillbaka till Örebro när det sker våldäkter eller våldtäktsförsök typ varje dag.. Någon sjuk epidemi som brytit ut. "Bara man håller sig inne eller inte vistas ute själv på kvällstid är det lugnt" tänker man, men neeej, nu våldtas kvinnor på morgonen. I området bredvid vårat..
Fördelen vid att bo vid skolan nu är ju att det alltid är folk överallt, så då känner man sig lite tryggare.

Blir så arg. Bara för att man är tjej så hamnar man i riskzonen och blir rädd. Polisen uppmanade alla kvinnor att hålla sig inomhus på kvällarna. Kan vi inte ge alla män utegångsförbud istället så kan vi leva på som vanligt? Hade vart skitbra.

Förkylningen är inte bättre och inte hostan heller så jag får väl se om jag ens åker tillbaka imon. Vi har möte med våran handledare för c-uppsatsen men i värsta fall får jag väl missa det, kommer ju ändå inte följa med på mötet om jag hostar som en galning och måste snyta min var 10:e minut så då kan jag lika väl stanna här en eller några dagar extra.

Tråkigt

Det är så tråkigt att vara sjuk. Man är irriterad, varm, kall, öm överallt. Det enda jag tänker på är allt roligt jag hade kunnat göra nu om jag inte var sjuk. Jag är sugen på att göra allt, även sånt jag inte hade velat om jag faktiskt va frisk.

Mest av allt vill jag ha ork att gå till Maxi. Har inte ätit något på hela dagen, är inte hungrig men lite fil gör säkert allt bättre.. Och lite glass.. Och saft.. Men det känns motbjudande att gå till affären en lördagkväll ofräsch som tusan, hostar hela tiden och behöver snyta mig var 10:e minut.

Någon i detta huset har ett piano. Jippi. Ge mig ett hus så jag slipper höra grannar tjöta, spela musik och piano. Vem har ett piano i en lägenhet?

INTE okej


Är så trött på att vara sjuk. Vecka efter vecka. Har vaknat en gång i timmen hela natten.

Idag var planen att umgås med Lisa några timmar men det blir väl inte så, hon har så kasst immunförsvar så hon kommer väl bli smittad :( För att göra livet ännu surare är det väl lika bra att försöka plugga.. Får väl se vad jag gör sen när jag kommer hem.

UMR


Ikväll hade vi medlemsmöte och trots halsontet och att rösten försvann emellanåt var det skitkul och effektivt :D Nu har vi dragit igång flera olika saker, mycket att göra och planera. Ska bli grymt roligt att äntligen sätta igång. Förhoppningsvis får vi fler medlemmar som vill engagera sig i antirasistiskt arbete och hänger med på våra projekt!

Nu ska jag packa väskan inför morgondagens hemfärd, längtar efter min sääääng.

Världsbild


"Du rubbar hela min världsbild" eller något liknande är något en person från det förflutna ofta sa när han blev chockad över något man sa eller gjorde. Först på senare tid inser jag hur händelser får mig att ifrågasätta saker jag tidigare accepterat och tagit förgivet.

Utbildningen är väl en stor del i att jag ifrågasätter och är ännu mer kritisk än jag var innan. Det blir något man överför på sitt privatliv och eftersom jag ha rne världsbild som är ganska svart och vit utesluter jag allt som är grått. Vet inte vad jag vill komma fram till. Sitter mest och funderar på varför jag mår så sjukt konstigt och vad jag kan göra åt det. Just nu är min världsbild i gungning, min bild av saker och ting svajar på grund av andras syn på saker och ting. Hur kan man se samma saker fast ändå se så olika? Kärleken är blind, jag ser inte skogen för alla träd.

Skulle egentligen vart på föreläsning nu, missade den i morse också. Gick inte att gå upp. Istället för att ha ångest och sitta här och grubbla ska jag nog gå till gymmet. Vi verkar ju leka "allt är bra"-leken som vanligt. För det mår vi så jävla bra av.

Fokusgrupper

Ibland är det så extremt meningslösa uppgifter.. De tycker att vi ska sätta igång med c-uppsatsen nu men de ger oss ingen tid alls till det. Istället ska vi göra onödiga saker som fokusgruppsintervju, sammanfatta, analysera och göra en poster som ska vara med på redovisningen. Jo för att skapa en poster tar ju inte onödigt mkt tid, ingen har gjort det innan och ingen vill göra det nu.

Lunch nu och sen ska vi intervjua, förhoppningsvis blir det färdigt fort. Denna veckan går inte ihop. Grupparbete, individuellt läsande, uppsats-planerande, planerade vinkvällar som förvirrar och ställer till plus att man ska hinna äta och träna. Idag är frågan hur jag ska lyckas läsa en jävla massa sidor forskningsmetid, laga mat och träna. Får hoppas vi blir färdiga fort i skolan..

Nu ska jag slappna av med lite harpan och inte tänka på någon eller något alls.

Sova?


Orkade inte gå upp i morse, inte Jocke heller så vi missade föreläsningen. Ingen större fara men ändå. De senaste 4 nätterna har jag sovit hela nätterna, inte gått upp på toa eller vaknat till. Ändå är jag trött som SATAN.
Fick pluggat lite iaf uppe hos Sara förut. Sen lagade jag middag och blev ännu tröttare. Yr, illamående och hängig. Kan ju inte vara möjligt att jag är på väg att bli sjuk när jag nästan lyckats bli helt frisk? Lite snuvig och ont i halsen igen. VÄGRAR.

Gick på en promenad i skogen med Jocke, det gjorde oss inte piggare.
Funderar helt seriöst på att lägga mig nu. Finns inte en chans att jag orkar plugga och åstadkomma något bra. Ska nog iaf lägga mig ner och se på en film och tycka synd om mig själv.

Ska jobba i helgen också, ingen tid att vara sjuk.

Himmel

Efter 2 intensiva dagar med Monica och barnen är det underbart att ha det tyst och lugnt. Monica är inte så jobbig, det är mest barnen ;) Jacob testar gränser heeela tiden och får man inte som man vill så blir man svinförbannad. Mycket temperament och det är han ju inte ensam om så ibland är det svåårt.

Igår gick jag, Monica och Wilma ljus i Alingsås, inte så värst kul kanske men skönt att komma ut och gå! Idag spenderade vi kvällen hos mig med scrapbooking. Blev mest att vi sorterade alla grejer vi har men vi fock gjort lite :) Hoppas på mer såna kvällar, roligare när man gör det med någon än sitter själv.

Ögonen går nästan i kors och kroppen är helt slut. Är det okej att lägga sig innan halv elva en lördag? Har ju faktiskt vart vaken sen 06.48 för att vara exakt.. Då stod en nyvaken och pigg Jacob bredvid mig och tyckte det va dags att titta på bomba.

Ska iaf lägga fram böckerna och allt plugg på köksbordet så det bara är att börja efter frukosten imon..

RSS 2.0