Upp

Ja det senaste inlägget va ju ingen energy-boost direkt. Gick ju inte att somna så jag satt i stort sett och stirrade in i väggen en lång stund innan jag slog på tv:n. Somnade vid tolv. Skulle va hos Monk fem, det blev ju inte riktigt så.

Mötte dem vid deras gård lite innan sju och vad är bättre än en glad Jacob som vill att jag plockar upp honom ur vagnen? Sann glädje är du Jacoby. Söta Wilma och bästa Monk fick också dagen att kännas mkt bättre. Kramades lite med Jacob innan han skulle sova, sen käkade vi lite mackor och tjötade i köket tills Jacob vaknade av en hemsk hosta och va jätteledsen :( Samtidigt som man tycker så synd om de små när de är ledsna njuter man lite av att de vill vara nära, sitta i knäet och kramas. Vi myste en del i soffan tills han började bli för pigg och Monk stod på sig och la ner den lille krabaten i sin säng igen :)

Ska bli så skönt att vara ledig! Ska bo hos Monk och barnen ons-fre när Niclas ska iväg på en liten trip. Ska bli roligt, vilket jag inte kommer tycka när Jacob vaknar innan sju på morgonen och man måste upp, men förutom det! Dessutom ska vi iväg och shoppa på torsdag eller fredag. Vet inte om vi bestämde oss för torsdag eller fredag, beror på om vi blir barnfria eller ej.

På söndag blir de blåbärspaj! Det längtar jag efter.
Nu är det bara Ullaredstrippen som ska lösas.. Hm. Nu vill jag ha körkort. Hade lätt kunnat dra ner själv och gått där i flera timmar. Vi får väl se hur och när det blir av..

Nu ska jag laga mat, utan att väcka alla grannar!

Sleepless


Kan ju inte sova. Suck. Har varit såhär de senaste dagarna. Skulle vara skönt med en snabb promenad runt sjön men det går ju inte nu när det regnat i natt. Känner mig inte pigg men samtidigt inte trött. Det känns som att något gnager inom mig, något som är fel men jag vet inte vad. Vill bara sova, vakna och vara pigg och glad. Och inte ha ont i ryggen. Hoppas att detta är min sista sommar inom äldreomsorgen, ryggen pallar inte oavsett hur försiktig jag är.

Är jag pigg nog att vara vaken i nästan ett dygn? Om jag inte sover nu kan jag inte sova förrän imon bitti, kan inte vända på dygnet nu när det är en natt kvar i veckan.. Ska nog städa lite och se vad jag orkar.

The light


Jag ser ljuset i tunneln. Äntligen sista natten av dessa 6 denna veckan!! Har aldrig varit så trött som jag är nu. Sover för mkt och gör för lite annat än jobbar tror jag. Men snart blir det bättre. Imon ska jag träffa Monk & barnen och då får jag nog lite ny energi :D Sen är det en natt kvar denna månad och sen är jag ledig 4 nätter :D

Augusti kommer bli skön, då är schemat mkt bättre och jag har mer sammanhängande ledighet :) augusti kommer bli kanon. Det blir Ullared, fest, Örebro och allt annat :D


Nu ska jag ta på mig kläder, cykla till Maxi, gå där inne och känna mig ännu mer sliten så fort jag ser en fräsch och pigg människa och sen jobba. Jippi. Livet känns skrämmade enformigt just nu. Not good. Men jag jobbar med Daniel så det blir nog en väldigt bra natt, är han lika övertrött som jag så blir det nog fler skratt än vanligt :)

Lyckorus!

Insåg precis att vi står först i kön till en utav lägenheterna vi sökt!! Så det är ju klirrat och klart. Dessutom är den möblerad så jag behöver inte slänga ut pengar på en säng jag inte har någon användning för sen!! :)
Det enda negativa är väl att det är på första våning men det skiter jag i, hoppas inte Jocke bryr sig om det heller..

Lyckoruset fick mig att skicka sms till Jocke, hoppas inte jag väckte honom mitt i natten.

Jag längtar till hösten. Jag vet att det kommer vara pest och pina att plugga men det har sina ljusa stunder. Det jag längtar mest efter är att umgås mkt med Jocke och även Sara, Fia och Tip som vi kommer bo så nära :D Kommer bli så underbart. Om vi bortser från plugget och allt jobbande..

22/7

Jag och Jocke har nu sökt 4 lägenheter. Blir galen av att vänta på svar. Vi borde ju få någon utav dem med tanke på att han har mkt poäng! Men det är som vanligt, jag vill ha alla svar nu så jag vet hur det blir. Vill veta nu vart vi ska bo, så jag kan planera när jag ska åka dit, vad jag behöver köpa som typ säng osv. sen vill jag veta hur jag kommer jobba i höst så jag kan planera ekonomin bättre, ev. köpa dator (behövs verkligen så det gör jag nog i vilket fall..) och om jag vet i tid kan jag spara massa pengar genom att boka tågbiljetter i förväg. 95 kronor per resa är ju bättre än typ 250 :)

Dagarna går så segt när man tänker på allt detta. Men samtidigt är det roligt, det är massa saker att se fram emot. Men när jag tänker på det för mkt vill jag bara att det ska vara klart och att jag kan sitta med min nya datorn i knäet tillsammans med Jocke i våran lägenhet och gnälla om hur jobbigt det är att plugga ;)


Annars går tiden rätt fort faktiskt, eftersom jag jobbar så mkt nu så sover jag ju bort nästan hela dagarna. Jobbar, äter och sover denna veckan. Men imon ska jag bannemej va lite social, Maria kommer en sväng på kvällen tror jag vi bestämde på sms vid 4 tiden i morse.

Nu är jag för varm och för pigg för att sova. De senaste två dagarna har jag gått runt gerdsken direkt efter jobbet, vilket är typ 7500 steg och efter det är det underbart att somna. Men idag regnade det. Dessutom vill jag ha tag i stavar så ryggen tränas mer när jag går. Får försöka hitta billiga.

ne nu är det väl dags att sova, sen städa och umgås med Maria. Vara vaken hela natten, den enda på hela veckan och sen innan jag lägger mig kanske det blir en promenad runt sjön eftersom det ska vara uppehåll imon :)

18/7

Nu ångrar jag att jag inte sov några fler timmar igår. Hade inte en tanke på att jag inte skulle få sova idag. Men det va trevligt att träffa familjen och äta god mat :) Fick lånat en bok av mamma som jag kom halvvägs igenom i natt :) Skönt med lugna nätter på jobbet ibland.

Vid 10 ska vi göra det sista i farmors lägenhet. Känns lika vemodigt som de tidigare gångerna. Nu ska varkligen allt bort, lägenheten ska tömmas. Det som känns så bra med allt är att vi alla är samlade och det sker ju aldrig annars. Vet inte riktigt vilka vi blir idag men jag hoppas att alla ställer upp.

Så nu är det knappast någon idé att lägga sig en timma.. Om vi blir färdiga i lagom tid ska jag direkt till Monk, annars hinner jag sova lite. Sen åker ju Monk m familj bort och det är ju bra att dem valde denna veckan eftersom jag jobbar 6 av 7 nätter! Så det är bäst att ses idag så jag bara kan jobba, sova, äta och komma förbi denna hell-week.

När jag kommer hem ikväll hoppas jag att jag är pigg, har en hel lägenhet att städa. Ser knappt golvet i vardags- och sovrummet och köksbordet är fullt av skit. Har inte packat upp sen vi kom hem från Öland, vill inte riktigt acceptera att semestern är över!! Sen har jag all tvätt som jag tvättade hos familjen för ett par dagar sen. Suck. Men det kommer kännas så gött när det är färdigt! Då behöver jag inte tänka på det i veckan när jag absolut inte kommer orka städa. De timmarna jag är hemma och vaken kommer jag nog bara glo på smallville, om serierna vill laddas ner någon gång, tar helvetes lång tid.

Nog tjötat, får ont i ögonen av ljuset från datorn. Nu ska jag smaka på det brödet jag köpte på Maxi förut, vitlöks-någonting, en limpa typ.

Future


Mycket tankar handlar om ekonomin det kommande året, de två sista terminerna som är kvar, c-uppsatsen, pendlandet, stressen, ångesten, allt plugg. Dessa tankar finns alltid där och kommer fram i alla lägen, oavsett vad jag gör. Ibland funderar jag på vad jag ska göra om ett år. Då är jag färdig. Då är det färdigpluggat. Finns det jobb? Jag har inte tänkt på det förrän på sistone, har alltid tänkt att det är klart att det finns jobb. Och det finns det, men hur lång tid tar det innan man får en fast tjänst som man vill ha? Kommer jag jobba i Alingsås? Kan jag tänka mig att flytta igen? Ska jag sommarjobba på samma sommarjobb som nu eller ska jag söka socionom-sommarjobb och hoppas på att få in en fot?

Det läskiga är att det kommer gå så fort. När skolan väl börjar så går det i så förbaskat högt tempo som huxflux är det juni 2011 och mitt liv kan äntligen börja på riktigt. Då förestället jag mig att jag kan börja leva. Vad gör jag nu då? Jag lever ju, jag gör saker jag vill, jag mår bra och har kul. Om ett år kommer det finnas annat att kämpa för, vänta på, vilja ha och göra precis som nu. Men det känns inte så, det känns som att allt kommer vara så lugnt när plugget är över.. Läskigt att snart behöva vara vuxen och vara i arbetsvärlden på allvar.

Det jag längtar efter som mest är att oavsett vad jag jobbar med nästa sommar behöver jag inte leva så snålt och spara resten utan jag kan njuta av lönen. Det är lätt att spara pengar men det gör ont att ha mkt pengar och inte kunna röra dem. Men det är "straffet" jag får ta för att jag flyttade tillbaka till Alingsås innan jag hade pluggat färdigt. Jag ångrar det inte men detta året som är kvar kommer bli tufft. Nu ska jag snart få vänja mig vid att inte ha tid att träffa vännerna och familjen alls lika ofta, bo på två ställen, kombinera att jobba och plugga arslet av mig.




Nu är snart sista tvättmaskinen klar. Fattar inte hur torktumlaren fungerar så det får väl ligga blött tills imon så får jag hänga upp det ute..

Suck



Jag brukar inte bli irriterad när folk pratar/skriver om överviktiga, oavsett vad de skriver men nu är jag trött och irritationen bara kom. Jag fattar inte varför smala människor över huvud taget bryr sig om det? Det finns överviktiga människor i hela världen, so what? Sjuklig fetma är ett farlig hälsoproblem, men det är inte vad de flesta tar upp. Det är grymt viktiga frågor som "hur kan man vilja se ut så?", "hur kan man tillåta sig själv att vara så tjock?", "varför gör man inget åt det?". Suck. Det känns lite som att undra "om man lider av att vara mörkhyad, varför ändrar man inte bara hudfärg?". Vikten är väl något utav det mest personliga som finns, alla väger det de väger av många olika anledningar. Vissa är födda överviktiga och har kanske därav svårt att se sig själv smal, vissa har kanske bara gått upp i vikt pga slarv, deppression eller vad som. Det finns väl inte många som verkligen vill vara tjocka, men det är nog inte alla överviktiga som har som största dröm att bli smal. Det löser liksom inga större problem.

Det som fick mig mest fundersam är att det tydligen verkar finnas mkt fördomar om att överviktiga är just överviktiga pga psykiska störningar? Det blir nu svårt att hålla sig för skratt. Bilden av att "smal = frisk" är sann men lite väl överdriven. Hur många kvinnor finns det inte som är smala, vackra och har allt det som smala tror att överviktiga vill ha och ändå mår skit? Det finns lite mer i livet än just vikt kan jag väl tycka. Men det kanske man måste vara överviktig för att inse tidigt i livet, vem vet.

Det blidas ett "vi och dom" mellan smala och överviktiga, vilket är helt skadat. Behöver inte smala tjejer de överviktiga för att känna sig värda? Vad är smala människor om det inte finns överviktiga? Haha, rolig tanke.

Om jag nu skulle skriva att jag trivs med min vikt, mitt utseende och gillar mitt liv som det är utan dieter och bantning skulle väl många slå på stora trumman och skrika att jag begår självbedrägeri och lurar mig själv. Det kan jag inte avgöra, jag kanske är grym på att begå självbedrägeri eftersom jag inte känner mig överdrivet missnöjd. Sen har jag ju aldrig varit den som klagar över hur jag ser ut, tjatat om att jag borde banta osv. men jag kanske ändå innerst inne vill vara smal? Det är nog vad alla smala tror iaf.

Fint att dela upp alla i "smala" och "överviktiga". Om livet ändå vore så enkelt. Om det ändå spelade så stor roll att det va livsavgörande. Då hade jag kanske brytt mig mer om att gå ner i vikt.

Man kan tycka överviktiga är fula, äckliga, smutsiga och fan vet vad. Det är en åsikt precis som alla andra, man får tycka vad man vill. Men tycka att överviktiga har det sämre, mår dåligt och har någon störning säger ju mer om den som tror det än den överviktige.
Så, nu va mitt kräkande i detta ämne över.


För övrigt är det lite trist att vara hemma från Öland. Träffade ju Monk & barnen som gjorde hemkomsten värd iaf :) Ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan jag har packat upp allt.. Kan ta ett tag med tanke på att jag jobbar lagom roligt mkt och utöver det ska hinna med livet och alla i det på den tid som finns över. Spännande!

RSS 2.0