Sova?


Fortfarande ganska trött, lite piggare än förut men ändå.
Nu är frågan; ska jag lägga mig och läsa kurslitteratur eller skönlitteratur? Började läsa "Män som hatar kvinnor" för ett tag sen men sen blev den överkörd av plugg. Borde läsa kurslitteratur. Tror jag tar med kurslitteraturen till sovrummet och börjar med den iaf...

Känner mig tom i skallen idag. Många tankar som känns som våta bomullstussar som vidgat ut sig så huvudet nästan sprängs.

Missbruk är något som kan stanna och cirkulera runt i mitt huvud flera dagar i sträck. Eftersom jag är en person som alltid vill lösa saker så handlar tankarna mest om det. identifiera problem är inte så svårt, men hur de ska lösas och funka bra på lång sikt är desto svårare.

Jag, som så många andra, tror på en kombination av erfarna/nyktra missbrukare och professionella socialarbetare som jobbar tillsammans. Det kan motverka missbrukares, i vissa fall väl grundade, tankar om oförstående socialarbetare som aldrig ens rört droger och "inte vet vad de pratar om" och ge större möjlighet till fungerande insatser som håller.

Problemet är dock att utbildning ofta krävs nu för tiden, det är ett hinder. Samtidigt finns det många som motverkar denna sorts arbetsteam, de tycker inte att före detta missbrukare har inom yrket att göra, jag anser att de har väldigt fel. De om några kan ju förstå hur klienterna har det och vad de behöver. Tillsammans med en professionell socialarbetare borde det vara det maximala stödet. Så tänker jag. Så tänker många. Varför är det inte så?

Mycket gjort

Härlig dag idag. Den första föreläsaren var så söt, han var väldigt nervös så man förstod ingenting, man bara tänkte på hur han var och hur han sa saker - inte på vad han sa. Menmen.

Sen efter lika mycket tekniktrubbel som vanligt kom filmen (dokumentären från svt) igång, "Vi som överlevde Rågsved". Tragisk, glädjefylld, hemsk och allt på samma gång, som vanligt när det har med missbruk att göra. Väldigt intressant.
Sen satte jag och N oss och planerade inför vår områdesbeskrivning, imorgon ska vi ut och jaga folk och deras åsikter om det bostadsområde de bor i. Det roliga med det hela är att varken jag eller N kommer vara med på seminariet nästa vecka då detta ska redovisas och diskuteras i smågrupper, haha.

Sen var jag så duktig och promenerade till Willys, tar inte mer än 10 minuter från skolan men det är världens tråkigaste väg, jag är oftast grymt trött efter skolan och idag blåste det äckligt mycket. Men människorna som åkte på vägen precis bredvid fick nog ett gott skratt när de såg mig i en ständig kamp mot vinden och mitt hår. Varför har jag aldrig en toffs liggandes i någon jackficka? Ska genast börja ha det.

Fick iaf handlat massa :D Och dessutom blev det billigare än vad jag trott och det är ju alltid trevligt. Så nu är kylen fylld här hemma. Ingen idé att handla så mycket mer, allt ska tömmas innan jag åker hem för sommarlov i juni. Sist glömde jag en potatis, haha den såg underbart kul ut.

Kom hem, packade upp allt och började laga mat. Sällan jag orkar göra det direkt när jag kommer hem, brukar oftast ta en matlåda men nu var jag fast bestämd att göra hamburgare. Mums blev det :D
Dessvärre blev jag proppmätt och mår illa vid tanken på mat, kexchokladen som åts för en stund sen kan ha något att göra med saken. Men choklad är inte ond, så det måste vara maten.

Nu är jag grymt trött. Men det är som vanligt, om 2-3 timmar när jag tänker lägga mig så är jag pigg igen, lägger mig och ligger och vrider och vänder i 2 timmar.

Vart tog den vägen


Finns så många nackdelar med att vara hemma en hel dag och vara allmänt krasslig. Man blir ju inte bättre av att vara inne och inte göra något, men har man inte sovit så orkar man ju inte. Paradoxalt.
Läsa blev det inte mycket av, koncentrationsförmågan var som bortblåst idag. Trots att boken jag nu tragglar mig igenom är intressant.

Jaja. Känns som jag vart vaken i all evighet men känns ändå som det va 3 timmar sen jag gick upp. Pust och stön för dessa dagar. Men imorgon kommer man nog igång igen. Dags att ta tag i verkligheten och nästa projekt. Snart är det ledigheeet, sommarlooov, jooobb.



Finns inga ord som beskriver detta glädjefyllda och underbara barn.
Han gör mig så extremt glad. Ett kort som detta gör en jobbig dag så mycket enklare :)

Satan i gatan



Sämsta natten på länge. Den ena visdomstanden började växa igen så jag kunde inte riktigt somna med den pulserande värken. Efter en stund kom som vanligt huvudvärken. Lyckades slumra till stundvis och drömde då helt mysko drömmar om ett ex. Den var nästan exakt som drömmarna jag hade för några månader sen, skumt.

Missade då föreläsningen.. Segt. Skulle ju dessutom sitta kvar med Nathalie, den andra hälften i min forskargrupp, men det får blir imorgon.

Ska väl försöka äta något så huvudvärken försvinner. Får nog bli varma koppen så jag slipper tugga... Hatahatahata visdomständer som inte kan växa färdigt.


Hemgång

Sitter hos Monk, pojkarna är på kalas och vi ser på film. Hatar dessa sista timmarna innan jag ska hem, vill bara stanna här och inte behöva åka tillbaka till verkligheten. Men sen när jag väl sitter på tåget så känns det skönt att komma hem.

Helgen har varit lugn och behaglig :) Va i ishallen en sväng också, avslutning och prisutdelning, lillebror fick 2 stycken :)


Full rulle

Har inte haft varken tid eller lust att skriva de senaste dagarna!

Kom till Alingsås i torsdags, efter en KASS förelsäning som jag kunde skippat. Men iaf, mötte Monk och Jacob på stationen och tog bussen hem till henne :) Käkade, busade med Jacob och sen hem till mamma & co. Som tittade på hockey, HV71 hade inga problem med att vinna över Frölunda så pojkarna här hemma var inte så glada!
Menmen.

Åkte till Monk ganska tidigt på fredagen, igår. Jacob är så underbart härlig! Stapplar omkring och är hur glad som helst :) Vi gick till stan, mötte Maria. Vi stötte på Emelie Jonsson och Källman inne på Gina, trevligt :) Lite komiskt att de båda gångerna jag träffat Emelie det senaste halvåret har varit på Gina. Haha, det är dit alla går.

                                   


Jag köpte en jättefin väska :D Det man inte kan få ner i den är inte värt att få ner, den är stor. Helt perfekt :D

Satt och spelade spel hos Monk igår, Maria hade tagit med sig "Game of Life" tror jag det heter och det är vääldigt kul :) Monk vann igen den förbannade ungen. Men inga sura miner för det ;)

Nu har jag snart redan varit uppe en timma, duschat och ska snart ta bussen till stan och möta Monk. Ska ju på kalas hos systerdottern idag men glömde köpa present igår...

Sen ska jag umgås med min mamma innan kalaset :) Om kalaset inte blir försent spenderas nog resterande av kvällen och natten hos Lajsan :D


Nuså.


Nu är allt diskat, städat och nerpackat. Sprang som vanligt runt och letade efter kläder som jag inte hittade. Antingen inbillar mig att jag har mer kläder än vad jag har eller så är jag bara så extremt trött på mina kläder. Förstår inte hur man kan tröttna så fort och bara vilja ha nyttnytt. Men nu är det vår. Vågade inte kolla igenom hela Halens idag, hittade så mycket jag ville ha men inte har råd med :(

Iaf, slängde ner vad som kan tänkas användas, förra gången tog jag med för mycket så denna gången är det väl för lite. OJ! Kom på att jag ska på kalas på lördag, då kan jag ju faktiskt använda min nya klänning!!! Yeeees, jagvilljagvilljagvill. Love it. Även om det inte är sommar så kan vi leka att det är väldigt mycket vår. Haha. Nu åker den ner i väskan :)

Skulle kunna somna, men måse duscha och om det gör mig pigg så blir jag galen. Orkar inte vara tröött imon. Jaja.



Såhär blir det när man glömmer ena strumpan och tvättar den andra med en blanding av nya färgglada strumpor:



SÅ vackert? Eller inte.

Change of plans


Introduktionen till den nya kursen var väldigt rolig. Läraren Torgny var väldigt trevlig och grymt inspirerande! Han gick igenom planeringen för kursen och nu förstår man mer vad man ska göra. Kommer bli kul! Intressant kurslitteratur för en gångs skull.

Sen åkte jag och Jocke till stan, efter att Jocke spillt ut spenatsoppa eller vad det va i halva skolan :P Haha "nemen vafan är det här för äckligt på golvet, åh, nu la jag väskan i det" och sen var det hans eget. Haha, ibland är du så klockren.

Iaf, Swedbank kunde inte ge mig ett nytt kort. Kommer inte ihåg varför men jag måste fixa det genom telefonbanken eller i Alingsås. Pust. Ska fixa det.

Skulle vart på väg till Jocke nu men hittar inte tiden. Disk i hela köket, behovet av dammssugning är stoort och så ska det packas. Ork.

Men imon är jag i Alingsååås. Med Mooooonk. Jacooooobyyyy :D:D
Längtar efter det ögonblicket efter Vårgårda då man verkligen känner igen allt och börjar göra sig iordning för avstigning. Nästan varje gång får jag "fjärilar i magen" och känner mig som ett barn på julafton. Konstigt. Men skönt. Den känslan kommer vara ännu starkare imon eftersom jag ska träffa Monk med en gång :D Sköönt.

Nu väntar disken. Jag orkar inte. Min kropp är död. Kanske hjälper med en Cube.

Morgondagen

Imorgon börjar den nya delkursen, vilken verkar blir väldigt intressant, lärorik och rolig! Vi ska träffa våran nya lärare också, Torgny.

Sen måste jag till Swedbank och fixa nytt kontokort. Enligt mamma tar det 2-3 bankdagar innan man får nytt så jag får väl snällt vänta på kortet tills nästa vecka och ta ut pengar medan jag är där så jag kan shoppa lite sen. Kanske en sväng på Cubus :D
Ska till systemet också, är fortfarande tveksam till om jag ska dricka imorgon, är inte så peppad faktiskt. Vill bara att det ska vara torsdag, klockan 15.27.

Ska iaf gå runt lite andra affärer också, leta efter ett par snygga solglasögon och leta efter roliga saker till fotoalbumen på panduro eller en liknande affär som är väldigt rolig :)

Sen är det städning av hela lägenheten, det ser ut som  F A N, iaf i köket.





Haremsbyxa? Allvarligt Gina Tricot? Varför? Folk som går med såna byxor måste vara modeslavar som inte kan skapa sig en egen åsikt om vad som är snygg. Eller så har man helt enkelt dålig stil. Blä.

???


Heter det:

    - att dra alla över en kam

eller

    - att dra alla över samma kant

??

Jag sa alltid det första alternativet förr, tills det blev en diskussion om detta och de flesta tyckte det lät fel så sen dess har jag alltid sagt det andra. Det finns ju en logik i båda, är båda rätt?

Vädret

Eftersom jag är så bitter över snön och samtidigt arg över att jag vart för trött för att gå ut och njuta av det underbara solvädret så är jag väldigt bitter.

Såhär såg det ut igår kväll ---->  
             


  <---- Såhär ser det ut idag.

GE MIG VÅR. Löv på träden och värme.

Kylan + tröttheten gör att jag fryser trots att jag har strumpor + raggisar. GNÄLL.

Tentan

Blandade känslor så in i norden.. Skrev tentan på 2,5 timme, vi hade 6 timmar till förfogande. Kändes ganska bra, det var ganska många som gick efter 1-1,5 timme. Där blev jag stolt över mig själv, jag trodde jag skulle gå först av alla men icke. Svarade på alla frågor utom en, ganska säker på att jag plockade några poäng men är fortfarande ganska säker på underkänt. Det är inte pessimism, det är realism.

Istället för att plugga ordentligt så har jag tittat frenetiskt på Will & Grace, läst Fotbollsfruns blogg, sorterat påsar och till och med diskat. Så jag har mig själv att skylla. Sen är det sant att det varit orealistiskt kort tid för inlärning av så mycket tunga grejer. För att ha förstått allt hade jag behövt ge upp allt annat i stort sett och det kan jag inte.

Men blir det underkänt så blir det. Väldigt mycket alkohol för att dränka ångesten och hatet och sen är det bara att göra omtenta.

Det jobbiga nu är bara att klumpen i magen inte försvinner. Precis efter en tenta brukar all stress och press försvinna och man blir helt fysiskt matt och känner ingenting. Men jag har fortfarande klumpen i magen och oron. Därför är jag ganska säker på att det blir omtenta om 5 veckor. Då vi är mitt upp i nästa grej.

Men idag för första gången tänkte jag på hur det kommer kännas när jag är färdig. Bara känslan av att ha tagit sig igenom allt detta och blivit godkänd får mig att längta och samtidigt att bli motiverad. Jag har inget annat val, jag ska slutföra detta. Tänker inte jobba på Tuvegården hela mitt liv eller nöja mig med något annat. Suck it up and do it.




Nämnde jag att jag är helt utmattad och är på väg att somna i soffan? Nu hade jag velat ha en sambo som älskar att städa, diska, ge mig mat och byta låt på den stationära datorn när det är en dålig låt.

Känns som januari

Ja det känns som den 15:e januari, dagen före salstenta, svintrött efter dagens pluggande och ute är det vitt överallt och det snöar fortfarande - MYCKET.

De som gått och blåst bort allt grus idag känner nog att de gjorde en bra insats..

Har inte blivit nervös inför morgondagen än. Antingen kommer det när jag lägger mig så jag inte kan somna eller så kommer det imorgon när vi samlas utanför skrivsalen som sist.
Det finns en möjlighet att jag läser igenom tentan, känner att jag inte kan ett skit, ställer mig upp och går. Om det inträffar kommer jag skratta sönder mig när jag kommit utanför skrivsalen och jag vet att mina klasskamrater tänker "nej fy fan vad hemskt", haha. Så kasst kan det går, vi kan ju hoppas på G men chansen för ovanstådende scenario är mer troligt.

Funderar för fullt på vad jag ska göra för stoort om jag får godkänt, det måste firas med något totalt galet. Alkohol räcker verkligen inte, det är ju när jag får underkänt som jag gladeligen häver i mig en stor flaska sprit och begår stora misstag som mörklägger tentan. Men jag har så dålig fantasi, vad ska jag göra om jag får godkänt? Måste ju komma på något kul.

Förbannad tant


Haha, finns det något roligare än arga tanter? Neeej. Lyssna NUU.

Godnatt, typ


Trots att jag knappt pluggat ett skvatt så har ångesten varit ganska låg, knappt kännbar stundvis. Timmarna försvann ju omärkbart när jag försökte förstå vad IPRED betyder för sådana som mig. Sen blev det ett långt samtal med Maria för att bena ut allt.

Sen kom jag ju på att jag har frysta hallon och blåbär i frysen sen flera månader tillbaka:



Vaniljyoghurt + uppvärmda blåbär och hallon är huuur gott som helst. Men jag är ändå sugen på müslin som snart är slut.. Helt förälskad i den. Får vänta tills imon.


Om snön ligger kvar på marken när jag vaknar imon så är det förjävligt. Ge mig vår, skinande sol. Och mina solglasögon som är spårlöst borta. Möjligtvis är dom i Alingsås. Troligtvis. Attans.


Fildelning

Jag är förvirrad.. Vad gäller och inte?

Enligt Metro:

    Förslag mot fildelning

  • Lagrådet gav i oktober klartecken för regeringens förslag.
  • En upphovsrättsinnehavare kan gå till domstol och begära ut IP-nummer.
  • Uppgiften kan användas för att skicka ut påpekande, kravbrev och driva rättslig process.
  • Förslaget går längre än EU-direktivet, som säger att informationen kan begäras ut i samband med rättegång.
  • Lagrådet skulle helst sett ett fylligare underlag om betydelsen för den personliga integriteten.
  • Propositionen ska läggas fram i november och träda i kraft den 1 april.
  • Förslaget har ett starkt stöd från musik, film och bokbranschen. 


Så den har gått igenom och börja gälla 1 april. Och den innebär att en upphovrättsinnehavare kan begära ut IP-nummer genom att gå till domstol. Vilket i sin tur betyder vääldigt mycket arbete för alla upphovrättsinnehavare. Det finns för lite resurser överallt men detta ska det finnas resurser till? En lång debatt pågår om detta och vi får väl se vad som händer...

Den intressanta frågan i nuläget är: vart går gränsen för att de blir tillräckligt förbannade och söker upp någon som laddat ner? Kommer de ta varje person de hittar eller kommer de koncetrera sig på de som laddar upp och ner som galningar? Det ska bli intressant att se hur detta ter sig faktiskt. Jag blir lite nojig när man läser att de gett sig på individer som inte laddat ner eller upp särskilt mycket men som de ändå gått in hos och sökt igenom deras hem typ, både jag och Maria garvade åt tanken att de skulle komma till mitt eller hennes hem, AJ hade plånboken sagt. Eller det hade inrättats en stoor skuld hos kronofogden snarare. Fy fabian.

Jag tror jag ligger lågt ett tag för att se hur det utvecklas... Efter 1 april vill säga.


Vår?

Nej det är inte vår:



Gissa vad? Det snöar fortfarande. HURRAAAA.

Lägg ner

Det SNÖAR i Örebro. Come on? Folk babblar om miljön och ozonlager och att det blir varmare och varmare, ... VA?
Jag vill gärna ha den omtalade värmen, NU.

Man blir alltid så glad när man pratar med vänner och familj i Alingsås som säger: "Nej vad tråkigt, här är det skinande sol". Jomentack, *kastar en snöboll i fejset på er*.

Inatt när jag låg sömnlös började jag fundera på Potatissfestivalen som är höjdpunkten på året i Alingsås. Och för första gången på länge så kände jag att jag ser fram emot den. Träffar så sällan Alingsåsare och även om jag hatar den falska jargongen som alltid uppstår (heeeeeej, det va så längesen, hur är det? Vad gör du nu för tiden?) och låtsasintresse så är det ändå kul. Efter festivalen har man genast bättre koll på vad alla gör och inte gör.

Det tråkiga är bara att man känner sig så hemskt gammal, lite mittemellan faktiskt; för gammal för att hänga runt åkattraktionerna men ändå för ung för att hänga i öltältet. What to do? Förra året gick vi en sväng på dagen, det var kul. Dock är ju de flesta man vill träffa inte där på dagen. Jag tror vi satsar på att gå runt lite på eftermiddagen, köpa onödig skit + godis, leta efter folk vi inte gillar så vi kan stirra och blänga och sen avsluta kvällen med en cider inne på öltältet. Maybe.

HAHA


Ur fotbollsfruns krönika i Amelia 25/07:

"När du har varit hemma och fikat hos folk, har du då kommit oanmäld? Självklart har du inte det. Bara psykfall kommer oanmälda."


Hahaha. Förlåt, vissa förstår nog vad jag menar.

NEJ

Gick upp 13.00

Läste 6 sidor om EBP.

Fastnade vid Fotbollsfruns blogg.

Pratade med Monk.

Lagade mat.

Fastnade vid Fotbollsfruns blogg.

Åt musli medan jag läste Fotbollsfruns blogg.

Pratade med Mamma + packade ner maten i matlådor.

Funderar STARKT på att plugga nu, typ.

Missade jag att hela dagen är skitförbannatgrymtjävla ångestfylld? Jag kommer få underkäntunderkäntunderkänt och lärarna kommer skratta åt min tenta. Jag kommer få göra omtentaomtentaomtenta.

Vuxenpoäng


Har gjort testet innan men nu va det andra frågor så var tvungen att testa: 20,4. Är det bra? Med tanke på att det är så gammal jag faktiskt är? Hm, blev lite chockad. Men det är väl bra att man "är" sin ålder.. ?

Såg nu att jag fått reklamblad från skopunkten. I samma sekund insåg jag att skokassan behöver vara stor för att tillfredställa mig i år.. Förra året började min kärlek för ballerinaskor och likande, innan har jag varit extremt ointresserad och gått i lånade tofflor hela sommaren för att sen återgå till oversize-skateskorna. Men nu, ojoj. Kläder och skor, känner mig för tjejig.

Test

Jag kan fortfarande inte fatta det.

Hej! 
 

Ta och testa? tar inte mer än ett par minuter.


Hur går det till???



Fuska inte!

Här kommer  Ett litet  roligt test....ganska otroligt!   

Ta dig ett par minuter för denna lek, den är rätt det går till.   

Följ instruktionerna så snabbt som möjligt, men läs inte vidare på nästa
fråga innan du svarat på den föregående.
Du behöver inte skriva ner svaren, bara
svara i huvudet och gå vidare till nästa fråga.   

Hur mycket är:   

   12+18   


























RIKTIGT 30   






















3+56   



































RÄTT 59   




































89+2   












































YES YES 91   


























12+53   














































JAJEMÄN! 65   

























75+26   














































RÄTT IGEN 101   





































25+52   







































































JOPP 77   




























63+32   

























































ALLDELES RIKTIGT 95   































Jag vet! Matematik är hårt arbete, men det betalar sig!!!!   




Kom igen, ett par till...   































123+5   













































KORREKT 128   
























111+222+333?   



























































Fick du det till 666?  Rätt!!!   


























SNABBT NU! TÄNK PÅ ETT VERKTYG OCH PÅ EN FÄRG!   




































LITE LÄNGRE NED   


























LITE TILL...   








































BARA LITE TILL...   











































Du har tänkt på en HAMMARE och RÖD, inte sant???   

Om du inte har tänkt på en röd hammare, är du bland de  2% som har en
annorlunda (onormal) hjärna   

98% tänker på en hammare och röd, när de utför denna uppgift.
Om du inte tror på det, skicka detta mail vidare, och folk svara hur det
gick!   

Den person, som skickar mailet till dig, önskar dig hälsa, lycka och kärlek
Skicka det vidare och lyckan skall komma till dig.  Kedjan startade i
Venezuela , där det första brevet skrevs av Paul Anton Duppon, som var
missionär i Sydamerika. Originalen existerar ännu i England.
Man tror att brevet har varit jorden runt minst 10 gånger.   


Test

Jag kan fortfarande inte fatta det.

Hej! 
 

Ta och testa? tar inte mer än ett par minuter.


Hur går det till???



Fuska inte!

Här kommer  Ett litet  roligt test....ganska otroligt!   

Ta dig ett par minuter för denna lek, den är rätt det går till.   

Följ instruktionerna så snabbt som möjligt, men läs inte vidare på nästa
fråga innan du svarat på den föregående.
Du behöver inte skriva ner svaren, bara
svara i huvudet och gå vidare till nästa fråga.   

Hur mycket är:   

   12+18   


























RIKTIGT 30   






















3+56   



































RÄTT 59   




































89+2   












































YES YES 91   


























12+53   














































JAJEMÄN! 65   

























75+26   














































RÄTT IGEN 101   





































25+52   







































































JOPP 77   




























63+32   

























































ALLDELES RIKTIGT 95   































Jag vet! Matematik är hårt arbete, men det betalar sig!!!!   




Kom igen, ett par till...   































123+5   













































KORREKT 128   
























111+222+333?   



























































Fick du det till 666?  Rätt!!!   


























SNABBT NU! TÄNK PÅ ETT VERKTYG OCH PÅ EN FÄRG!   




































LITE LÄNGRE NED   


























LITE TILL...   








































BARA LITE TILL...   











































Du har tänkt på en HAMMARE och RÖD, inte sant???   

Om du inte har tänkt på en röd hammare, är du bland de  2% som har en
annorlunda (onormal) hjärna   

98% tänker på en hammare och röd, när de utför denna uppgift.
Om du inte tror på det, skicka detta mail vidare, och folk svara hur det
gick!   

Den person, som skickar mailet till dig, önskar dig hälsa, lycka och kärlek
Skicka det vidare och lyckan skall komma till dig.  Kedjan startade i
Venezuela , där det första brevet skrevs av Paul Anton Duppon, som var
missionär i Sydamerika. Originalen existerar ännu i England.
Man tror att brevet har varit jorden runt minst 10 gånger.   


Slut


NU orkade jag inte längre. När "kändisnyheter" börjar babblas så skriker jag inombords, sen spyr jag.

Tur som jag har så finns ett underbart soundtrack från "Step Up 2 The Streets" och nu kan grannarna återigen få hata mig och min bas :D

Radio


Oftast har jag argumenterat emot folk som klankat ner på vissa radiokanaler och blivit aggressiv, inombords såklart. Men jag kan inte längre hålla fast - radio suger.

The Voice spelar bra musik MEN har mer reklam än musik. Förutom den förbannade reklamen så pratar de ständigt om vad som tidigare sänts och vilka gäster de haft. Sen är det väl dags att de byter slogan snart? "Den nya kanalen med hip hop and RnB" eller vad de nu säger. Lägg ner, hur länge kan något vara nytt?

Men inget slår Bandit - "vi spelar vad vi vill". HAHA. Ja eller hur. Det är därför ni gör som ALLA andra kanaler och spelar samma låtar om och om igen? Av alla hundratusentalslåtar ni kan spela har ni en lista med 30 låtar ni spelar dag in och dag ut, kan tänka mig att det är 5 låtar på listan som ibland byts ut. Vart i ekvationen går det fram att ni spelar vad ni vill? Rix FM eller Mix Megapol kan säga sak, men de gör de inte - de försöker inte ens ljuga.

Det tragiska är att jag ändå lyssnar på radio. Jag har ungefär 6 GB musik på datorn, men är trött på de 8 spelningslistor jag har knåpat ihop de senaste månaderna och orkar inte börja om. Jag gör det när jag inte längre står ut med radio.

Will & Grace


Såg precis sista avsnittet. Usch så hemskt. Det finns inga fler. Det är över. Är lika tragiskt varje gång en serie försvinner. Det är som att lära känna någon jätteväl och sen försvinner personen bara. Tänk vad känslomässigt engagerad man blir i TV. Sjukt. Jag är skadad jag vet, Monica påminner mig dagligen ;)

Kläder och tv-serier, det är mina brister.

Mitt framtida hus kommer vara tre våningar, en våning med kläder, en våning med dvd-boxar av alla serier jag kommer se om och om igen tills skivorna slutar fungera och på den tredje våningen kommer vara ett stort rum med projektor och en grymt skön soffa/säng. Ska väl finnas ett kök också, och en toa. Helst inte i samma rum dock.

Det positiva är nu att jag inte längre har något som drar mitt fokus från pluggandet! Nu finns bara alla hundra filmer jag ännu inte sett men inte orkar se, och oddsen är ganska små att de kommer ses innan tentan.
Så imorgon försöker vi igen, jag kanske kan vinna det intellektuella kriget mot alla vetenskapsteorier, om jag blir godkänd på den tentan så är jag nog odödlig. Teroretiskt iaf. (HAHA).







Nu ska jag antingen sova eller måla fotoramen i vardagsrummet svart. Har inte bestämt mig än.

Nackdelar


Det finns många nackdelar med att flytta långt från familj och vänner. Många fördelar också såklart eftersom jag får min utbildning.

Vissa dagar är det svårt att acceptera att man missar så mycket. Som tur är så händer ju inte så mycket i Alingsås men vänner och familj lever ju vidare och ibland kan jag bli så ledsen när jag missar saker. Som när bröderna har matcher, det är väldigt tråkigt att missa, och det ger en tomhetskänsla. Hela familjen är i ishallen, utan mig.

Det absolut värsta är när din bästa vän skaffar barn, det är värre än att sakna en pojkvän. En pojkvän kan du vara ifrån i två veckor utan att något direkt förändras, han utvecklas inte chockerande fort - men det gör barn.
Varje gång jag får vara med om något "första" med Jacob så gråter jag nästan, det händer inte ofta. Allt händer så fort, nu börjar han lära sig att gå = nästa gång jag ser honom så kan han gå. Skumt, jag tänker fortfarande på honom som en liten bebis som inte kan ta sig någonstans. Att han kan krypa runt i lägenheten, ställa sig upp och nu gå gör mig förvirrad. Men det är inte bara tråkigt såklart, det är helt underbart. Det hade varit värre om jag inte fått veta något under tiden jag är borta, som tur är så får jag ändå vara med på ett hörn :D

På senaste tiden har det varit mycket prat om vad som händer efter utbildningen. Lite tidigt att planera men en liten plan måste man ju ändå ha innan, annars står man där sen helt oförberedd. För mig känns det skumt att flytta hem till Alingsås igen, hur kommer det bli? Jag vill det, jag längtar. Men det är svårt att föreställa sig framtiden. Då är jag socionom, vad ska jag jobba med? Nu ryker det snart ur öronen på mig, för allvarliga tankar, TYP.

Kom igen..

Nu är hemtentan godkänd :D Ett bekymmer mindre!

Satte mig ch läste för en stund sen, förstod vad jag läste och jag kommer fortfarande ihåg sammanhanget men inte va begreppen hette. Skål. Ska snart sätta mig och skriva igen..
Skulle köpt energidrycker när jag handlade... Är helt slut, om jag la mig ner skulle jag somna med en gång.

Måste visa min fina tröja som jag beställde för ett tag sen men använde först idag :)



Den är lite mer lila i verkligheten men väldigt fin och sköön :D En ny favorit!

Tlööött

Ibland måste man tvinga sig upp, oftast lyckas jag inte utan ligger kvar ändå. Men idag gick det, jag kom upp innan nio! Stort grattis till mig.

Nu ska jag piggna till, ta en dusch och åka till skolan på lärar-jakt (eller lektor eller vad han nu är). Förhoppningsvis har han tid med en gång, annars får jag sätta mig och vänta och samtidigt plugga.

Sen blir det promenad till Willys och sen hem och plugga igen? Antagligen.


Första steg



9 mån, 2 veckor och 5 dagar - så gammal är jag Jacob idag när han tog sina första steg!! Fyra steg framåt!!
Min reaktion va väl inte så roligt men ett glatt tjut via telefon är inte så kul. Men oj vilken glädje som spreds inuti :D Han börjar bli stooor. Snart 10 månader, snart ett år! Jisses.

Om en vecka och en dag så ses vi :D

Nepp

Denna dagen var inte bättre. Tentaångesten har helt enkelt bosatt sig i mig.

Har inte fått tag på läraren. Har inte ens försökt med den andra för jag har aldrig träffat henne och de som har verkar inte tycka att hon är snäll. Så vi tar den snälla först. Har iaf nyss gått igenom tentan, hjälpte inte ett skvatt. Men jag tror nog jag kan få något extra poäng någonstans.. Tanken på att behöva göra omtenta på den gör mig gråtfärdig.

Har nu försökt via mejl, får jag inget svar så åker jag till skolan imorgon, tar med böckerna så kan jag läsa där om jag måste vänta på honom. Tills dess ska jag förneka att det underkända betyget existerar.

Ska sätta mig och slå upp bökerna och försöka förstå. Någonstans inom mig tror jag fortfarande på mig själv, jag har hopp och motivation, jag kan visst vara naiv ändå, grattis till mig!
Oj vad hårt fallet kommer bli.

Funderingar

Sitter och njuter av snusen, spelar Mahjong och lyssnar på musik. När en lugn låt med en mening som "I want you to show me love" kommer så dras tankarna till människor som påstår sig aldrig varit kära, men de har haft förhållanden med minst två pojkvänner, där vardera förhållande varat i ett år om inte mer. Det finns många och det får min hjärna att spinna på högvarv..

Att säga att man aldrig varit kär efter ovannämnda bakgrund är ju samma sak som att idiotförklara sig själv och framställa sig som väldigt tragisk, enligt min mening. Har man då varit tillsammans med dessa personer, sagt att man älskar dem och aldrig vill leva utan dem samt haft sex och då inte varit kär i personen? What? Why? How?

Många kan efter ett flertal dåliga förhållanden träffa någon som får dem att säga "jag visste inte vad kärlek va förrän jag träffade ... " och det är ju en sak, man kan aldrig jämföra kärlek men det finns bra och dålig kärlek. Men kan man säga att man aldrig varit kär? Jag vet inte. Jag själv skulle aldrig kunna säga att jag inte varit kär i mina ex, hur mycket jag än kan ångra det ibland så var jag det ändå. Även om vissa var bättre än andra (!) så var jag kär i dem alla.

Jag kan förstå ilskan, bitterheten, ångesten och sveken som bidrar till att den tanken slår en eller att man säger så, men jag skulle aldrig kunna göra det. Inte för att det skulle vara elakt mot honom utan mot mig själv, det är som att säga "jag hatar invandrare" och ha en bästa vän från Irak.

Nu ska jag krypa ner i min underbara säng och släppa dessa frustrerande tankar. Som inte är riktade till någon speciell faktiskt, mest en blandning av olika människor som de senaste åren kommit med dessa påståenden. Ibland hatar jag att jag är så nyfiken på hur, vad och när människor gör saker, och framförallt varför. Analysera sönder saker är inte kul, men ändå kan man inte sluta.

Utmaning

Detta är en utmaning som fått mig ur balans idag. Jag gillar utmaningar, när jag klarat dem, innan dess är jag bara pessimistisk och vill att det ska vara över. Alltid.

Kommer det kännas så här hela veckan? Just nu tror jag inte att jag kommer lära mig ett skvatt mer än vad som redan gått in i huvdet, och det är alldeles för lite. Förhoppningsvis är det pga hemtentan och det fixas FÖRHOPPNINGSVIS imorgon. Annars kanske detta humör sitter i. Igår var allt så bra, denna dagen är ett ytterligare bevis på att livet är en berg- och dalbana. Undra om det finns en teori om det? Som är vetenskaplig? Haha, eller inte.

Tog ett "vilken svensk är du?"-test på Facebook, varför folk hyllar detta community förstår jag inte. Iaf, jag blev Arne Waise, tack? Och någon kommentar om att jag gillar traditioner. Jamen grattis. Det spred nästan glädje i min svarta själ.

Oj vad jag överdriver och är negativ. Men lika bra att få ut det, annars kommer det ligga som en undertyckt känsla som äter upp mig inifrån: Jag tror inte jag kommer klara denna tentan. Speciellt inte när man får höra att det finns personer som gjort den 2 gånger och ändå inte lyckats. Vill jag göra denna tenta mer än 1 gång? NEJ. Vill jag göra den mer än 2 gånger? ÅHNEJ.

Snälla morgondag, gör mig glad, ge tillbaka mitt hopp och sluta slå undan benen för mig när jag är på topp.

Och så gick det...

... käpprätt åt fel håll. Motivationen är noll, den är mosad under ett ton pessimism och uppgivenhet.
Redovisningen gick bra, jag orkade lyssna på alla redovisningar och hängde med på vad de pratade om. SEN gick vi hem till Sara, allt hopp inom mig dog sakta men säkert ut. Jag kan inte vad vi ska kunna och jag blir äckligt stressad över att jag ska lära mig allt detta på 6 dagar. Piss.

MEN! Hämtade ut hemtentan och omsalstenten. Var ett halvt poäng ifrån godkänt på hemtentan så förbannad som jag var gick jag tillbaka och utnyttjade lärarnas skyldighet att se över tentan igen. Fick en kopia på tentan och marscherade bort till den ene lärarens kontor (det var två lärare som gjort varsin del på tentan) och självklart var han inte där, på sammanträde - lägligt hörru! Men det gav mig helt enkelt tid till att läsa igenom den kassa hemtentan och försöka hitta något ställe där jag tycker att jag är värd en halv poäng till.. Jag kan erkänna att den inte var så bra och att jag var lat men att göra om den pga ett halvt poäng vägrar jag.






Men salstentan (omtentan) satte jag. Mums. Fick VG på den delen jag fick underkänt på förra gången. Kändes gött så det tänker jag skryta med. Dock fick jag bara G på den andra delen som jag fick Vg på förra gången, men det gör inte så mycket. Jag är lat helt enkelt.



Nu skiter jag i plugget en stund. Ska se de nya oth, gossip girl och two and a half men. Sen kanske jag öppnar en bok om vetenskap, KANSKE.

Panik

Jösses, femte inlägget idag.
Måste försöka bli av med paniken innan jag måste sova. Vilket paniken handlar om:

Va helt säker på att vi börjar 9.15 imon. Men neeej, Jag hade glömt att vi har en 8.15-16 - dag. Hur kunde jag glömma det? Så nu har jag varit vaken alldeles för länge, är fortfarande inte färdig med förberedandet inför imon och är grymt stressad = kommer somna sent.
Varför tänker man ens "jag har gott om tid, jag behöver inte lägga mig förrän elva-tolv", det slår alltid fel. Och som pricken över i:et så är jag inte trött, hurra!!

Jag är inte så stresstålig som jag tror, det bara märks inte utåt. Det märks via klumpen i magen och alla tankar i huvudet som flyger omkring och hinner inte ens bli halvt genomtänkta innan nästa börjar. Blaha. Varför sitter jag kvar? Varför har jag inte stängt av datorn och börjat packa ner allt som ska med imon?

Ska ju orka sitta kvar och plugga med de andra. Eftersom vi antagligen inte lär gå till fyra men ändå, kommer vara trött.

NU går jag.

Det sa stopp

Hjärnkontoret sa stopp och jag nästan dog av frustration. Hann läsa 20 sidor i boken som borde varit utläst senast förra veckan innan det gick upp för mig att jag slutade registrera vad läste för 10 sidor sedan. Jag fortsatte stryka över med markeringspennan på de ställen där det verkade stå viktiga saker, men jag förstod dem inte, hjärnan orkade inte bearbeta dem och det kunde likaväl stått "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ". Snacka om jobbigt när man vill och försöker men det går ändå inte.

Jag får helt enkelt nöja mig med de timmarna jag pluggade innan och förstod. Ibland tar det stopp. Men imorgon ska det pluggas med vännerna i skolan, då jävlarimej ska det förstås grejer.
Innan dess ska man redovisa, muntligt. Jag är lite förvirrad över vilken del jag ska redovisa men jag läser på båda och därmed blir väldigt glad imon när jag bara behöver ta ena? Haha. Om nu inte någon i gruppen är sjuk så man måste iaf. Jaja. Klassen är ju ganska liten jämfört med vad den va första terminen så det är inte så skrämmande.
Tänk om man hade kunnat låta bli att bli röd som en tomat? Då hade det vart busenkelt. Det blir jobbigt när man känner att kinderna blir stekheta när man inte ens är nervös, DÅ blir man nervös. PUST.

Har den senaste timmen roat mig med att läsa Fotbollsfruns blogg, den är inte riktigt lika roande som Fredrik Backmans men satan vad klockren hon är ibland.
Dock blev jag fundersam, Malin frågade i ett inlägg vad LOL betyder, hon fick inte mindre än 2 svar..

      "lol = laughing out loud. du har alltså sagt eller gjort ngt roligt"

      "lot`s of laughter"

Jag har alltid hört den första och det är även mitt svar om någon frågar, men den andra? Den är ju snarlik och antyder egentligen samma sak men den är ju inte hälften så rolig, den första är ju mer humoristisk.

Löjliga saker man kan haka upp sig på. Men bättre med ett löjligt (kanske smått roande) inlägg än deprimerande dravel. Men det kommer väl någon gång det också!!

Nyfikenhet

Eftersom jag är en äckligt nyfiken människa måste jag se om detta fungerar som många påstår att det gör:

För att få fler besökare på sin blogg är detta en slags kedja som gör att du får fler besökare: http://www.viraltrafik.se/?Sunshine

För att kunna utnyttja detta ska man klicka på sex olika länkar blabla, det är bra instruktioner på sidan så ni fattar nog ändå, men poängen är; Det känns inte så sannolikt att antalet besökare kommer öka så mycket eftersom man ser sidan 15 sekunder innan man får koden man ska ha och jag själv tyckte inte att någon utav bloggarna som fanns på min lista var särskilt intressanta så jag kommer aldrig besöka dem igen, med andra ord fick de en extra unik besökare idag - mig - men eftersom jag inte kommer besöka den sidan mer så vann personen inget på det?
Jaja. Jag är bara tillfälligt skeptisk, därav testar jag den här och ser hur det går.

Utvärdering



"För att vi ska lära oss av erfarenheter
krävs att vi tänker igenom det vi erfar,
att vi försöker att förstå vad som händer,
vad vi gör och vad vi eventuellt borde ha gjort annorlunda"


Ny vecka.

Varför kan man inte gå och lägga sig innan tolv? Jag diskutera ämnet sömn med min kära vän Joakim igår, att gå upp tidigt, vid 7 som jag gjorde igår, då har man hela dagen och man är pigg på ett helt annat sätt. MEN, det finns ingeet bättre än att vakna vid åtta, titta på klockan och inse att "jag behöver inte gå upp, jag kan sova en stund till". Jag älskar det, och precis så gjorde jag idag. Och som resultat är jag inte lika pigg.

Men tack vare helgen och att allt runt omkring är så underbart så är jag pigg på grund av att jag för en gångs skull mår otroligt bra. Om man glömmer skolstressen för en stund så är det perfekt.

Solen skiner inte och kommer nog inte komma fram så när man tittar ut är det deprimerande och inte lockande att gå en promenad. Jag ska nog ta på mig kläder och sätta igång med pluggandet. Jag ska övervinna min oförståelse för vetenskap, jag ger mig inte. Vetenskap är ett område som får mig att känna mig liten och dum, ungefär som matte eller politik, jag kan det inte så bra som jag vill och när folk pratar om det vill jag bara tyna iväg. Men jag kan lära mig, jag vet att jag kan om jag försöker jag SKA lära mig detta och klara salstentan. Så det så. Man är inte envis för inte.

Ur högtalarna dunkar dessutom Lady Gaga - Poker Face, kanske inte världens bästa låt men satan vad peppad man blir!!


Senil

Jag glömde ju för jössenam att nämna en rolig sak:
Hittade en ny väg till Ica! Följde Jocke halvvägs till bussen för att gå till Tempo, den affären är kass - har inget man vill ha typ. Vet inte hur många gånger jag har gått in där, inte hittat det jag vill ha och gått ut tomhänt, lite pinsamt. Så det var bara att traska bort till Ica, det känns alltid så otroligt långt dit för att man går på en lång raksträcka bredvid vägen men nu hittade jag en promenadväg istället som kändes mycket roligare och snabbare :D Haha.

Trodde den skulle leda fram till slutet av mitt bostadsområde, andra ändan från vart jag bor, men nejdå, det är hur stort som helst. Om det är lika underbart väder imon ska jag ge mig ut och gå runt HELA för att se vart det tar slut. Älskar att man ständigt upptäcker nya saker, i en sånhär stad kan man nog bo hela livet utan att se allt och vara överallt :) Nej mamma, jag syftar inte på att jag ska bo här resten av livet, du kan andas ut nu :P

Förövrigt, grattis till lillebror som fick matchstraff 40 sekunder in i matchen! Haha, nej vi är inte en temperamentsfull familj, jag lovar.

Happy :)

Detta har varit en utav de skönaste helgerna någonsin! Hade jag fått träffa bästa vännen också så hade den nog varit den bästa, men om man lägger ihop förra helgen med denna så kan jag sluta jämföra helgerna för jag har redan nått toppen ;) Att träffa Maria och Lisa en sväng hade inte heller varit fel.



Nu har jag varit vaken i tolv timmar och är fortfarande peppad att fortsätta plugga. Joakim kom vid tolv och alla böcker och föreläsningsanteckningar åkte fram. Älskar våra pluggdagar. Vi fick mycket gjort, en hel del klarnade och jag känner verkligen att pusselbitarna börjar falla på plats. Många underbara skratt, de flesta berodde på att vi inte fattade och bara stirrande på varandra och såg ut som frågetecken, även de härliga allvarliga snacken om framtiden och hur verkligheter ser ut.

Det är ganska sjukt att teori och praktik är så åtskiljt. Finns en poäng i det också som vi lärt oss men ibland är det för teoretiskt. Som nu, vi läser om alla dessa olika mätningsdesigner och annan skit, få av dem metoderna som finns i böckerna funkar, de flesta fungerar i enstaka situationer och de flesta som går att genomföra går ändå inte att lita på i slutändan. Till slut blir man trött. Men vi har inget annat val än att lära oss det. Nervositeten inför tentan börjar kännas nu. Vi ska hämta ut två tentor i kommande veckan, hemtentan och salsomtentan. Spännande.

Nu ska jag dyka ner i vetenskapsdravlet igen...

Nuu :)

Klockan är bara 10 och jag har varit uppe läänge, sen sju typ!
Lillebror skulle spela cup idag så de fick åka tidigt.
Men oj vilken härlig helg!!
I fredags hann vi inte mer än att äta god mat och se på tv :)

På lördagen var det däremot fullt upp från början till slut.
Vi åkte runt, köpte tavellister och grejer, gick en sväng i stan då jag blev helt förälskad och var tvungen att köpa denna:



Vi tog även en fika på stan, mumsig räkmacka fick man :)
Blev även handling på älskade Willys.
Sen bar det hemåt igen, en liten vilopaus och sen började inredningen på allvar. Vi var ett grymt team, jag, mamma & Anders!

 Mamsen vilade med en (läs fleeera) omgång/ar med Mahjong :)


Lillebror läste tidningen, antagligen sporten.


Vi började med vardagsrummet: (har ingen "före" bild men det va helt enkelt tomt innan!)

       

Hur bra som helst!!
Sen skulle två tavlor till upp i vardagsrummet:



Blev supernöjd, trodde inte jag kunde bli mer kär i mitt hem men det kunde jag!! Haha.

Sen var det dags för sovrummet:

          

Nu ska jag bara lista ut vilka kort som ska upp på tavellisterna!
Nästan alla familjemedlemmar har ju redan på plats på byrån (vilket dock inte syns på bilden då alla kort inte är uppe just då) så det kommer väl bli kort på underbara vänner om man hittar några vackra ;)
Jag gissar på att Jacoby kommer finnas på iaf ett!! Eller två.. Vi får se. Vet att jag har ett väldigt fint kort på min kära fru Maria/Gösta som ska upp iaf :)

Kom även upp en söt liten hörnhylla i badrummet men den har inte fastnat på kort.
Tragiskt nog så var inte hörnet 90 grader så det är en glipa mellan hyllan och väggen, vilket ingen annan hade märkt men jag vet det och kommer för alltid störa mig på det. Men jag är glad att den är där ändå :)

Sen lagade jag mat till min familj, det bjöds på en underbar köttfärspaj


Vilning på soffan blev det efter maten, sen fick mamma ett ryck och tyckte att hon skulle göra matlådor till mig, javisst sa jag självklart. Så iväg till närmaste affär och handla köttfärs med mer!

       Jag gjorde kladdkaka samtidigt och Anton fick vispa grädden :)

Sen blev det melodifestivalen, oj va nära det var att Caroline af Ugglas fick åka till Moskva, Sweden dodge a bullet, typ. Men hon är ball, jag håller med mamma, våga gilla Caroline med stövlarna!

Nu ska jag häva i mig en energidryck så jag kan vakna till på allvar och börja plugga. Joakim anländer väl någon gång under dagen också :D

För att summera helgen: Jag älskar mig familj. Det är så roligt att ha er här och det är så underbart att ni hjälper mig :D Ett speciellt tack till Anders denna gång för all hjälp med tavlorna, hyllorna och även handlingen, du är guld värd! Även om det blir luft-tryck när karln vänder sig i sängen (mamma det är nu du ska skratta och påminna Anders om att vi fick oss ett gott skratt och aldrig kommer glömma det!!). Underbar helg.

Tvätt, plugg, Jocke, familjen

Dagen började med tvättning. Fortsattade med plugg strax efter första omgången i tvättstugan. Efter andra blev det frukost och det nya avsnittet av Greys Anatomy :)
Sen pratade jag med en nervös Monk, den tjejens framtid kommer bli fantastisk tror jag. Få som är så envisa och engagerade när de vill något som den stjärnan :) När du väl vet vad du vill göra som kommer du göra det bättre än alla andra ;)

Jocke var inte här så länge som tänkt men det var ändå väldigt trevligt :) Fick klurat ut några frågetecken och som vanligt hade vi allvarliga diskussioner om mycket. Alltid intressant och roligt. Sen gled samtalet in på sex, som vanligt. Haha, väldigt intressant. Finns det något underbarare än vänner som man kan prata med allt om? Svar: Nej.

Nu är mamma, Anders och Anton på väg hit :) De kommer väl vid åtta. Så innan dess ska det städas lite, sängen ska bäddas, luftmadrassen ska få lite mer luft och så ska det pluggas. Peppad.

Later.

Snart helg

Är nöjd med dagen, absolut. Köket är städat, all disk är ren, flera timmars plugg har gjorts och även flera timmars samtal med Monk :) Nu blir det plugg en stund till, tills jag är trött nog att sova.

Imorgon blir det ingen lång sovmorgon, har tvätt-tid 10-14. Någon gång där dyker även Joakim upp :) Då ska det pluggas, mycket klarnade igår men finns fortfarande ganska många frågetecken. Dock har jag som vanligt inte läst lika mycket som honom men vi har nästa vecka också!

Sen anländer ju familjen vid åtta-tiden :D Myyshelg. De ska köpa med sig revbensspjäll från Bohlins :D Mums.
På lördagen blir det lite ärenden och sen ska Anders få spika upp alla mina tavlor och tavelramar :D
Tror jag ska laga middag till min familj på lördagen, de kan få smaka köttfärspajen jag brukar göra eftersom jag tjatat så om den :)




   Ska bli så kul att ha er här igen, var längesen!





Jag är fortfarande peppad så nu är det djupdykning i vetenskapstermer igen. Hurra!

Flitiga Sanna

Känner mig så himla duktig faktiskt! Sällan man gör det faktiskt. Har gjort rent köksbordet efter bakning, diskat, kokat massa pasta till köttfärsen som gjordes igårkväll, mums!!



Dessutom har jag pluggat massa och börjar verkligen förstå processerna i kvantitativ forskning så nu börjar det bli ganska kul :) Bara extremt stressigt att man ska lära sig alla femhundrasjuttioelva begrepp utantill inför salstentan..



Dessutom har jag hunnit prata med Monk en gång till idag haha :) Pga dåligt batteri fick vi lägga på :( Men vi kanske hörs sen igen. Jag borde nog plugga på nu när jag väl är motiverad och inne i det. Förutom det jag håller på med nu är det ca 300 sidor till som ska läsas... Streeess.
Önskar bara man kunde hålla uppe intresset och inte tröttna.

Ska slå en pling till mamsen också och se hur det står till med febern!

Byebye.

Godmorgon

Ibland märker man att drömmarna verkligen influeras av vad som hänt på dagen, drömde en blandning av allt jag läste igår. Det är nog därför det känns som jag gråtit nyss, grät nog i sömnen för första gången på länge!

Känner mig ganka pigg faktiskt. Pratade med Monk och det är alltid upp-piggande på morgonen/förmiddan :) Ska ta en -vitamin och sätta igång med pluggandet :)

Sentimental

Så blandade känslor. Känner smärtan, känner glädjen. Är besviken, tacksam.

Monica Elisabet Vijola Rydjer, du är solskenet i mitt liv. Från dag ett har du funnits där, brytt dig och alltid varit underbar. Jag hatar fortfarane mig själv för att jag svek dig, vet att vi pratat om det hundratals gånger och vi båda va helt knäppa. Det var inget litet svek, jag vet, men jag kan inte förklara hur glad jag är över att vi kom över det och lyckades få en ännu bättre vänskap. Känns som att inget kan komma i våran väg igen. Om jag någon gång sviker dig igen så har du mitt fulla tillåtelse att slå ihjäl mig! Du är den första och nästan enda vännen som är en riktig vän, den som alltid är ärlig och säger vad du tycker. Du behandlar mig så som jag vill bli behandlad, om du förstår vad jag menar.

Jag blir bara så glad när jag tänker på dig :) Våra långa samtal, om allt och inget och till sist bara skrattar vi för att vi inte längre har något att säga men vi vägrar lägga på. Det gör ont att det är ett sånt avstånd mellan oss och att vi missar mycket av varandras liv nu, speciellt att jag missar så mycket av Jacobs uppväxt. Men snart är det sommar igen :)




I Love You, MonkiBonk. Du är en sann och äkta vän, det är få man kan säga så om men du är det. Du är min vän och jag älskar dig för det, för den du är. Tänker ibland tillbaka på den Monica jag träffade i ettan på gymnasiet, gud vad du har mognat och blivit stark. Är så stolt över dig och dina framgångar. Hur grym mamma du är ska vi inte gå in på för då kan detta inlägget bli flera mil och jag vet vad du anser om långa blogginlägg ;)

Men detta inlägget är till din ära, vet att jag är dålig på att visa/säga vad jag känner, vi är ganska lika på det sättet och jag vet att du vet men nu när jag läser de gamla blogginläggen så saknar jag dig och uppskattar dig så enormt :D

Nu ska Sunshine sova, ska INTE sova bort hela dagen imon.

Shit.

Vilka minnen, vilken smärta. Julen 2004 var den som förändrade allt. Den dödade julkänslan och den blev aldrig den samma igen.

Alkohol, släktbråk som ledde till en splittring som ännu håller i sig.
Daniels bror, hans flickvän och hennes familj var med om vågen i Thailand så samtidigt som min värld rasade och dagarna efter jul var full av rädsla och ångest var det lika hemsk för honom och hans familj.
Utan honom, hans varma hjärta och extrema omtanke hade det varit ännu svårare att klara de dagarna. Han var verkligen med om allt det värsta i mitt liv, men han fanns alltid där. När jag skrev i varje inlägg att han var min bästa vän så ljög jag inte.

Tänk att relationer kan ändras så.
Jag och pappa var bästa vänner, idag är vi långt därifrån. Vi kan knappt ha ett vanligt samtal och jag bara väntar på att han ska säga något nedlåtande. Tänk att jag en gång i tiden avgudade dig, du var det bästa i mitt liv och vi pratade varje dag.
Daniel var mitt allt, vi kände varandra bättre än jag någonsin känt någon och aldrig innan känt att någon känner mig så bra, idag är vi som främlingar. Jag trodde vi skulle vara vänner i många år efter att vi gjort slut men så blev det inte, istället blev det en tystnad på typ 2 år och när tystnaden väl sprack så var det ännu mer smärtsamt att inse att vi inte har den relationen vi en gång hade.

Jag tänker ofta på om och hur. Hur ska det någonsin kunna bli bättre? Om jag gör så kanske det blir annorlunda och kan bli bra igen? Men det spelar ingen roll. Jag har kämpat, blivit besviken, fått hopp, blivit besviken. Och den besvikelsen är inte som när man får ig på ett naturkunskapsprov, det är som när du börjar känna att du har en relation med din pappa igen som är ömsesidig tills han börjar halsa ölen och du blir en piltavla och pilarna haglar mot dig.

Du ger mig ångest, du är den enda som får tårarna att rinna helt plötsligt och du är den enda jag inte kan säga det till.

Underbara dag, nästan.

Vaknade innan klockan ringde och va ganska pigg. Lektionen i skolan va dock lika seg som alla dessa kontaktlärarträffar har varit..! Satt med gruppen, ändrade det sista och sen va det lunch. Orkeslös som jag va igår så blev det ingen låda så det sveda i hela kroppen när jag köpte mat, billigt men dyrt om man är fattig.

Iaf, satt och tjötade med Tip i någon timma, Fia kom, vi pluggade lite och sen kom Jocke och då blev det mer plugg. Som vanligt glider vi in på att prata om sex. Har ingen aning om hur vi gick ifrån begreppet validitet till sex men vi gjorde det iaf. Haha. Roligt var det som vanligt. Jag älskar när Jocke påpekar att analsex är vanligare i heterosexuellt sex än homosexuellt. Haha, roligt faktiskt eftersom alla har bilden av att alla bögar har analsex.

Sen vann mitt chokladsug över mig och det har bakats en kladdkaka :D Problemet med att bo själv är att man inte orkar äta upp hela och dagen efter är man inte alltid sugen så då blir den dålig och får slängas. Men det är värt det ;)




Jag har skänkt pengar till röda korset!
Jag deltar regelbundet i olika internet-enkäter och får ersättning. På ett konto får man inte pengar man kan använda utan det är ett poängsystem och poängen kan man använda i deras shop. Den mesta värdelösa någonsin för övrigt, besticklådor och annan tråkig skit och godsedjur typ. Men så såg jag att man kunde skänka till röda korset så alla mina poäng gick dit, blev typ 6 euro tror jag, hur mycket är det i svenska kronor tro? Ja det som visste.. :P
Duktigt av mig iaf som alltid får ångest när jag ser reklam från röda korset, rädda barnen osv.



Nu ska jag göra mat innan köttfärsen som tinat blir brun. Sen ska jag väl fortsätta läsa de gamla blogginläggen, är mitt i förhållandet med Daniel, ska bli intressant att börja läsa om när G kom in i bilden, haha.

Självinsikt

Självinsikt är något underligt. En människa som inte har det är oftast väldigt omogen och svår att få en djup kontakt med, anser jag, men en person som har för mycket självinsikt är inte heller bra. Jag tror jag har för mycket, jag analyserar mig själv i alla situationer och tänker på vad jag gör, hur jag gör det och hur det kan uppfattas - uppfattades det som jag menade? varför gör jag så? jag borde inte göra så, jag borde göra si för det är sån jag är.

Det är bra att gå utanför sig själv och tänka på vad, hur och när man gör saker, annars kan man aldrig utvecklas om man inte ser sig själv. Det är nog därför jag är smått besatt av att skriva dagbok/blogg och älskar att läsa det i efterhand. Som exempelvis bloggen från lunarstorm som jag kolla på igår och sparade de sista inläggen därifrån så är det väldigt lärorikt för mig själv att se mig själv från "andras håll" om man nu kan säga så. Det sparade dokumentet från den dagboken är 202 sidor i Word och det är inlägg ifrån 2001. Fatta hur kul, kommer inte ens ihåg hälften av vad som hänt och ibland förstår man inte vad man menat med vissa saker men brutalt ärlig och öppen som jag var så är det mest klarspråk.

Det roligaste är att man ser utvecklingen och genom att läsa sina egna ord och känslor är det lättare att se sina egna fel och brister.

Eftersom jag oftast inte vill prata med någon när jag är riktigt arg så brukar jag skriva, vilket har lett till att jag har väldigt många papper överallt i hemmet där jag skrivit ner alla tankar och ännu mer word-dokument på båda datorerna lite här och var. Vissa sparas inte, då jag bara skriver de hemska saker jag aldrig skulle vilja att någon visste och sen slängs det. Andra saker sparas, just för att jag vill kunna gå tillbaka till den känslan.Som med mitt ex, har nog aldrig skrivit så mycket, bloggar på nätet, en blogg på hårddisken och oräkneligt många lappar i olika block. Men tack vare dem är jag inte samma person längre, och tack vare dem kan jag se vad jag gjorde fel och undvika de felen, hoppas jag iaf.

Nu ska jag läsa lite mer, hamnade i mitten av mitt och Daniels förhållande iaf, det står mest "Jag älskar dig Bubben, du är mitt allt och jag vill aldrig leva utan dig" men det är ändå kul. Haha.

Snart blir det sängen, skola imorgon och sen kanske gratis buffé på kvällen :)

Lyckat!

Skulle upp tidigt och städa och diska och hinna läsa lite innan Sara kommer, vaknade för en halvtimma sen... Sov hur skönt som helst men ändå. Varför sover jag så bra i min säng när jag är ledig och borde ta vara på dagen men kan inte sova när jag borde? Det är nog inte sängens fel men för enkelhetens skull så skyller jag på den just nu.

Sa till Sara att hon får komma när hon vill, så det är väl lika bra att jag sätter igång och inte sitter kvar i morgonrocken när hon kommer.. :P

Nostalgi

Haha, har läst igenom väldigt gamla dagboksinlägg från den gamla lunarstorm-bloggen. Vääldigt kul! VArning för nostalgitripp.

Tis 11 feb 2003
mina kompisar är underbara men varför kan det inte finnas
mer underbara killar som johan fast nån sån som jag kan bli kär i????

  - Haha, en månad senare föll jag pladask och va kär i honom alldeles för länge.

Tills Daniel kom in i bilden..
 Första kvällen han festade med oss på Ängabo:

Lör 8 nov 2003

kommer det en as söt klle men hyfsat fin kropp kan jag inte hjälpa att jag pussar han när han försöker pussa mig! herregud livet går ut på att ha skoj! haha hoppas det lir lika kul idag!!!

   - Kommer precis ihåg den kvällen, han var så glad och söt.
Sen gick det ju upp och ner oräkneligt många gånger, hade glömt hur mycket och alla omständigheter men ändå hade jag det bäst med honom. Som hans mamma säger så hade vi alltid roligt och gjorde varandra lyckliga.

Det roligaste med att läsa inlägg från förr är hur äckligt ärlig man var. Då skrev jag precis allt jag tänkte, tyckte och kände. Idag är man ju lite mer privat av sig även om man ibland har lust att göra som förr och bara gå loss på tangentbordet när man är förbannad...

Jag hatar droger, narkotika. Jag hatar inte de som använder narkotika men ändå gör jag det. Hittar inte ens orden..


Fre 2 mar 2007 01:44
Ni använder det för att må bättre med er själva och genom drogerna hittar ni gemenskap med andra puckon. Under tiden blir ni proffessionella mytomaner och ni tror att vissa av oss inte ser igenom er. Ni vet att ni sårar oss men ni vet inte hur mkt. Ni vet inte hur många tårar vi fäller eller hur många vakna timmar vi spenderar oroar oss för er. Sen när vi fått nog av det eviga förlåtandet, svikandet, förlåtandet, svikandet, förlåtandet, svikandet och säger att vi inte vill se er mer så är det er det är synd om och ni faller djupare.

Vi står där maktlösa och vet att vi inte kan göra något, ändå förväntar ni er "mer" av oss. Men vi får inte ställa krav eller bli sura, för vi "vet inte hur det är". Vet ni hur det är för oss? Tror ni att ni är en sort som ingen kan förstå sig på förutom ni själva? Fel.

Jag är så trött på allt detta. Se vänner och nästan familjemedlemmar göra detta mot sig själva och oss andra. Det är en ond cirkel där den enda som kan göra något är missbrukaren själv.

Jag var också naiv en gång i tiden, med en viss person är jag det fortfarande. Ni får ursäkta mig om jag verkar dömande, pessimistisk och negativ men jag vill inte vara en del av det. Jag är inte den mest erfarna eller klokaste, men jag har mer erfarenhet än vad jag vill ha just nu. Jag blir bara arg, kan ni förstå varför? Vissa förvandlar sårandet till ilska...

Ni kan inte acceptera mina åsikter, känslor och handlingar så varför ska jag acceptera era?


Krångel

Min dator vill inte samarbeta. När den vart avstängd i flera dagar är den inte så glad tydligen... Men nu verkar allt fungera normalt, för stunden iaf.

Va i skolan med gruppen idag, genomförde våran enkät. Jag och Tip gick fram till 5 okända kvinnor och bad dem fylla i en enkät, det va roligt. Redan halv sex imorses när jag vaknade så hade jag ont i magen, en magont jag aldrig haft innan, helt sjukt ont. Gick över stundvis och sen visade det sig vara mens. Alltid lika trevlig överraskning! Eller inte. Men jag stod ut, fastän jag var lite passiv stundvis. Om det ska bli såhär igen borde man kanske börja med p-piller igen så man slipper smärtan? Orka betala det..

Sitter nu och njuter av tanken att jag är ledig imon, alltid så skönt när man blir ledig när man minst anar det!

Internet är en rolig funktion, man får reda på så mycket man annars aldrig skulle få. Men å andra sidan vill man inte veta allt man får veta. Det gör att man bryr sig om saker man inte borde bry sig om, tänker tankar man inte borde tänka och känner saker man inte borde känna - saker som inte inträffat om inte internet fanns. Eller om man kunde undvika att se sådana saker, sluta snoka kanske. Hmpf, svårt att sluta, har man väl börjat... Ibland är det svårt att släppa det förflutna, eller svårt att förstå om det förflutna ens är förflutet.. Eh, ingen som fattar vad jag babblar om antagligen, inte ens jag själv riktigt.
Jag är en människa som behöver avslut, jag trodde jag fick det men jag pajjade det för mig själv. Men det dör nog ut. Bara du inte hör av dig. Då är det bara minnena kvar och de vill jag leva med.

Jaja. Nog om det inre dramat. Läste tidningen på tåget imorses och blev tipsad om en bok, verkar vara precis den boken jag är i behov av.. Så kanske jag kan sluta hindra mig själv att må bra och vara glad och energisk. Man kan ju alltid hoppas.

Detta blev ett inlägg om mycket olika och ingen logik i det hela. Det är det väl sällan i tankarnas värld, iaf inte i min men det brukar vara så när jag kommer hem till Örebro och kan reflektera över det jag skjuter undan när jag är i närheten av det. Konstigt att det ibland är så jobbigt att vara i Alingsås trots att det samtidigt är helt underbart. Svår balans.

De senaste dagarna i Alingsås har iaf varit helt underbara :) Umgicks nästan bara med Monk och det va precis vad jag behövde :) Och Jacob, hjärtat smälter varje gång han ler. Så skön unge, han är grym.

Imorgon är det bakdag med Sara, mys.

Sista kvällen i Alingsås

Blev nyss avsläppt av Monk. Haft en sköön söndag, inte gjort mer än nödvändigt. Vi hade ju tänkt gå en långpromenad men vädret tillät det inte.
Vi testade på att vara hantverkare också, det gick la sådär! Vi skulle barnsäkra skåp i köket och i Jacobs rum och för varje skruv vi fick på plats så jublade vi - det tog ett taag innan de kom på plats.. Haha.

Är det inte lite läskigt när man känner någon såväl att man kan lista ut en persons kod till internetdosan? Haha, jag skulle kunna stjäla din identitet my love!

Annars händer inte mycket. Har inte läst en rad utav kurslitteraturen sen jag lämnade Öret, hur bra är inte jag? Grym på att sikta mot underkänt verkar det som. Menmen. Jag kan gång på gång lova mig själv att jag ska bli bättre men det sker bara inte. Det sker när det sker. Kanske lyckas läsa på tåget imon, men risken är väl ganska liten eftersom det är tidigt på morgonen..
Kommer bli tvingad att läsa tills på tisdag-onsdag iaf eftersom jag ska ha bak- och pluggkväll med Sara. Då kan jag ju inte sitta där och inte fatta ett skit, det hjälper ju ingen av oss.

Ett uppkommande samtalsämne i mitt liv är: Folk som är i dåliga relationer. Vem är inte det? Känns som alla har det skit. Alla gnäller, folk är otrogna (vissa upprepade gånger..), det och det är fel - varför gör ni inte bara slut? Det är inte så "bara" jag vet, det är svåårt men är det bättre att stanna med en person som får dig att må skit? Jag förstår helt enkelt inte. Eran olycka, era problem - det är faktiskt ganska roande ibland. Det tragiska är bara att jag blir ännu mer anti förhållanden och andra människor i övrigt. Sjukt. Men så länge man är singel har man det bättre än vad många utav er andra har.
Jag beundrar mamma & Anders som hållt ihop så länge och fortfarande verkar vääldigt lyckliga. Även Monica och Niclas som tagit sig igenom så otroligt mycket som jag personligen inte skulle kunna komma över och nu är det bättre än vad jag någonsin trott att det skulle kunna vara. Ni får mig att hoppas att jag någon gång kommer hítta någon som inte får mig att bli den jag blev sist.

Nu ska jag väl göra något vettigare, typ umgås med min familj.

Familjen, TV-spel och andra chansen

Gårdagen blev lite annorlunda än tänkt.
Åkte till Monk, gick till stan, köpte TV-spel, mötte Maria. Vi gick runt en stund tills vi insåg att det va helt onödigt då ingen av oss hade pengar att spendera.. Så då klädde vi på Jacob igen och begav oss mot hotellet. DÅ ska det börja diskuteras om vad vi ska göra. Monica vill inte längre till Hotellet, jag va inte så sugen heller men ville inte bara sitta hemma och bli full. Efter en lååång stund och många stön och pustar riktade till Monk kom vi (jag :P) på en idé!! Maria kunde ju vara med, så kunde vi spela spel och sjunga singstar. Kanon :)

Sprang även på Pontus på stan :) Inte ofta det sker men det va roligt.

Kvällen blev väldigt kul, stundvis fick vi försöka att inte prata med varandra för vi hade så ont i magen och halsen för att vi skrattade för mycket! Haha, man gör sånt för sällan. Det positiva är att lördagen inte blir helt förstörd eftersom man inte blir lika full och lika trött som när man är ute och dansar.
Någon gång i mitt liv ska jag få med mig Monk ut i Örebro, där kan vi bete oss som de galningar vi är utan att behöva träffa de människorna igen! Haha.

Skulle träffat LisanFisan men hon är sjuk och jag vågar inte utsätta mig för det nu, har inte tid. Så det blir en lugn hemmakväll med familjen :) Ska spela mit nyinköpta tv-spel också, 27 spel i 1. Asbra. Flera som jag och brorsan spelade när vi var små så det ska bli kul att se om de är lika roliga nu...

Förhoppningsvis kan jag somna tidigt så jag kan vakna tidigt och åka till min andra familj på Bolltorp ;) Så kan vi ha en heldag inna jag ger mig iväg igen.. :)

Nu ska jag återgå till musiknerladdningen, den sköter sig inte självt tråkigt nog ;)

Fredag

Denna dagen ser ut att bli väldigt bra. Förutom att jag frätit sönder tandköttet på båda sidor igen och har värre inflammation än någonsin så jag inte kan snusa.. Men får helt enkelt köpa cigg eller något som ger mig nikotin... Frustrerande.

Just det ja, ska ju ändå köpa cancerpinnar eftersom det blir fest ikväll :D En stor mängd alkohol ska in i kroppen och göra underverk.. Haha. JAg och Monica har inte festat ihop på evigheter! Senast jag kommer ihåg är när jag var hos henne i sthlm, det va september 2007 och då drack vi typ en grogg, sen insåg vi att det regnade, vi visste inte riktigt vart vi skulle och därmed var det inte så kul så det dog ut.

Men nu ska vi återuppleva våra ungdomsår ;) Haha. Som vanligt hoppas jag att jag inte träffar folk jag känner, vet inte om man kan vara mer asocial än vad jag är ibland. Men det är Alingsås och man kommer träffa många man tycker om, många man inte tycker om och känna sig utstirrad som vanligt.

Ne nu är det dags att hoppa ur storebrors underbara morgonrock, rota fram kläder ut väskan, käka frukost och bege sig bort till andra sidan stan och träffa de underbaraste människorna i mitt liv :D

Alingsås

Nu är jag hemma i Alingsås :) Skönt. Men det är verkligen något med denna stan, känns verkligen som hel livet stannar upp när man kommer hit, allt står still här. Men det har alltid varit så, har nog alltid känt så. Men jag är nog inte ensam, de flesta i denna stad tycker ju att den är dötrist.

Inte mycket planerat de närmaste dagarna, ska mest vara med Moonk och familjen :D Orkar inte planera massa folk och stressa runt denna gången. Ska verkligen anstränga mig för att få lite plugg gjort också, tentan närmar sig.. Och denna gången får vi ju inte ha med böcker så nu ska man lära sig det utantill.. Den som kom på salstentor hade nog aldrig blivit informerad om ytinlärning. Och trots att så väl utbildade personer så finns det kvar som eximinationsform, lite ironiskt.

Ska ta en dusch om en stund och sen promenera ner mot sjukhuset och möta Monk och Jacoby :D:D:D

Stress = apatisk

Varför leder stress ofta till apati? Varför stressar man upp sig över huvud taget? Jag har alltid tyckt och fått höra att jag är en sån lugn person och blir inte lätt uppstressad, yeah right. Tycker inte jag är något annat än stressad, över ALLT. Jag är just nu bäst på att stressa mig själv. Komma på oändligt många saker att göra på så kort tid som möjligt verkar temat vara.

Idag skulle jag
- ringa och ångra ett köp (snarare påtvingat av säljaren som otroligt nog kom från Alingsås och känner min bror)
- laga mat
- packa
- duscha
- diska

Jag har gjort en än så länge + bakat en kladdkaka eftersom jag vart chokladsugen sen lunch. Laga mat är uteslutet, finns ingen tid och är ganska onödigt att göra idag. Så nu återstår packning, dusch och diskning. Och jag trodde jag skulle komma i säng inna leva. Alltid lika bra på att planera - alltid lika dålig på att följa planeringen.

Jag skyller på Kullberg. Han fick hela dagen att bli grå. Man kan inte vara sjuk när man ska föreläsa, speciellt inte när gruppen har en till föreläsning efteråt. På högstadiet och gymnasiet hade man jublat, speciellt på gymnasiet då man kunde använda tiden till att gå till gymmet men så är det inte nu. Segtsegtsegt var det. Fick läst lite men blev inte något klokare på alla begrepp. Den andra föreläsningen var intressant men inte direkt lärorik, jag tror vinklad är det rätta ordet. Ni förstår, bara för att en människa har olika befattningar som lektor eller professor betyder inte att de lär ut objektiv kunskap. Nejnej, de lär ut utifrån deras egen tolkning, sen ska vi på egen hand bilda en egen uppfattning. Thank you. I like to smash your face in now please.

Äckligt negativ är jag är när jag är trött och stressad. Istället för att packa ner spritflaskan har jag lust att halsa den och sova i ett dygn och sen åka till ett varmt land och ligga på stranden i ett år. Sounds like a plan.

Vår?

Helgen var full av sol, man trodde att snön skulle smälta. Men NEJ. Idag har det snöat stora flingor hela dagen. Tröttsamt. Så tog man självklart fel jacka, den utan luva.

Höll på att somna på föreläsningen. Tråkigaste på länge. Satt mest och ångra att jag inte va på alla föreläsningar förra veckan. Antecknade inte ett ord, orkade inte ens måla blommor för att sysselsätta mig.
Kvantitativ metod sucks. Nu ska vi skapa en enkät och hitta 10 personer som vill fylla i den och sen ska vi "diskutera" med dem om hur de uppfattade den. Alla kommer väl säga "den va bra" eftersom vi inte känner någon av dem om vi inte råkar hitta någon som är brutalt ärlig mot allt och alla. Då kanske man lär sig något av uppgiften iaf. Who knows.

Jaja, snart är jag hemma i Alingsås och får träffa både den ena och den andre som kan göra mig glaad :D Nu har jag ju ingen tenta jag behöver skriva eller plugga inför så denna gången kan jag nog njuta helt av besöket :)

Idag luktade folk ILLA på bussen. Blev illamående innan vi kommit halvvägs och när jag gick av var spyet nära. Förbannade människor. Om du är rökare med superäcklig andedräkt så kan du väl vara artig nog att tugga tuggummi när du åker buss? Om du har sprungit ett maraton eller något annat som får dig att lukta värre än ett förvaringsrum i en ishall kan du väl för fan springa den biten du har kvar hem istället för att ta bussen?
Örebro är en rolig stad, du ser alltid någon som ger dig leende på läpparna. Vissa har nog ingen spegel hemma.

Idag är Sanna inte positiv. Idag orkar hon inte. Hela vetenskapsskiten tar musten ur henne. Dessutom är hon arg över att hon inte får vara i Alingsås i mer än 4 dagar.

Söndag

Dagen gick fort, söndagar går alltid fort när man vill att de ska vara i en evighet så man slipper möta måndagen.. Men jag börjar inte förr'n 13.15 imorgon så jag ska inte gnälla!

Åkte en sväng till stan idag, har nog aldrig varit i stan under så kort tid innan, gick bara in på Åhlens och köpte vad jag skulle ha sen åkte jag hem igen.
Har grejat med fotoalbumet hela dagen, nu är det färdigt. Eller ja, alla bilderna är i och alla kommentarer är skrivna men det är inte färdigt. Nu ska jag bara fundera ut hur det ska dekoreras.. Jaja.

Men mestadels känns det som att jag har pratat i telefon hela dagen. Fast det va bara 2,5 timme och där ingick våra vanliga tysta pauser när vi gör annat :P Jag har verkligen ingen tidsuppfattning, hur fixar man det?!

Nu blir det ett avsnitt av Will & Grace och sen ska dammsugaren fram...

RSS 2.0