I won!

Jag trotsade huvudvärk, illamående och att allt kändes skit och fick pluggat rätt rejält :D Inte helt färdig men jag orkar inte ta tag i den allra sista biten just nu.. Ska leta efter användbara böcker så jag kan analysera ur ett klassperspektiv.. Jag vet vad jag vill skriva, men måste ju hitta något jag kan basera det på..

Sen ska jag unna mig själv en film! Ser så sällan på film nu för tiden. Fastnade framför en igår, men jag missade början och ville då inte se slutet så jag laddade ner den så jag kan se hela idag :D Fantastiskt. Kan man ju passa på att sticka lite också!

Imon är det praktik och tvättning! Woho, vardagen is so fuuuuuuuuuuuuuun.

Paltkoma

När ska jag lära mig att man inte kan vila mitt på dagen? Jag blir alltid trött mellan 15-18 och får ibland för mig att vila i liggande ställning i soffan. Det slutar aldrig bra. Jag blir aldrig piggare. Jag får ont i huvudet, mår illa och blir väldigt varm.

Så skulle man plugga.. Suck.

Tempooooo

I morse ville jag strypa någon när alarmet gick igång 06.25. Hade lite smått förträngt att jag skulle jobba. Snozade i 10 minuter och greps sen av fullständig panik. Men det va ju smått onödigt. Denna gången låg det inte 60 cm snö på backen så det tog inte 25 minuter att gå den korta sträckan till jobbet.

Gick förvi maxi på vägen hem och handlade lite. Hade tänkt sätta in pengar på Ica-kortet men det gick ju inte eftersom jag inte fått min kod än.. Förstår fortfarande inte riktigt hur detta fungerar. Får fråga igen nästa gång jag går dit.

Anders, mamma & Anton kom och vi fick upp hyllorna, rullgardinen, lampa i hallen och fick fixat hål för lampsladdar i den ena bokhyllan och dessutom fått själva dimmer-grejen att fungera så ikväll blir det riktigt myspys :)

Nu ska jag äta resterna från gårdagens underbara middag, fläskkotletter m. potatis, brunsås och lingon, underbar husmanskost :D Sen ska jag plugga så det skriker om det. Den förbannade uppgiften ska ju lämnas in på onsdag. Gaaaah.


Bror

Blev lite fler timmars umgänge med Monk & co igår än vad som va tänkt. Men det kändes välbehövligt och roligt :DVi fikade inne i stan :) Jag fick petat i mig en underbart god varm macka!
Sen gick vi och mötte Monks mamma på stationen, mötte Therese och hennes kusin Michelle, gick en runda i stan innan vi mötte Niclas och Jacob :):D

När jag skulle hem och väntade på bussen va Pontus ute med vovven så då fick jag tjötat lite med honom :)


Drömde en låång och konstig dröm. En sån där jobbig dröm med människor man inte vill drömma om. Mkt känslor och det kändes så äkta när jag vaknade.

Tanken va ju att familjen skulle komma hit idag och hjälpa mig sätta upp hyllor och så men Anders va trött, vilket är förståeligt eftersom han jobbat hårt med snöröjning och allt i veckan! Lite tråkigt är det dock, jag har ju inte världens bästa tålamod.. Men lillebror och hans kompis Rasmus är påväg hit, jag har ju inte lyckats få ihop sodastream-maskinen så det får Ralle fixa, igen. Haha.

Sen får vi väl se vad som händer. Ska förska motivera mig själv till att bära ner lite saker i källaren. Kanske ska passa på att tvätta ikväll eftersom jag ändå inte planerat att göra något annat. Får väl se om det finns tvätt-tid.


NYYY

Såret börjar nog läka känns det som just nu. Får väl se hur det känns sen efter att jag tjötat med Monk en stund.

Jag vill ha en ny dator nuuuu. Måste få tummen ur och utforska mina möjligheter.. Då kanske jag har en ny dator redan nästa vecka :) Vad underbart det vore. Denna datorn sjunger verkligen på sista versen, den hänger sig HELA tiden, blir överhettad och stänger av sig och krånglar så fort man ska göra något alls. Suck.

Ångest

Har hela dagen vart inställd på att jag ska till praktiken imon. Fram tills för en stund sen, va tvungen att inse att det inte går. Kan knappt äta yoghurt utan att det gör för ont. Varför blir det inte bättre? Varför blir det bara värre? Jag förstår inte.

Blir en pluggdag till, förhoppningsvis blir verksamhetsrapporten nästan färdig. Ska käka frukost/lunch på stan med Monk också.

Insåg också att jag inte har ett skvatt planerat i helgen. Vilket iof är bra eftersom det nog är bäst om jag inte pratar. Familjen kommer förhoppningsvis hit och hjälper mig med hyllor och lite annat som ska upp :)

ekonomi

PANIIIK. Satan vad räkningar jag hade. 3 överraskningar och 1 utav dem va ingen rolig!! Tack gode gud att jag få lönen imon.. Annars hade jag vart kööörd. Hade suttit fint att ha bostadsbidrag eller tusen kronor mindre i hyra.. Men det fixar sig. Det gör det alltid. Pengarna räcker till snus och mat, det är ju det viktigaste..

Vem ringer mig från privat nummer? Jag orkar inte svara när jag inte vet vem det är... Orkar inte få något hemskt samtal igen. Har förövrigt inte hört ett ljud om lägenheten i Örebro som det va sånt liv om. Konstigt? Minst sagt. Det har ju gått över en månad nu..


Glömsk

Jag hade glömt hur mycket arbete det ligger bakom det skriftliga arbetet men till sist får ihop. För att skriva denna uppgift på 4-6 sidor måste man läsa måånga sidor i fleera olika böcker, sålla och samla info man kan använda för att uttrycka sina tankar och beskriva saker.

Men det är ändå lite kul. När man väl kommer igång. Jag har försökt peppa mig själv i 2 veckor att ta tag i de två sista punkterna på uppgiften och tänkt "det kommer bli kul när jag väl sätter mig in i vad jag ska skriva, nu känns det bara omöjligt eftersom jag inte fattat vad jag ska skriva". Men det har inte hjälpt. Men nu så, nu jäklar händer det grejer och det är faktiskt roligt att läsa. Men just nu läser jag om etik och det är alltid intressant och väcker mycket tankar. Blir mindre kul sen när jag ska skriva utifrån ett (o)jämlikhetsperspektiv.. SUCK. Finns inte mkt som tar musten ur mig så mkt som jämlikhetsfrågor. Kvinnan är ett offer, bla, bla, bla. Come on. Dessutom ger dem oss en kass litteraturlista, den boken som handlar om genus är skriven av en kvinna som antagligen blivit dåligt behandlad av män hela sitt liv och inte fått ett ligg på jäääääkligt länge. SÅ dålig är boken. Enligt henne är alla män likadana och fungerar ungefär på samma sätt. Samma sak med kvinnan, vi tillskrivs egenskaper som omhändertagande och omsorgsinriktad. Kul att skriva något utifrån hennes perspektiv? Ungefär såhär långt orkar jag tänka om det hela, sen tröttnar jag. Kan vi inte diskutera jämlikhet i jämförelse mellan Sverige och U-länder? Då kanske vi kan sluta gnälla om att Kalle har tusen kronor högre lön än Gunilla.

Men nej, nu ska vi inte gå igång på det. Nu ska här pluggas lite, sen ska jag nog ta tag i klädkammaren som vart ett litet kaos de senaste dagarna..

Försening

Det går inte så bra att följa schemat! Lunchen skulle vara slut 13.30 men den varade tills nu.. Lisa ringde och det blev ett långt samtal om relationer, tolkningar, besvikelse osv. Behövde lätta mitt hjärta kände jag. Efter en timmas tjöt med Lisa pratade jag med mamma som jag lovat att ringa upp. Blev ännu mer prat om relationer, vet inte hur många såna samtal vi haft om vänskap och hur lätt det är att man glider isär och hamnar på två helt olika platser i livet. Tack för att ni orkar lyssna, känns som att jag säger samma sak tusen gånger.

Nog om det. Vissa saker kan jag hänga upp mig på i all evighet men jag har inte energin. Allt pratade framkallade smärta i munnen igen och det gjorde mig bara matt. Ska skriva mer på rapporten nu. Känner faktiskt för att sitta här och plugga hela kvällen. Ett effektivt sätt att inte tänka alla tankar man inte orkar älta.

Önskar såret kunde försvinna, jag vill ringa både Sara och Jocke. Saknar er så enormt mycket och det är hemskt att vi inte pratat på evigheter :( Jocke kommer ju snart hit på besök iaf :DChock!

Det snöar! Och det blåser! Haha. Nu är det väl snart dags för snökaoset att sluta.. 10 mars ska jag ju åka tåg så då kan det inte hålla på såhär...

Nu har jag lunchrast! Har lyckats koma igång bra med pluggandet, känns lika kasst som det alltid gör när man skriver men jag skriver iaf! Nu ska jag spika upp tavlor medan köttfärsen tinar i värmen från diskmaskinen!

Ska först tortera mig själv med den förbannade aloevera-salvan. Den är hemsk.

Running late..

 Ligger inte riktigt i takt med schemat just nu.. Den bärbara krånglar (ovanligt..) och sätter käppar i hjulet just nu. Men jag har iaf fixat disken, ätit frukost, städat i köket och förberett läsningen så jag slipper sitta och leta i böckerna.

Sen ska alla räkningar betalas. Wihoooo. Har dock inte fått räkning på hyran än.. Är vad att ha den typ den 20:e, men jag antar att man får den senare här. Jaja.


Ge mig sooommaaar och sooool :)


I can speak..

.. men satan vad ont det gjorde. Blev nästan några tårar i förbutiken på Maxi. Nu har jag iaf sagt "hej, jag ska hämta ut paket nummer ..." och "tack, tack". Och vart utomhus! Woho. Fantastiskt...

Blev glad när jag öppnade paketet från Panduro :) Jag har ju så kasst minne så jag glömmer alltid av vad jag beställt. Kommer oftast bara ihåg någon enstaka grej, som jag vill ha mest, sen blir jag glatt överraskad över allt annat som följde med. Great. Kommer nog kort efter helgen när allt är klart :D

Har petat i mig mannagrynsgröt. Är nöjd över att jag iaf fått i mig yoghurt, ris med currysås och mannagrynsgröt idag. Hade mat funnits i pillerform hade alla problem vart lösta. Kanske ska bli forskare trots allt, inte forska om socialt arbete eller sån skit utan hur kan man få in en hel och perfekt måltid i ett piller som är mindre än alvedon? Ska nog fundera över detta. Tror inte att jag är så pluggsugen när jag väl är färdig med tanke på att jag inte lyckas plugga särskilt väl just nu, men jag kan få någon annan att göra det...

Fastnade vid massa quiz på facebook, ibland är det så hysteriskt roligt. Ibland undrar man hur personen tänkte när den gjorde testet och resultaten. Men jag kan tydligen allt om raggare och den kulturen, är rätt dum i huvudet men har ändå något innanför pannbenet och det mest korrekta var väl "hur gammal är din kropp" där resultatet blev 21.

Blir nog att stanna hemma imon igen. Varför får jag ångest över det? Ska räkna hur många studiedagar jag tagit ut hittills, då inser jag att de inte är så många och att det inte är någon fara. Ingen idé att ha ångest. Det är väl mest för att det är en löjlig åkomma som uppstått på ett löjligt sätt som inte är så lätt att förklara för handledarna som det är lite ångestframkallande.. Haha. Jag är ju inte direkt sjuk. Poängen är att jag inte kan prata, om jag pratar gör det konstant ont och jag blir på äckligt dåligt humör och försöker vara så tyst som möjligt. Det är inte kul eller bra.

Men! För att inte förstöra hela dagen som jag gjort idag, typ, så har jag försökt strukturera upp det hela. Vi får väl se hur det går, men med planering brukar det funka rätt väl. Om inget kommer och stör. Men tanken är att jag ska sticka ikväll så jag inte är så sugen imon (lär inte funka men tanken är goooood), sen ska jag plugga, äta, plugga, spika upp tavlor, plugga,  städa och plugga. Allt är väl utstuderat efter klockslag. Vilken sjukdom har jag tro? Är nog bäst att inte gå in på det.

I can stickastickasticka

Gör jag något annat än att sticka? Svar: Ja tyvärr!! Får inte riktigt gjort det jag ska men jag får iaf gjort en del annat.. Och så har jag ju stickat. Två femtedelar av filten är färdig, haha.

Har mest suttit och tänkt på mat. Varför gör man alltid det när man inte kan äta? Det hela blir inte bättre av att jag ska till Maxi snart. Det började med att jag skulle köpa något, sen glömde jag av vad och sen fick jag en avi och ska hämta ett paket från panduro. Kanske lika bra att skita i att gå in i själva affären, behöver ju inget ändå.

Vill verkligen inte vara hemma imon också. Dels för att jag känner mig så kass som inte gör det jag ska och dels för att man bara tänker hela dagen på saker man inte ska tänka på.
Gick igenom alla dokument som ligger här och var på datorn, mer än hälften av dem hade konstiga namn och vissa hade bara datum som titel. Haha, det va gamla "dagboksinlägg" som jag skrivit då något hänt, inte hänt eller livet bara suger. Rätt kul i efterhand. Men även läskigt att läsa saker man själv skrivit och inte känna igen det, inte komma ihåg känslan eller att vissa saker ens hänt. Riktigt skumt.

Nu ska jag torka håret, ta på mig något annat än mysbyxor och gå till Maxi. Och hela vägen dit ska jag som vanligt hoppas på att jag inte träffar någon jag känner, haha. Men idag är det bara för att jag inte vill prata, det gör ONT. Usch vad jag kommer vara babblig när såren läkt, jag har helt seriöst inte sagt ett enda ord sen igår vid 15.30.

HUR?

Nu fungerar fläkten på den bärbara igen. How? Hade hårtorken under en bra stund, sen när jag stängde av datorn stängde jag av hårtorken och insåg att datorns fläkt hade gått igång.. Minst sagt förvånande!

Men det märks att den är mkt sämre. Den brötar inte lika mkt och den blir varm mycket snabbare. Känns lite onödigt att köpa ny dator när denna faktiskt fungerar men är det inte bättre att köpa en ny och fungerande dator om man väl har chansen? Vilket jag ännu inte vet om jag har men jag ska reda ut detta i helgen..

Förvirrad blev jag nu. Men kontroll-freak som jag är ska jag ännu en gång kolla hur ekonomin ser ut de kommande månaderna. Hittade en jättebra sida som räknar ut allt, så får vi se hur det blir..

Dator

Hade totalt glömt tankarna om en ny dator i några dagar. Drömde något om det i natt och nu sitter jag här och funderar igen. Den datorn jag helst ville ha finns inte längre på netonnet och jag hittar den ingen annanstans! Suuuurt. Men det finns fler, frågan är bara vilken?

Har ju fortfarande inte haft igång den bärbara sen jag gjorde sönder fläkten, kanske dags att sätta igång den och tömma den på det jag vill spara.. Vet inte varför jag drar mig för det, jag bara gör det.

Men först och främst ska jag plugga, tortera insidan av mina läppar med aloevera och hoppas på att jag får hit familjen och Maria ikväll ;)

AJJJJJJJJJJJ

Jag är så trött, trött, trött. Vilket beror på att jag inte kunnat äta eftersom jag, återigen, fått sår i munnen som resultat av fläskläpp och en vass tand. Orkar och vill inte förklara varför men poängen är att det gör förjävla ont och jag är äckligt grinig.

Lisa kom igårkväll, tack vare vårt babblande blev såret stoort och gjorde ont. Men jag va snäll som förhörde Lisa inför hennes naturkunskapsprov. Haha, kom ihåg en del saker faktiskt! Sen gick vi och la oss. Blev en hemsk natt, vaknade redan efter en stund av att det sved något otroligt mkt. Hade glömt att snus + öppet sår inte rimmar en bra melodi.. Och det är inte lätt att sova utan snus. Men det är väl det mest positiva med det hela - jag snusar mindre. Men så fort såret är borta så kommer jag ta igen det för att komma ifrån det konstanta suget jag känner nu. Dagen på praktiken va inte kul alls. Kan inte prata utan att det gör ont så jag dödade nog ganska många samtal och diskussioner eftersom jag mest nickade, skakade på huvudet och mm:ade. Lyckades peta i mig lunch iaf utan att gråta. Det gjorde jag däremot efteråt när jag gick på toa och försökte kurera läpparna med aloevera. Det går inte att beskriva smärtan, det går väl inte att jämföra med barnafödsel men SATAN vilket intensiv smärta det är. Därav blir man jävligt irriterad och vill bara slå något.

Eftersom jag sällan känner att jag vill slå något nu för tiden kände jag att det är på sin plats att stanna hemma imon och inte utsätta folk för mitt humör och mitt klagande, eller snarare gnyande eftersom det gör för ont att prata. Haha. Det är inte roligt. Inte alls. Men det är så tröttsamt. Mamma tyckte att jag sulle fortsätta pina mig med aloevera-salvan så jag får väl göra det, fälla några tårar, bli förbannad och hoppas på att det blir bättre..

MEN, förutom att allt känns förjävligt just nu så är det ju inte det.


Måndag

Va en rolig och snabb dag på praktiken idag :) Gav alla ett gott skratt när jag avmaskade stickningen helt fel och Marie kunde inte förstå hur jag lyckades. Haha. Tråkigt nog hade jag redan gjort fel på 3 delar jag gjort innan så vi får väl se hur bra filten håller när den väl används. Haha!

På bussen hem gick en kvinna på vid Lidl. Hon gnällde över hur kallt det var ute och busschauffören höll med. När hon satte sig ner ringde hon en vän. Det visade sig snabbt att detta var en sådan människa som gärna pratar högt om allt möjligt, skrattar och gapar trots att det sitter folk runt om. Jag orkade inte lyssna utan satte på musik, såg hur de andra i bussen skrattade och skakade på huvudet. När vi började närma oss stationen tog jag ut ena öronsnäckan och kvinnan pratade fortfarande. Det handlade om att kvinnan hon pratade med hade en pojkvän som gjort någon annan gravid, kvinnan i bussen sa precis vad hon tyckte om det och va lite smått hysterisk.
Det va rätt skönt att gå av bussen, inte lika skönt för dem som skulle åka vidare med henne!

Bussarna är ju grymt försenade så det blev en promenad från stationen till Maxi och sen hem. När jag hade gått i1 minut kändes benen som is. Fy satan. Och så blåser det. Ville verkligen inte behöva gå till Maxi med behövede köpa tre grejer. Eftersom jag nu kan scanna gick det ju smidigt. Fick avstämning, extra roligt eftersom vi pratade om det på praktiken och jag skojade om att det vore kul om jag fick avstämning idag eftersom jag skulle handla så lite. Då kanske man slipper avstämning nästa vecka när man ska handla mer?

Gjorde en supergod tacopaj när jag kom hem, nu ska jag nog sticka lite och invänta Lisa :)


Ge mig


Idag fyller Pontus år!!!!!

 Grattis vännen :D

 

Jag hade planerat det så bra. Jag skulle göra tacopaj, så det dessutom blir lite matlådor. Men jag glömde köpa creme fraiche så det sket sig. Tröttheten vinner som vanligt och ingen mat har lagats. The result ladies and gentlemen: HUVUDVÄRK. Grinig som satan och överanalyserar allt. Nu känns det att det är söndag. Men jag längtar till morgondagen. Jag börjar ogilla att vara hemma för länge. Då tänker man för mig. Ge mig en tankefri dag, gärna en vecka. Utan tankar på konsekvenser av mina handlingar och ord, om, ifall, kanske, varför, hur. Ge mig en veckas ledighet från mig själv? Haha. Kan inte glädjen från imorse komma tillbaka?


Tjoflöjt i lingonskogen

Vårdtagare: Har du gått och blivit kär?
Jag: Haha nej, varför tror du det?
Vårdtagare: Du är så jävla glad..

Haha, ibland blir man så chockad. Tror folk att någon är kär för att den är glad? Finns det inget annat att glädjas över? Handlar hela livet om kärlek, bil, barn, hus och allt det där viiiktiga?? Min glädje försvann en stund när jag började tänka på detta. Sen insåg jag att en del i min glädje faktiskt hade med en kille att göra, dock är det ingen kärlek så jag fortsatte vara lite irriterad på omvärlden och denna dominerande föreställning.

Gick riktigt bra att jobba idag trots att jag inte somnade förrän vid 00-01 och sov riktigt dåligt för första gången på länge. Vaknade, vände och vridde. Inte kul. Men det va goa människor som jobbade idag, jobbade dock mest själv men hann allt tjöta och flamsa en hel del ändå :) Haha. Känns lite tråkigt att jag inte kommer jobba dagtid hela sommar. Även om det ska bli så underbart att jobba natt så missar man en härlig gemenskap. Men den finns ju i nattgruppen också såklart.

Idag scannade jag för första gången när jag handlade på Maxi :D Skönt att slippa köerna!! Sen jag kom hem har jag stickat, fastnat framför datorn, pratat med Lisa i över en timma. Lisa är inte bra för mig, hon får mig att analysera mer och komma att tänka på ännu fler grejer och perspektiv :P Haha.

Det känns inte som söndag idag. Det känns som lördag.

SNÖ

Hur många har inte skrivit inlägg om snön idag tro? Jag tänkte bara meddela att det va ett helvete att gå till jobbet 06.30 imorse för er som låg och sov och inte hade någon anledning att gå ut!!! Det va snö långt upp på vaderna.

Att jobba gick fort och va någorlunda kul. Stressigt eftersom hälften inte lyckades ta sig till jobbet. Men till sist va alla där utom en iaf :) Eftersom mitt garn va slut till 2 av de 3 halsdukarna jag håller på med tyckte jag det va en bra idé att gå till stan, trots att jag vart utan snus i 1 timma och inte ätit något. Ingen bra idé, men jag kom dit, köpte garnet och kom hem :D Får faktiskt säga att det va värt det, nu slipper jag ju handla garn på länge. Så keep on snowing, I'm ready.

Det segaste av ALLT är att jag inte kan stanna hemma i värmen resten av dagen. Neej, jag ska tillbaka till jobbet om 3 timmar. Blähä. Men förhoppningsvis blir timmarna efter jobbet underbara så själva jobbtimmarna kommer nog gå fort! :)

Nu ska jag äta och sen vila :)Naej.

Tiden bara rinner iväg för mig. Jag måste sluta vara så stressad. Det är inte hälsosamt men jag kommer väl alltid vara stressad inombords. Annars känns livet så tråkigt om det är för lugnt?

Igår va jag hos Lisa några timmar :) Käkade pizza (vilket jag inte borde gjort med tanke på hur kungen-pizzan fick mig att må), tjötade och stickade. Jag och Lisa är lite som småflickor som stänger in sig på rummet och pratar pojkar. Fast problemet är att vi analyserar för långt och plötsligt är allt för komplicerat och hemskt. Haha, varför kan vi inte bara prata om vädret? ;)

Idag va jag på studiebesök på morgonen. Missade fredagsfrallefrulle (gemensam frukost) på praktiken tyvärr men dem uppskattade mig ändå när jag väl kom :) Jag verkligen gillar min praktik! Nu börjar man lära känna dem flesta och dem börjar lära känna mig och allt flyter på. Det är konstant utmaningar och jag får pusha mig själv att göra det som är svårt men hittills har jag inte svikit mig själv, är faktiskt rätt stolt! :)
Måste bara ta tag i den skriftliga uppgiften och få färdigt den så jag kan släppa ångesten och bara njuta av livet som faktiskt är väldigt braaaa! , nu har jag skrytit färdigt.

Denna kväll va efterlängtad men tack vare den förbannade snön blev allt inställt :( Det rubbade veckan som vart så bra hittills, med ett undantag men det kommer förhoppningsvis inte förekomma mer! Haha. Nu är frågan vad jag ska göra istället? Är sugen på att gå till Maxi och köpa godis men då måste jag byta om och gå ut i det jobbiga snöandet.. Först och främst ska jag se det nya Greys Anatomy som håller på att tankas ner :) Sen är det ju läggdags rätt tidigt eftersom jag börjar jobba 7 imon :( Hur mkt snö kommer det vara ute då? Suuuck.

Onsdaaag

Idag gick det upp för mig att det kan ta lång tid att göra en halsduk så lång som jag vill ha den. Känns som att jag har hållt på med den ena hur länge som helst.

Va iaf på Paletten idag, affären som Aktivitetshuset och Målarverkstaden driver inne i stan (precis bredvid kungens pizzeria). Vi va ett härligt gäng som satt där och arbetade några timmar. Sen tillbaka till ett tomt aktivitetshus, LSS-sidan va lediga och nästan alla "våra" hade slutat för dagen. Sen gick vi och kollade på den nya lokalen som dem ska flytta till efter att det renoverats. Kommer nog bli kanon, dock kommer jag inte vara där då men man kan ju hälsa på :)

Sen hem, pratade i telefon med Lisa och analyserade allt det vanliga som bara blir konstigare och konstigare. Haha. Vid halv sex kom farmor och Emelie :) Fick en fin ljuslykta som Emelie valt ut, ytterligare en i den gigantiska samlingen känns det som. Vi tjötade och kollade på gamla kort :)Nu vet jag inte vad jag ska göra. Antingen blir det stickning resten av kvällen eller helt andra aktiviteter. Det märker viiii.


Kan det va?

Trodde inte att det skulle påverka mig så mkt. Trodde att det skulle vara bättre efter några dagar. Men det är det inte. Jag längtar efter en bärbar dator. Så svag är jag. Så liten känns min värld just nu. Jag drömmer om den vita vackra datorn jag hittade som faktiskt kan bli ganska billig om jag tar chansen..

Att sitta vid denna datorn är inte bekvämt. Hur orkade jag sitta här så mkt förr? Det är farligt att vänja sig vid en bärbar. Men jag har iaf stillat pluggångesten lite. Men jag insåg att det inte bara är plugget som ger mig ångest. Att älska musik och bo i ett dålig isolerat hus går inte riktigt ihop. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt att mina grannar hatar mig. Men jag vet inte hur mkt jag hörs. Dem som bor under mig kanske störs av min bas hela tiden? Eller inte alls? Eller bara när vissa låtar spelas? Detta göra min lite smått galen. Men jag får väl köra på tills någon klagar, det verkar dem ju kunna i detta huset har jag hört..

Nu funderar jag på om jag ska läsa om kognitiv teori, empowerment och MI eller kolla i de intressanta böcker jag lånat ELLER sticka. Vad tror ni vinner? Jag är inte extremt sugen på stickning just nu så det kanske blir lite kognitiv teori en stund. Intressant tisdagskväll.

Var är inspirationen?

Valde helt fel dag att stanna hemma och plugga, finns ingen inspiration, motivation eller vilja över huvud taget. Har skrivit en del men jag är bara fylld av ångest idag. Va lääängesen jag hade en sånhär dag, men här är den lik förbannat.. Hur rycker man upp sig när man känner att livet och allt man gör är meningslöst? Man tänker för mkt när man stickar och lyssnar på musik. Det måste hända något, vad som helst, snart.

Mamma kommer efter jobbet och ska hjälpa mig med en av uppgifterna som handlar om Alingsås, jag är inte direk insatt i vissa delar, typ politik.

Får väl ordbajsa lite till i rapporten tills mamma kommer. Otroligt att plugg kan ge en så mkt ångest och tankar om allt möjligt som man egentligen inte ska tänka på. STOR SUCK.

Studiedag

Har kommit in i en svacka av extrem trötthet igen. Önskar jag hade tid att sova ett dygn och se om det hjälper. Igår va en vanlig förmiddag på praktiken och sen va det APT på eftermiddagen. Man blir ju rätt trött av att sitta och lyssna i 3 timmar men sen gick jag från socialförvaltningen till biblioteket och sen hem, blev ganska pigg av det friska vädret. Men sen satte jag mig i datorstolen och i samma sekund blev jag väldigt trött.

Såg på "This is it", helt fantastiskt. Flera gånger tänkte jag "shit, publiken kommer bli galen när han gör så, när det händer, osv" och sen insåg jag att han dog innan konserten blev av. Det har blivit grymt mäktigt för de som va där.

Sen somnade jag nästan i soffan, vilket aldrig händer annars då jag inte tycker min soffa är så bekväm att man kan somna i den. Stickade en stund innan jag gav upp. Men då kom jag på att jag skulle duscha, hoppar in i duschen och inser att vattnet inte försvinner!! Fick stänga av vattnet och vänta lite, men vattnet låg kvar. Så det blev ingen dusch.. I morse va vattnet borta iaf, men det började bubbla i toaletten när jag spolade vatten i kranen i köket och på toa. WTF? Ska det vara såhär?

Idag är jag hemma och studerar. Måste få ihop rapporterna nu så jag kan släppa det. Ska även ringa hyresvärden, netonnet, olika personer på soc osv. Kanon, jag som älskaaar att ringa folk jag inte känner. Awesome.

Försäkring

Jag antog att datorn inte är försäkrad, eftersom jag inte försäkrat något annat jag köpt. Jag hade FEL. Hade visst försäkring på den, vet dock inte hur länge den gäller eller om den gäller när man försökt rensa fläkten med för stark styrka på dammsugaren.. Haha. Får ringa imon. Jag önskar faktiskt lite att försäkringen inte gäller, datorn kommer inte bli bättre än va den va innan ju..

Förlust

Va rätt onödigt att åka till Kållered. Alingsås spelade kasst och gav Kållered för många chanser. TRIST. Men det va lite roligt. Inte vanligt att ett så stort gäng åker iväg och stöttar, med trummis och allt. Haha.

Tänkte att jag skulle hinna ladda ner "This is it" och se den men det är något som är fel så nedladdningen går inte snabbt alls. Ska nog kolla det där med bärbar dator och se hur jag ska lösa det.

Fryyyser.

Ikea

Idag va en sån dag som bara försvann. Vi åkte till IKEA vid halv tio, jag, Niclas och Maria. Blev färdiga där strax innan tolv, käkade och åkte hem. Det va inte kul att bära upp allt men det gick snabbt :) Packade upp småsakerna, tog en dusch och Niclas & Maria började sätta ihop saker.

Lillebror Jonatan fyllde 3 år igår så det va kalas för honom kl.14. Va där en stund och sen hämtade Niclas mig igen, hämtade Maria, handlade lite på Maxi till maten, åkte hem till mig och började greja. Monk och Wilma kom efter en liten stund och då satte vi igång med maten medan Niclas, Maria & Jacob satte ihop byrån :) Käkade, gick en sväng till Maxi, Niclas och Maria jobbade på och satte ihop vardagsrumsbordet. Jag har alltså inte varit med och satt ihop någon utav de möbler jag köpte idag, haha. Ganska skönt att slippa! Men jag flyttade på sängen helt själv iaf. Dem gjorde ett bra jobb :D Nu är det bara hyllorna kvar, har inte helt bestämt mig hur de ska sitta. Jag vet vart med inte exakt hur.. Får klura på det några dagar..

Monk & co åkte hem lite efter sju, jag och Maria satt sen och pratade om allt möjligt som vanligt. För att sammanfatta var det en kanondag och nu är jag helt slut. Vill sticka lite mer men jag orkar inte. Vill naaana.

Datoooor


Jag blir galen. Känner mig nästan hysterisk. Över en så löjlig sak egentligen. Men hela mitt liv finns på den bärabara datorn, förutom all musik som ligger på denna.. Fast egentligen finns inte såå mkt på den andra datorn.. När Lisa kommer ska jag sätta igång datorn och försöka få över allt jag vill ha till denna datorn, eftersom den blir varm efter 2 minuter får Lisa sitta med hårtorken eller något så den håller sig någorlunda kall..

Den logiska sidan av mig säger att jag inte har råd med en dator, att avbetala blir jävligt dyrt i längden och jag behöver egentligen inte en bärbar dator. Meeeeeeeeen! Jag VILL ha en, det är så bekvämt och bra. Egentligen behöver jag det, eftersom jag ska plugga 2 terminer till och kommer spendera många dagar där uppe i en lägenhet utan tv och dator, kan ju inte direkt sno Jockes dator hela tiden.. Sen kan man ju inte bara köpa en skitdator heller..

Förbannade skit vad allt kändes jobbigt helt plötsligt. Detta gör mig extremt ambivalent och det är jobbigt att diskutera med sig själv. Får diskutera det med min kloka mor imon.. Ekonomiskt sett går det att lösa, frågan är bara om man ska dra på sig den kostnaden när det redan är knapert.. Hmm. Jefla skit.

Heelg

Kan nog konstatera att jag gjort sönder fläkten i datorn, och därmed gjort sönder datorn.. Kan man hitta någon bra på avbetalning tro? Får undersöka detta.. SUCK.

Det va en väldigt bra dag på praktiken, hände en del och det va kul. Sen glömde jag ju helt bort att jag skulle på studiebesök i morse så jag skämdes en braa stund. Hoppas det går att omboka och att jag inte bränt den bron..

Kom nyss hem från mamsen som är gräsänka i en vecka. Anders och Anton är i Sälen. Men hon har ju Niklas hemma. Lånade hennes skriva, åt lite, tjötade, sen kom en vän till henne med sin hund så det blev lite gos med den innan jag åkte hem :)

Lisa dyker väl upp någon gång under kvällen. Får försöka lägga mig tidigt, ska åka till IKEA imon vid halv tio med Niclas och Maria. Lääängtar. Finally! Sen är det kalas innan jag kan montera ihop sakerna och få ordning.. Men det blir nog bra ändå. Sen blir det melodifestivalen med Niclas, Monk, barnen och Maria antar jag :D

Nu ska jag kissa igen, för 5:e gången på en timma. Tröööttsamt.

Fast

Dagen gick fort och blev ganska lite gjort.. Fick läst lite, men inte allt som va tänkt.. Mamma kom förbi och drack en kopp kaffe när hon skulle hämta resväskan :) Sen pratade jag med pappa om att låna bussen så jag kan åka till IKEA i helgen. Efter det samtalet hände inte mkt. För att inte fastna i gråt och chock ringde jag mamma en stund och sen pratade jag med Monk. Försökte planera helgen men det gick inte riktigt, vi vet imon.

Lagade mat, stickade, läste lite och sen kom Pontus och Robbin :) Det blev en lång fika, dem åkte precis hem. va längesen vi sågs men ändå känns det som igår. Härliga människor.

Jag tror att jag gjort sönder fläkten i datorn.. Den är väldigt tyst efter att jag dammsög fläkthålen så vem vet vad jag lyckats med.. Smaaart. Den har stängt av sig tre gånger, antagligen för att den blivit för varm och inte kunnat kyla ner sig själv. Vore inte fel att köpa en ny men pengarna finns verkligen inte.. Får skruva bort luckan och titta på det imon.. Nu ska jag sticka lite och sen sova :D

YES!

Vi vann mot Hanhals!!! Fantastiskt, underbart, lovely och ett gött lyckorus. Ibland är vi så bra och ibland har vi tur! Hoppas matchen på söndag är lika spännande. Ska bli kul att åka till en annan ishall, va längesen!

Va väldigt trevlig och roligt att träffa Therese, skönt att det kan bli av oftare nu :D Maria kom förbi en sväng också, sen tog vi följe till stan, Therese gick hem och Maria följde mig till ishallen där hennes mamma hämtade henne.

Hur skönt är det inte att komma hem, slå på TV:n och så är det 2 fast 2 furious? Dagen som började dåligt blev så braaa. Kom i säng för sent igår, sen ringde någon hem till mig klockan 3 i natt och det resulterade i att jag försov mig. Jag svarade inte när det ringde, va knappt vaken utan väntade på att det skulle sluta så jag kunde stänga av telefonen. VEM ringer hem till någon mitt i natten, mitt i veckan?? Seriöst, get a life. Även om det är en felringning borde en person inte ringa vid tre på natten mitt i veckan, om något inte är oerhört fel. Men då ska man ringa 112. Inte hem till mig!!!!!!!!!! Asshole.

Nu ska nog sticka lite, känner mig rastlös.

Tuss!

Testade RGRM idag, insåg att det är väldigt kul och väldigt bra träning för flera sinnen. Skitbra helt enkelt! Inte så lätt men nästa gång går nog ännu bättre!

Åkte hem tidigare för att plugga. Nu ska jag strax duscha och sen invänta fröken Therese som kommer någon gång efter fyra :D Har inte träffat henne på väldigt länge så det ska bli så kul :D

Sen är det hockey, match mot Hanhals. Vad underbart skönt det vore om vi vann denna matchen.
Mamma är så söt. På hockeyns hemsida hade de vädjat att folk skulle följa med på a-lagets söndagsmatch i Kållered tror jag det va, och mamma tyckte vi skulle åka :) Absolut. Inte jättesugen att lägga 150 spänn för resa och inträde men vad gör man inte.. Säsongen är ju snart slut så man får passa på.

Blir hemmadag imon så jag kan komma lite längre med läsningen och rapporten. Därför blir det nog perfekt att plugga efter hockeymatchen när jag ändå inte vill lägga mig :)


Natt

Jag är grymt trött men jag vill inte lägga mig. Jag vill sticka, städa i köket och göra massa annat. Rutiner är lite tråkigt, dagarna försvinner så fort och orken finns inte riktigt.

Längtar efter helgen. Då ska jag nog försöka vara hemma så mkt som möjligt och greja med det som behövs. Men imon ska jag ju träffa Therese och sen på ishockey, inte fel det heller :)
Det är väl bäst att lägga sig, en lång dag imon..


Studiebesök

Idag hann jag med ovanligt mkt!! Dagen började med ett mini-studiebesök på Calypso, en daglig sysselsättning för ungdomar 18-25 år. Pratade lite med dem om deras verksamhet och så. Sen till praktiken, aktivitetshuset och då va det samling sen aktiviteter. Vid halv elva gav jag mig iväg till socialförvaltningen, skulle träffa en handläggare på vuxenenheten. Vilket underbart studiebesök det blev. Kände att jag fick kläm på vad dem gör och fick så mkt ut av samtalet. Vi pratade om så mkt som jag går runt och funderar på och det är så härligt att få bekräftelse på att man tänker i rätt banor och att en man som jobbar med socialt arbete i måånga år håller med mig :) Sen tyckte han att jag kommer bli en bra socialarbetare och det blev jag ju inte ledsen av att höra!

Eftersom Monk bor i närheten av soc gick jag dit och käkade min lunch där, sniffade och gosade lite med Wilma innan jag gick tillbaka till praktiken. Det är kul att försvinna lite för alla uppskattar att man kommer tillbaka :) Tråkigt nog missade jag musiken som LSS-gruppen har varje tisdag, men nästa tisdag så jäklar! I'll be there!
Imon är det RGRM, någon stimulations-rytm-grej som verkar svår och fantastiskt rolig. Vi får se hur det går!

Har delat upp allt bröd som bakades igår och nu är ett helt fack i frysen fyllt med bröd :D En kostnad mindre på ett par veckor iaf. Mumsigt är det också :) Nu väntar jag på att de vanliga serieavsnitten ska bli färdiga så jag kan kolla på dem. Va dock väldigt många så jag hinner inte alla idag och jag kommer väl inte orka se så många heller. Sist blev jag ju så rastlös.

Men först ska jag nog äta något. Just det ja! Jag har ju kokta potatisar i kylen som jag kan steka :D Gottgottigottgott.


Brööön

Va skönt att komma tillbaka till praktiken, fast jag va så grymt trött så jag orkade knappt vara trevlig. Vissa dagar är det bäst att vara lite tyst. Men dagen gick ganska fort och va ändå väldigt kul :)
Bokade in två studiebesök också, eller ja, det ena hade min handledare bokat in. Så imon ska jag till Calypso en sväng och sen ska jag till vuxenenheten på soc. Spännande. Känner att jag borde ha massa frågor redo men jag har inga. Det kommer nog imon när de börjar berätta om vad de gör.

Eftersom jag hade köpt fel jäst insåg jag att jag skulle behöva gå in på Maxi.. Inte kul. Men som tur va blev jag erbjuden skjuts hem av en av mina handledare och han skulle in på Willys en sväng så det föll sig perfekt :D va dock tvungen att gå förbi Maxi ändå eftersom jag skulle posta brev och hämta ett paket men det gick ju snabbt :D

Sen kom Anders och hämtade den stora sopsäcken med skräp som blev efter att Niclas målade. Skönt att bli av med den! Vad skulle jag göra utan mamma och Anders? Ni är fantastiska :D

Efter en liten stund kom Lisa, vi käkade, tjötade en stund och sen började vi baka bröööd :D Många skratt, stor förvirring över att det skulle vara sammanlagt 32 dl mjöl i en bunke tillsammans med allt annat men efter många fler skratt löste vi det! Haha, det är jobbigt men kul att baka bröd. Nu ligger det och jäser till en gigantisk deg. Vi är väl färdiga lagom tills att det är dags att lägga sig. Om ens det. Höhö.Har dessutom hunnit prata i telefon med Pontus och bestämma att vi ska ses i veckan och planerat lite om framtiden med Sara :) Det är så skumt att helt plötsligt bo så långt ifrån varandra och inte kunna ses. Mitt i allt spionerade vi på räddningstjänsten som för tredje gången på 5 dagar vart vid huset mitt emot typ, efter lite filosofiering med mamma och Anders kom vi fram till att de gör någon övning eller kollar så att huset är okej och inte har fel på ledningarna innan det rivs så att de sprängs. Mamma trodde mer på att det va någon övning och inte så dramatiskt. Höhö.

Fab

Sanna hon är tlöött, tlöööt, tlöööt. Men glaaad, glaad, glaad.

Idag för första gången bäddade jag min säng, har ju fått fram överkastet nu. HahaGick som sagt en sväng i stan med Monk, Niclas & barnen. Det enda köpet som blev av stod ju självklart jag för, otippat. Men jag hittade en cardigan som jag verkligen kommer uppskatta i sommar, tror jag. Träffade även mamma en snabbis, hon va på apoteket och hämtade penicillin, sen skulle hon till ishallen. Vissa kan inte vila ;)


Sen gick jag, Monk & Wilma till Maxi innan vi gick hem till mig. Monk tittade på "My sisters keeper" medan jag stickade och lagade mat (inte samtidigt men i den ordningen..). Va en väldigt skön dag, med god mat och avslutades med att Monk färgade mitt hår :DTadaaa. Va lite rädd att det skulle bli svart men det blev det inte som tur va. Blev mer som jag hade tänkt mig. Färg återspeglas ju inte perfekt på bild men ungefäär så blev det :) Thank you Monk!

Nu ska jag snart plocka ur diskmaskinen sen kanske det är dags att sova? Ne, kom på att jag har lite annat att pilla med först. Otippat.

Inglorious basterds

Jag ska hädanefter göra allt i min makt för att undvika handling på maxi på lördagar. Så mkt folk överallt. Inte kul. Men jag fick iaf handlat igår, hittade ett nytt recept på en kassler- och paprikagryta som jag tillagade och bjöd över Monk & Niclas på middag :) Det va lyckat, maten va good.

Vi va hos mig en stund, Jacob spelade gitarr och va galen som vanligt :) Sen åkte vi hem till dem, eller ja, vi släppte av Monk & Jacob och sen åkte vi till Ica så Monk kunde lägga Jacob eftersom han har svårt att somna när jag är med. Lite dumt att det blivit så. Sen såg vi film, Inglorious Basterds.. Vet inte riktigt vad jag tycker om den. Jag tror den hade varit skitbra om jag hade koll på historia känns det som, men eftersom jag inte har det var det många delar som kändes långa och sega. Men man fick en del skratt och slutet va ju bra.

Har sovit underbart gott i natt men är ändå inte pigg. Men det blir jag nog när jag hoppar in i duschen. Sen ska jag till stan och möta Monk, gå en runda där och sen hem till mig och baka bröd. Lillebror har match vid två men Monk är totalt ointresserad av hockey så det känns lite taskigt att dra med henne dit :P Tror jag ska be henne färga mitt hår när degen jäser istället, börjar bli grymt trött på utväxten nu, den syns extremt mkt vissa dagar. Sen ska vi ju se film också, Monk har inte fått se varken My sisters keeper eller the ugly truth för Niclas, haha, så någon av dem ska vi se :) En perfekt söndag!


Resultat


Jag böev godkänd på hemtentan :D Fantastiskt.

Lördaag

Kändes skumt att jobba idag. Va en månad sen jag jobbade på dagen senast och därför kändes det lite konstigt. Men tiden går ju så fort, som vanligt.

Stackars mamma har halsfluss :( Det är inteinte kul!

Skulle ju till Stures med familjen idag eftersom det inte blev något förra helgen, men nu är ju mamma sjuk istället så det blev inställt igen. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Vill göra något men vet inte vad. Samtidigt vill jag bara vara hemma och ta det lugnt. Kanske ska greja i köket så det blir ordning i skåpen.

Migrän?

Det är SÅ kul att vakna vid 05.48 med äckligt intensiv huvudvärk. Kändes som att någon stod och borrade rakt in i min panna. Måttligt sur blev jag då. Efter ett tag lyckades jag iaf komma ur sängen och ta mig ut till köket så jag kunde dricka vatten. Det blev inte bättre av att öppna kylskåpet för att ta vatten och få starkt ljus i ögonen. I såna tillfällen vill man bara slå sig själv för att man inte tänker till innan. Dessutom hade det ju vart bättre att dricka ljummet vatten eftersom kroppen suger upp det lättare, det kom jag på efteråt. Men det hjälpte inte heller. Gick och la mig igen och hoppades på att avslappning skulle lösa allt. ICKE. Fick helt enkelt skicka sms till praktiken om att jag inte kommer. Tack gode gud att de fick mobil förra veckan. Hade aldrig klarat att ringa.

Men sova i 4 timmar hjälpte, när jag väl lyckades somna. Men nu är jag sdör jobbigt paranoid, det har inte släppt helt och jag går och oroar mig för att det ska komma tillbaka. Därför är det väldigt dumt av mig att titta på en datorskärm men jag måste ju hålla koll på om tentaresultatet läggs upp så då kan jag lika väl slösa tid här..

Får panik av att ligga här, sticka i liggande ställning funkar inte så bra heller kan jag meddela. Så nu är jag trotsig och gör annat. Får väl se hur mkt jag hinner innan smärtan kommer tillbaka. Förhoppningsvis gör den inte det.. Har inte tid. Har ju längtat efter denna dagen sen i måndags så det vore ju dumt om huvudvärk förstörde allt..

Torsdag

Ljuuuvligt är det att sova. Fast drömmen va inget vidare, det va något läger och alla grät. Jag fortsatte gråta när jag vaknade till och gick på toa tills jag insåg att jag grät och blev genast fundersam. Fortsatte drömma samma sak när jag la mig. Sen helt plötsligt va jag en superkänd rockmedlem i något band, jag va en kille och min fru ville skiljas. Hon eldade upp min bil och huset. Haha.

Nu vet jag inte hur dagen blir. Ska träffa Maria, tänkte att hon hade sen lektion idag och att vi skulle ses efter det men hon verkar ha lektion nu, men hon kanske har mer lektioner. I don't know. Ska sätta igång med verksamhetsplanen iaf så får vi se hur långt jag kommer.

Snart är det heeelg :D Imon är det fredag! På lördag blir det antagligen bowling och mat på Stures eftersom det inte blev något förra veckan. Sen är kvällen inte spikad men det finns alternativ :) Jag hade tänkt att jag skulle göra något på sändagen men det minns jag inte längre. Haha.

And it continues

Började aldrig på verksamhetsrapporten eller grejade i klädkammaren. Fastnade vid datorn och alla bra böcker jag hittade som faktiskt är relevant för kursen. Men jag plockade ur diskmaskinen!

Mamsen hämtade upp mig, vi åkte och käkade och svängde sen in på jysk. Köpte två skoställ, en tvättkorg och en bit vaxduk. Jag ska pimpa min diskmaskin så vackert, hoho. Skoställen va väldigt lätta att sätta ihop så det hann jag med innan vi åkte till ishallen. Oj vilken bra match! Fantastiskt, grabbarna va taggade efter söndagens förlust. Vi gick när det va en minut kvar och då stod det 7-3. Skara började göra mål när klockan slog 16 min i tredje perioden. Sjukt kul ändå, om ett lag ligger under så mkt i tredje perioden brukar det mest bli slagsmål men inte Skara, dem kämpade på! Men vi va ju såklart bäst :)

När jag kom hem satte jag igång med tvättkorgen. Förbannade jysk. Jag hade Jocke som sällskap i telefonen en bra stund iaf :) Va längesen, men snart kommer han på besök :D När vi hade lagt på skulle jag skruva dit locket. Jomenvisst, jysk är ju så kanon.. Gångjärnen passade inte de hålen som va gjorda för skruvarna. Jag blev genomsvett och förbannad men det gick!! Vad skönt det känns nu när den står där och är så snygg :D

Ska nog försöka lista ut vad jag ska göra i hallen, väggarna är så tomma och intetsägande. Så kan man inte ha deeeet. Icke! Jag behöver inspiration.


Faller på plats

Vissa dagar faller allt på plats. Idag är en sån dag. Även om jag inte är i samma sits som Anna som ska iväg till ett vaarmt land och jobba som reseledare i flera månader så känns livet rätt fantastiskt här i snön. Det hade inte vart fel att vara reseledare i Tunisien i några månader men det finns nog tid för det också om jag vill det längre fram.

Trots att jag vill städa i köket, få ordning på allt som tvättades igår och sticka har jag varit så duktig och skrivit ihop studieplanen! Den är ínte helt färdig, men det är ett utkast. Finns lite detaljer som inte kan fixas förrän jag kommer till Aktivitetshuset. Jag tänker vara duktig och låta den "vila" tills imon, läsa igenom den och redigera. Det är så man ska göra, men det gör inte jag. Av typ 4 hemtentor har jag läst igenom en innan jag skickat in dem, otroligt dåligt.

Inte nog med att jag är glad över att plugga för första gången på länge så har jag hittat massa bra litteratur jag ska hämta på bibblan imon och nästa vecka som är "relevant för kursen" som det så fint heter. Man skulle skriva en förteckning på relevant litteratur men det står inget om att man ska referera till litteratur i uppgiften. Shit the same. Jag har äntligen tid att läsa böcker jag vill läsa och jag ill faktiskt läsa dessa böcker. Får väl se hur jag känner jag väl har dem hemma och kanske inser att de är lika tråkiga som alla andra kursböcker.

Nu blir det en paus i pluggandet, disken är färdig och ska ställas in. Sen ska jag nog göra ett ryck och får undan alla kläder som ligger i den andra soffan. Att det alltid ska bli sååå. Kläder överallt. Går ju inte att komma ifrån.
Seen ska jag påbörja verksamhetsrapporten, ska se hur långt jag kommer innan jag blir förvirrad och känner att jag inte har grepp om det hela. Men envis som jag är sa jag att jag ska försöka fixa det själv istället för att mina handledare ska ge mig all info. Så duuuktiiiigt. Vi får väl seee. :)

Hemmadag

Sköönt med sovmorgon. Tänkte gå upp vid 9 men så blev det inte. Tack vare att jag fick ett jobbsamtal från Tuve kom jag upp. Blir att jobba en kort tur på lördag, inte jättekul men det kan alltid leda till mer jobb..

Jag va inte arg när jag la mig men nattens dröm innehöll mkt konstigt och ganska mkt ilska, mot en helt oväntad person.. Det va en sån dröm då alla man någonsin träffat var med typ. Helskumt.

Nu ska jag sätta igång med studieplanen och påbörja verksamhetsrapporten. Sen blir det väl att greja lite här hemma.
Helt otroligt att det fortfarande snöar. Undra hur kallt det är ute?

Den där jäveln

Dagen va så kanonbra! Timmarna på praktiken flög iväg, det va en annorlunda dag med en ny deltagare jag fick inroducera och massa annat hände. Så kanonbra.

Kom hem, stressade i mig lite mat innan det va dags att tvätta. Mkt tväätt. Men så otroligt skönt att få tvätta och ha allt rent. Jag va så inspirerad till att få så mkt ordning som går att få i klädkammren. Måste få plats för handdukarna osv. Men så finns det alltid en person som lyckas trycka mig långt ner i skorna. Eller ja, det är väl mest jag och mina tankar/reaktioner på denna person som får mig att sjunka. Det värsta var att jag drog igång det hela, men jag va tvungen. Ovisshet är det värsta jag vet. Nu vet jag iaf, typ.

Fast jag är ju så äckligt duktig på att vända det negativa till positivt nu för tiden och måste framhålla att det är otroligt skönt att bli förbannad ibland. Det är ingen höjdare att konstant vara förbannad, men ibland är det gött att bara få känna "jävla kuk vad störd du äääär, gaaah" och bara känna hur magen krampar av ilska. Såhär kände jag inte för 30 minuter sen men efter att jag avreagerat mig genom att skriva ner allt i ett word-dokument fick jag klarhet i hela situationen och skrattar åt hur löjligt stort saker kan bli.

För att fortsätta i den negativa andan har jag inte hört något om städbesiktningen i Örebro och mamma avrådde mig från att kontakta bovärden. Jag har inte heller ringt min nuvarande fastighetsägare och frågat vart min tv-box är.. Meeeeen, jag har sett one tree hill, two and a half men, greek och kvar återstår b.la. House MD. Så för att sammanfatta så är denna dag en blandning av allt. Berg- och dalbana.

Jag ska inte till praktiken imon. Ska vara hemma och plugga, skriva ihop studieplanen och påbörja verksamhetsrapporten. Får se hur långt jag kommer. Annars är det bara att vara hemma torsdag och fredag också. Jag är långt ifrån sovtrött, kanske lika bra att utnyttja att jag är uppe i varv och göra ett ryck i klädkammaren. Har ju inte hämtat all tvätt i tvättstugan än heller.

Jag vill ha freeeedaaaagkvääääll. Nu.


Tönt?

Jag känner mig så töntig, men stickning gör mig så glaaad. Det är fantastiskt att lära sig nya saker så snabbt. Det är fantastiskt att jag så gärna VILL lära mig något som jag absolut inte ville förr. Det är så roligt och det blir så fint. Moss-stickning är aningen svårare men jag börjar få kläm nu, det blir jämnt och fint. Blir änna sugen på att nysta upp den lila/vita jag började på igår och göra moss-stickning på det också. Får se, håller mig till den rosa/vita just nu :)

Har inte fått gjort ett skit sen jag skrev sist. Jo, jag mätte hur mkt större/mindre den nya tvättkorgen blir jämfört med den gamla, hur stor hallen är, vilken dörrmatta som passar och vilken storleksskillnad det blir på det gamla och det nya skostället. Vill köpa det imon, men tiden räcker inte till. Och om jag får tiden att räcka till så har jag 2 armar för lite. Men bärhjälp är lättare att fixa än att göra dagen längre. Får klura på detta under morgondagen.

Tiden bara rinner iväg när man stickar, så nu är det ju faktiskt hög tid att krypa ner under täcket. Tänkte lägga mig vid 21 eftersom jag vart så trött hela dagen men det går ju inte att sluta sticka. Jag villvillvill fortsätta men jag vill även sova. Någon pratade om att jag snart kommer sticka i sömnen, who knows, kanske funkar skitbra. Har ju lite smått abstinens när jag vaknar och inte har stickat på flera timmar. Höhö. Om någon för 3 veckor sen hade sagt att jag en vecka senare skulle börja sticka hade jag skrattat och sagt "eller huuuur!". :)

Onsdag och ev. torsdag verkar bli hemmadagar för att jag ska få tid att skriva ihop studieplanen och verksamhetsrapporten. Om jag nu kunde få kontakt med Monk så kanske man hinner träffa henne också. Att köpa en splitterny mobil måste vart den sämsta investeringen du gjort på sista tiden eftersom man aldrig får tag i diiiig fröken Rydjer!!! Jag har ju bara försökt en gång idag så det är kanske inte omöjligt men det är ändå frustrerande :P

Nu vart det sängdaaags :D

Wopsidaisy

Skulle egentligen vart med Lisa nu och hjälpt henne sticka men hon hade förväxlat sina arbetstider och va tvungen att åka till jobbet. Men vi hann iaf åka till stan och köpa garn, så nu kan jag sticka färdigt båda halsdukarna jag påbörjat :D Lärde mig moss-stickning idag och det ska jag nog göra på nästa, behöver öva mer så det verkligen sätter sig.

Ska nog rensa kläderna som ska tvättas imon så det är färdigt att bara bäras ner i tvättstugan imon. Sen vet jag inte vad jag ska göra. Koka potatis till matlådan kanske. Känner verkligen inte för att greja med bokhyllan som är kaos eller något annat. Börjar bli lite rastlös när jag tänker på att jag snart inte har mer att pilla med här hemma. Vad ska jag göra då? Haha. Då kanske jag äntligen har tid att träffa lite folk. Just det ja, jag skulle ju ringa Pontus! :)


Idag va det städbesiktning i lägenheten i Örebro, får försöka få tag i bovärden imon och kolla hur det gick.. Om hon nu inte hör av sig, det bordde hon ju gjort om den va så hemskt oren som idioterna påstod? Jag vet inte, får nog försöka komma ihåg att slå en pling till henne imon. Så jag vet om jag får en räkning och i så fall på hur mkt.. Awesome..


RSS 2.0